Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο αυτό το νήμα , περσι τον Απρίλη ,το οποίο πριν κλειδωθεί είχε πιάσει τις 67 σελίδες, είπα να επανέλθω με το sequel...

Αν πριν ήμουνα απογοητευμένος , πλέον αισθάνομαι ότι δεν έχω/εχουμε ελπίδα.

Είμαι 30 χρονών , και πριν ένα μήνα έστειλα 146 βιογραφικά, σε 146 διαφορετικές ετιαρίες , και έχω και καλές σπουδές + μια ψιλοκαλή προυπηρεσία.

Δεν μου απάντησε ΚΑΜΙΑ , ούτε έτσι για μια συνεντευξη.

Προσπάθησα να βρω κάτι , να βγαίνει έστω ένα μικρό χαρτζιλίκι , σε καφετέριες κλπ.

Κοπέλες φίλες μου που δουλεύουνε σε καφετέριες , μου λένε για εξωφρενικά μεροκάματα της τάξης των

20 (!!) Ευρώ.

Παρόλο που έφυγα για δουλειά στην Κύπρο για ένα εξάμηνο , αναγκάστηκα να επιστρέψω , διοτι δεν έβγαινα με τα λεφτά που έπαιρνα. 800 Ευρώ , και τα 550 πηγαίνανε στην γκαρσονιέρα....

Πλέον δεν είμαι απογοητευμένος μόνο με αυτό που βιώνω , αλλά γιατί φοβάμαι τρομερά για το αύριο. Διοτι πολύ απλά , δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ διέξοδος , για να κάνω οτιδήποτε....

Δεν ξέρω τί να κάνω , αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα καμιά...

• ΤΙ σκατά θα κάνω/κάνουμε για να επιβιώσουμε
  • Και αν έχουμε φτάσει 35-40 χρονών και ζούμε ακόμα με τους / από τους γονείς μας?Και τι θα γίνουμε όταν οι γονείς μας φύγουνε?
  • Είμαστε μια "χαμένη" γενιά? Αυτή η γενια του 80 (+-5) , τι θα απογίνουμε?
  • Πιάσαμε πάτο ή έρχονται χειρότερα?
  • Ήμαστε μια γενιά που δεν της επιτρέπεται λόγω συνθηκών να έχει το παραμικρό όνειρο?
  • Πως θα κάνουμε οικογένεια / μεγαλώσουμε παιδιά?

Τελικά , ποιό είναι το μέλλον μου ? Μπορώ να το καθορίσω μόνος ( όπως θα γινότανε Υπο Κανονικες Συνθήκες) ή το έχουνε καθορίσει άλλοι για μένα? Τελικά , έχω μέλλον?????

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θυμάμαι το προηγουμενό σου θρεντ.

και εγώ είμαι στην ηλικία σου κοντά, 26 πλέον. Γνώμη μου; αφού κατάφερες και έφυγες Κύπρο γιατί γύρισες πίσω; δεν σου φτάνανε τα λεφτά ; δούλευε 2η δουλεια για εξτραδάκια. Σου μιλάω σαν μετανάστης που μέχρι τον Ιούνιο έκανα 2-3 δουλειές για να καταφέρω να βοηθάω και το σπίτι στην Ελλάδα. Πρωί γραφείο, βράδια ταβέρνα, Σ/Κ πρωινά να κόβω χόρτα / καθαρίζω χιόνια / μεταφορά κιβωτίων σε αποθήκες. Βλέπεις η πρωινή δουλειά ήτανε intership Και δεν πλήρωνε ΚΑΘΟΛΟΥ καλά. Αλλά ήταν ένα 1ο βήμα.

Δεν θέλω να φανώ σκληρός, αλλά όποιος έχει την ανάγκη δεν το βάζει κάτω.

Έχεις δίκιο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον. το βλέπω σε όσους άφησα πίσω. Αλλά αφού ρε ζαζικ σου δώθηκε η ευκαιρία και την παράτησες... τι να σου πω.. Σίγουρα δεν γνωρίζω λεπτομέρειες... αλλά και πάλι ρε συ..

Προσωπικά , θα πω σε όλα τα παιδιά που μεταναστεύουν, μια φράση που μου έδινε κίνητρο όλο τον περσινό δύσκολο χειμώνα.. "δεν μασάνε τα κομάντα" γιατί κομάντα δεν είναι μόνο αυτοί που βαράνε κάμψεις και ακούνε διαταγές, αλλά αυτοί που έχουν @@ in order to make things happen.

και μιλάμε για νέο ξεκίνημα..προσωπικά δανείστηκα λεφτά για τα αεροπορικά -επειδή ήμουν απογοητευμένος με όσα παίζανε πέρσι, φαντάσου φέτος...

Το μέλλον το φτιάχνουμε εμείς. Δεν έπρεπε να γυρίσεις πίσω η άποψη μου. Συνέχισε μέχρι να μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο. Δεν υπάρχει πισωγύρισμα αμα θες να πετύχεις για αυτούς που μεταναστεύουν, μόνο μπροστά...

• Like 15
Δημοσ.

Λάθος threads διαβάζεις βρε συ. Αν διάβαζες αυτό εδώ θα έβλεπες πως όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει καμία κρίση, οι καφετέρειες γεμάτες, τα iphones ξεπουλάνε, και όποιοι δεν βρίσκουν δουλειά απλά....... δεν ξέρουν να ψάχνουν (λέγεται μάλιστα πως αν ξέρεις να ψάχνεις βρίσκεις σε ακριβώς 7 ημέρες). Κατά δεύτερο λόγο, δεν υπάρχει ανεργία, ούτε φυσικά άνεργοι. Μόνο άεργοι, που φυσικά δεν ψάχνουν ή δεν ξέρουν να ψάξουν.

Είδες πόσο απλά είναι τελικά; :-)

Πέρα από το τρολάρισμα και την σάτιρα, πάλι καλά να λες που κάποιοι έχουν και τους γονείς τους, αλλιώς θα ζούσαν στο δρόμο. Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι στην Κυπρο είχες περισσότερες ελπίδες, γιατί κι εδώ με νοικια στα 350 ευρώ και μηνιάτικο 500 και αν, λιγότερα θα σου μένουν, βασικά δεν φτάνουν καν για ρευμα/νερο κλπ.

Όσο για το μέλλον μας, μας ρωτάνε κάθε 4 χρόνια και απαντάμε το ίδιο: "γουστάρουμε οθωμανικό". Αυτοί φταίνε μετά;

• Like 4
Δημοσ.

zazik απ' ότι βλέπω τέλειωσες computer science. Δεν υπάρχει πτυχίο αυτή τη στιγμή που να σου ανοίγει περισσότερες πόρτες στο εξωτερικό. Πάνω κι από Business κι από Mathematics/Physics, το 'χεις προσπαθήσει?

Ισχύει ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος κι έχω πολλούς φίλους που ακόμα ψάχνονται από πέρυσι κι από πρόπερσι, αλλά έχεις εμπειρία που οι νέοι graduates δεν έχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Υπήρχε και άλλο θέμα που γύρισα πίσω εκτός απο τα λεφτά παιδες , υπάρχει 2 θέματα υγείας , ένα δικό μου ψιλο-σοβαρό , και ένα του πατέρα μου , σοβαρό.

Γιαυτό και η λύση εξωτερικό για μένα δεν παίζει , δυστυχώς.....

Πάντως η Κύπρος δεν είναι πανάκεια , και εκει τα πράγματα είναι άσχημα.....και γίνονται όλο και ασχημότερα....

Δεν μεμψιμοιρώ , προσπαθώ , μέσα απο αυτά τα νήματα , να βρω/βρουμε λύση.

Το ίδιο κάνω και με τους φίλους μου , και δυστυχώς....ΔΕΝ βρίσκουμε. ( όλοι άνεργοι εν τω μεταξύ)

Δημοσ.

άμα υπάρχει ζήτημα υγείας δύσκολο.

τι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να δεις στην μνημονιακή Ελλάδα πλέον.

Για δουλειά, αστα βράστα, γιατί και μένα οι δικοί μου άνθρωποι μείνανε πίσω. Οι πιο πολλοί φίλοι είναι εξωτερικό. το ίδο και ξαδέρφια. λες και γυρίσαμε στην δεκαετία του 60.

΄σε είδα να περιφρονείς τα 20 ευρώ της καφετέριας. ΓΙΑΤΙ; 20>0 . τράβα δούλεψε να νιώθεις ότι κάνεις κάτι να μην σου πληρώνυον και το ιντερνετ οι γονείες. Ξεφτίλα είναι στην ηλικία μας. 5 μεροκάματα να κάνεις την εβδομάδα, τσακ μπαμ τα εξοδά σου ΄βγαλες. παράλληλα μην σταματάς να ψάχνεις.

• Like 3
Δημοσ.

• ΤΙ σκατά θα κάνω/κάνουμε για να επιβιώσουμε -- τον σταυρο μας
  • Και αν έχουμε φτάσει 35-40 χρονών και ζούμε ακόμα με τους / από τους γονείς μας?Και τι θα γίνουμε όταν οι γονείς μας φύγουνε? - εχει συμβει ηδη
  • Είμαστε μια "χαμένη" γενιά? Αυτή η γενια του 80 (+-5) , τι θα απογίνουμε? -- ελα μ ντε
  • Πιάσαμε πάτο ή έρχονται χειρότερα? -- ερχονται και χειροτερα
  • Ήμαστε μια γενιά που δεν της επιτρέπεται λόγω συνθηκών να έχει το παραμικρό όνειρο? ακριβως
  • Πως θα κάνουμε οικογένεια / μεγαλώσουμε παιδιά? - δεν θα κανουμε

Τελικά , ποιό είναι το μέλλον μου ? Μπορώ να το καθορίσω μόνος ( όπως θα γινότανε Υπο Κανονικες Συνθήκες) ή το έχουνε καθορίσει άλλοι για μένα? Τελικά , έχω μέλλον????? - οχι φυσικα

• Like 3
Δημοσ.

Η κατάσταση είναι όντως πολύ απογοητευτική. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο πέρα απ'το να προσπαθείς και να μην παραιτείσαι.

Αν έχεις ελεύθερο χρόνο, δες και το "Κυνήγι της ευτυχίας". Όχι ότι θα σε βοηθήσει από μόνο του, αλλά δες το.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις ελεύθερο χρόνο, δες και το "Κυνήγι της ευτυχίας". Όχι ότι θα σε βοηθήσει από μόνο του, αλλά δες το.

Στην Αμερική του '80 , που υπήρχανε ευκαιρίες , και ναι , αν τις κυνηγούσες , μπορούσες να πετύχεις....

Δώσε μου και μένα ευκαιρίες και τα λεμε...

΄σε είδα να περιφρονείς τα 20 ευρώ της καφετέριας. ΓΙΑΤΙ; 20>0 . τράβα δούλεψε να νιώθεις ότι κάνεις κάτι να μην σου πληρώνυον και το ιντερνετ οι γονείες. Ξεφτίλα είναι στην ηλικία μας. 5 μεροκάματα να κάνεις την εβδομάδα, τσακ μπαμ τα εξοδά σου ΄βγαλες. παράλληλα μην σταματάς να ψάχνεις.

Δηλαδή 8-10 ώρες την ημέρα , 20 Ευρώ? 40-50 ώρες / βδομαδα σε μια καφετέρια τρεχάτε ποδαράκια μου για 100 Ευρώ? Και ανασφάλιστα???? Μόνο σε μένα φαίνεται μαλακία?

Άσε που πλέον παίρνουνε αποκλειστικά γκόμενες....

Με freelance έχει ασχοληθεί καθόλου;

Keyword : TEBE

Εκεί τελειώνει η συζήτηση.

Έχω σκεφτεί να κάνω κάτι δικό μου , αλλά δεν παίζει κεφάλαιο.

Και ψαχνω όλες τις επιδοτήσεις , αλλά και απο κει δεν παίζει σαλιο.

Δανειο ούτε καν.

Δημοσ.

Δηλαδή 8-10 ώρες την ημέρα , 20 Ευρώ? 40-50 ώρες / βδομαδα σε μια καφετέρια τρεχάτε ποδαράκια μου για 100 Ευρώ? Και ανασφάλιστα???? Μόνο σε μένα φαίνεται μαλακία?

οχι δεν παιρνουν μονο γκομενες και αν οι λογαριασμοι τρεχουν κανεις οτι βρεις.και μια και 2 δουλειες.mcdonalds κ.α. δοκιμασες?

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον headbanger.

Κατά τα άλλα έχω να προσθέσω τα εξής:

- Καλώς ή κακώς ασχολείσαι με κάτι που επιτρεψέ μου να πω είναι λίγο φλου, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Φλου με την έννοια ότι δεν απαιτεί τα τρελλά "hard skills" με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός για τις λίγες, κακοπληρωμένες θέσεις να μην αφήνει πολλά περιθώρια. Ξέρω μπορείς να γράψεις σεντόνια για το τι υπάρχει πίσω από αυτό που φαίνεται απλό στη δουλειά σου αλλα ....

- Οι σπουδές σου στη Ελλάδα ίσως να μην χαιρουν και ιδιαίτερης εκτίμησης. Στη Αγγλία όπου σπούδασες ίσως θα είχες καλύτερη τύχη. Από την άλλη αν υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα μετακίνησης δε μπορεί να γίνει κάτι.

- Αν και δεν είσαι μόνο εσύ σε αυτή τη θέση, προσπάθησε να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς. Μόνο τότε θα μπορείς να τα ρίχνεις στην μαυρίλα της κατάστασης και όχι σε σένα (και θα αποφύγεις και την κατάθλιψη).

Γνώμη μου:

Αν υπάρχει θέμα επιβίωσης, ξεκώλα από το "θέλω να κάνω αυτό και τίποτα άλλο". Βρες μια δουλειά, ότι δουλειά, σίγουρα θα σε βοηθήσει ψυχολογικά και ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει ο δρόμος.

• Like 3
Δημοσ.

Ε, συγνώμη κι όλας, αλλά ζήτα απο τους γονείς 2 ευρώ να πάρεις ψωμί αύριο πχ. δεν θέλω να το παίξω βασιλάκης καίλας, ούτε σου λέω ότι είναι καλό, αλλά άμα έχεις πράγματα που τρέχουνε, κάνε ΟΤΙ μπορείς προσωρινά για να τα βγάζεις πέρα.

Δημιουργείς λαθασμένες εντυπώσεις με τέτοια λεγόμενα για το άτομο σου. Από την μια παραπονιέσαι που δεν έχεις στον ήλιο μοίρα, και από την άλλη σου βρωμάει και σου ξυνίζει έστω αυτό το - αστείο όπως λες- μεροκάματο.

Δεν θέλω να φανώ επιθετικός, αλλά man up zazik.

• Like 5
Δημοσ.

[...]

[....]

Δεν είναι το καλύτερο αλλά όπως είπε κι ο hedabanger, πρέπει να γίνεις κομάντο για να την παλέψεις. Λογικό να θες να εργαστείς κάπου σχετικά με τις σπουδές σου αλλά δεν υπάρχει πολλή λογική στον εργασιακό χώρο της Ελλάδας σήμερα. Στην τελική κάτι έστω για χαρτζιλίκι έψαχνες όπως είπες. Να νιώθεις ότι έστω καλύπτεις τα προσωπικά σου έξοδα, δε ξέρω για μένα αυτό σημαντικό για την ψυχολογία μου όταν βρισκόμουν σε κάπως παρόμοια θέση. Αν απ την άλλη πας στραβωμένος εξαρχής, μην πας καθόλου γιατί μάλλον χειρότερα θα νιώθεις.

Και ναι, δεν υπάρχει λύση κι ούτε φως στον ορίζοντα για την ώρα. Υπομονή και κουράγιο σε μας και τους γονείς μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...