tritonas00 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δηλαδή 8-10 ώρες την ημέρα , 20 Ευρώ? 40-50 ώρες / βδομαδα σε μια καφετέρια τρεχάτε ποδαράκια μου για 100 Ευρώ? Και ανασφάλιστα???? Μόνο σε μένα φαίνεται μαλακία? Αρα, οπως σωστα λεγαμε στο αλλο νημα, για οποιον πραγματικα θελει και εχει αναγκη να δουλεψει, δουλειες υπαρχουν. Απλα εσυ τις απορριπτεις για τον χ-ψ λογο. Tι θες δηλαδη, να σε κανουμε διευθυντη ? 3
REDODIN7 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Αρα, οπως σωστα λεγαμε στο αλλο νημα, για οποιον πραγματικα θελει και εχει αναγκη να δουλεψει, δουλειες υπαρχουν. Απλα εσυ δεν θελεις για τον χ-ψ λογο. Tι θες δηλαδη, να σε κανουμε διευθυντη ? Καλα μην τα λετε και τοσο ευκολα, δεν υπαρχουν δουλιες παιδια και ειδικα για ατομα καποιας αλφα ηλικιας και χωρις πειρα.Εννωειτε οτι υπαρχει κρυφορατσισμος και δεν παιρνουν χοντρους, ασχημους κλπ κλπ 1
ikaruga24 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Αρα, οπως σωστα λεγαμε στο αλλο νημα, για οποιον πραγματικα θελει και εχει αναγκη να δουλεψει, δουλειες υπαρχουν. Απλα εσυ τις απορριπτεις για τον χ-ψ λογο. Tι θες δηλαδη, να σε κανουμε διευθυντη ? Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα φιλε μου. Στην τελικη γιατι να παρει εσενα τον 30άρη (+) και να μην παρει τον πιτσιρικα ο οποιος θα ειναι εκει για να κανει την καυλα του και θα αισθανεται και ευτυχισμενος κιολας αναμεσα στα μουνακια, τα ποτα και τα ξενυχτια? Επισης οτι λεει ο REDODIN, υπαρχει κρυφορατσισμος, χοντροι, μη-τρεντυ, μη-χαμογελαστοι, μη-οτιδηποτε τρωνε Χ με συνοπτικες διαδικασιες. 2
Pantelwolf Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Tι θες δηλαδη, να σε κανουμε διευθυντη ? παιδιά δε ζήτησε θέση διευθυντή το παλικάρι και νομίζω τζάμπα τον αποπαίρνετε απο την αρχή. μια δουλεια στον τομεα του με νορμαλ λεφτα. Είπε οτι να την κάνει τη σκατοδουλειά αλλά όχι και για ενα 20ρικο. Και πιστεύω οτι έχει δίκιο αφου δεν είναι σε φάση να πεινάει. Αν πεινούσε θα το έκανε. Μέχρι να βρει κατι καλύτερο. δηλαδή ο καθένας σας στα 30 του θα είχε σαν όνειρο το παρτ ταημ των μακντοναλντς; Με σπουδες ετσι; Θες να κάνεις οικογένεια, θες να σου περισσεύουν και 100 δραχμές να πάρεις κάτι, ζωή δηλαδή, όχι επιβίωση. Επιβιώνεις και με 100€ το μηνα αν χρειαστει. Και κάτι άλλο πάνω σ' αυτό που λες οτι δεν σε φωνάζουν. Όσο έψαχνα για δουλειά, έστελνα 3 σελίδες βιογραφικό με cover letter, κλπ. Μόλις αυτό το βιογραφικό έγινε 1 σελίδα, και το cover letter μια παράγραφος, άλλαξαν τα πάντα. Αλλά πήγα και μου το έφτιαξαν και το πλήρωσα. QFT οπως εγραψα στο αλλο θρεντ, μολις αλλαξα βιογραφικο, απο την επομενη μερα με επαιρναν τηλεφωνα μονοι τους με το που το ανεβασα στο σαιτ ευρέσεως. Αλλά με βοήθησε επαγγελματίας. Δεν τον πλήρωσα γιατί ήταν headhunter και το προώθησε κιόλας. Αλλά η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. υποψιν το προηγούμενο βιογραφικο μου ειχε βρει το δρομο του αρκετες φορες στην Ελλάδα, αλλά προ-κρισης. 4
