παπι Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 να πληρώνω αποθεματικό Το αποθεματικο ειναι ασφαλεια για τον διαχειριστη ωστε να μπορει να πληρω τους λογαριασμους στην ωρα τους ασχετα αν εισπραξει τα κοινοχρηστα μετα απο κανα μηνα. Ασε που διαβιβαζεται απο διαχειριστη σε διαχειριστη.
ca6mio Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Για να μην δημιουργουνται λαθος εντυπωσεις στο τηλεφωνο, ιντερνετ, κινητο πληρωνεις την καταναλωση του προηγουμενου μηνα και το παγιο του επομενου. Σε ρευμα και νερο εχεις δωσει εγγυηση οταν εκανες την συνδεση... Επισης στο αυτοκινητο προπληρωνεις την βενζινη και μετα κανεις τα χιλιομετρα ... 1
eneta Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Ενημερωτικά υπάρχουν και άλλοι μαλάκες που πλήρωναν παραπάνω κοινόχρηστα αλλά επειδή είναι μαλάκες δεν μιλάνε! Βγάζω εγώ το φίδι από την τρύπα και επωφελούνται και αυτοί χωρίς να χαλάνε τη ζαχαρένια τους. Τελικά ξέρει κανείς να απαντήσει εάν καλύπτομαι νομικά να διεκδικήσω τη διαφορά κοινοχρήστων της τελευταίας πενταετίας?? Διάβασα πως ναι Και να ενημερώσω και κάτι. Υπάρχει αποθεματικό που μπαίνει ισόποσα και όταν πληρωθεί κάποια δαπάνη τότε ο διαχειριστής κατανέμει το ποσό αυτής της δαπάνης στα κοινόχρηστα βάσει χιλιοστών και άρα το αποθεματικό μένει πάντα ανέπαφο. Υπαρχει όμως και αποθεματικό ( όπως το δικό μας) που ναι μπαίνει ισόποσα αλλά αν πληρωθεί δαπάνη, τέλος! Δεν αναπληρώνεται από μελλοντικά κοινόχρηστα παρά συνεχίζουμε να πληρώνουμε κάθε μήνα ( όπως κάναμε εξ αρχής) ένα στάνταρ ποσό το οποίο δεν έιναι και δίκαιο!!!! Καταλάβατε τη διαφορά παίδες?
skiabox Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά αν κάποιος ενοικιαστής δεν πληρώνει κοινόχρηστα εδώ και ένα χρόνο τι γίνεται;Γνωρίζει κανείς από τέτοιες περιπτώσεις; Ευχαριστώ. 1
headbanger Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2012 Παιδιά αν κάποιος ενοικιαστής δεν πληρώνει κοινόχρηστα εδώ και ένα χρόνο τι γίνεται;Γνωρίζει κανείς από τέτοιες περιπτώσεις; Ευχαριστώ. Αν δεν απατώμαι, τα κοινόχρηστα μπορείς να τα ζητήσεις απο τον ιδιοκτήτη του δια΄μερίσματος με το νόμο. και ας τα βρο΄νε μετά μεταξύ τους. ΥΓ ίσως για αυτό στο εξωτερικό πχ δεν υπάρχουν κοινόχρηστα στην πλειοψηφία είναι all inclussive
παπι Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2012 Ενημερωτικά υπάρχουν και άλλοι μαλάκες που πλήρωναν παραπάνω κοινόχρηστα αλλά επειδή είναι μαλάκες δεν μιλάνε! Βγάζω εγώ το φίδι από την τρύπα και επωφελούνται και αυτοί χωρίς να χαλάνε τη ζαχαρένια τους. Τελικά ξέρει κανείς να απαντήσει εάν καλύπτομαι νομικά να διεκδικήσω τη διαφορά κοινοχρήστων της τελευταίας πενταετίας?? Διάβασα πως ναι Και να ενημερώσω και κάτι. Υπάρχει αποθεματικό που μπαίνει ισόποσα και όταν πληρωθεί κάποια δαπάνη τότε ο διαχειριστής κατανέμει το ποσό αυτής της δαπάνης στα κοινόχρηστα βάσει χιλιοστών και άρα το αποθεματικό μένει πάντα ανέπαφο. Υπαρχει όμως και αποθεματικό ( όπως το δικό μας) που ναι μπαίνει ισόποσα αλλά αν πληρωθεί δαπάνη, τέλος! Δεν αναπληρώνεται από μελλοντικά κοινόχρηστα παρά συνεχίζουμε να πληρώνουμε κάθε μήνα ( όπως κάναμε εξ αρχής) ένα στάνταρ ποσό το οποίο δεν έιναι και δίκαιο!!!! Καταλάβατε τη διαφορά παίδες? Κοιτα, το αποθεματικο μπαινει μια φορα και τελος. Ο λογος υπαρξης του ειναι αυτο που εγραψα πανω. Απλα πραγματα. Αν οι κοινοχριστοι λογαριασμοι ειναι πχ 1000 ευρω και εσεις πληρωνετε βαση χιλιοστων κλπ το ποσο που σας αναλογει τοτε ειναι οκ. Αν ομως πληρωνετε αυτα τα 1000 +αποθεματικο τοτε σας κλεβει. (μιλαω για μηνιαια βαση)
eneta Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Ρε παιδια, καταλαβαινομαστε???!!!! Εγω δεν θελω να μου πειτε για το αποθεματικο αλλα αν μπορει καποιος να μου στειλει τον νομο που γραφει πως μπορω να διεκδικησω τα παραπανω κοινοχρηστα που πληρωνα, της τελευταιας πενταετιας!!! Υπαρχει καποιος να ξερει????????????
leftermann Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 o Παρεδώσε, που προφανώς ξέρει, σου απάντησε μόλις στο 4ο ποστ.
eneta Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2012 Θα βρεις τον διαχειριστή και θα του θέσεις το θέμα. Εάν δεν βγάλεις άκρη, θα απευθυνθείς σε δικηγόρο γιατί μπορείς να ασκήσεις αγωγή για αδικαιολόγητο πλουτισμό από αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Επειδή προφανώς ξέρεις τον νόμο, μπορείς να με καθοδηγήσεις ή να μου στείλεις ένα link με τον νόμο ή το συγκεκριμένο άρθρο ώστε πριν χρειαστεί να πάω σε δικηγόρο να αναφέρω τουλάχιστον αυτό έχοντας όμως στα χέρια μου την απόδειξη??? o Παρεδώσε, που προφανώς ξέρει, σου απάντησε μόλις στο 4ο ποστ. ευχαριστώ, έχεις δίκιο Παιδιά αν κάποιος ενοικιαστής δεν πληρώνει κοινόχρηστα εδώ και ένα χρόνο τι γίνεται;Γνωρίζει κανείς από τέτοιες περιπτώσεις; Ευχαριστώ. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ κοινόχρηστα ενοικιαστή Τελικός υπόχρεος για τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στη Διαχείριση της Πολυκατοικίας είναι πάντα ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. Στην περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν καταβάλλει τα χρωστούμενα τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να τακτοποιησει τα χρωστουμενα του ενοικιαστη του και κατοπιν να στραφει νομικα εναντιον του. "
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2012 Επειδή προφανώς ξέρεις τον νόμο, μπορείς να με καθοδηγήσεις ή να μου στείλεις ένα link με τον νόμο ή το συγκεκριμένο άρθρο ώστε πριν χρειαστεί να πάω σε δικηγόρο να αναφέρω τουλάχιστον αυτό έχοντας όμως στα χέρια μου την απόδειξη??? Άρθρο 904 του Αστικού Κώδικα - Αδικαιολόγητος Πλουτισμός "Όποιος έγινε πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία από την περιουσία ή με ζημία άλλου έχει υποχρέωση να αποδώσει την ωφέλεια. Η υποχρέωση αυτή γεννιέται ιδίως σε περίπτωση παροχής αχρεώστητης ή παροχής για αιτία που δεν επακολούθησε ή έληξε ή αιτία παράνομη ή ανήθικη. Με παροχή εξομοιώνεται και η συμβατική αναγνώριση ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει χρέος." Καλή συνέχεια.
sattack Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Υπαρχει όμως και αποθεματικό ( όπως το δικό μας) που ναι μπαίνει ισόποσα αλλά αν πληρωθεί δαπάνη, τέλος! Δεν αναπληρώνεται από μελλοντικά κοινόχρηστα παρά συνεχίζουμε να πληρώνουμε κάθε μήνα ( όπως κάναμε εξ αρχής) ένα στάνταρ ποσό το οποίο δεν έιναι και δίκαιο!!!! Καταλάβατε τη διαφορά παίδες? φιλε σε κλεβουνε ασυστολα τα @@ !!! σταματα να πληρωνεις αμεσως. κατσε και υπολογισε ολα τα κοινοχρηστα των 5 ετων με βαση τα χιλιοστα και δες ποσα εδωσες εσυ, ετσι που τα λες η διαφορά θα ειναι τεραστια Εγω λεω μην πληρωνεις φραγκο, μεχρι να συμψηφιστει το ποσο. Επισης, το αποθεματικο λειτουργει οπως λεει ο πιο πανω φιλος (παπι). Ως ενα ποσο που εχει καβατζα ο διαχειριστης για να πληρωνει λογαριασμους, αλλα μετα επιμεριζει με βαση τα χιλιοστα, εισπρατει κοινοχρηστα και συμπληρωνει το αποθεματικο. Αρα οι ενοικοι δεν βλεπουν ποτε αποθεματικο στα κοινοχρηστα, βλεπουν μονο τα εξοδα με βαση τα χιλιοστα. Αν εσενα συνεχιζουν να κανουν οπως λες εσυ στο quote, τοτε συνεχιζουν να σε κλεβουν ακομα. Η γνωμη μου ειναι σταματα να πληρωνεις. Αυτα τα @@ οσο πληρωνονται για ποιο λογο να σταματησουν τις απατεωνιες τους? Και τα αλλα @@ που ειναι κοτες και δεν μιλανε, εξισου σε βλαπτουν. Σταματα να πληρωνεις και ασε τους αυτους να σε απειλησουν να σε πανε στο δικαστηριο. Αν τολμανε... ΥΓ γραψε και μονος σου ενα εξωδικο (να μην πληρωσεις και δικηγορο) προς τον διαχειριστη/ες που να λεει οτι σε εχει χρεωσει παρανομα και του ζητας να σου τα επιστρεψει ή να τα συμψηφισει Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2012 από sattack
benign Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Εγω θα ηθελα να ρωτησω τον paredwse κατι αρκετα επικαιρο,για να μην ανοιγω αλλο θεμα μιας και ειναι σχετικο καπως με το τωρινο. Και περσι αλλα ειδικα φετος λογω της κρισης,υπαρχει αδυναμια απο αρκετα διαμερισματα στην πολυκατοικια μας να πληρωσουν κοινοχρηστα αλλα ακομη περισσοτερο το πανακριβο φετος πετρελαιο θερμανσης που τους αναλογει.Ηδη εχουν ξεσπασει διαμαχες αναμεσα στους εχοντες στην πολυκατοικια και στους μη εχοντες. Επειδη ειναι ενα σοβαρο και με βαση την τρομερη κριση που μαστιζει την χωρα,θεμα χωρις προηγουμενο ,θα εκτιμουσα μια εστω γενικη αποψη περι των δκαιωματων των μεν και των δε και τι μπορουν να κανουν οι οικογενειες που αδυνατουν να πληρωσουν.Κινδυνευουν με ποινικη διωξη,η υπαρχει εκτακτη μεριμνα για αυτους απο το κρατος που αναιρει τις καταστατικες τους υποχρεωσεις στην πολυκατοικια? Εχω εναν φιλο με οικογενεια που ειναι ανεργος και ειναι σε πολυ δυσχερη θεση και μου ζητησε συμβουλη.
eneta Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Άρθρο 904 του Αστικού Κώδικα - Αδικαιολόγητος Πλουτισμός "Όποιος έγινε πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία από την περιουσία ή με ζημία άλλου έχει υποχρέωση να αποδώσει την ωφέλεια. Η υποχρέωση αυτή γεννιέται ιδίως σε περίπτωση παροχής αχρεώστητης ή παροχής για αιτία που δεν επακολούθησε ή έληξε ή αιτία παράνομη ή ανήθικη. Με παροχή εξομοιώνεται και η συμβατική αναγνώριση ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει χρέος." Καλή συνέχεια. ευχαριστω πολυ! φιλε σε κλεβουνε ασυστολα τα @@ !!! σταματα να πληρωνεις αμεσως. κατσε και υπολογισε ολα τα κοινοχρηστα των 5 ετων με βαση τα χιλιοστα και δες ποσα εδωσες εσυ, ετσι που τα λες η διαφορά θα ειναι τεραστια Εγω λεω μην πληρωνεις φραγκο, μεχρι να συμψηφιστει το ποσο. Επισης, το αποθεματικο λειτουργει οπως λεει ο πιο πανω φιλος (παπι). Ως ενα ποσο που εχει καβατζα ο διαχειριστης για να πληρωνει λογαριασμους, αλλα μετα επιμεριζει με βαση τα χιλιοστα, εισπρατει κοινοχρηστα και συμπληρωνει το αποθεματικο. Αρα οι ενοικοι δεν βλεπουν ποτε αποθεματικο στα κοινοχρηστα, βλεπουν μονο τα εξοδα με βαση τα χιλιοστα. Αν εσενα συνεχιζουν να κανουν οπως λες εσυ στο quote, τοτε συνεχιζουν να σε κλεβουν ακομα. Η γνωμη μου ειναι σταματα να πληρωνεις. Αυτα τα @@ οσο πληρωνονται για ποιο λογο να σταματησουν τις απατεωνιες τους? Και τα αλλα @@ που ειναι κοτες και δεν μιλανε, εξισου σε βλαπτουν. Σταματα να πληρωνεις και ασε τους αυτους να σε απειλησουν να σε πανε στο δικαστηριο. Αν τολμανε... ΥΓ γραψε και μονος σου ενα εξωδικο (να μην πληρωσεις και δικηγορο) προς τον διαχειριστη/ες που να λεει οτι σε εχει χρεωσει παρανομα και του ζητας να σου τα επιστρεψει ή να τα συμψηφισει Εχεις απολυτο δικιο! Εχω ηδη υπολογισει το ποσο της τελευταιας πενταετιας και μου μενει να ελεγξω τις χρεωσεις του πετρελαιου ωστε να δω εαν γινεται απατη και απο το παγιο του πετρελαιου. Παντως τα πολλα λεφτα τα πληρωσα προ πενταετιας αλλα οτι μπορεσω να μαζεψω τωρα καλο ειναι, στους καιρους που ζουμε. Μολις το ακουσουν βεβαια θα γινει πολεμος αλλα θα το κανω! Εξωδικο μπορω να γραψω χωρις δικηγορο?! Εχεις μηπως καποιο προτυπο γιατι δεν γνωριζω τι πρεπει να αναγραφει?Αλλα και παλι δεν πρεπει να αναγραφει το ονομα του δικηγορου? Ο paredwse γνωριζει ?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Εγω θα ηθελα να ρωτησω τον paredwse κατι αρκετα επικαιρο,για να μην ανοιγω αλλο θεμα μιας και ειναι σχετικο καπως με το τωρινο. Και περσι αλλα ειδικα φετος λογω της κρισης,υπαρχει αδυναμια απο αρκετα διαμερισματα στην πολυκατοικια μας να πληρωσουν κοινοχρηστα αλλα ακομη περισσοτερο το πανακριβο φετος πετρελαιο θερμανσης που τους αναλογει.Ηδη εχουν ξεσπασει διαμαχες αναμεσα στους εχοντες στην πολυκατοικια και στους μη εχοντες. Επειδη ειναι ενα σοβαρο και με βαση την τρομερη κριση που μαστιζει την χωρα,θεμα χωρις προηγουμενο ,θα εκτιμουσα μια εστω γενικη αποψη περι των δκαιωματων των μεν και των δε και τι μπορουν να κανουν οι οικογενειες που αδυνατουν να πληρωσουν.Κινδυνευουν με ποινικη διωξη,η υπαρχει εκτακτη μεριμνα για αυτους απο το κρατος που αναιρει τις καταστατικες τους υποχρεωσεις στην πολυκατοικια? Εχω εναν φιλο με οικογενεια που ειναι ανεργος και ειναι σε πολυ δυσχερη θεση και μου ζητησε συμβουλη. Τώρα το είδα το ερώτημα, εξ'ου και η καθυστερημένη απάντηση: ποινική δίωξη δεν τίθεται θέμα να ασκηθεί (δεν πρόκειται για ποινικό αδίκημα αλλά για αστική διαφορά). Δεν γνωρίζω να υπάρχει έκτακτη μέριμνα από το Κράτος, πλην του επιδόματος θέρμανσης που λέγεται ότι θα δοθεί σε οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια. Από εκεί και πέρα, πρέπει να διαβαστεί προσεκτικά ο κανονισμός της πολυκατοικίας ...
eneta Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 ευχαριστω πολυ! Εχεις απολυτο δικιο! Εχω ηδη υπολογισει το ποσο της τελευταιας πενταετιας και μου μενει να ελεγξω τις χρεωσεις του πετρελαιου ωστε να δω εαν γινεται απατη και απο το παγιο του πετρελαιου. Παντως τα πολλα λεφτα τα πληρωσα προ πενταετιας αλλα οτι μπορεσω να μαζεψω τωρα καλο ειναι, στους καιρους που ζουμε. Μολις το ακουσουν βεβαια θα γινει πολεμος αλλα θα το κανω! Εξωδικο μπορω να γραψω χωρις δικηγορο?! Εχεις μηπως καποιο προτυπο γιατι δεν γνωριζω τι πρεπει να αναγραφει? Αλλα και παλι δεν πρεπει να αναγραφει το ονομα του δικηγορου? Ο paredwse γνωριζει ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα