Porg Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Ότι λέει ο τίτλος, ψάχνω ποδήλατο στα 450-500max και χρήση 80% πόλη 20% βουνό Είμαι εντελώς άσχετος με το αντικείμενο και δεν ξέρω τι τύπο να επιλέξω (δεν εμπιστεύομαι και τους πωλητές) Έχω βρει αυτό στα 470, αξίζει για τα λεφτά του και είναι καλό για τη χρήση που θέλω η πρέπει να ψαχτώ σε κάτι τέτοιο; Θα με ενδιέφερε και κάποιο μοντέλο απο ideal πχ αυτό Όποια πρόταση η σύγκριση ευπρόσδεκτη
dimitrisOS Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Πρώτα θα μου πεις γιατί χρίση το θες το ποδήλατο και μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις .
deesnider Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 ψάχνω ποδήλατο στα 450-500max και χρήση 80% πόλη 20% βουνό Πρώτα θα μου πεις γιατί χρίση το θες το ποδήλατο και μέχρι πόσα μπορείς να δώσεις . Δε μπορεί, πλάκα του κάνεις! 13
Physics_Rulez Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2012 Το πρώτο που έδωσες στο link ξέχνα το, δεν κάνει για τη χρήση που θες. Για τη χρήση που θες, θα πάρεις ένα city η ένα trekking. Θα σου πρότεινα αν τυχόν έχει ανάρτηση μπροστά, να κλειδώνει, γιατί στις ανηφόρες θα δυσκολεύεσαι. Επίσης δε χρειάζεσαι δισκόφρενα, άρα να προτιμήσεις στα ίδια χρήματα ένα ποδήλατο χωρίς δισκόφρενα και με καλύτερα λοιπά περιφερειακά. Δε συμπαθώ την ideal σαν εταιρία. Με τα χρήματα που δίνεις, αντί για megisto παίρνεις life one, και η διαφορά στο σκελετό είναι εμφανής. Κοίταξε και σε scott η gt. Και για λίγο χωματόδρομο θα σε βολέψει το trekking. Δώσε ιδιαίτερη σημασία στο μέγεθος του ποδηλάτου. Πήγαινε στο κατάστημα να σε μετρήσουν και μα σου δώσουν κατάλληλη διάσταση. Πάρε κράνος. Swyped από το Optimus 2X με τη χρήση του καταραμένου Insomnia App
nemesiskp Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Εγω παλι εχω αντιθετη γνωμη για τα ideal.Συνηθως στα ιδια χρηματα τα ideal εχουν καλυτερα περιφεριακα απο οτι τα υπολοιπα.Ο σκελετος σε αυτην την κατηγορια τιμης δεν εχει και δεν θα καταλαβεις διαφορα. Θα συμφωνησω στο να παρεις ενα που να κλειδωνει η μπροστινη αναρτηση και να μην παρεις ποδηλατο με δισκοφρενα.Αν δεν κανεις βαρβατο βουνο τα δισκοφρενα σου ειναι αχρηστα.Βεβαια αν σου βγαινει στα λεφτα γιατι οχι,απλα μην το "κυνηγησεις" Επισης κοιτα τα μοντελα της ideal του 2013. Η κατηγορια που θες ειναι trekking. Καλες βολτες και παντα με κρανος. Edit:Τα μοντελα του 13 δεν λενε ακομα περιφεριακα,αλλα αμα δεν το βιαζεσε θα μπορουσες να περιμενεις.
Porg Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Να τα βάλω σε μία σειρά γιατί έχω χάσει τη μπάλα Το rever 1 της giant το ξεχνάω;Θα με δυσκολέψει πολύ σε κίνηση στη πόλη;Μου φάνηκε αρκετά καλή προσφορά στα 470Ε Επίσης έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως στη παρέα αγόρασαν παρόμοια (ideal hillmaster πχ) και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορώ να ακολουθήσω στο βουνό (ίσως πηγαίνω πιο συχνά όταν αποκτήσω αντοχή).Δεν έχω σκοπό να κατέβω πλαγιές αέρα πατέρα η να ανέβω γκρεμούς, σε σχετικά πατημένο μονοπάτι βουνού, ανηφόρες με λίγες πέτρες κτλ ένα trekking πάει άνετα η είναι στο όριο; Τα δισκόφρενα είναι μόνο για εφέ σαυτή τη κατηγορία ε; Τo KTM πολύ ωραίο και αυτό, το κακό είναι πως δεν νιώθω καθόλου απο τα περιφερειακά τους, πχ τι διαφορές έχει με το megisto που είναι στα ίδια λεφτά;
yayawoot Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Megisto με τρέλα.. Συμπαθέστατο ποδήλατο και πολύ άνετο.. και ελληνικό (κατα βάθος)
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 τι το ελληνικό έχει; Συναρμολόγηση. Κοίτα, το πρώτο μου σοβαρό ποδήλατο ideal ήταν. Απλά υπάρχουν και καλύτερα. Swyped από το Optimus 2X με τη χρήση του καταραμένου Insomnia App
kalogeros Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Από τα 3 που προτείνεις, εγώ προσωπικά θα διάλεγα το megisto. Πολύ καλό ποδήλατο και όσους ξέρω να το έχουν, είναι όλοι 100% ικανοποιημένοι. Το έψηνα και εγώ, αλλά δυστυχώς κατέληξα αλλού. Αν, όμως όντως έχεις σκοπό να το χρησιμοποιείς 20% χώμα, δεν θα σου το συνιστούσα. Δυσυχώς τα trekking, ό,τι και αν λένε οι πωλητές, ΔΕΝ είναι για χώμα. Έτσι την πάτησα και εγώ και πήρα trekking, και μάλιστα στα χρήματα τα οποία διαθέτεις και εσυ, και κάθε φορά που το ποδήλατο πατάει χώμα, τρέμει το φιλοκάρδι μου. Σε αντίθεση με ότι είπαν οι προηγούμεοι, προτείνω ανεπιφύλακτα ποδήλατο με δισκόφρενα. Τα δισκόφρενα δεν είναι μόνο για καταβάσεις, αλλά και για κίνηση εντός πόλης σε σχετικά γρήγορες ταχύτητες. Πίστεψέ με, όταν θα σου πετάγονται τα αυτοκίνητα σαν π@υτσες, θα λες δοξα τω θεω που έχεις δισκόφρενα. Με το καινούριο μου ποδήλατο, δυτυχώς, την πάτησα ΚΑΙ σε αυτό το θέμα. Άκουσα και εγώ τους πωλητές και τώρα θέλω να πάω να τους φορέσω το ποδήλατο καπέλο. Κάποιος ανέφερε Scott. Ξέχνα το. Στα χρήματα που διαθέτεις, ΑΝ βρεις κάτι θα είναι γτπ. Για να ανακεφαλαιώσω, εγώ προτιμώ το ideal, αλλά για τη χρήση που το θες, προτείνω ανεπιφύλακτα το revel 1. Edit: Στο revel1 η ανάρτηση κλειδώνει, αρά και σε αυτό το θέμα είσαι καλυμμένος
ApSiMan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Τα ideal καλά χρυσά αλλά είναι overated για αυτά που προσφέρουν....εκτός του ότι στα περισσότερα ποδήλατα της βάζει άκυρα περιφεριακά (που τα περιφεριακά είναι αυτά που ορίζουν ένα ποδήλατο). Είχα 2 ideal, τα έζησα πολύ καλά. Αν θες να μην είσαι με την μάζα μπορείς να κοιτάξεις και τα BH. Είναι ισπανικά, πολύ καλές κατασκευές (5 χρόνια εγγύηση τα πάντα, 10 ο σκέλετός νομίζω, ή εφόρου ζωής ο σκελετός). Στα χρήματα που δίνεις υπάρχει το Renegade. Πολύ καλό ποδηλατάκι, πολύ γερή κατασκευή του σκελετού με descent περιφεριακά με δυνατότητες αναβάθμισης. Το πήρε φίλος αρχάριος με τον χώρο του ποδηλάτου για να κάνει μια διαδρομή 5-6χλμ για την δουλεία κ δεν το έχει αφήσει. ΑΑΑΑΑΑΑΑννν τελικά μείνεις στην ideal πήγαινε για megisto. πολύ καλό σαν σύνολο. Την ideal την έχω στο μυαλό μου σαν τα σώβρακα minerva...καλά χρυσά, αυτά ήξερε ο Έλληνας πριν Χ χρόνια μόνο αλλά υπάρχουν κ άλλες εταιρίες να κοιτάξεις...και καλύτερες....