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Αρα, οπως σωστα λεγαμε στο αλλο νημα, για οποιον πραγματικα θελει και εχει αναγκη να δουλεψει, δουλειες υπαρχουν. Απλα εσυ τις απορριπτεις για τον χ-ψ λογο. Tι θες δηλαδη, να σε κανουμε διευθυντη ? Μου φαίνεται ότι ο καθένας εδώ μέσα καταλαβαίνει ότι θέλει τελικα..... 2
pavlinara Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Το aggeliopolis έχει πολλές αγγελίες κι έχει ποικιλία.Κάποιες αγγελίες είναι πολύ καλές, αλλά όποιος προλάβει. Αν εγώ έστελνα σε όλες τις αγγελίες που έβλεπα σίγουρα τώρα θα είχα δουλειά. Θα ήμουν ή εξωτερική πωλήτρια(κοινώς πρήχτρα) ή τηλεφωνική πωλήτρια(κοινώς πρήχτρα) ή θα μοίραζα φυλλάδια(κοινώς πρήχτρα). Επίσης πολλές αγγελίες ψάχνουν σύμβουλους, συνεργάτες,στελέχη(κοινώς.. πρήχτες!). Από εκεί και πέρα έχει αρκετές για μπαρ, σερβιτόρους, ψητάδες-τυλιχτάδες(καλές δουλειές για προσωρινές). Αν είσαι εμφανίσιμος καλά λεφτά έχουν οι φωτογραφήσεις και το μόντελινγκ αλλά είναι εποχική δουλειά. Βλακείες για να βγάζεις το χαρτζιλίκι σου υπάρχουν. Στα 30 όμως που είσαι ε ναι θες κάτι πιο "αξιοπρεπές" ειδικά κι από την στιγμή που έχεις και κάποια πτυχία. 4
kabamaru21 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 QFT οπως εγραψα στο αλλο θρεντ, μολις αλλαξα βιογραφικο, απο την επομενη μερα με επαιρναν τηλεφωνα μονοι τους με το που το ανεβασα στο σαιτ ευρέσεως. Αλλά με βοήθησε επαγγελματίας. Δεν τον πλήρωσα γιατί ήταν headhunter και το προώθησε κιόλας. Αλλά η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. υποψιν το προηγούμενο βιογραφικο μου ειχε βρει το δρομο του αρκετες φορες στην Ελλάδα, αλλά προ-κρισης. για δωσε περισσότερο info pantelwolf, με ενδιαφερει το θεμα..
DrLo Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Σωπάτε ρε μάγκες όλοι εδω μέσα... Σωπάτε ρε κομάντα , που έχετε πιάσει την ζωή απο τα @@ και προχωράτε ακάθεκτοι... Κατουρήστε και λίγο να πουμε... Δηλαδή , εκτός απο τον headbanger που τον πιστευω , όλοι οι άλλοι θα δουλεύατε σε καφετέρια για 20 Ευρώ ανασφάλιστα? Έχετε περάσει απο τέτοιες δουλειές? ίσως όταν είσασταν φοιτητές , και όχι τόσο για το χρήμα , αλλά για το πουτσολόγημα , φάση δουλευω το παίζω ανεξάρτητος , και κάνω και τα κονέ μου.... Μιας και καταφεύγεις έυκολα στην άρνηση και από ότι καταλαβαίνω σ' αρέσει το "hardtalk" θα σου απαντήσω ... τουλάχιστον για μένα... 1. Αν ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι ΝΑΙ και εγώ θα δούλευα σε καφετέρια για 20 ευρώ ανασφάλιστα. 2. Όχι δεν εχω περάσει από "τέτοιοες δουλειές" (δηλ. τύπου καφετέριας), ούτε καν σαν φοιτητής είτε γιατί αν θες δεν το είχα ανάγκη ή αν θες είχα φτάσει κάποια στιγμή της δαπάνες που στα 10.000 δρχ (τότε ήμουν φοιτητής) την ΕΒΔΟΜΑΔΑ. 3. Έχω υπάρξει χωρίς εργασία για πάνω από ένα μήνα και έχω αποδεχθεί δουλειά με χαμηλές αποδοχές, όχι τώρα επί κρίσης αλλά πολύ νωρίτερα. Και οχι , οι 146 επιχειρήσεις που έστειλα βιογραφικά , ΔΕΝ ζηταγανε , και δεν ήτανε μόνο πληροφορικής. Ήτανε απο πληροφορικής , διαφημιστικές μέχρι μικρες επιχειρήσεις.... Είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που γράφεις στο 1ο post σου. Αν από τα 146 emails τα 100 ήταν απλά spam, με ένα ... θα το πώ ... κακογραμμένο βιογραφικό σε εταιρείες που έτσι κι αλλιώς δεν προσλαμβάνουν προφίλ σαν το δικό σου τότε εχουμε και λέμε ... Σε ένα μήνα έχει στείλειw καμιά 40-50ρια σε περιπτώσεις που έχεις έτσι κι αλλιώς από ελάχιστες ως καλούτσικες πιθανότητες και κλαίγεσαι σε ένα site ! ... όπως είπε και ο headbanger "man up". [hardtalk] Ξέρω περιπτώσεις με αποφοίτους ελληνικών πολυτεχνικών σχολών (που όπως και να το κάνουμε, τουλάχιστον στην Ελλάδα μετράνε περισσότερο), με full time μεταπτυχιακά σε "hard subjects" που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με σενα και δε κλαίγονται. Μήπως να ξανακοίταγες το τι προσφέρεις, τι μπορείς να κάνεις πριν αναρωτηθείς γιατί σε 1 μήνα δεν έχεις βρει κάτι, έστω μια συνέντευξη ? [/hardtalk] 1
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μιας και καταφεύγεις έυκολα στην άρνηση και από ότι καταλαβαίνω σ' αρέσει το "hardtalk" θα σου απαντήσω ... τουλάχιστον για μένα... 1. Αν ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι ΝΑΙ και εγώ θα δούλευα σε καφετέρια για 20 ευρώ ανασφάλιστα. 2. Όχι δεν εχω περάσει από "τέτοιοες δουλειές" (δηλ. τύπου καφετέριας), ούτε καν σαν φοιτητής είτε γιατί αν θες δεν το είχα ανάγκη ή αν θες είχα φτάσει κάποια στιγμή της δαπάνες που στα 10.000 δρχ (τότε ήμουν φοιτητής) την ΕΒΔΟΜΑΔΑ. 3. Έχω υπάρξει χωρίς εργασία για πάνω από ένα μήνα και έχω αποδεχθεί δουλειά με χαμηλές αποδοχές, όχι τώρα επί κρίσης αλλά πολύ νωρίτερα. Είναι άλλο αυτό και άλλο αυτό που γράφεις στο 1ο post σου. Αν από τα 146 emails τα 100 ήταν απλά spam, με ένα ... θα το πώ ... κακογραμμένο βιογραφικό σε εταιρείες που έτσι κι αλλιώς δεν προσλαμβάνουν προφίλ σαν το δικό σου τότε εχουμε και λέμε ... Σε ένα μήνα έχει στείλειw καμιά 40-50ρια σε περιπτώσεις που έχεις έτσι κι αλλιώς από ελάχιστες ως καλούτσικες πιθανότητες και κλαίγεσαι σε ένα site ! ... όπως είπε και ο headbanger "man up". [hardtalk] Ξέρω περιπτώσεις με αποφοίτους ελληνικών πολυτεχνικών σχολών (που όπως και να το κάνουμε, τουλάχιστον στην Ελλάδα μετράνε περισσότερο), με full time μεταπτυχιακά σε "hard subjects" που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με σενα και δε κλαίγονται. Μήπως να ξανακοίταγες το τι προσφέρεις, τι μπορείς να κάνεις πριν αναρωτηθείς γιατί σε 1 μήνα δεν έχεις βρει κάτι, έστω μια συνέντευξη ? [/hardtalk] Πάμε παλι απο την αρχή. ΔΕΝ κλαιγομαι ΔΕΝ αφορά εμένα το συγκεκριμένο νήμα Είμαι αρκετά man , περισσότερο απο κάποια φλωράκια που δίνουνε συμβουλες και έχω φάει αρκετό σκατο στην ζωή μου , το οποίο και ξεπέρασα Εκ του ασφαλούς και έξω απο τον χορό , ξέρω και εγώ πολλά τραγούδια να λέω Σας ευχομαι , Άντρες , που μου λέτε να MAN UP , να μην έρθετε ποτέ στην κατάσταση αυτή , στην οποία είναι 1.5 εκατομμύριο Έλληνες Λυπάμαι ....πραγματικά λυπάμαι , για τον ξερολισμό του Έλληνα...αυτό μας έφαγε και μας τρώει ακόμα... Μαθετε κάτι απο τον "κλαψομούνη" όπως λέτε....κάθε φορά που σηκώνουμε το δάχτυλο για να κριτικάρουμε..... 1 δαχτυλο δείχνει αυτόν που κριτικάρουμε , και 3 δάχτυλα δείχουνε εμάς..... Food for thought... 2
viper2005 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Σωπάτε ρε μάγκες όλοι εδω μέσα... Σωπάτε ρε κομάντα , που έχετε πιάσει την ζωή απο τα @@ και προχωράτε ακάθεκτοι... Κατουρήστε και λίγο να πουμε... Δηλαδή , εκτός απο τον headbanger που τον πιστευω , όλοι οι άλλοι θα δουλεύατε σε καφετέρια για 20 Ευρώ ανασφάλιστα? Έχετε περάσει απο τέτοιες δουλειές? ίσως όταν είσασταν φοιτητές , και όχι τόσο για το χρήμα , αλλά για το πουτσολόγημα , φάση δουλευω το παίζω ανεξάρτητος , και κάνω και τα κονέ μου.... Θα μας φάει η υποκρισία σε αυτή την χώρα , μια ζωή συμβουλέυουμε τους άλλους , με το δαχτυλο τεντωμένο... Χαλαρώστε λίγο , που θα πηγαίνατε στα 30 σας να δουλέψετε σε καφετέριες και McDonalds , και θα σας παίρνανε κιόλας. Και όχι , έχω τελειώσει Computer Science , αλλά έχω κάνει μεταπτυχιακό στο Marketing , και ένα Long-Distance πρόγραμμα για δοιήκηση επιχειρήσεων. Και οχι , οι 146 επιχειρήσεις που έστειλα βιογραφικά , ΔΕΝ ζηταγανε , και δεν ήτανε μόνο πληροφορικής. Ήτανε απο πληροφορικής , διαφημιστικές μέχρι μικρες επιχειρήσεις.... Chill brothers , σιχαίνομαι τους "καλο-θελητές" με το δαχτυλο σηκωμένο , που το παίζουνε ξερόλες , αλλά αυτά που συμβουλεύουνε δεν τα έχουνε περάσει.....(εκτός εξαιρέσεων...) και οταν ημασταν παιδια... γενικα αλλαξε λιγο οπτικη για τα λεφτα, δουλεια, οικογενεια και καντην για εξω. προς τα πανω θα ηταν καλυτερα QFT οπως εγραψα στο αλλο θρεντ, μολις αλλαξα βιογραφικο, απο την επομενη μερα με επαιρναν τηλεφωνα μονοι τους με το που το ανεβασα στο σαιτ ευρέσεως. Αλλά με βοήθησε επαγγελματίας. Δεν τον πλήρωσα γιατί ήταν headhunter και το προώθησε κιόλας. Αλλά η διαφορά ήταν η μέρα με τη νύχτα. υποψιν το προηγούμενο βιογραφικο μου ειχε βρει το δρομο του αρκετες φορες στην Ελλάδα, αλλά προ-κρισης. σε ποιο μερος της ιρλανδιας ειναι ο τυπας? αριστερα ή δεξια? Πληροφοριακά , φίλε BritGreek , πριν 2 βδομαδες , είχα πάει με τον γαμπρό μου σε μια μετακόμιση. Και μάλιστα δύσκολη μετακόμιση. Το μπικικίνι : 30 Ευρώ , και κάτι μπυρες που μας κέρασε ο ιδιοκτήτης. Παρόλο ότι ήτανε δύσκολη και μας έπεσε η μέση (4ος όροφος , και όλα απο τις σκάλες) , για τρεις-τεσσερεις ώρες περιπου δουλεια... πήγα με χαρά και χαμόγελο ... Αν μου έλεγες όμως να το κάνω κάθε μέρα αυτό , σόρρυ , αλλα θα έλεγα όχι 30 ευρω + μπυρες/ 4 ωρες = dream job
tolis_01 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ειδες κι εσύ ρε OP. Αμέσως να διαμαρτυρηθείς. Δουλειές υπάρχουν χιλιάδες, απλά χωρίς ασφάλεια, ε, παίζει και χωρίς μισθό καμιά φορά. Θες να πεις ότι δεν σου κάνουν; 4
leonidas_fs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Παιδια εγω εχω παρατηρήσει οτι γενικά μας εχει πιάσει μια τεμπελιά όλους μας. Αν οχι όλους τους περισσότερους απο εμας του Ελληνες πλεον. Δοξα τον θεο δουλεύω, αλλα αν μείνω άνεργος, ίσως να ειμαι και εγω βαρής και ψιλο τεμπέλης και να λεω, δεν παω εκει για δουλειά, λίγα τα λεφτα κτλ κτλ... Παράδειγμα: Στην στεφανίδου προχθές, είχε μια τύπισσα η οποία ήταν 3 χρόνια άνεργη στην Ελλαδα και πήγε Γερμανία για δουλειά. Λέει οτι στην Ελλάδα δεν εβρισκε με τίποτα δουλειά, ενω στην Γερμανία τους πρώτους 6 μήνες άλλαξε 3 δουλειές απο επιλογή της. Αυτη την στιγμή δουλεύει βοηθός μάγειρα σε ενα γηροκομείο part time ( 20 ωρες την βδομάδα) και παίρνει 650 € τον μηνα. Μωρη τεμπέλα πήγες στην Γερμανία για να δουλεύεις 20 ωρες την βδομάδα? Γιατι δεν δουλεύεις full time και μου δουλεύεις part time??? Standard, αυτη η τύπισσα, θα πήγαινε για συνέντευξη στην Ελλάδα, βαριεστημένη και με βαρύ βημα και θα έλεγε ο Ελληνας εργοδότης γιατι να το προσλάβω αυτο το τόξο?? ΥΓ: Μαλλον δούλευει 20 ωρες την βδομάδα, γιατι το Γερμανικό κράτος της δίνει άλλα 420 € τον μήνα, επειδή είναι χαμηλόμισθοι και δεν την φτάνουν. Σαν επίδομα ενα πράμα. Πάλι ομως, θα μπορούσε να δούλευε full time και να παίρνει περισσότερα, αλλα τελικά οι Ελληνες ( οχι όλοι) είμαστε καλοπερασάκηδες... Επεξ/σία 3 Οκτωβρίου 2012 από leonidas_fs 2
sphinxgr Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Λυπάμαι ....πραγματικά λυπάμαι , για τον ξερολισμό του Έλληνα...αυτό μας έφαγε και μας τρώει ακόμα... Χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα είναι αυτά που γράφεις. Το ότι όσοι έχουν τελειώσει το σχολείο τα τελευταία χρόνια έχουν τελειώσει μια οποιαδήποτε σχολή, έκαναν και 1-2 μεταπτυχιακά και περιμένουν να βρουν και δουλειά στο αντικείμενο τους. Πως? Με την κάθε άσχετη σχολή και επειδή τελείωσαν απλά μια σχολή που πολλές φορές ποτέ δεν αγάπησαν?! Και όλα αυτά γιατί? Γιατί απλά ΟΛΟΙ με κάποιον τρόπο ήθελαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και να μην περάσουν τις πίκρες της προηγούμενης γενιάς που πέρασε εργασιακά. Κανείς σχεδον όμως δεν έχει σκεφθεί πως απλά αν εργαζόταν τα 10 χρόνια που σπουδάζει και ψάχνει δουλειά θα είχε έσοδα πάνω απο 100.000 ευρώ, ενώ τώρα έχει έξοδα >50.000 ευρώ αυτά τα χρόνια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ τίποτα πουνα το έχει κερδίσει μόνος του. Οι σπουδές πλέον δεν αποσβένουν το κόστος τους ΠΟΤΕ! Όχι λοιπόν δεν ειναι έτσι, δουλεύεις οτιδήποτε δουλειά βρεις έτσι ώστε να μπεις στην εργασιακή κουλτούρα και να αναπτύξεις ομαδικό τρόπο σκέψης-εργασίας. Αν περιμένεις να βρεις δουλειά με βιογραφικό που λέει 10 χρόνια άνεργος, τότε δεν θα βρεις τίποτα. ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει κάποιον ο οποίος δεν προσπάθησε για κάτι καλύτερο και βολευόταν στα έτοιμα που του έδιναν. Την εύκολη λύση δηλαδή. Η προϋπηρεσία είναι απαραίτητη και ας μην πληρώνεται απλά για να αναπτύξεις την επαγγελματική κουλτούρα και να έχεις την χαρά της προσφοράς και της δημιουργίας. Δευτερευόντως έρχονται οι οικονομικές απολαβές, πόσο μάλλον όταν δεν έχεις και οικονομικές ανάγκες (μέχρι πότε?) Η άποψη μου είναι πως όσοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν δουλειά , είναι αρκετά πιθανόν να μην βρουν κάτι ιδιαίτερο τα επόμενα 10 χρόνια. Τυχεροί είναι όσοι έχουν εργασία προ κρίσης κ ας μην είναι οι καλύτεροι. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί 2 ταχύτητες μισθοδοσίας, την προϋπάρχουσα (>1000€/μήνα) και τη νέα με μισθούς <600€. Προφανώς και δημιουργεί και 2 αγοραστικές δυνάμεις. Αυτοί που δεν έχουν εργασία απλά πρέπει να αποδεχθούν πως για να αλλαχθεί αυτό, πρέπει να περιμένουν χαμηλούς μισθούς και κατά 90%+ εργασία που δεν έχει σχέση με αυτό που σπούδασαν. Μοναδική πιθανότητα η ενασχόληση σε σχετικό με τις σπουδές αντικείμενο είναι να είναι κάποιος στο TOP της κατηγορίας σε συνδυασμό με σωστά διαμορφωμένο χαρακτήρα, κριτική σκέψη και αντίληψη. Οι υπόλοιποι καλό είναι να το σκεφθούν ξανά 1
viper2005 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Παιδια εγω εχω παρατηρήσει οτι γενικά μας εχει πιάσει μια τεμπελιά όλους μας. Αν οχι όλους τους περισσότερους απο εμας του Ελληνες πλεον. Δοξα τον θεο δουλεύω, αλλα αν μείνω άνεργος, ίσως να ειμαι και εγω βαρής και ψιλο τεμπέλης και να λεω, δεν παω εκει για δουλειά, λίγα τα λεφτα κτλ κτλ... Παράδειγμα: Στην στεφανίδου προχθές, είχε μια τύπισσα η οποία ήταν 3 χρόνια άνεργη στην Ελλαδα και πήγε Γερμανία για δουλειά. Λέει οτι στην Ελλάδα δεν εβρισκε με τίποτα δουλειά, ενω στην Γερμανία τους πρώτους 6 μήνες άλλαξε 3 δουλειές απο επιλογή της. Αυτη την στιγμή δουλεύει βοηθός μάγειρα σε ενα γηροκομείο part time ( 20 ωρες την βδομάδα) και παίρνει 650 € τον μηνα. Μωρη τεμπέλα πήγες στην Γερμανία για να δουλεύεις 20 ωρες την βδομάδα? Γιατι δεν δουλεύεις full time και μου δουλεύεις part time??? Αυτη η τύπισσα, θα πήγαινε για συνέντευξη στην Ελλάδα, βαριεστημένη και με βαρύ βημα και θα έλεγε ο Ελληνας εργοδότης γιατι να το προσλάβω αυτο το τόξο?? ΥΓ: Μαλλον δούλευει 20 ωρες την βδομάδα, γιατι το Γερμανικό κράτος της δίνει άλλα 420 € τον μήνα, επειδή είναι χαμηλόμισθοι και δεν την φτάνουν. Σαν επίδομα ενα πράμα. Πάλι ομως, θα μπορούσε να δούλευε full time και να παίρνει περισσότερα, αλλα τελικά οι Ελληνες ( οχι όλοι) είμαστε καλοπερασάκηδες... μπερδευτηκα ξερεις καποιον που να δουλευει 20 ωρες την εβδομαδα και να παιρνει 600+ ευρω τον μηνα? Στην Ελλαδα?
leonidas_fs Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 μπερδευτηκα ξερεις καποιον που να δουλευει 20 ωρες την εβδομαδα και να παιρνει 600+ ευρω τον μηνα? Στην Ελλαδα? Οχι. Αυτη η τύπισσα που βγήκε στην στεφανίδου, στην Γερμανία δουλεύει part time ( 20 ωρες την βδομάδα βοηθός μάγειρα σε γηροκομείο) και παίρνει 650 € τον μήνα! Απλα το αφηγήθηκα την ιστορία, για να σας δείξω οτι έφυγε μετανάστρια, και δουλεύει 20 ωρες την βδομάδα και οχι full time! Αφου βολεύεται με 650 € την βδομάδα δεν κάθεται να αγχώνεται να βρε full time δουλειά! Αρα ο Έλληνας, την τεμπελιά την έχει μέσα του!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα