rikos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Kαι εμεις κλαιμε οταν η διατηρηση της υπαρχουσας καταστασης βαφτιζεται επανασταση απο μερικους. Δεν εχω δει κανενα να μιλαει για διατηρηση της παλαιας καταστασης παρα μονο απο σενα. Ειναι στο πλαισιο της προπαγανδας και αυτο, οποιος δεν ειναι μαζι μας επιθυμει την παλαια κατασταση. Α! ειναι και δημοσιος υπαλληλος μη ξεχνιομαστε...αμα η πολιτικη σου σκεψη παει μεχρι εκει παω πασο. Αρα ο "Τσοβολα δωστα ολα", και ο "το χρηματηστηριο του 2000 ειναι η καλυτερη επενδυση", ηταν μερος ενος μεγαλυτερου σχεδιου υποδουλωσης του ελληνικου γενους, και οχι οτι φαμε κι οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας... Κοιτας το αμεσο παρελδον του τι γινεται για τη δοση, και δε βλεπεις το μακρυτερο παρελθον και γιατι φτασαμε ως εδω. Προφανως και οταν το βουβαλι ολη μερα κοιμαται θα βρει σχεδιο το λιονταρι να το κατασπαραξει, το θεμα ειναι γιατι το βουβαλι κοιμοταν τοσα χρονια. Οσο σου λεει εσενα το smiley στο τελος της προτασης μου. Αυτο το συμπερασμα πως το εβγαλες μονο εσυ ξερεις... no oh hell no Teenager που αποζητα την προσοχη των αλλων τρολλαροντας.
viper2005 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Teenager που αποζητα την προσοχη των αλλων τρολλαροντας. nope
skiabox Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Cossutius : Πρέπει να τιμωρηθεί και ο μαφιόζος που κυβερνά και τα τεμπελόσκυλα από κάτω. Τα τεμπελόσκυλα από κάτω θα τιμωρηθούν έτσι κι αλλιώς γιατί στον καπιταλισμό παίρνει ο καθένας ότι του αξίζει. Θέλατε τον εύκολο δρόμο; Φάτε το λούκι τώρα. Επίσης να ξανά-αναφέρω αν δεν προσέχθηκε η φράση μου σε προηγούμενο post, ότι με εσωτερική ανταλλαγή υπηρεσιών, η φτώχεια μεγαλώνει. Αυτά όλα που γράφω είναι τα αυτονόητα. Διαβάστε και το βιβλίο που προτείνω. 1
Cossutius. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Ο ένας είναι φυλάκα (αυτό μας έλειπε κιόλας), ο άλλος πληρώνεται κανονικά και καλύπτεται απ' τους συνάδελφούς του, λόγω αλλυλεγγύης. Σ' αυτή την χώρα έχουμε χάσεις τις λέξεις και τις έννοιες. Yπάρχει παιδεραστής εκπαιδευτικός που είναι ακόμα στη δουλειά του? Αποδείχθηκε δηλαδή οτι ηταν παιδεραστής και ειναι ακόμα εκεί? Πείτε μου ποιός ειναι να πάω ο ίδιος να τον βάλω μέσα!!! Καλύπτει κάποιος Δ.Υ έναν παιδεραστή?? Παιδιά νομίζω οτι η υπερβολή έχει και τα όρια της... Η ατιμωρησία είναι ένας απ' τους βασικότερους λόγους που είμαστε σ' αυτήν την κατάσταση. Συμφωνώ απόλυτα. Για αρχή η ατιμωρησία των μεγάλων. Οταν ξεκινήσουμε να τιμωρουμε τους μεγάλους οι μικροί θα πάθουν αυτό που τους αξίζει...θα αναγκαστούν να εργαστουν για να επιβιώσουν. Τα πράγματα ειναι τόσο μα τόσο απλά, αλλά κανεις δε θέλει να πειραχτεί ο αγαπημένος του πολιτικός. Για όλα φταίει κάποιος δ.,υ που κανεις δε ξέρει ποιός ειναι τελικά... Να κρεμάσουμε τον άγνωστο δ/υ (γιατί το γνωστό λαμόγιο κάποιοι το έχουν ήδη ψηφίσει και θα συνεχίσουν να το ψηφίζουν, γιατί θα θα θα θα θα ...) Τα τεμπελόσκυλα από κάτω θα τιμωρηθούν έτσι κι αλλιώς γιατί στον καπιταλισμό παίρνει ο καθένας ότι του αξίζει. Οπότε οι χιλιάδες άστεγοι στις Η,Π.Α. (πρόην εργαζομενοι που έχασαν δουλειές και σπίτια), άξιζαν αυτά που έπαθαν..Περιμένω να πας στο σπίτι κάποιου που μόλις τον έχουν απολύσει και να του πεις οτι το καπιταλιστικο σύστημα σου έδωσε αυτό που σου αξίζει...
kostas_dr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Αν λες για "τελεσίδικη καταδίκη", περίμενε γύρω στα 10 χρόνια. Εντωμεταξύ: Σοκάρουν τα περιστατικά και οι ελαφρύτατες ποινές που επιβλήθηκαν Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, εκπαιδευτικοί με βεβαρημένο ποινικό μητρώο λόγω σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, βρίσκονται στην έδρα του δασκάλου, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή και τη συγκάλυψη που τους παρέχουν οι συνάδελφοι τους στα πειθαρχικά συμβούλια. Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής καταγγέλλει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, πως 8 εκπαιδευτικοί με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις κακοποίησης και παιδικής πορνογραφίας, εξακολουθούν να διδάσκουν. Ο κ. Ρακιντζής καταγγέλλει τη στάση των πειθαρχικών συμβουλίων, που επιβάλλουν ποινές-χάδι, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά. Η εφημερίδα παραθέτει τον κατάλογο της ντροπής με τις ποινές: *Καθηγητής που σε σχολική ιστοσελίδα είχε αναρτήσει γυμνή φωτογραφία της κόρης του με ένδειξη «Εδώ τα βιτσιόζικα» παραπέμποντας σε ιστοσελίδα ροζ περιεχομένου, παύθηκε για… 3μήνες. *Καθηγητής που προέβη σε ερωτικές πράξεις με μαθήτρια γυμνασίου, όπου δίδασκε, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών. *Καθηγητής που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 4,5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών. *Καθηγητής στην κατοχή του οποίου βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας (3.000 φωτογραφίες-100 βίντεο) τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών. *Καθηγητής που κατηγορήθηκε για αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια σε βάρος μαθήτριας του γυμνασίου που υπηρετούσε, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 5 μηνών με πλήρη στέρηση αποδοχών. *Καθηγητής που βιντεοσκοπούσε μαθητές και μαθήτριες την ώρα που άλλαζαν στα αποδυτήρια, τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 6 μηνών. Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και άλλες περιπτώσεις, όπως ενός καθηγητή που έπαιζε χαρτιά με χρήματα μέσα στην τάξη με τους μαθητές του (πρόστιμο ίσο με αποδοχές 2 μηνών) ή άλλου που κατηγορήθηκε για διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή, έκρηξη από κοινού κατά συρροή και εκβίαση και ο οποίος τιμωρήθηκε με… προσωρινή παύση 6 μηνών. Αναφερόμενος σε τέτοιου είδους αποφάσεις, ο κ. Ρακιντζής δηλώνει στην εφημερίδα: «Αυτές οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα. Κάθε ποινή έχει ειδική αλλά και γενική πρόληψη. Για παραδειγματισμό. Γι’ Αυτά τα αδικήματα ο νόμος επιτρέπει τις ποινικές καταδίκες τη δημοσιοποίηση ονομάτων» και συνεχίζει: «Επειδή ακριβώς ξέρω ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι, πάντα ασκούσα ένσταση σε επιεικείς ποινές, ζητώντας την αυστηρή τιμωρία των εκπαιδευτικών, που έχουν διαπράξει τέτοιας φύσης αδικήματα. Μια ελαφρά ποινή δεν είναι δυνατόν να συνετίσει να μην επαναληφθεί η πράξη αυτή».
Cossutius. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Που είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι? Ανήκουν στους επίορκους σωστά? Για να δεις λοιπόν πως έχει το πράγμα. Το πειθαρχικό συμβούλιο, δεν ειναι δικαστήριο. Ναι μεν ο υπάλληλος υποτίθεται υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα αλλά εφόσον δεν έχει περάσει από δικαστήριο, δε μπορουν να τον αγγίξουν. Για παράδειγμα κάποιος που εμπλέκετε σε κυκλωμα πορνογραφία, πάει φυλακή. Η δικαστική ποινή του δεν ειναι...αργία. Ειναι φυλάκιση. Οι συγκεκριμένοι λοιπόν άνθρωποι, βρισκονται στη θέση τους, διότι ακόμα δεν έχει αποδειχθεί νομικά πως έκαναν ότι έκαναν. Αντίθετα η δασκάλα απ τη Κρήτη (αναπληρώτρια) που στις καλοκαιρινές της διακοπές, φλέρταρε (η πήγε)με τον 16χρονο μαθητής της, παύθηκε εντελώς απ την υπηρεσία, αλλά δεν την καταδίκασε κάποιο δικαστήριο διότι δεν της έγινε μυνηση απ όσο θυμάμαι. Αν ο ίδιος ο γονιός δεν κάνει μήνυση, τότε η ποινή θα ειναι η αργία ή η απόλυση (εαν καταδικαστεί) . Ο paredwse μπορει να μας πει περισσότερα για αυτά. Στη δεδομένη φάση όμως δεν ειναι το πειθαρχικό το πρόβλημα, αλλά ο το δικαστήριο. Ασχετο αλλά σε περιπτώσεις παιδεραστίας τα δικαστήρια γίνονται άμεσα και μάλιστα οι ποινές είναι σκληρότατες. Ο Σειραγάκης ας πούμε (ο οποιος ακόμα και τωρα δηλώνει αθώος), πήγε κατευθείαν φυλακή. Ομως έπεσαν και πόσοι γονείς επάνω του με μυνήσεις. Πολλά παίζουν ρόλο. Εγω θεωρώ περισσότερο απαράδεκτο το οτι 20 φοιτήτριες κατάγγειλαν καθηγητή ιατρικης για σεξουαλική παρενόχληση και αυτός τη γλίτωσε με 3μηνο αργία επειδή δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Δεν ειναι τυχαίο φυσικα πως ο καθηγητης είχε συγγένεια με γνωστο βουλευτη...
