Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 233
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι. Αυτη η τύπισσα που βγήκε στην στεφανίδου, στην Γερμανία δουλεύει part time ( 20 ωρες την βδομάδα βοηθός μάγειρα σε γηροκομείο) και παίρνει 650 € τον μήνα!

Απλα το αφηγήθηκα την ιστορία, για να σας δείξω οτι έφυγε μετανάστρια, και δουλεύει 20 ωρες την βδομάδα και οχι full time! Αφου βολεύεται με 650 € την βδομάδα δεν κάθεται να αγχώνεται να βρε full time δουλειά!

Αρα ο Έλληνας, την τεμπελιά την έχει μέσα του!

εδω στην Ελλαδα ο [full time] μισθος παζαρευεται στα 500 ευρω

επισης δεν ειναι σιγουρο οτι θα τα παρεις...

α ναι

στην Ελλαδα [τωρα πια] θα πρεπει να σε προωθησει καποιος. [Ελληνικα και αξιοκρατικα]...

Δημοσ.

zazik

Αφού δεν έχεις δουλειά και αφού έχεις φίλους άνεργους, γιατί δεν βρίσκεται μία ωραία ιδέα για προϊόν ή υπηρεσίες και να κάνετε την δική σας εταιρεία; Να ψάξετε για επιδοτήσεις (αφού έχετε χρόνο), να καταρτίσετε ένα σωστό business plan και να παλέψετε να σταθείτε ως εταιρεία.

Θα έχει μπόλικο τρέξιμο, ιδιαίτερα μέχρι να πιάσετε στην αγορά. Αλλά, θα τρέχετε για την δική σας εταιρεία. Όχι για άλλους.

Με την κρίση που υπάρχει είναι η καλύτερη περίοδος για νέες ιδέες και παροχές value for money.

• Like 5
Δημοσ.

παιδιά δε ζήτησε θέση διευθυντή το παλικάρι και νομίζω τζάμπα τον αποπαίρνετε απο την αρχή. μια δουλεια στον τομεα του με νορμαλ λεφτα.

οπως εγραψα στο αλλο θρεντ, μολις αλλαξα βιογραφικο, απο την επομενη μερα με επαιρναν τηλεφωνα μονοι τους με το που το ανεβασα στο σαιτ ευρέσεως.

Οποτε αν καποιος σου εδινε πεντε συμβουλες τσαμπα για το πως να σταθεις καλυτερα στην αγορα, για να καταληξεις να κανεις τελικα τη δουλεια που θελεις, φανταζομαι δεν θα του λεγες να παει να κατουρησει και οτι δεν ανοιξε το θεμα για να του πεις τι θα κανει γιατι ειναι ΑΝΤΡΑ κι οχι φλωρακι.

• Like 2
Δημοσ.

Και σαν συμπλήρωμα στο προηγούμενο μήνυμα...

Μέσα στην κρίση, αυτό που λείπει και για το σύνολο αλλά και για τον καθένα που δεν έχει δουλειά είναι το "επιχειρείν".

Το σωστό όμως "επιχειρείν" και ότι το άνοιγμα ενός ακόμα σουβλατζίδικου ή καφετέριας. Αλλά, εάν πάμε σε φαγάδικα και καφέδες, φαγητό γρήγορο, καλό και ΦΘΗΝΟ (κάτω από 1€, όπως το hot dog στην Αγ. Παρασκευή απέναντι από την εκκλησία) ή ο φθηνός take out καφές με τιμή 1€.

Σε άλλες υπηρεσίες και προϊόντα, νέες ιδέες. Χρηστικές, με ποιότητα και ΣΩΣΤΗ τιμή. Τιμή όχι βασισμένη στο "πολλά και τώρα" αλλά στο "λίγα και για πολύ καιρό".

Δεν ξέρω κανέναν που να μην έχει κάνει κάτι εάν έχει τα παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Το επιχειρειν θελει κεφαλαιο , σωστο φορολογικο συστημα και σχετικη πολιτικη σταθεροτητα , οχι βγαινουμε/μας βγαζουν απο την ευρωζωνη -δεν βγαινουμε

• Like 6
Δημοσ.

Και ζηλευεις ?

Μαγκια αν παιρνει τα ιδια λεφτα με τις μισες ωρες.

Δεν ζηλεύω φίλε, απλά σου δείχνω ενα τρανό παράδειγμα τεμπελιάς!!

Αυτο το ατομο για να πήγε στην Γερμανία και να δουλεύει part time, σημαίνει οτι εδω Ελλάδα, έψαχνε δουλειά διευθυντή! Αυτο θέλω να πω!!

Δυστηχώς πλέον στην Ελλάδα, πολύ δύσκολα θα ανοίξεις μαγαζί και θα είσαι οκ. Το κράτος και αυτο το υπέροχο φορολογικό σύστημα, σου ζητάει να πληρώσεις αστρονομικά ποσα!!

Δημοσ.

