Προς το περιεχόμενο

Network πρόβλημα in mac os 10.6.4


rounsmith

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι έτοιμος να πάρω το mac και να το πετάξω στα σκουπίδια , πραγματικά.

 

 

Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν έκανα add καινούριο χρήστη στο MBP.

 

Μπήκε στο ίντερνετ κανονικά μετά από λίγο και μετά από sleep δεν ξαναμπήκε.

 

Κάνει Ping μέσω terminal , δεν συνδέομαι μέσω proxy , όταν βάζω ip στους Browsers δεν μου επιστρέφει τίποτα(κάνει timeout).

 

Έχω δοκιμάσει dnsflush , mDNSResponse kill και restart.

 

Τίποτα δεν δουλεύει , ειλικρινά... έχω πέσει σε άλυτο γρίφο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

Δεν μπορείς να φανταστείς τί έχω τραβήξει με το δίκτυο του MacMini, και όλοι οι macho Mac-άδες (που ισχυρίζονται ότι οι χρήστες είναι ηλίθιοι και το μηχάνημα όχι - για να μη μιλήσω για την τεχνική υποστήριξη και με μπανάρουν από το ινσομνια για ανάρμοστη γλώσσα) κάνουν την πάπια σε όποιο φόρουμ έχω ρωτήσει. Να έχεις ένα μηχάνημα που λειτουργεί κατά τα άλλα μια χαρά, και το ιντερνετ όχι, χωρίς λόγο. Επίσης με το Snow. Μου το έχει κάνει ανα περιόδους, μονο το ασύρματο (όχι το ethernet) και κρατάει λίγες μέρες. Χωρίς να κάνω καμία αλλαγή στο μηχάνημα, ούτε στο ρούτερ. Λύνεται μυστηριωδώς μια μέρα από μόνο του, ή μετά από διάστημα που είναι αρκετό ώστε να μη θυμάμαι αν έκανα κάτι και έστρωσε. Επίσημα λύση δεν βρήκα ποτέ. Τώρα έχει να εμφανιστεί πάνω από 1,5 χρόνο ευτυχώς. Δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο πρόβλημα, αλλά τις φλασιές του τις παθαίνει το Snow από ότι φαίνεται.

 

 

Edit

αφού δεν παρέχει λύση το μήνυμά μου το έβαλα σε spoiler

Επεξ/σία από arxaggelos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέσω ethernet είναι το πρόβλημα. Ένα από τα προβλήματα που έχω είναι ΄το ενώ στα network preferences έχει άδεια settings για Proxy , όταν ψάχνω από τα diagnostics μου βγάζει proxies. Θέλω να δοκιμάσω να κάνω edit το Pref file αλλα φοβάμαι μην τα κάκ\νω μαντάρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως έχεις κανένα Time Machine backup πριν προκύψει το θέμα, οπότε με ένα restore του συστήματος μπας και λυθεί όλη αυτή η ιστορία ;.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχην το μηχάνημα γιατί είναι στο 10.6.4 ? Εγώ προτείνω να κατεβάσεις το 10.6.7 combo απο την Apple κ να το εγκαταστήσεις..

Τωρα στο πρόβλημα,προφανώς κάπου έχει γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά,η κανένα κατάλοιπο από κανένα firewall η ακόμα και περίεργα hosts άρα μια καινούρια εγκατάσταση θα ήταν προτιμότερη από το πέταμα.αν πάλι επιμείνεις φερτο να το φτιάξω εγώ.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κατεβάσω κάτι από το mac , εκτός και αν κάνω αναβάθμιση Manually(που μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει). Μπορείς να μου πεις αν γίνεται πιο ακριβώς να κατεβάσω, γιατί τα mac τα φοβάμαι , λες και είναι mercedes (+ είναι της κοπέλας μου οπότε αν γίνει βλακεία θα με κυνηγάει).. και καινούρια εγκατάσταση δύσκολο δεν υπάρχει dvd... :(

 

Προς οζελοτ , δυστυχώς δεν είχα ρυθμίσει ποτέ το time machine...:/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαχα γι'αυτο που θα πετούσες μιλάμε ακόμα ?!! :P Τότε δεν το σκέφτηκες τίνος ήταν ? έλα σε πειράζω..

Κοίτα μόνο που έχει μείνει στο 10.6.4 αυτό δηλώνει ότι έχει καιρό που έχει χάσει την φροντίδα και αυτά τα μηχανήματα την χρειάζονται,είναι καλομαθημένα.. Κατ'αρχην θα πάρεις backup τα αρχεία που χρειάζεσαι.Μετά θα αναγνωρίσεις πιο είναι το μηχάνημα ακριβώς ώστε να κατεβάσεις από ένα τορρεντ το dvd που έχεις(ει) χάσει,και μετά θα κάνεις μια ωραία καινούρια εγκατάσταση.. εγώ σου προτείνω να μην πας στην 10.6.8 που είναι η τελευταία αλλά να φτάσεις στην 10.6.7 που είναι η καλύτερη κ σταθερότερη έκδοση, αυτό θα το πετύχεις κατεβάζοντας το Link.png Site: 10.6.7 Combo και εγκαθιστώντας το αμέσως μόλις κάνεις το πρώτο boot στην καινούρια εγκατάσταση, αν όλα αυτά σου φαίνονται κινέζικα πάρε μόνο το backup αν είσαι Αθήνα κ φερτο να στο φτιάξω εγώ φυσικά χωρίς χρήματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία θα το ψάξω περαιτέρω. Ψάχνω για το dvd λοιπόν από τορρεντ και βλέπουμε ... έσωσες ένα μακ από τα σκουπίδια(μην αγχώνεσαι η κοπέλα μου το πρότεινε πρώτα :P) Ευχαριστώ μέχρι τώρα Και για το Offer(και δυστυχώς πάτρα μένω :P)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...