skiabox Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Cossutius : Πάντως εγώ δεν θα τον πληρώσω άλλο. Αρκετά έζησε 30 χρόνια εις βάρος των άλλων. Εσύ μπορείς να κάνεις ότι θέλεις και να είσαι χορηγός-κορόιδο-ραγιάς για άλλα 30 χρόνια. Είναι θέμα χαρακτήρα. 1
Cossutius. Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2012 Θα στο πω ως εξής. Επιθυμω να εξακολουθώ να ειμαι χορηγός, άξιων ανθρώπων. Αν για εσένα η πλειοψηφία ειναι ανάξιοι, για εμένα είναι μειοψηφία, Και μάλιστα μικρή. Το πρόβλημα ειναι οτι αυτή η μειοψηφία πάντα κανει κουμάντο. Δεν ειναι τυχαίο οτι τις υψηλές θέσεις του δημοσίου της είχαν σε μεγάλο ποσοστό ανάξιοι άνθρωποι. Ελπίζω όχι πλέον.
deesnider Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 @rikos: Κοίτα, οι πιθανότητες να μπορέσω να σε κάνω να απαντήσεις - και όχι να τα καταλάβεις, διότι είμαι απολύτως σίγουρος ότι τα καταλαβαίνεις - συγκεκριμένα σε όσα σε ρωτάω, είναι λιγότερες ακόμα κι από τις πιθανότητες συνεννόησης αυτών των δύο: http://www.youtube.com/watch?v=nBZH4hL1YXY Όμως δε συζητάμε μόνο οι δυο μας εδώ μέσα, οπότε η συνέχεια της κουβέντας, για 'μένα έχει σημασία. Με τον ιδιο σχεδον τροπο που και ενας ιδιωτης το κανει επικερδες. Εχει νοημα να σου πω το πως? Θα ειχε αν συζηταγαμε το ΑΝ μπορει να γινει επικερδες. Αφου μπορει ο ιδιωτης, μπορεις και εσυ. Λες ότι ο ιδιώτης έχει τον τρόπο να το κάνει επικερδές. Για 'μένα ναι, έχει νόημα να μου πεις το «πως». Διότι το «μπορεί να γίνει επικερδές», μέχρι στιγμής, προτείνεις να το δεχτούμε αξιωματικά, για να μην πω ως ...δόγμα και - δεν αστειεύομαι - ως τέτοιο, έχει την ίδια βαρύτητα με το ...«λεφτά υπάρχουν». Έχει επίσης νόημα, να μου πεις γιατί - από τη στιγμή που αναγνωρίζεις ότι υπάρχει τρόπος και μάλιστα πιστεύεις ότι τον ίδιο τρόπο πρέπει να εφαρμόσει και το κράτος - δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα. 1) Το κράτος δε γνωρίζει τον τρόπο αυτό; 2) Τον γνωρίζει αλλά τον απορρίπτει ως μη αποτελεσματικό; 3) Τον γνωρίζει αλλά δε μπορεί να τον εφαρμόσει; 4) Τον γνωρίζει αλλά δε θέλει να τον εφαρμόσει; 5) Τον γνωρίζει, θέλει και μπορεί (θεωρητικώς) να τον εφαρμόσει, αλλά υποκύπτει σε εσωτερικούς εκβιασμούς; Αν ισχύει το πρώτο, τι σ' εμποδίζει, εφόσον τον γνωρίζεις, να τον γνωστοποιήσεις - το «να αλλάξουμε ή να ψοφήσουμε στην ψάθα», χωρίς να παρουσιάζεις το πως συγκεκριμένα θα αλλάξουμε, απορρίπτεται εξ' αρχής - τουλάχιστον από πλευράς μου - ως δογματική θέση, δεδομένου ότι δε δέχομαι τίποτα ως δογματικά δεδομένο - ώστε και του κράτους τα μάτια ν' ανοίξεις κι εμάς τους υπόλοιπους να μη μας αφήνεις με την απορία; Αν ισχύει οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα, ή και συνδυασμός κάποιων απ' αυτά, θα περίμενε κανείς, ή ο λαός να υποχρεώσει, με τη δυναμική του αντίδραση, το κράτος να τον εφαρμόσει, ή - εφόσον βλέπει ότι δεν πείθεται από δυναμικές αντιδράσεις αυτού του βαθμού - να προχωρήσει στον επόμενο βαθμό αντίδρασης και να αντικαταστήσει το παρόν κράτος, με κάποιο που θα είναι διατεθειμένο να πράξει αυτό που πρέπει (το οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμα περιμένω να το ακούσω...) Το παραδειγμα που φερνεις δεν ειναι αναλογικο της δικιας μας περιπτωσης. Ενα καλυτερο θα ηταν. - Φίλος #1: Δουλεψε, οπως δουλευουν ολοι οι αλλοι. - Φίλος #2: Πουλα το αμαξι σου και τον υπολογιστη σου. Όσο αφορά στη δική σου «μη πρόταση» - ή αλλάζουμε ή ψοφάμε, αλλά δε σας λέω πως, αν και το γνωρίζω - το παράδειγμά μου ήταν το καταλληλότερο. Το δικό σου αντίθετα, όχι και ορίστε η αιτιολόγηση: Στο δικό μου παράδειγμα, ο ένας προτείνει όντως μία συγκεκριμένη λύση (ιδανική ή μη, δεν έχει επί του παρόντος σημασία), ενώ ο άλλος - εσύ επί του προκειμένου - δεν προτείνει λύση. Αυτό που κάνει - σου το είπα και πριν - είναι απλά να κατονομάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα, απλά γενικολογώντας («πρέπει να ...αλλάξουμε!»... Χαίρω πολύ! Ολοκαίνουργια γνώση...) Στο δικό σου παράδειγμα, αμφότεροι προτείνουν λύσεις (ιδανικές ή όχι, επίσης δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι το ότι λένε τι θα έκαναν αυτοί αν αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα). Η λύση του πρώτου «φίλου» είναι η ιδανική, δεδομένου ότι ο έχων το πρόβλημα, είναι αποφασισμένος να δουλέψει σοβαρά, να μάθει από τα πιθανά λάθη που έκανε στο παρελθόν, τα οποία συνετέλεσαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, στο να δημιουργηθεί το πρόβλημα και να μην τα επαναλάβει. Όμως το ελληνικό κράτος, έχει αποδείξει ότι, όχι μόνο δε μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά αντιθέτως, τα επαναλαμβάνει συνεχώς και μάλιστα, τα διογκώνει κάθε φορά και περισσότερο. Η λύση του δεύτερου «φίλου», δεν είναι μεν η ιδανικότερη που θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά τουλάχιστον, είναι κάτι περισσότερο από το τίποτα (ή έστω, από το «κάτι» που επιμένεις να μη μας λες). Αν πουλήσω το αυτοκίνητο ή τον υπολογιστή μου (για να αναφερθώ στο παράδειγμά σου), οι βασικές συνέπειες θα είναι δύο: 1) Δε θα έχω αυτοκίνητο και υπολογιστή όπως είχα μέχρι τώρα, πράγμα - μη υπολογιζομένων των συνθηκών (και αυτό είναι το κλειδί τής όλης υπόθεσης) - αρνητικό. 2) Δε θα επιβαρύνομαι όμως και με τα έξοδα που επιφέρουν (καύσιμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, συντήρηση / κατανάλωση ρεύματος, κόστος internet, κόστος αναγκαίων αναβαθμίσεων και επισκευών), πράγμα το οποίο, δεδομένου του ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω να φάω, κινδυνεύω να πάω φυλακή από τα χρέη και δε μπορώ να πληρώσω το νοίκι του σπιτιού μου, είναι θετικότατο. Στερούμαι κάποια δευτερεύοντα, προκειμένου να μπορέσω να αντεπεξέλθω στα ζωτικής σημασίας. Άνθρωπε, πρόσεξε ένα παράδειγμα και, αν μπορείς, κατάλαβέ το: Οι κάτοικοι της χώρας, στην οποία βρίσκομαι και δραστηριοποιούμαι την τελευταία πενταετία, ακούν στις ειδήσεις ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ...σοβαρότατο πρόβλημα και κοιτάζονται με απορία. Όχι επειδή θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται, απλά διότι αναρωτιούνται «προς τι όλη αυτή η τρέλα, ρε Έλληνες;». Όσοι ακούν και συνειδητοποιούν δε, ότι υφίστανται ζημιογόνοι δημόσιοι τομείς, οι οποίοι φυλάσσονται, συντηρούνται και περιφρουρούνται ως «ιερές αγελάδες», από ένα χρεοκοπημένο ουσιαστικά κράτος, το οποίο ούτε κάνει το παραμικρό για να τους εξυγιάνει, ούτε τους εκποιεί προκειμένου να καλύψει, έστω και μέρος των ζωτικών του αναγκών, αλλάζουν κουβέντα έκπληκτοι. Βλέπεις, εδώ είναι πολύ σύνηθες το εξής φαινόμενο: Ο κόσμος, όπως παντού άλλωστε, αρρωσταίνει. Όταν η ασθένεια είναι ελαφριά και αντιμετωπίζεται με κάποια ανεκτού - δεδομένων των «αστείων» μισθών τους - κόστους φάρμακα, τα αγοράζουν και ξεμπερδεύουν. Όταν όμως αρρωστήσουν βαριά, ή τραυματιστούν σοβαρά και απαιτείται πολυέξοδη θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, δεν κάθονται να «ψοφήσουν στην ψάθα» όπως με τόση ευκολία λες εσύ. Ξέρεις τι κάνουν; Πουλάνε χωρίς δεύτερη σκέψη, όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν, το οποίο με τα λεφτά που θα τους αποφέρει, θα τους βοηθήσει να θεραπευτούν. Από κοσμήματα και αυτοκίνητα, μέχρι γη και το ίδιο το σπίτι όπου κατοικούν. Μετά, δεν έχουν κοσμήματα, αυτοκίνητα, γη ή ιδιόκτητη κατοικία, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Μπορεί μεν να αναπολούν κάποιες στιγμές, τον καιρό που είχαν το δικό τους σπίτι, αλλά ή νοσταλγία εξαφανίζεται, όταν θυμούνται ότι τότε, εκτός από το δικό τους σπίτι, είχαν και ...του χάρου το δρεπάνι πάνω απ' το κεφάλι τους. Ζουν μεν στο νοίκι, αλλά ...ζουν. Αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις θέλεις να αποδεχθείς και να αναγνωρίσεις ως αλήθεια: Ότι η κατάσταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ανάλογη αυτής του ελαφρά ασθενούς, ο οποίος θα πάρει δυο χαπάκια και θα συνέλθει. Είναι ανάλογη αυτής, του ανθρώπου, ο οποίος αν δε χειρουργηθεί άμεσα θα πεθάνει. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, έχει μόνο ένα τρόπο να καλύψει τα έξοδα της εγχείρησης: Να πουλήσει το σπίτι του. Τέλος! Δεν έχει κάτι άλλο. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσει, αν θα το πουλήσει και θα χειρουργηθεί, ή αν θα το κρατήσει και θα πεθάνει. (Ψέματα, υπάρχει πιθανώς κι άλλος ένας τρόπος: Έχει ένα γείτονα, ο οποίος τον αποτρέπει να πουλήσει το σπίτι του ισχυριζόμενος ότι μπορεί να του προτείνει μια πολύ συμφέρουσα εναλλακτική λύση. Ο γείτονας όμως, εθελοτυφλώντας μπροστά στον επερχόμενο θάνατο τού ανθρώπου - ανεξήγητο το γιατί - κάθε φορά που ο ετοιμοθάνατος ζητά να του την πει, του απαντάει: «Πρέπει να κάνεις το σπίτι σου να σου αποδώσει λεφτά.» Εκείνος τον ρωτάει «πως;», αλλά οι απαντήσεις που παίρνει, αντί να τον βοηθούν, του τρώνε πολύτιμο χρόνο και τον μπερδεύουν ακόμα περισσότερο: «Νοίκιασέ το». - Πεθαίνω ρε μαλάκα! Το καταλαβαίνεις; Με κόβεις να προλαβαίνω να βρω ενοικιαστή; «Ενοικιαστές πάντα υπάρχουν!» - (Δεν έχω και δύναμη να τον πλακώσω στις κλωτσιές, τη χημειοθεραπεία μου μέσα...) Άντε και έχω ενοικιαστή που περιμένει. Πάνω από 150 δολάρια το μήνα, δε νοικιάζεται αυτό το σπίτι. Εγώ χρειάζομαι, για φάρμακα και εγχείρηση, τριάντα χιλιάρικα και τα χρειάζομαι τώρα! Λες να μπορώ να πληρώσω την εγχείρηση με ...200 άτοκες; «Λύσεις πάντα υπάρχουν! Το παν είναι να μην πουλήσεις το σπίτι.» ...Να 'σαι καλά ρε γειτονάκι! Αν δεν τινάξω τα πέταλα μέχρι να τους ...μαντέψω, θα κρατήσω το σπίτι μου! Μ' έσωσες! Δεν ειναι λυση επειδη η πωληση του δημοσιου θα οδηγησει σε μεγαλυτερη υφεση αυτην την στιγμη. Η συνέπεια της πώλησης (μάλλον τής υπό όρους ιδιωτικοποίησης, συνεχίζοντας να δραστηριοποιείται εντός Ελλάδος και να παρέχει - αντίθετα με ότι συμβαίνει τώρα - τις υπηρεσίες που πρέπει στον κόσμο, καταβάλλοντας επιπλέον και φόρους στο κράτος, διότι αυτό είναι που συζητείται. Δεν πρόκειται να πάρουν αγκαλιά τα κτίρια, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των δημόσιων επιχειρήσεων και να τα πάνε στο ...Θιβέτ!) ενός κατεστραμμένου δημόσιου τομέα, δε θα είναι ότι θα μετριαστεί η αδιάκοπη οικονομική αιμορραγία του κράτους για να τον διατηρεί «ζωντανό» (μηχανικώς υποστηριζόμενο στην εντατική). Θα είναι η ...μεγαλύτερη ύφεση, διότι ...έτσι!... ...Nostradamus on drugs... Η μονη περιπτωση που μπορεις να το κανεις χωρις υφεση ειναι οταν εισαι σε αναπτυξη. Άντε, να πάρω το μέρος τού από πάνω, τού «μίστερ χημεία», χάριν τής συζήτησης... ...η πρότασή σου τελικά, φαίνεται ότι είναι να περιμένουμε ν' αρχίσει να φυτρώνει η ανάπτυξη στα δέντρα. Δε θες να δεις την αποδεδειγμένη πραγματικότητα: Δεν υπάρχουν πλέον, ούτε οι βασικές προϋποθέσεις για να αρχίσει να αναπτύσσεται το οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν πόροι, δεν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχει ικανότητα, δεν υπάρχει λαός που θα δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για να υπάρξει κάτι από τα παραπάνω. Η παραγωγή μας σε οποιοδήποτε τομέα, είναι εδώ και χρόνια υπό του μηδενός. Οι υποδομές μας είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Ακόμα κι αν - υποθετικά - υπάρχουν κάποιοι φυσικοί πόροι, μένουν ανεκμετάλλευτοι, δεν αξιοποιούνται. Περί θέλησης και ικανότητας δε, καλύτερα να μη μιλήσουμε, διότι θ' αρχίσουν να γελάνε και οι πέτρες... ...κάτσε, κάτσε! Έχουμε και το ...λαό! Ο οποίος: εχει λιπος και ακομα νομιζει οτι δεν θα τον αγγιξει η κριση Η τράπεζες του παίρνουν το σπίτι, η κυβερνήσεις που ο ίδιος ψηφίζει του παίρνουν τα υπόλοιπα, αυτοκτονεί, αλλά ακόμα νομίζει(!) ότι δε θα τον αγγίξει η κρίση, επειδή έχει ...λίπος! Ε, ας αρχίσει τις λιποαναρροφήσεις, μπας και ξεκινήσει να πουλάει ...σαπούνια και ξελασπώσει! Οι άλλοι δηλαδή στο fight club, πιο μάγκες ήταν; δεχεται τοση προπαγανδα απο παντου, οπου οποιαδηποτε αλλη αποψη ακουγεται σαν γραφικη στα αυτια του. Ενισχύεις τη θέση μου, έχε το νου σου! Αν μου λες ότι, δεδομένης της παρούσας κατεδαφισμένης Ελλάδας, η προπαγάνδα έχει ακόμα δύναμη να επηρεάζει αποφάσεις, το παρακάτω που γράφεις, είναι τελείως περιττό: Επανασταση πρεπει να γινει αλλα επειδη ο λαος ξυπνησε και η πλειοψηφια θελει κατι αλλο απο τα επεβεβλημενα. Αφού δεν ξυπνάει ρε άνθρωπε! Αφού η πλειοψηφία - που βάσει πολιτεύματος, είναι αυτή που αποφασίζει - έχει αποδείξει ότι δεν θέλει κάτι άλλο, ή έστω, ότι δεν ανοίγει τα γκαβά της να δει αν υπάρχει κάτι άλλο. Για ποια επανάσταση μιλάς; Έχεις πολλά ιστορικά παραδείγματα, όπου έκαναν επανάσταση οι ...κουραμπιέδες; Να περιμένουμε να ξυπνήσουν τα μοσχάρια, ή αλλιώς να ψοφήσουμε; Τι να σου πω; Άμα θέλεις εσύ περίμενε κι όταν ξυπνήσουν - αν είσαι ακόμα εν ζωή και δεν τρέμουν τα χέρια σου κατά την πληκτρολόγηση - στείλε μου ένα p.m. σε παρακαλώ! Εγώ πάντως, ούτε θα περιμένω την καλή νεράιδα να με σώσει, ούτε και θα επαναστατήσω, διότι δεν το χρειάζομαι. Κουβέντα για την κουβέντα κάνω, ειλικρινά! Με βοήθησε η τύχη τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ, ώστε και αξιοπρεπέστατα να μπορώ να ζω και το μέλλον μου να έχω εξασφαλίσει, αλλά και να βοηθώ σημαντικά τους δικούς μου στην Ελλάδα. Όποια στιγμή θελήσουν - αν το θελήσουν - δε, όσο κάποιοι θα ονειρεύονται ...αφυπνίσεις του κοιμισμένου βλάκα, έχουν ένα υπέροχο σπίτι να τους περιμένει εδώ που είμαι, μαζί με την εγγύηση ότι όσο ζήσουν ακόμα, θα ζήσουν με το κεφάλι ψηλά... ...να γίνει επανάσταση, λέει, επειδή ο λαός - για τον ελληνικό μιλάμε και οι δυο, έτσι; - ξύπνησε! Καλά κρασιά... Δεν ειπα κατι τετοιο. Ειπα οτι θα ψοφησουμε ολοι με αυτες τις επιλογες. Κι εγώ είπα ότι τώρα ...σφύζουμε από ζωή και πρέπει να σκιστούμε, μην τυχόν κι αυτό αλλάξει... Αν ειχαμε μια πατριωτικη κυβερνηση αυτη θα ειχε ενα πλαν μπι. Τωρα παμε με τον σταυρο στο χερι. Θα επρεπε να ετοιμαζει λοιπον την κοπη νεου νομισματος. Ετσι θα την περνανε πιο σοβαρα και θα μπορουσε να προειδοποιήσει οτι αν συνεχισουν να ζητανε μετρα λιτοτητας πολυ απλα ενεργοποιουμε το πλαν μπι. Εαν δεν δεχτουνε παμε σε εθνικο νομισμα. Λογιστικος ελεγχος του χρεους. Διαγραφη του υπολοιπου. Λεμε πιο ποσοστο απο το υπολοιπο μπορουμε να αποπληρωσουμε. Μετατροπη ολων των χρεων, εσωτερικων και εξωτερικων σε δραχμες. Ξοπη νομισματος για καλυψη πρωτογενους πλεονασματος κτλ κτλ. Τα ίδια και τα ίδια...αν είχαμε μια πατριωτική κυβέρνηση κι αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν! Ψάξε στο internet, μήπως βρεις που πουλάνε ...πατριωτικές κυβερνήσεις! Όχι ότι θα είχαμε φράγκα να την αγοράσουμε, απλά κατά το γκουγκλάρισμα, μπορεί να πέσεις σε καμιά καλή τσοντούλα και να ξεχαστείς... Όσο για το ...πλαν μπι... ...με τα κόκκινα, αποδεικνύεις ότι έχεις οργιάζουσα φαντασία! Αν σε κάνει αυτό να αισθάνεσαι καλύτερα, δε θα είμαι εγώ αυτός που θα σου πει να το σταματήσεις. Πρόσεχε μόνο, μη συνειδητοποιήσεις ξαφνικά το τι μέγεθος και τι ισχύ έχει πραγματικά αυτό που λέγεται «Ελλάδα», όχι μόνο τώρα που βρίσκεται στα χάλια που βρίσκεται, αλλά και πριν, όταν ήταν ακόμα υγιές... ...μου άνοιξες τα μάτια πάντως! Τελικά μου έδωσες την απάντηση και τη λύση, την οποία τόση ώρα σε πιέζω να μου δώσεις: Να τους προειδοποιήσουμε...Να τους απειλήσουμε...Να τους εκβιάσουμε...Να 'σαι καλά, μ' έκανες και γέλασα! Εν τω μεταξύ, αυτό το περίφημο «πλαν μπι», εκτός από ...εφαρμόσιμο και με εγγυημένα θετικά αποτελέσματα, είναι τόσο βαθυστόχαστο, τόσο μελετημένο και, κυρίως, τόσο πρωτότυπο ως ιδέα, ώστε δεν έχει περάσει καν απ' το μυαλό των απ' έξω ως πιθανότητα, γι' αυτό ζουν στον κόσμο τους και νομίζουν ότι μπορούν να μας επιβάλλουν το δικό τους. Που να ήξεραν ότι μπορεί να ...αγριέψουμε και ν' αρχίσουμε να κόβουμε ...δραχμές; Πως λέμε «ν' αρχίσουμε να εκτοξεύουμε πυρηνικά»; Για τέτοια και χειρότερη φρίκη μιλάμε... Θα είχαν λουφάξει στη φωλιά τους, ψελλίζοντας στη χειρότερη, ένα: «δώστε ό,τι ... προαιρείσθε και όποτε διευκολύνεστε»... Λυσεις υπαρχουν, αλλα δεν ακουγονται. ...από μόνες τους να ακουστούν; Μέσα από το θρόισμα των φύλλων; Για να ακουστεί κάτι, πρέπει κάποιος να το πει. Άμα αυτός ο κάποιος, περιορίζεται στο να μας γκαστρώνει με κρυπτογραφημένα μηνύματα, κατούρα το το ζήτημα! Ας βάλουμε ν' ακούσουμε κανένα τραγουδάκι... Και κατι αλλο. Ακομα και αν δεν υπηρχε καμια αλλη λυση αυτο δεν σημαινει οτι αυτο που μας προτεινουν ειναι λυση. Διοτι συνηθως ακουγεται και αυτη η αποψη. Εχεις αλλη λυση? Οχι...ε σκασε και κολυμπα. Ε κατσε ρε φιλε, μα εδω συζηταμε το αν ειναι λυση αυτο που εσυ προτεινεις...μην το παιρνεις σαν δεδομενο. Λάθος! Δε συζητάμε μόνο αυτό. Συζητάμε μεν το αν αυτό που προτείνει ο τάδε είναι λύση και, εφόσον δε μας αρέσει, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είναι και να αντιπροτείνουμε τη δική μας, συγκεκριμένη και σαφή εναλλακτική. Διότι ο τάδε, προτείνει κάτι, το οποίο μπορεί να είναι ή σωστό, ή λάθος, αλλά είναι συγκεκριμένο και σαφές. Όταν η συζήτηση αρχίζει και τελειώνει, στο: «Αυτό που προτείνεις δεν είναι λύση, γιατί ...έτσι, οπότε κι εγώ δεν οφείλω να σου αποκαλύψω τη δική μου», δεν έχουμε να κάνουμε με συζήτηση, αλλά με παιδιαρίσματα (στην καλύτερη των περιπτώσεων...) 1
skiabox Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Cossutius : Επίσης αν είσαι στον ιδιωτικό τομέα , για χάρη των παλικαριών αυτών , για την ίδια δουλειά παίρνεις ένα κλάσμα των χρημάτων που θα έπαιρνες σε οργανωμένο/σύγχρονο κράτος. Δηλαδή είσαι θύμα και από αυτήν την άποψη.
KilliK Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Δε ξέρω αν ΥΠΗΡΧΕ σχέδιο, αυτό που ξέρω ειναι οτι ΤΩΡΑ ειναι δεδομένο πως η παρούσα κυβέρνηση, ΔΕ ΘΕΛΕΙ για δικούς της λόγους να προχωρήσει σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια λάθη και κουράζει με γραφικότητες τύπου " εγω θα φέρω περισσότερα λεφτά απ τα 30 δις". δεν θελουν γιατι θα τους φανε ζωντανους ολα αυτα τα τεμπελοσκυλα που θα απολυσουν. "θα χυθει αιμα" ειχε πει ο συνδικαλιστης του δημοσιου, μπροστα στην υπουργο μεσα στο γραφειο της, η οποια και δεν αντεδρασε καθολου. για πηγαινε εσυ αυριο και απολυσε 300κ χαραμοφαηδες. θα πανε σπιτια τους και θα κοιμηθουν η θα μπουκαρουν μεσα στη Βουλη να σε πηδηξουν; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2012 από KilliK 4
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Ποιος φταίει για την γενιά των 450 ευρώ... 1) Ποιος φταίει για την γενιά των 450 ευρώ... Η κοινοτυπία μέχρι πριν δύο χρόνια για όποιον ήθελε να κάνει καριέρα στην πολιτική και το συνδικαλισμό ήταν η επίκληση της γενιάς των 700 ευρώ. Σήμερα το όριο έχει κατέβει στα 400 - 500 ευρώ το μήνα, αλλά ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τα αίτια της ένδειάς μας. Προφανώς γιατί η υλική ένδεια είναι αποτέλεσμα της πνευματικής. Επιπλέον, μερικοί από τους βασικούς υπεύθυνους της «κατηφόρας» προσπαθούν να εμφανιστούν σαν τιμητές και υπερασπιστές του υψηλού μεροκάματου... Με ένα άρθρο θα επαναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους μισθούς στην προτεραία κατάσταση, λες και έχουμε να κάνουμε με την κατάργηση των συντάξεων των άγαμων θυγατέρων... Οι Έλληνες, με κάποια καθυστέρηση είναι η αλήθεια, διαπιστώνουμε πως είναι αδύνατο και συνάμα οδυνηρό να ζήσει κάποιος με 500 ευρώ το μήνα... Κανείς δεν μας λέει ή και να μας το πει, δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τι σημαίνει πως ο μισός πληθυσμός του πλανήτη βιοπορίζεται με 2 δολάρια την ημέρα... Γιατί εμείς με 450 το μήνα και οι άλλοι με 40 ευρώ; Γιατί εμείς 450 ευρώ και οι Γερμανοί τα τριπλάσια με φθηνότερες τιμές; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους λαούς να πληρώνονται και να ζουν καλύτερα και κάποιους άλλους όχι. Είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή η μορφή της οργάνωσης της οικονομίας; Οι συλλογικές συμβάσεις και τα επιδόματα γάμου και τοκετού είναι κενό γράμμα όταν δεν υπάρχουν επιχειρήσεις να τα καταβάλουν. Είναι το μορφωτικό επίπεδο; Τότε, αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα ελληνικά πανεπιστήμια που θα τα τοποθετήσει εγγύτερα, στο Χαρτούμ ή αυτά των χωρών που πληρώνουν καλύτερους μισθούς; Είναι μήπως ο μαχητικός συνδικαλισμός που εξασφαλίζει καλύτερες αμοιβές; Τότε η Λατινική Αμερική και η Αφρική θα ήταν Σουηδία και ΗΠΑ και αντίστροφα... Είναι μήπως οι πλούσιοι φυσικοί πόροι αποκλειστικά που εξασφαλίζουν σε ένα λαό υψηλότερους μισθούς; Η Ιαπωνία δεν διαθέτει καθόλου φυσικούς πόρους και η Γερμανία ελάχιστους και διαθέτουν υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα που «βουλιάζουν» από φυσικούς πόρους... Μήπως είναι οι κρατικές επιχειρήσεις και η κρατική οικονομία που εξασφαλίζουν πλούτο και ευημερία; Τότε η πάλε ποτέ σοβιετική Βουλγαρία θα δεχόταν μετανάστες από τις ΗΠΑ και την Βρετανία και όχι το αντίστροφο... Κανένας Ευρωπαίος ή Αμερικάνος δεν μετανάστευσε στην Κούβα για να εργαστεί και να ζήσει καλύτερα, σε αντίθεση με τους Κουβανούς που περνάνε με σχεδίες στη Φλόριδα αψηφώντας τους καρχαρίες... Είναι προφανές πως για να μειώνονται οι μισθοί στην Ελλάδα κάτι δεν έχουμε κάνει σωστά και αν δεν το διορθώσουμε θα συνεχίσουν να μειώνονται. Θα κινηθούμε με ορόσημο την Ευρώπη και τη Γερμανία ή το Σουδάν, την Αργεντινή και την Κούβα πατριώτες; Ο ελληνικός τρόπος... Στην Ελλάδα μειώνονται οι μισθοί γιατί επί 30 χρόνια οι επιχειρήσεις που κλείνουν είναι περισσότερες από αυτές που ανοίγουν. Οι μισθοί πέφτουν στην Ελλάδα όχι από το μνημόνιο ή την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλά γιατί από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μετά αδιαφορούσαμε αν κλείνουν τα εργοστάσια το ένα μετά το άλλο, αφού το δημόσιο, οι ΔΕΚΟ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν ανοίξει τις πόρτες και προσελάμβαναν κόσμο με αντάλλαγμα ψήφους... Τα συνδικάτα με την κάλυψη όλων των κομμάτων ζητούσαν ό,τι τους κατέβει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα NAMCO στη Θεσσαλονίκη που μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80 κατασκεύαζε το αυτοκίνητο Ponny. Εμπνευσμένοι από τον άρτι αφιχθέντα «σοσιαλιστικό» άνεμο της εποχής οι εργαζόμενοι ζητούσαν αυξήσεις 35% και μετά από κατάληψη του εργοστασίου επί 4 μήνες η εταιρεία έβαλε λουκέτο... Παρόμοια γεγονότα ακολούθησαν στην Pirelli, την Goodyear... και εκατοντάδες άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις. Το κενό που άφηναν οι επιχειρήσεις που έφευγαν το κάλυπτε η αύξηση των προσλήψεων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο χαμηλός δανεισμός της χώρας μέχρι τότε επέτρεπε στο κράτος να δανείζεται και να προσλαμβάνει. Επιπλέον τη χώρα στην ΕΟΚ και είχαν αρχίσει οι εισροές των επιδοτήσεων, που αποδείχτηκαν μεγάλη και καταστρεπτική πληγή γατί αύξησαν τη ροπή προς την «αρπαχτή» και το κέρδος χωρίς προσπάθεια ή επιχειρηματικό ρίσκο. Πηγή:www.capital.gr 4
rikos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Λες ότι ο ιδιώτης έχει τον τρόπο να το κάνει επικερδές. Για 'μένα ναι, έχει νόημα να μου πεις το «πως». Διότι το «μπορεί να γίνει επικερδές», μέχρι στιγμής, προτείνεις να το δεχτούμε αξιωματικά, για να μην πω ως ...δόγμα και - δεν αστειεύομαι - ως τέτοιο, έχει την ίδια βαρύτητα με το ...«λεφτά υπάρχουν». Έχει επίσης νόημα, να μου πεις γιατί - από τη στιγμή που αναγνωρίζεις ότι υπάρχει τρόπος και μάλιστα πιστεύεις ότι τον ίδιο τρόπο πρέπει να εφαρμόσει και το κράτος - δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα. 1) Το κράτος δε γνωρίζει τον τρόπο αυτό; 2) Τον γνωρίζει αλλά τον απορρίπτει ως μη αποτελεσματικό; 3) Τον γνωρίζει αλλά δε μπορεί να τον εφαρμόσει; 4) Τον γνωρίζει αλλά δε θέλει να τον εφαρμόσει; 5) Τον γνωρίζει, θέλει και μπορεί (θεωρητικώς) να τον εφαρμόσει, αλλά υποκύπτει σε εσωτερικούς εκβιασμούς; Δεν καταλαβαινω γιατι μπερδευεσαι. Αν σου πω οτι υπαρχει τροπος να hackareis το email της γκομενας σου και να δεις τα μηνυματα της σημαινει οτι δεν γινεται μεχρι να το δεις να γινεται απο μενα? Τι κουτοπονηρη λογικη ειναι αυτη? Εχεις παραδειγματα κρατων στα οποια λειτουργει το δημοσιο? Ναι. Κανε οτι κανουν και αυτα. So simple. Απο τις παραπανω επιλογες η μονη που σιγουρα δεν ισχυει ειναι η 2. Εξαλλου τα κομματα ειναι σαν επιχειρησεις. Εχουν ενα target group και προσπαθουν να το αντιπροσωπευσουν. Αν μεσα στην κοινωνια υπαρξει ενα πληθυσμιακο κομματι που απαιτει τετοιες αλλαγες, οπως υπαρχει τωρα ενα δυνατο κομματι που απαιτει απολυσεις, τοτε να σαι σιγουρος οτι οι αλλαγες αυτες θα γινουν ενα απο τα προγραμματικα σημεια της αντιπολιτευσης. Σε πρωτη φαση τουλαχιστον. Αν ισχύει το πρώτο, τι σ' εμποδίζει, εφόσον τον γνωρίζεις, να τον γνωστοποιήσεις - το «να αλλάξουμε ή να ψοφήσουμε στην ψάθα», χωρίς να παρουσιάζεις το πως συγκεκριμένα θα αλλάξουμε, απορρίπτεται εξ' αρχής - τουλάχιστον από πλευράς μου - ως δογματική θέση, δεδομένου ότι δε δέχομαι τίποτα ως δογματικά δεδομένο - ώστε και του κράτους τα μάτια ν' ανοίξεις κι εμάς τους υπόλοιπους να μη μας αφήνεις με την απορία; ΟΚ πληρωσε μου διαμονη και εισητηρια για Σουηδια. Θα πεταχτω 4 μηνες να δω πως κανανε αυτοι ενα υπερμεγεθες δημοσιο (40% των πολιτων ειναι ΔΥ) τοσο επικερδες και θα ερθω να σου πω. Αν ισχύει οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα, ή και συνδυασμός κάποιων απ' αυτά, θα περίμενε κανείς, ή ο λαός να υποχρεώσει, με τη δυναμική του αντίδραση, το κράτος να τον εφαρμόσει, ή - εφόσον βλέπει ότι δεν πείθεται από δυναμικές αντιδράσεις αυτού του βαθμού - να προχωρήσει στον επόμενο βαθμό αντίδρασης και να αντικαταστήσει το παρόν κράτος, με κάποιο που θα είναι διατεθειμένο να πράξει αυτό που πρέπει (το οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμα περιμένω να το ακούσω...) Βεβαια...Οι Ελληνες ειναι τοσο πολιτικοποιημενοι που αυτο θα κανανε αμεσως. Εδω δεν κανουν τιποτε ενω πανε να τους βουλγαροποιησουνε και θα κανουνε μπας και γινει το δημοσιο πιο επικερδες. Οτι να ναι... Όσο αφορά στη δική σου «μη πρόταση» - ή αλλάζουμε ή ψοφάμε, αλλά δε σας λέω πως, αν και το γνωρίζω - το παράδειγμά μου ήταν το καταλληλότερο. Το δικό σου αντίθετα, όχι και ορίστε η αιτιολόγηση: Στο δικό μου παράδειγμα, ο ένας προτείνει όντως μία συγκεκριμένη λύση (ιδανική ή μη, δεν έχει επί του παρόντος σημασία), ενώ ο άλλος - εσύ επί του προκειμένου - δεν προτείνει λύση. Αυτό που κάνει - σου το είπα και πριν - είναι απλά να κατονομάζει το επιθυμητό αποτέλεσμα, απλά γενικολογώντας («πρέπει να ...αλλάξουμε!»... Χαίρω πολύ! Ολοκαίνουργια γνώση...) Το να παμε σε δραχμη ειναι γενικολογη φραση? Αν με την φραση αυτη δεν εννοουσα την δραχμη αλλα την νοοτροπια του μεσου Ελληνα. Πριν απο λιγο σου ειπα σιγα μην ασχοληθει ο Ελληνας με το να κανει το δημοσιο πιο επικερδες. Και αυτο ακριβως ειναι το προβλημα, οτι δεν ασχολείται. Και οταν το κανει θα το κανει με οπαδικη/κομματικοποιημενη λογικη. Συνεπως ακομα και αν βρεθει ενας χριστιανος να μας παει σε δραχμη, εθνικοποιησει της τραπεζες και μπλα μπλα μπλα, με τετοιο λαο ειναι θεμα χρονου το ποτε θα ξαναβουλιαξουμε. Η κριση ειναι μια καλη ευκαιρια για να αναθεωρησουμε τις αξιες μας και τις ιδεολογιες μας, διοτι πλεον δεν συζηταμε ακαδημαικα οπως ισως θα συζηταγαμε το 2000 αλλα οι αποφασεις μας (ψηφος) θα κρινουν το μελλον των συνανθρωπων μας και της χωρας μας. Μεγαλο σκουπιδι λοιπον εκεινος που βρισκει ευκαιρια με την κριση να βγαλει τα απωθημενα του με το δημοσιο και οχι μονο να το παρουσιαζει ως λυση αλλα και αιτια της αποτυχιας του μνημονιου αποπροσονατολιζοντας τον λαουτζικο και ακομα μεγαλυτερο εκεινο που ακομα και σημερα εχει οπαδικη νοοτροπια στα πολιτικα. Και εχουμε πολλα τετοια σκουπιδια. Στο δικό σου παράδειγμα, αμφότεροι προτείνουν λύσεις (ιδανικές ή όχι, επίσης δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία, είναι το ότι λένε τι θα έκαναν αυτοί αν αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα). Ναι διοτι οπως σου ειπα και η δραχμη ειναι λυση. Το να ξεπουλας οτι εχεις και δεν εχεις, δεν ειναι. Ειδικα οταν ΜΠΟΡΕΙΣ να δουλεψεις (μπορεις να κανεις επικερδες το δημοσιο). Η λύση του πρώτου «φίλου» είναι η ιδανική, δεδομένου ότι ο έχων το πρόβλημα, είναι αποφασισμένος να δουλέψει σοβαρά, να μάθει από τα πιθανά λάθη που έκανε στο παρελθόν, τα οποία συνετέλεσαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, στο να δημιουργηθεί το πρόβλημα και να μην τα επαναλάβει. Όμως το ελληνικό κράτος, έχει αποδείξει ότι, όχι μόνο δε μαθαίνει από τα λάθη του, αλλά αντιθέτως, τα επαναλαμβάνει συνεχώς και μάλιστα, τα διογκώνει κάθε φορά και περισσότερο. Συμφωνω μαζι σου. Τα μετρα λιτοτητας το ειδαμε και στην πραξη οτι δεν λυνουν το προβλημα. Αντιθετα επιδεινώνουν την κριση. ΠΡεπει καποιος να ειναι ηλιθιος για να μην το βλεπει αυτο. Και ομως εκει, να παρει και αλλα μετρα. Να υπογραψει και αλλα μνημονια. Να βαζει ρητρες για αυτοματες μειωσεις μισθων οποτε δεν πιανει τους στοχους του κτλ κτλ. Εχεις δικιο, οχι μονο επαναλαμβανει τα λαθη του αλλα και τα διογκωνει. Στο θεμα μας αν ο φιλος ειχε ενα πατερα που τον ειχε απο κοντα δεν θα ειχε καταντησει ενα ρεμαλι που δεν ξερει οτι πρεπει να δουλεψει για να βρει λεφτα (να κανεις το δημοσιο σου επικερδες). Και ετσι απευθυνομαι στον πατερα του (λαο) και του λεω, ξυπνα λαλακα κοιτα που τον κατεντησες. Αν ξυπνησει εχει καλως. Αν οχι, θα βουλιαξει και αλλο ο υιος. Η λύση του δεύτερου «φίλου», δεν είναι μεν η ιδανικότερη που θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά τουλάχιστον, είναι κάτι περισσότερο από το τίποτα (ή έστω, από το «κάτι» που επιμένεις να μη μας λες). Αν πουλήσω το αυτοκίνητο ή τον υπολογιστή μου (για να αναφερθώ στο παράδειγμά σου), οι βασικές συνέπειες θα είναι δύο: 1) Δε θα έχω αυτοκίνητο και υπολογιστή όπως είχα μέχρι τώρα, πράγμα - μη υπολογιζομένων των συνθηκών (και αυτό είναι το κλειδί τής όλης υπόθεσης) - αρνητικό. 2) Δε θα επιβαρύνομαι όμως και με τα έξοδα που επιφέρουν (καύσιμα, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, συντήρηση / κατανάλωση ρεύματος, κόστος internet, κόστος αναγκαίων αναβαθμίσεων και επισκευών), πράγμα το οποίο, δεδομένου του ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω να φάω, κινδυνεύω να πάω φυλακή από τα χρέη και δε μπορώ να πληρώσω το νοίκι του σπιτιού μου, είναι θετικότατο. Στερούμαι κάποια δευτερεύοντα, προκειμένου να μπορέσω να αντεπεξέλθω στα ζωτικής σημασίας. Ε ναι μωρε....αν δεν θες να βρεις δουλεια πουλα τα υπαρχοντα σου. Και οταν τελειωσουν και αυτα τα λεφτα που εβγαλες τι θα κανεις? Θα πεθανεις στην ψαθα. Βλεπεις? Στα λογια μου ερχεσαι. Βασικα ο μονος λογος που ενας "φιλος" εχει συμφερον να του πει να πουλησει οτι εχει και δεν εχει, ειναι για να τα παρει αυτος. Κατι τετοιο γινεται και με το δημοσιο. Μας συμβουλευουν να το πουλησουμε αυτοι που θελουν να το αγορασουν. Καλο ε? Μα ρε παιδια αφου ο deesnider λεει οτι δεν ειναι επικερδες το δημοσιο, γιατι να το αγορασετε? Τιποτα αυτοι...Βλακες...δεν σ'ακουνε... Άνθρωπε, πρόσεξε ένα παράδειγμα και, αν μπορείς, κατάλαβέ το: Οι κάτοικοι της χώρας, στην οποία βρίσκομαι και δραστηριοποιούμαι την τελευταία πενταετία, ακούν στις ειδήσεις ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ...σοβαρότατο πρόβλημα και κοιτάζονται με απορία. Όχι επειδή θεωρούν ότι το πρόβλημα δεν υφίσταται, απλά διότι αναρωτιούνται «προς τι όλη αυτή η τρέλα, ρε Έλληνες;». Όσοι ακούν και συνειδητοποιούν δε, ότι υφίστανται ζημιογόνοι δημόσιοι τομείς, οι οποίοι φυλάσσονται, συντηρούνται και περιφρουρούνται ως «ιερές αγελάδες», από ένα χρεοκοπημένο ουσιαστικά κράτος, το οποίο ούτε κάνει το παραμικρό για να τους εξυγιάνει, ούτε τους εκποιεί προκειμένου να καλύψει, έστω και μέρος των ζωτικών του αναγκών, αλλάζουν κουβέντα έκπληκτοι. Τι λε ρε παιδι μου. Ρε φιλε να το πουλησουμε τοτε τι το συζηταμε... Βλέπεις, εδώ είναι πολύ σύνηθες το εξής φαινόμενο: Ο κόσμος, όπως παντού άλλωστε, αρρωσταίνει. Όταν η ασθένεια είναι ελαφριά και αντιμετωπίζεται με κάποια ανεκτού - δεδομένων των «αστείων» μισθών τους - κόστους φάρμακα, τα αγοράζουν και ξεμπερδεύουν. Όταν όμως αρρωστήσουν βαριά, ή τραυματιστούν σοβαρά και απαιτείται πολυέξοδη θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, δεν κάθονται να «ψοφήσουν στην ψάθα» όπως με τόση ευκολία λες εσύ. Ξέρεις τι κάνουν; Πουλάνε χωρίς δεύτερη σκέψη, όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν, το οποίο με τα λεφτά που θα τους αποφέρει, θα τους βοηθήσει να θεραπευτούν. Από κοσμήματα και αυτοκίνητα, μέχρι γη και το ίδιο το σπίτι όπου κατοικούν. Μετά, δεν έχουν κοσμήματα, αυτοκίνητα, γη ή ιδιόκτητη κατοικία, αλλά δεν τρέχει τίποτα. Μπορεί μεν να αναπολούν κάποιες στιγμές, τον καιρό που είχαν το δικό τους σπίτι, αλλά ή νοσταλγία εξαφανίζεται, όταν θυμούνται ότι τότε, εκτός από το δικό τους σπίτι, είχαν και ...του χάρου το δρεπάνι πάνω απ' το κεφάλι τους. Ζουν μεν στο νοίκι, αλλά ...ζουν. Κατσε, υποτιθεται θα επρεπε να γραφεις κατι, το οποιο ναι μεν δεν εχει λογικη ως συνηθως, αλλα να υπερασπιζεται εστω και τυπικα τα λεγομενα σου. Αυτο τωρα για καλο το εγραψες?Και αν δεν εχουν κατι να πουλησουν τι γινεται? Πεθαινουν? Αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις θέλεις να αποδεχθείς και να αναγνωρίσεις ως αλήθεια: Ότι η κατάσταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ανάλογη αυτής του ελαφρά ασθενούς, ο οποίος θα πάρει δυο χαπάκια και θα συνέλθει. Είναι ανάλογη αυτής, του ανθρώπου, ο οποίος αν δε χειρουργηθεί άμεσα θα πεθάνει. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, έχει μόνο ένα τρόπο να καλύψει τα έξοδα της εγχείρησης: Να πουλήσει το σπίτι του. Τέλος! Δεν έχει κάτι άλλο. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσει, αν θα το πουλήσει και θα χειρουργηθεί, ή αν θα το κρατήσει και θα πεθάνει. (Ψέματα, υπάρχει πιθανώς κι άλλος ένας τρόπος: Έχει ένα γείτονα, ο οποίος τον αποτρέπει να πουλήσει το σπίτι του ισχυριζόμενος ότι μπορεί να του προτείνει μια πολύ συμφέρουσα εναλλακτική λύση. Ο γείτονας όμως, εθελοτυφλώντας μπροστά στον επερχόμενο θάνατο τού ανθρώπου - ανεξήγητο το γιατί - κάθε φορά που ο ετοιμοθάνατος ζητά να του την πει, του απαντάει: «Πρέπει να κάνεις το σπίτι σου να σου αποδώσει λεφτά.» Εκείνος τον ρωτάει «πως;», αλλά οι απαντήσεις που παίρνει, αντί να τον βοηθούν, του τρώνε πολύτιμο χρόνο και τον μπερδεύουν ακόμα περισσότερο: «Νοίκιασέ το». - Πεθαίνω ρε μαλάκα! Το καταλαβαίνεις; Με κόβεις να προλαβαίνω να βρω ενοικιαστή; «Ενοικιαστές πάντα υπάρχουν!» - (Δεν έχω και δύναμη να τον πλακώσω στις κλωτσιές, τη χημειοθεραπεία μου μέσα...) Άντε και έχω ενοικιαστή που περιμένει. Πάνω από 150 δολάρια το μήνα, δε νοικιάζεται αυτό το σπίτι. Εγώ χρειάζομαι, για φάρμακα και εγχείρηση, τριάντα χιλιάρικα και τα χρειάζομαι τώρα! Λες να μπορώ να πληρώσω την εγχείρηση με ...200 άτοκες; «Λύσεις πάντα υπάρχουν! Το παν είναι να μην πουλήσεις το σπίτι.» ...Να 'σαι καλά ρε γειτονάκι! Αν δεν τινάξω τα πέταλα μέχρι να τους ...μαντέψω, θα κρατήσω το σπίτι μου! Μ' έσωσες! Και αυτη ειναι μια συζητηση που θα γινει στην Ελλαδα του αυριο. Με την διαφορα οτι αυτος που θα αναγκαστει το σπιτι του, δεν θα εχει μια δουλεια να τον περιμενει για οταν γινει καλα, ειτε λογω ανεργιας, ειτε επειδη οι εργασιακες σχεσεις θα εχουν γινει τοσο ελαστικες που ο εργοδοτης σου θα σε εχει απολυσει επειδη, μπορει. Σιγα μην περιμενει να γινεις καλα. Αρα ουτε να νοικιασει θα μπορει μετα, και θα εχουμε αλλον εναν αστεγο. Ηδη εχουμε 40.000. Η ολη συζητηση γινεται για να μην φτασουμε εκει.ΤΟΤΕ ναι θα εχεις δικιο, θα πεθαινουμε. Χαιρομαι που απαντησες για να επιβεβαιωσεις αυτο που ηδη ηξερα και να το μαθει βεβαια οποιος αμφέβαλλε. Οτι τα νεοφιλια ειναι μισανθρωποι. Η συνέπεια της πώλησης (μάλλον τής υπό όρους ιδιωτικοποίησης, συνεχίζοντας να δραστηριοποιείται εντός Ελλάδος και να παρέχει - αντίθετα με ότι συμβαίνει τώρα - τις υπηρεσίες που πρέπει στον κόσμο, καταβάλλοντας επιπλέον και φόρους στο κράτος, διότι αυτό είναι που συζητείται. Δεν πρόκειται να πάρουν αγκαλιά τα κτίρια, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των δημόσιων επιχειρήσεων και να τα πάνε στο ...Θιβέτ!) ενός κατεστραμμένου δημόσιου τομέα, δε θα είναι ότι θα μετριαστεί η αδιάκοπη οικονομική αιμορραγία του κράτους για να τον διατηρεί «ζωντανό» (μηχανικώς υποστηριζόμενο στην εντατική). Θα είναι η ...μεγαλύτερη ύφεση, διότι ...έτσι!... Αυτο ειναι το μεγαλυτερο αστειο. Εχω αναρτησει ενα σωρο ερευνες και αρθρα για το τι εχει συμβει σε αλλες χωρες με τις ιδιωτικοποιησεις, οι οποιες μεχρι και στην Αγγλια αποτυχανε. Δεν θα κατσω να κανω την ιδια δουλεια σε καθε παπαγαλακι που εμφανιζεται. Μεχρι και δυο μνημονιακους απο το παρεακι σου τους αναγκασα να πουν και ετσι να ειναι εμεις απλα δεν θελουμε το δημοσιο. ...Nostradamus on drugs... Βεβαια τωρα που το σκεφτομαι, τοσο συχνα που σε βλεπω να παρουσιαζεσαι αποκλειεται να μην πετυχες εκεινη την συζητηση. Εαν ισχυει αυτο και συνεχιζεις να ψευδεσαι τοτε μιλαμε για μισανθρωπο on drugs. Άντε, να πάρω το μέρος τού από πάνω, τού «μίστερ χημεία», χάριν τής συζήτησης... ...η πρότασή σου τελικά, φαίνεται ότι είναι να περιμένουμε ν' αρχίσει να φυτρώνει η ανάπτυξη στα δέντρα. Δε θες να δεις την αποδεδειγμένη πραγματικότητα: Δεν υπάρχουν πλέον, ούτε οι βασικές προϋποθέσεις για να αρχίσει να αναπτύσσεται το οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν υποδομές, δεν υπάρχουν πόροι, δεν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχει ικανότητα, δεν υπάρχει λαός που θα δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για να υπάρξει κάτι από τα παραπάνω. Η παραγωγή μας σε οποιοδήποτε τομέα, είναι εδώ και χρόνια υπό του μηδενός. Οι υποδομές μας είναι για γέλια και για κλάματα μαζί. Ακόμα κι αν - υποθετικά - υπάρχουν κάποιοι φυσικοί πόροι, μένουν ανεκμετάλλευτοι, δεν αξιοποιούνται. Περί θέλησης και ικανότητας δε, καλύτερα να μη μιλήσουμε, διότι θ' αρχίσουν να γελάνε και οι πέτρες... Στα υπογραμμισμενα συμφωνω. Επαρκεια σε αγροτικα προιοντα εχουμε. Ακομα και αν αποκοπουμε απο τον υπολοιπο κοσμο δεν θα πεινασουμε. Και επειδη συμβαινουν ολα αυτα που λες, εχουν την ανεση και την θεληση βεβαιως βεβαιως, να παρουν οτι μπορουν. Κλεψουν για την ακριβεια. Μπροστα στα ματια μας. ΚΑι μερικοι χειροκροτατε. ...κάτσε, κάτσε! Έχουμε και το ...λαό! Ο οποίος: Η τράπεζες του παίρνουν το σπίτι, η κυβερνήσεις που ο ίδιος ψηφίζει του παίρνουν τα υπόλοιπα, αυτοκτονεί, αλλά ακόμα νομίζει(!) ότι δε θα τον αγγίξει η κρίση, επειδή έχει ...λίπος! Ε, ας αρχίσει τις λιποαναρροφήσεις, μπας και ξεκινήσει να πουλάει ...σαπούνια και ξελασπώσει! Οι άλλοι δηλαδή στο fight club, πιο μάγκες ήταν; Ναι ειναι ενα μεγαλο ποσοστο, που πιστευει ακομα οτι ενα δυο χρονια δυσκολα ειναι και θα περασουν και εχει την ψευδαισθηση οτι κουτσα στραβα θα τα βγαλει περα μεχρι τοτε. Ειδικα στην επαρχια. Κοιτα να δεις ομως κατι πραγματα ε? Στηριζεις εκεινη την πολιτικη που κατα δικη σου παραδοχη εχει φερει τοσο δεινά ε? Μισανθρωπος on drugs επιβεβαιωμενο πλεον. Ενισχύεις τη θέση μου, έχε το νου σου! Αν μου λες ότι, δεδομένης της παρούσας κατεδαφισμένης Ελλάδας, η προπαγάνδα έχει ακόμα δύναμη να επηρεάζει αποφάσεις, το παρακάτω που γράφεις, είναι τελείως περιττό: Αφού δεν ξυπνάει ρε άνθρωπε! Αφού η πλειοψηφία - που βάσει πολιτεύματος, είναι αυτή που αποφασίζει - έχει αποδείξει ότι δεν θέλει κάτι άλλο, ή έστω, ότι δεν ανοίγει τα γκαβά της να δει αν υπάρχει κάτι άλλο. Για ποια επανάσταση μιλάς; Έχεις πολλά ιστορικά παραδείγματα, όπου έκαναν επανάσταση οι ...κουραμπιέδες; Να περιμένουμε να ξυπνήσουν τα μοσχάρια, ή αλλιώς να ψοφήσουμε; Τι να σου πω; Άμα θέλεις εσύ περίμενε κι όταν ξυπνήσουν - αν είσαι ακόμα εν ζωή και δεν τρέμουν τα χέρια σου κατά την πληκτρολόγηση - στείλε μου ένα p.m. σε παρακαλώ! Αυτο θα κανω. Και αν ξυπνησουν, μακαρι, εδω θα μαστε να τα λεμε, μακαρι. Που ειναι το κακο σε αυτο δε βλεπω. Ειναι μια απαντηση που θα ειχε νοημα αν σου ελεγα οτι την επανασταση την βλεπω και ετοιμαζεται αλλα τεσπα. Εγώ πάντως, ούτε θα περιμένω την καλή νεράιδα να με σώσει, ούτε και θα επαναστατήσω, διότι δεν το χρειάζομαι. Κουβέντα για την κουβέντα κάνω, ειλικρινά! Με βοήθησε η τύχη τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ, ώστε και αξιοπρεπέστατα να μπορώ να ζω και το μέλλον μου να έχω εξασφαλίσει, αλλά και να βοηθώ σημαντικά τους δικούς μου στην Ελλάδα. Όποια στιγμή θελήσουν - αν το θελήσουν - δε, όσο κάποιοι θα ονειρεύονται ...αφυπνίσεις του κοιμισμένου βλάκα, έχουν ένα υπέροχο σπίτι να τους περιμένει εδώ που είμαι, μαζί με την εγγύηση ότι όσο ζήσουν ακόμα, θα ζήσουν με το κεφάλι ψηλά... Αλλο ενα δειγμα της νοοτροπιας που λεγαμε. Ο καθενας την παρτυ του. ...να γίνει επανάσταση, λέει, επειδή ο λαός - για τον ελληνικό μιλάμε και οι δυο, έτσι; - ξύπνησε! Καλά κρασιά... Στην υγεια μας ρε παιδια! Κι εγώ είπα ότι τώρα ...σφύζουμε από ζωή και πρέπει να σκιστούμε, μην τυχόν κι αυτό αλλάξει... Τα ίδια και τα ίδια...αν είχαμε μια πατριωτική κυβέρνηση κι αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν! Ψάξε στο internet, μήπως βρεις που πουλάνε ...πατριωτικές κυβερνήσεις! Όχι ότι θα είχαμε φράγκα να την αγοράσουμε, απλά κατά το γκουγκλάρισμα, μπορεί να πέσεις σε καμιά καλή τσοντούλα και να ξεχαστείς... Δηλαδη παραδεχεσαι οτι ΔΕΝ εχουμε πατριωτικη κυβερνηση? Και ταυτοχρονα υποστηριζεις την πολιτικη μιας μη πατριωτικης κυβερνησης? Δεν μας τα λες καλαα... Όσο για το ...πλαν μπι... ...με τα κόκκινα, αποδεικνύεις ότι έχεις οργιάζουσα φαντασία! Αν σε κάνει αυτό να αισθάνεσαι καλύτερα, δε θα είμαι εγώ αυτός που θα σου πει να το σταματήσεις. Πρόσεχε μόνο, μη συνειδητοποιήσεις ξαφνικά το τι μέγεθος και τι ισχύ έχει πραγματικά αυτό που λέγεται «Ελλάδα», όχι μόνο τώρα που βρίσκεται στα χάλια που βρίσκεται, αλλά και πριν, όταν ήταν ακόμα υγιές... Επι της ουσιας μηδεν απαντηση. Ειμαστε αδυναμοι. Αρα τι? Δεν μπορουμε να εχουμε δικο μας νομισμα? ΚΑταλαβαινεις τι λες?Αν το μοναδικο που εχεις να πεις ειναι αυτο ειναι σαν να μου λες δηλαδη οτι αυτα ειναι λυση αλλα δεν μπορουμε να τα εφαρμοσουμε λογω ανωτερων συμφεροντων. ...μου άνοιξες τα μάτια πάντως! Τελικά μου έδωσες την απάντηση και τη λύση, την οποία τόση ώρα σε πιέζω να μου δώσεις: Να τους προειδοποιήσουμε...Να τους απειλήσουμε...Να τους εκβιάσουμε...Να 'σαι καλά, μ' έκανες και γέλασα! Λες αμα συνεχισουμε να ειμαστε οσφυοκαμπτες και ραγιαδες να τα παμε καλυτερα?Κατι μπορει να ξερεις εσυ... Εν τω μεταξύ, αυτό το περίφημο «πλαν μπι», εκτός από ...εφαρμόσιμο και με εγγυημένα θετικά αποτελέσματα, είναι τόσο βαθυστόχαστο, τόσο μελετημένο και, κυρίως, τόσο πρωτότυπο ως ιδέα, ώστε δεν έχει περάσει καν απ' το μυαλό των απ' έξω ως πιθανότητα, γι' αυτό ζουν στον κόσμο τους και νομίζουν ότι μπορούν να μας επιβάλλουν το δικό τους. Που να ήξεραν ότι μπορεί να ...αγριέψουμε και ν' αρχίσουμε να κόβουμε ...δραχμές; Πως λέμε «ν' αρχίσουμε να εκτοξεύουμε πυρηνικά»; Για τέτοια και χειρότερη φρίκη μιλάμε... Θα είχαν λουφάξει στη φωλιά τους, ψελλίζοντας στη χειρότερη, ένα: «δώστε ό,τι ... προαιρείσθε και όποτε διευκολύνεστε»... Εδω αλλες χωρες, οπως η Ολλανδια, εχουνε plan β και κοβουνε νομισμα, ηρθε ο ελληναρας να πει οτι κακως θα το κανουμε και δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα. Αμα λεω εγω για αλλαγη νοοτροπιας... ...από μόνες τους να ακουστούν; Μέσα από το θρόισμα των φύλλων; Για να ακουστεί κάτι, πρέπει κάποιος να το πει. Άμα αυτός ο κάποιος, περιορίζεται στο να μας γκαστρώνει με κρυπτογραφημένα μηνύματα, κατούρα το το ζήτημα! Ας βάλουμε ν' ακούσουμε κανένα τραγουδάκι... Μια χαρα σχεδια εμπεριστατωμενα με νουμερα και μελετες υπαρχουν. Αλλα οταν σε ενα πανελ φερνεις, ετσι για να το παιξεις αντικειμενικος, εναν που υποστηριζει την επιστροφη στην δραχμη και ολοι οι αλλοι δημοσιογραφοι και μη ειναι ειρωνες, ο λαουτζικος που αντιδραει με το θυμικο του και οχι με το λογικο του αντιδραει καπως ετσι http://www.youtube.com/watch?v=P7tVy88FTJE Λάθος! Δε συζητάμε μόνο αυτό. Συζητάμε μεν το αν αυτό που προτείνει ο τάδε είναι λύση και, εφόσον δε μας αρέσει, οφείλουμε να αποδείξουμε ότι δεν είναι και να αντιπροτείνουμε τη δική μας, συγκεκριμένη και σαφή εναλλακτική. Διότι ο τάδε, προτείνει κάτι, το οποίο μπορεί να είναι ή σωστό, ή λάθος, αλλά είναι συγκεκριμένο και σαφές. Οτι να ναι. -Τι να κανω πως να βρω λεφτα? -Γυρνα δεκα φορες γυρω απο τον εαυτο σου. -Μα τι λες? Αυτο δεν ειναι λυση. -Λαθος. Εφόσον δε σου αρέσει, οφείλεις να αποδείξεις ότι δεν είναι και να αντιπροτείνεις τη δική σου, συγκεκριμένη και σαφή εναλλακτική. Το εχω δειξει πολλες φορες. Το τι προτεινω ομοιως. Όταν η συζήτηση αρχίζει και τελειώνει, στο: «Αυτό που προτείνεις δεν είναι λύση, γιατί ...έτσι, οπότε κι εγώ δεν οφείλω να σου αποκαλύψω τη δική μου», δεν έχουμε να κάνουμε με συζήτηση, αλλά με παιδιαρίσματα (στην καλύτερη των περιπτώσεων...) Τα ιδια και τα ιδια...
skiabox Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Fotis13 : Εσύ και το capital.gr μια χαρά τα λέτε, αλλά ο κόσμος φαίνεται ότι πείθεται με ρυθμό 1-1.5% ανά τετραετία. 1
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2012 Fotis13 : Εσύ και το capital.gr μια χαρά τα λέτε, αλλά ο κόσμος φαίνεται ότι πείθεται με ρυθμό 1-1.5% ανά τετραετία. Ποιος κοσμος? Καθε λαος εχει την ποιοτητα των πολιτικων που του αξιζει,αυτοι ειμαστε τετοιας ποιοτητας πολιτικους βγαζουμε.Ολα τα αλλα ειναι μπουρδολογια ανευ σημασιας και μεταθεση ευθυνων. Η μονη ελπιδα που εχω να γινουμε συγχρονο κρατος ειναι να μην εχουμε κανεναν ελληνα σε θεση ευθυνης ,και να υπαρχει αυστηρος ελεγχος απο την Ευρωπη ,ολα τα αλλα τα εχουμε δοκιμασει και εχουν αποτυχει. Ασε τους εγχωριους γραφικους εδω να φωναζουν στην ουσια δεν θελουν να αλλαξει τιποτα,εχουν την πλανη πως αντιμαχονται το συστημα στην πραγματικοτητα το μονο που κανουν ειναι να το συντηρουν διοτι οι αντιδρασεις τους ειναι προς λαθος κατευθυνση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις