Προς το περιεχόμενο

συνεση 2 adsl/router modem σε 1 γραμμη


konst@ntinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους,

 

Πρόσφατα μετακόμισε η αδελφή μου στον από πάνω όροφο και θέλουμε να έχουμε 1 τηλεφωνική γραμμή για φωνη & internet, για λογους οικονομίας.

 

Έχω 3 wireless adsl/router modems: ένα us robotis 9106, ένα Thomson της forthnet και ένα καινούργιο της wind.

 

Πρώτη ενέργεια είναι να ενώσω στον πίνακα της πολυκατοικίας τις 2 διαφορετικές γραμμές σε 1, ώστε να έχουμε την ίδια τηλεφωνική γραμμή για φωνη. Λογικά θα πρέπει να βάλω και φίλτρο στην τηλεφωνική συσκευή του πάνω ορόφου, σωστα?

 

Απ’ οσο ξέρω δεν μπορώ να ενώσω 2 wireless adsl/router modems στην ίδια γραμμή. Οπότε δεν έχει νόημα να προσπαθήσω καν να βάλω 1 από τα μόντεμ στο πάνω σπίτι. Ή υπάρχει κάποιος τροπος που δεν ξέρω?

 

Μετά, θα φτιάξω 1 lanοπριζα που θα φεύγει από το δωμάτιο μου με lan καλώδιο και θα τερματίζει σε 1 άλλη στο δωμάτιο της αδελφής μου. Σε αυτή τη πρίζα θέλω να συνδέσω ένα από τα wireless adsl/router modems.

 

Α) πως ρυθμίζω το μόντεμ (οδηγίες) στο δωμάτιο της αδελφής μου ώστε να λειτουργεί σαν router αλλά και ως ασύρματο? Με το υπάρχων που έχω τώρα, δεν πιάνει καθόλου ασύρματα στον πάνω όροφο. Με ενδιαφέρει όμως να έχει και ασύρματη σύνδεση το πάνω σπίτι.

 

Β) Η απόσταση από lanοπριζα σε lanοπρια είναι 30μ. Λογικά είναι στα επιτρεπτά όρια και δεν θα έχω απώλειες. Σωστά?

 

Γ) Τώρα είμαι στην forthnet, περιοχή Χαλάνδρι (γύρω στα 10χλμ από το κεντρο του ΟΤΕ, λόγω προβληματοσ της γραμμης του ΟΤΕ, καπου χανει, γιατι στο καφαο η forthent φτανει με 6ΜΒ & στην πολυκατοικια ερχεται με 3MB. O OTE λεει ως 24ΜΒ κ δεν κανει κατι) και συγχρονίζω στα 3-3.2ΜΒ. Αξίζει να το κάνω? Πάντως με την σύνδεση αυτή, δεν έχουμε καθυστερήσεις και είμαστε 2 PC στο interent.

 

Δ) εάν το Α) δεν είναι εφικτό να έχει και ασύρματο internet τι χρειάζομαι?

 

Ε) Έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο?

 

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάτι τελείως off topic υπάρχει περίπτωση να έχετε CYTA εκεί σε εσάς αν ναι βάλε CYTA και θα είσαι μια χαρά...

εχουμε αλλα δεν αλλαζει κατι. αφου το προβλημα ειναι στο υπογειο καλωδιο του ΟΤΕ. απλα δεν το φτιαχνει γιατι εχει κοστος κ απο την στιγμη που λεει εωσ 24ΜΒ εινια καλυμενοι. απο τα καφαο μεχρι τα σπιτια μασ ειναι ΟΤΕ τα καλωδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάτι τελείως off topic υπάρχει περίπτωση να έχετε CYTA εκεί σε εσάς αν ναι βάλε CYTA και θα είσαι μια χαρά...

ναι ναι θα ειναι μια χαρα.η Cyta Θα κανει μαγικα ξαφνικα και θα φερει το σπιτι πιο κοντα στο κτιριο του οτε για να παιξει πιο γρηγορα το ιντερνετ.οταν ειναι θεμα αποστασης και χαλκου οτι και να κανεις το ιδιο θα παρεις.so simple.το μονο θα ηταν σε οτε αν ειχε κανα Mini dslam η ειχαν αλλαχτει τα kv και εκει θα μπορουσε μελλοντικα να παει σε adsl απο το Kv η σε vdsl απο το Kv vdsl ακομα δενεχει δωθει adsl νομιζω δινει ο οτε αλλα δεν ξερω αν εχουν αλλαχτει τα καφαο στο χαλανδρι καν.

 

εχουμε αλλα δεν αλλαζει κατι. αφου το προβλημα ειναι στο υπογειο καλωδιο του ΟΤΕ. απλα δεν το φτιαχνει γιατι εχει κοστος κ απο την στιγμη που λεει εωσ 24ΜΒ εινια καλυμενοι. απο τα καφαο μεχρι τα σπιτια μασ ειναι ΟΤΕ τα καλωδια.

και λογω αποστασης και ποιοτητας.

για ολα τα αλλα που ρωτας

α.ναι θες και φιλτρο και πανω.

β.οχι δεν γινεται 2 adsl router πανω στην ιδια γραμμη.θα συγχρονισει το ενα απο τα 2 και μετα θα χασει sync κτλ.

γ.αν το adsl router ειναι 192.168.1.1 πχ τοτε το δευτερο adsl router πρεπει να το βαλεις 192.168.1.χ οπου χ οτιδηποτε εκτος απο 1.

δηλαδη εγω θα του εβαζα 192.168.1.254 και μετα πρεπει να του κλεισεις τον dhcp.μετα τα ενωνεις με καλωδιο ethernet μεταξυ τους και εισαι οκ.30 μετρα Utp αν εχει φτιαχτει σωστα δεν εχει καμια μα καμια απωλεια.

θα εχει κανονικα ασυρματα η αδερφη σου.απλα φτιαχνεις το ασυρματο η με τα ιδια στοιχεια η με αλλα και απλα βαλτε διαφορετικο καναλι.πχ ο ενας το 1 και ο αλλος το 6 η το 11.ονομα δικτυου και κωδικο αμα θελετε βαζετε το ιδιο.

δ.10 Km δεν γινεται να εισαι δεν θα παιζε καν το adsl.το χαλανδρι παιρνει adsl απο το χαλανδρι εκτος αν εισαι προς αγια παρασκευη οποτε παιρνεις απο εκει.

δεν ειναι παραλογο που φτανει στο καφαο με 6 και στο σπιτι με 3.τα καλωδια παντου ειναι σκισμενα.οπως το ειπες.ειναι μεχρι 24.ακομα και 1 να παιζεις θεωρειται εως 24.υπαρχουν και αλλοι πχ παλαια πεντελη που δεν παιζουν καν ουτε Μισο megabit.

δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο για τα 3 mbps οποτε δεν υπαρχει αξιζει να το κανεις η οχι.αν σε καλυπτει να μοιραζεστε 2 ατομα 3 Mbps το κανεις αν οχι τοτε παιρνει αλλη γραμμη η αδερφη σου.

αν δεν υπηρχε utp καλωδιο θα μπορουσες Repeater αλλα θα χανες αν το σημα ηταν οριακο.οποτε η μπαινει καποιο ρουτερ η καποιο adsl router που σε περισευει και απλα τα ενωνεις με Utp.οχι με τηλεφωνικο.δεν θα παιξει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...