Γενικα (ας μην κολλησουμε στο συγκεκριμενο παραδειγμα ) δεν σημαινει οτι ειναι αποτελεσμα τεμπελιας απαραιτητα.Γιατι να μην παρεις μια δουλεια στην Γερμανια οταν εδω θα εχεις και τον καθε μπουρτζοβλαχιδι εργοδοταρα να τον κυνηγας να σε πληρωσει.Και οχι δεν ειναι παντα επειδη δεν εχει .Και part time.

Δημοσ.

Δεν ζηλεύω φίλε, απλά σου δείχνω ενα τρανό παράδειγμα τεμπελιάς!!

Αυτο το ατομο για να πήγε στην Γερμανία και να δουλεύει part time, σημαίνει οτι εδω Ελλάδα, έψαχνε δουλειά διευθυντή! Αυτο θέλω να πω!!

Δυστηχώς πλέον στην Ελλάδα, πολύ δύσκολα θα ανοίξεις μαγαζί και θα είσαι οκ. Το κράτος και αυτο το υπέροχο φορολογικό σύστημα, σου ζητάει να πληρώσεις αστρονομικά ποσα!!

δεν ισχυει αυτο που λες...

εκτος αν ολοι οι φιλοι σου ειναι μ!@$%ς

Δημοσ.

τι να κανεις μια δουλεια με 500-600 ευρω οταν τα εξοδα σου ειναι τα διπλασια και λεω για απλα πραγματα, φαγητο, δεη, οτε, κοινοχρηστα κτλπ, ολα ανεβαινουν και ο μισθος πεφτει. πως να τα βγαλεις περα? απλα μαθηματικα ειναι. τα πραγματα δεν καλυτερευουν. θα αντεξει ο κοσμος αλλο ενα χρονο και βαλε με αυτη την κατασταση?

• Like 1
Δημοσ.

Προσπάθησα να βρω κάτι , να βγαίνει έστω ένα μικρό χαρτζιλίκι , σε καφετέριες κλπ.

Κοπέλες φίλες μου που δουλεύουνε σε καφετέριες , μου λένε για εξωφρενικά μεροκάματα της τάξης των

20 (!!) Ευρώ.

Τα πραγματα εχουν γινει τραγικα. Αν και υπαρχουν και χειροτερα.

Την προπροηγουμενη εβδομαδα εκανα καταγγελια(στο 15512 νομιζω) επειδη εμαθα οτι ενας φιλος του γιου μου δουλευε σε βενζιναδικο με 13 ευρω την ημερα, 7 ημερες την εβδομαδα και 12ωρο μαλιστα! Ο ιδιος δεν ηξερε οτι εκανα καταγγελια για αυτο και τελικα την περασμενη Παρασκευη απολυθηκε και αυτος και ολοι οσοι δουλευαν εκει γιατι προς μεγαλη μου εκπληξη ο κρατικος μηχανισμος επειτα απο την καταγγελια μου κινηθηκε και διερευνησε το θεμα! :blink: :confused: :fear:

Και οι 5 υπαλληλοι εκει(~20-25 χρονα παιδια) δουλευαν με 12 εως 13 ευρω την ημερα απο τις 8 το πρωι εως τις 8 το βραδυ 7 ημερες την εβδομαδα. 1 ευρω την ωρα μισθος!!!!!!!! :whistle:

Ισως του(ς) λειψουν τα 90 ευρω την εβδομαδα/ 360€ τον μηνα, και η καταγγελια μου να εκανε περισσοτερο κακο παρα καλο, αλλά πιστευω οτι μπορουν να βρουνε μια πιο λογικη δουλεια ή ο ιδιοκτητης να λογικευτει. Ενας ιδιοκτητης που ειναι Αλβανος και που εκανε εκατονταδες ατασθαλιες οπως ειπαν οι ιδιοι του οι υπαλληλοι και προφανως θα διερευνηθουν ολα αυτα και θα τιμωρηθει με τις αναλογες ποινες, προστιμα, κλπ.

Πλέον δεν είμαι απογοητευμένος μόνο με αυτό που βιώνω , αλλά γιατί φοβάμαι τρομερά για το αύριο. Διοτι πολύ απλά , δεν βλέπω ΚΑΜΙΑ διέξοδος , για να κάνω οτιδήποτε....

Δεν ξέρω τί να κάνω , αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα καμιά...

Μα δεν υπαρχει διεξοδος. Τα πραγματα ειναι τραγικα,

Ελπιδα οσο ζεις θα υπαρχει, οποτε πρεπει να συνεχισεις να ζεις.

Αλλά η κατασταση ειναι δραματικη για παρα παρα πολλους και δεν φαινεται καμια λυση στον οριζοντα.

Πιάσαμε πάτο ή έρχονται χειρότερα?

Φυσικα και δεν πιασαμε πατο. Υπαρχουν και πολυ χειροτερα που πιθανοτατα θα ερθουν.

Μιλαω γενικα για την κοινωνια γενικα, που ακομα το ποσοστο που ζει πολυ δυσκολα δεν ειναι και τοσο μεγαλο.

Σε λιγα χρονια η πλειοψηφεια και μαλιστα και η συντριπτικη πλειοψηφεια θα ειναι που θα εχει φτασει σε κατασταση δραματικη.

Προς το παρον, λιγο οι καταθεσεις που ακομα υπαρχουν για πολλους, λιγο οι γονεις και οι παππουδες/γιαγιαδες σωζουνε την κατασταση. Ομως οι καταθεσεις τελειωνουν και τα πραγματα θα δυσκολεψουν ακομα περισσοτερο.

Αρα η ελπιδα ειναι σχεδον μηδεν.

Αλλά η ελπιδα ποτέ δεν σβηνει τελειως. Ποτέ δεν γινεται μηδεν οσο ζεις.

Δηλαδη ελπιδα για κατι καλυτερο ή κατι καλο οσο ζεις θα υπαρχει, οποτε πρεπει να συνεχισεις να ζεις....

• Like 1
Δημοσ.

Στους ανθρώπους που απολύθηκαν, το είπες ότι είναι (και) εξαιτίας της καταγγελίας σου;

Κατά την γνώμη μου, κακώς ανακατεύτηκες.

Δημοσ.

Φίλε ζαζικ, εάν επιτρέπεται, πόσο καιρό είσαι ά(ν)εργος; Διότι εάν είσαι πάνω από χρόνο, σε ταΐζουν/ποτίζουν/στεγάζουν οι γονείς σου και εσύ απορρίπτεις την δουλειά με τα 20€/μέρα τότε με κάνεις να πιστεύω ότι είσαι (χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) δύο πράγματα:

1. Είσαι ο κλασσικός τεμπέλης άνεργος Έλληνας που εάν δεν βρει έτοιμη μπροστά του δουλειά με >1000€ δεν κουνιέται από τον η/υ του,

2. Ο Έλληνας που ψάχνει για δουλειά διευθυντή.

Για να το πάρουμε αλλιώς:

Αυτή την στιγμή λακουβιάζεις την καρέκλα του γραφείου σου παίζοντας στο ίντερνετ ενώ οι γονείς σου πληρώνουν ίντερνετ/ρεύματα/φαγητά/νερά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι, και παραπονιέσαι για την δουλειά των 20€ την μέρα. Δηλαδή για να καταλάβω, προτιμάς να κάνεις ότι είπα μια σειρά πριν από το να έχεις μια δουλειά έστω και με λίγα χρήματα;

MAN UP! Μην είσαι ο χλεχλές που τα θέλει όλα έτοιμα και τέλεια!

• Like 3
Δημοσ.

Το επιχειρειν θελει κεφαλαιο , σωστο φορολογικο συστημα και σχετικη πολιτικη σταθεροτητα , οχι βγαινουμε/μας βγαζουν απο την ευρωζωνη -δεν βγαινουμε

Αυτή η λογική είναι αυτού που δεν θέλει να κάνει κάτι και όχι του zazik.

Εάν περιμένεις πότε θα ευδοκιμήσει ο καιρός και πότε θα έχεις ούριο άνεμο.... φέξε μου και γλίστρησα.

Αυτά έχεις, με αυτά παλεύεις. Το "θέλει εκείνο και το άλλο και το παρ' άλλο και άρα δεν το κάνω" είναι να 'χαμε να λέγαμε, όποιος βαριέται να ζυμώσει κτλ κτλ.

Δημοσ.

Φίλε ζαζικ, εάν επιτρέπεται, πόσο καιρό είσαι ά(ν)εργος; Διότι εάν είσαι πάνω από χρόνο, σε ταΐζουν/ποτίζουν/στεγάζουν οι γονείς σου και εσύ απορρίπτεις την δουλειά με τα 20€/μέρα τότε με κάνεις να πιστεύω ότι είσαι (χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) δύο πράγματα:

1. Είσαι ο κλασσικός τεμπέλης άνεργος Έλληνας που εάν δεν βρει έτοιμη μπροστά του δουλειά με >1000€ δεν κουνιέται από τον η/υ του,

2. Ο Έλληνας που ψάχνει για δουλειά διευθυντή.

Για να το πάρουμε αλλιώς:

Αυτή την στιγμή λακουβιάζεις την καρέκλα του γραφείου σου παίζοντας στο ίντερνετ ενώ οι γονείς σου πληρώνουν ίντερνετ/ρεύματα/φαγητά/νερά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι, και παραπονιέσαι για την δουλειά των 20€ την μέρα. Δηλαδή για να καταλάβω, προτιμάς να κάνεις ότι είπα μια σειρά πριν από το να έχεις μια δουλειά έστω και με λίγα χρήματα;

MAN UP! Μην είσαι ο χλεχλές που τα θέλει όλα έτοιμα και τέλεια!

Aμ μπραβο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...