Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τζάκι μου έχει καμινάδα ύψους περίπου δύο ορόφων.Το θέμα είναι ότι στον κάθε όροφο υπάρχει διαφορετική γεωμετρική κατασκευή της καμινάδας με αποτέλεσμα να κάνει δύσκολο τον καθαρισμό της.

Θέλω να μου προτείνετε κάποια τεχνική καθαρισμού.

Να ρωτήσω επίσης αν κάποιος έχει δοκιμάσει αυτά τα κούτσουρα που διαφημίζονται ότι καθαρίζουν την καμινάδα με την καύση?

Εννοείται ότι προσπαθώ να αποφύγω τα 80-100€ που μου ζητάει το συνεργείο.

Δημοσ.

Στο τελεμάρκετινκ νομίζω έχω δει κάτι που το βάζεις φωτιά , αυτό κάνει καπνό που έχει μέσα κάτι δραστικό , που κολλάει στην τσιμούχα και την βρώμα της καμινάδας και είτε το διαλύει είτε πέφτει σαν σκόνη .

Δημοσ.

Φαντάσου την καμινάδα σου σαν ενα πυρεξ μετά απο μαγείρεμα. Μπόλικη λίγδα και καμμένα κολλημένα λίπη.

 

Αν του ρίξεις μερικές σταγόνες υγρου πιάτων και λίγο νερο, θα φύγουν τα κολλημένα λίπη; Θα καθαρίσει το πυρεξ; Αν δεν τρίψεις με συρματάκι, θα καθαρίσει; Οχι.

 

Την ίδια ακριβώς αποτελεσματικότητα έχουν και τα σακουλάκια της telemarketing. Αν ήταν καλά και αποτελεσματικά θα τα χρησιμοποιούσαν και οι καθαριστές τζακιών. Χαζοί είναι να κάθονται να τρίβουν;

 

Ψάξε στην αγορά να βρεις βουρτσες καθαρισμου και επένδυσε σε αυτές. Θα τις έχεις χρόνια και θα σου κάνουν απόσβεση. Δυο ώρες δουλειά μια φορά το χρόνο.

 

EDIT: Το νετ ειναι γεμάτο οδηγίες και βιντεάκια.

Δημοσ.

αν δεν ανεβεις στα κεραμυδια η καμιναδα δε καθαριζει,πηγα σε πολλες περιπτωσεις που αρπαξαν φωτια τα ξυλα της σκεπης λογω επαφης με τη καμιναδα,αλλο προβλημα δεν υπαρχει αοο τον κινδυνο να αρπαξει η κεραμοσκεπη.

Η καμιναδα οταν γεμισει πισσα-λιγδα καποια στιγμη θα καει και αυτο ειναι,αν δεν ακουμπα σε ξυλα κανενα προβλημα.

Υπαρχουν διαφορα εργαλεια παντως για το καθαρισμο οπως η βολιδα η το κονταρι με τη βουρτσα

Δημοσ.

Παραδοσιακή μέθοδος: σακιά, λινάτσες, διάφορα τέτοια, δεμένα με σχοινιά μακριά. Ένας στη σκεπή, ένας κάτω στο τζάκι. Και τραβάνε πάνω-κάτω. Εμείς τις δικές μας έτσι τις καθαρίζουν δεκαετίες τώρα.

 

:)

  • Like 3
Δημοσ.

Exω δοκιμάσει αυτά τα υλικά που λένε ότι ο καπνός που ελευθερώνουν διαλύουν την κάπνα άλλα αποτέλεσμα δεν είδα η λύση που εφαρμόζω εγώ είναι αυτή πού ανέφερε ο Haldol με πολύ καλά αποτελέσματα.

Δημοσ.

Κινέζε, πρέπει να την καθαρίσεις άμεσα; Αν σε παίρνει να περιμένεις τρία μηνάκια, θα κατέβει ο χοντρούλης με τα δώρα από την καμινάδα. Όσο να 'ναι, όλο και κάμποση μαυρίλα θα μαζέψει στα τα ρούχα του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...