kinezos69 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Αν θέλουμε να συνεχίσει αυτή η χώρα να υφίσταται, καλό είναι να στηρίζουμε οτιδήποτε παράγεται(έστω και σαν συναρμολόγηση) εδώ κάνοντας μερικές φορές υποχωρήσεις πχ στην ποιότητα ή στην τιμή. Στα IDEAL η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πολύ καλή. Είμαι κάτοχος εδώ και τρία χρόνια και είμαι ευχαριστημένος.Γ' αυτό θα πρότεινα IDEAL. 1
nemesiskp Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Απο ποτε η Ideal βαζει ακυρα περιφεριακα;Εχω το boommax του 12 και σε αυτα τα χρηματα ητανε το μοναδικο με full deore και 30 ταχυτητες(οι οποιες στο βουνο ειναι σωτηριες).Κατι αλλα cube(κουκλια) και giant που ημουν αναμεσα στην καλυτερη περιπτωση να δινανε σειρα alyvio και να ειχαν 160αριδες δισκους,ενω το ideal μπροστα ειχε 180αρι. Προσωπικα πιστευω οτι "στα ιδια λεφτα" τα Ideal προσφερουν πολυ καλυτερα περιφεριακα σε σχεση με αλλες μαρκες,που οσο να ναι πληρωνεις και λιγο το ονομα,γιατι οπως ξανα ειπα,σε αυτα τα λεφτα οι σκελετοι ειναι σχεδον ιδιοι,και επισης η ideal βαζει στα ποδηλατα της kinessis σκελετους(δηλαδη οχι οτι και οτι). Τωρα otopic. Φιλε ts πρεπει να αποφασισεις την χρηση που θα κανεις στο ποδηλατο.Γιατι λες οτι μπορει να πηγαινεις λιγο παραπανω βουνο με τους φιλους σου.Στην αρχη μπορει να πηγαινεις λιγο,αλλα μετα μπορει να κολλησεις και να πηγαινετε αποστασεις σε κατσαβραχα και να γραφετε χιλιομετρα.Ασφαλως σε αυτην την περιπτωση το τρεκινγκ δεν σου κανει.Το τρεκινγ ειναι για πατημενο χωμα και οχι για πολλα πολλα. Αντιθετως αν πηγαινεις στην αρκετα στην πολη,τα λαστιχα του mountain θα σου βγαλουν την παναγια. Μια λυση ειναι να παρεις mtb και να παρεις ενα δευτερο σετακι ασφαλτινα λαστιχα,αλλα θα πρεπει να τα αλλαζεις πριν απο καθε βολτα σου.Ταλαιπωρια βεβαια. Οποτε εξαρταται απο εσενα.Αν ειστε ψημενοι με τους φιλους σου για πολυ βουνο(οποτε πας για mtb και κανεις παραχωρησεις στην πολη) ή αν θα μπαινεις ισα ισα σε ενα παρκο με το χωμα και το υπολοιπο θα ειναι για μεσα στην πολη(οποτε πας σε τρεκινγκ). Τελος αν πας τελικα σε ποδηλατο πολης θα επιμεινω να μην πας σε δισκοφρενα.Πρωτα απο ολα τα vbrake εχουν δυνατοτερο φρεναρισμα απο τα δισκοφρενα.Ο λογος ειναι οτι το vbrake πιανει ολην την ζαντα ενω το δισκοφρενο πιανει εναν μικρο δισκο.Απλα τα δισκοφρενα(υδραυλικα κυριως) λογο κατασκευης με λιγοτερη δυναμη στο χερι σου,πιεζουν περισσοτερο τα τακακια,για αυτο μας φενεται και πιο δυνατο το φρεναρισμα. Τα δισκοφρενα προτιμουνται κυριως σε βουνο διοτι το χειμωνα με τις λασπες το vbrake μπουκωνει και κυριολεκτικα αχρηστευεται,ενω το δισκοφρενο συνεχιζει.Επισης αν εχεις υδραυλικα,λογο της ελαχιστης δυναμης που ασκεις,κανεις πιο ξεκουραστες καταβασεις.Εμενα προσωπικα στο βουνο με τα vbrake μου ποναγαγε τα δαχτυλα ενω με δισκοφρενα δεν νιωθω τιποτα.Τα μηχανικα δισκοφρενα τα αφηνω εκτος γιατι ειναι αθλια. Οποτε αν καταληξεις σε πολης τα δισκοφρενα ειναι τσαμπα περιστεφομενο βαρος,ενω μια χαρα θα φρεναρεις με vbrake.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που ολες οι πανακριβες κουρσες που ειναι για γραφουν πολλα μα παρα πολλα χιλιομετρα,εχουν vbrake. 1
sistah Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δες και το site των Ποδηλατων, ειναι πολυ εξυπηρετικοι.
Haldol Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Οποτε αν καταληξεις σε πολης τα δισκοφρενα ειναι τσαμπα περιστεφομενο βαρος,ενω μια χαρα θα φρεναρεις με vbrake.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που ολες οι πανακριβες κουρσες που ειναι για γραφουν πολλα μα παρα πολλα χιλιομετρα,εχουν vbrake. Όχι μόνο τσάμπα στρεφόμενο βάρος, αλλά και έξτρα πολυπλοκότητα και κόστος ανταλλακτικών για κάτι που εν τέλει είναι άχρηστο. Θα το τονίσω και εγώ: όχι δισκόφρενα σε ποδήλατο πόλης, για κανένα λόγο. Ούτε καν σε ποδήλατο βουνού δε χρειάζονται, εκτός και αν αυτό μπαίνει μέσα στις λάσπες και γίνεται μαύρο χάλι. Δεν είναι απλά "μη το κυνηγήσεις" όπως σου είπε ο/η nemesiskp στο πρώτο post, αλλά ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει δισκόφρενα, για κανένα λόγο. 1
ApSiMan Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ καλές οι συμβουλές του nemesiskp προς τον topic starter. Να δώσω έμφαση στην αλλαγή των λάστιχων ανάλογα με την ανάγκη: είναι πολύ εύκολη και αν έχεις και μια τρόμπα δαπέδου ξεμπερδέυεις με αλλαγές στα λάστιχα σε λιγότερο από 5 λεπτά ανάλογα με τις ανάγκες σου. Το mountain μου έγινε άλλο ποδήλατο με τα slik λαστιχάκια για μέσα στην πόλη. Τωρα otopic. Φιλε ts πρεπει να αποφασισεις την χρηση που θα κανεις στο ποδηλατο.Γιατι λες οτι μπορει να πηγαινεις λιγο παραπανω βουνο με τους φιλους σου.Στην αρχη μπορει να πηγαινεις λιγο,αλλα μετα μπορει να κολλησεις και να πηγαινετε αποστασεις σε κατσαβραχα και να γραφετε χιλιομετρα.Ασφαλως σε αυτην την περιπτωση το τρεκινγκ δεν σου κανει.Το τρεκινγ ειναι για πατημενο χωμα και οχι για πολλα πολλα. Αντιθετως αν πηγαινεις στην αρκετα στην πολη,τα λαστιχα του mountain θα σου βγαλουν την παναγια. Μια λυση ειναι να παρεις mtb και να παρεις ενα δευτερο σετακι ασφαλτινα λαστιχα,αλλα θα πρεπει να τα αλλαζεις πριν απο καθε βολτα σου.Ταλαιπωρια βεβαια. Οποτε εξαρταται απο εσενα.Αν ειστε ψημενοι με τους φιλους σου για πολυ βουνο(οποτε πας για mtb και κανεις παραχωρησεις στην πολη) ή αν θα μπαινεις ισα ισα σε ενα παρκο με το χωμα και το υπολοιπο θα ειναι για μεσα στην πολη(οποτε πας σε τρεκινγκ). Τελος αν πας τελικα σε ποδηλατο πολης θα επιμεινω να μην πας σε δισκοφρενα.Πρωτα απο ολα τα vbrake εχουν δυνατοτερο φρεναρισμα απο τα δισκοφρενα.Ο λογος ειναι οτι το vbrake πιανει ολην την ζαντα ενω το δισκοφρενο πιανει εναν μικρο δισκο.Απλα τα δισκοφρενα(υδραυλικα κυριως) λογο κατασκευης με λιγοτερη δυναμη στο χερι σου,πιεζουν περισσοτερο τα τακακια,για αυτο μας φενεται και πιο δυνατο το φρεναρισμα. Τα δισκοφρενα προτιμουνται κυριως σε βουνο διοτι το χειμωνα με τις λασπες το vbrake μπουκωνει και κυριολεκτικα αχρηστευεται,ενω το δισκοφρενο συνεχιζει.Επισης αν εχεις υδραυλικα,λογο της ελαχιστης δυναμης που ασκεις,κανεις πιο ξεκουραστες καταβασεις.Εμενα προσωπικα στο βουνο με τα vbrake μου ποναγαγε τα δαχτυλα ενω με δισκοφρενα δεν νιωθω τιποτα.Τα μηχανικα δισκοφρενα τα αφηνω εκτος γιατι ειναι αθλια. Οποτε αν καταληξεις σε πολης τα δισκοφρενα ειναι τσαμπα περιστεφομενο βαρος,ενω μια χαρα θα φρεναρεις με vbrake.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που ολες οι πανακριβες κουρσες που ειναι για γραφουν πολλα μα παρα πολλα χιλιομετρα,εχουν vbrake. Offtopic: Αν θέλουμε να συνεχίσει αυτή η χώρα να υφίσταται, καλό είναι να στηρίζουμε οτιδήποτε παράγεται(έστω και σαν συναρμολόγηση) εδώ κάνοντας μερικές φορές υποχωρήσεις πχ στην ποιότητα ή στην τιμή. Στα IDEAL η σχέση ποιότητας-τιμής είναι πολύ καλή. Είμαι κάτοχος εδώ και τρία χρόνια και είμαι ευχαριστημένος.Γ' αυτό θα πρότεινα IDEAL. Καλά αν πηγαίνουμε με αυτή τη λογική (να υποστηρίζουμε ελληνικά προιόντα ότι και να ναι) τότε ζήτω που καήκαμε. Θα πλουτίσουμε όλους τους Ελληνες βιομήχανους (όχι ότι δεν το έχουμε κάνει ήδη) και εμείς θα καταντήσουμε φτωχότεροι από το καρότο. Το να προτίνεις ideal επειδή είσαι ευχαριστημένος το δέχομαι. Το να προτίνεις ideal επειδή είναι Ελληνικό (που δεν είναι, μόνο συναρμολογήται εδώ όπως λες κ εσύ) είναι λίγο άκυρο. Απο ποτε η Ideal βαζει ακυρα περιφεριακα;Εχω το boommax του 12 και σε αυτα τα χρηματα ητανε το μοναδικο με full deore και 30 ταχυτητες(οι οποιες στο βουνο ειναι σωτηριες).Κατι αλλα cube(κουκλια) και giant που ημουν αναμεσα στην καλυτερη περιπτωση να δινανε σειρα alyvio και να ειχαν 160αριδες δισκους,ενω το ideal μπροστα ειχε 180αρι. Προσωπικα πιστευω οτι "στα ιδια λεφτα" τα Ideal προσφερουν πολυ καλυτερα περιφεριακα σε σχεση με αλλες μαρκες,που οσο να ναι πληρωνεις και λιγο το ονομα,γιατι οπως ξανα ειπα,σε αυτα τα λεφτα οι σκελετοι ειναι σχεδον ιδιοι,και επισης η ideal βαζει στα ποδηλατα της kinessis σκελετους(δηλαδη οχι οτι και οτι). Είχα 2 ideal στο παρελθόν (ένα trecking low budget & ένα fs medium budget). Και στα 2 θεωρούσα ότι για τα χρήματα τους (τότε, πριν το 2005) θα μπορούσαν να έχουν καλύτερα περιφεριακά. Είχα πάει σε αναβαθμίσεις και στα 2 για να μπορέσουν να είναι λειτουργικά.Το βλέπω ακόμα κ τώρα σε νέα ποδήλατα. Ίσως η ορολογία μου να ήταν λάθος -το άκυρα περιφεριακά- αλλά σίγουρα θα μπορούσε καλύτερα. Το boommax έχει full deore? Εντυπωσιάζομαι! Εύγε! Anyway το θέμα είναι να μην κολλάμε με μια Χ εταιρία επειδή αυτήν ξέρουμε μόνο, ή επειδή αυτήν είχαμε όταν είμασταν πιτσιρίκια, ή αυτήν παίρνανε οι παππούδες μας άρα θα είναι καλή. Να βγάζουμε παροπίδες κ να βλέπουμε και τις άλλες εταιρίες από όοοοοοολον τον κόσμο. (ideal θεωρώ ακόμα πως πουλάει μόνο και μόνο για το όνομα.) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα