zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 zazik Αφού δεν έχεις δουλειά και αφού έχεις φίλους άνεργους, γιατί δεν βρίσκεται μία ωραία ιδέα για προϊόν ή υπηρεσίες και να κάνετε την δική σας εταιρεία; Να ψάξετε για επιδοτήσεις (αφού έχετε χρόνο), να καταρτίσετε ένα σωστό business plan και να παλέψετε να σταθείτε ως εταιρεία. Θα έχει μπόλικο τρέξιμο, ιδιαίτερα μέχρι να πιάσετε στην αγορά. Αλλά, θα τρέχετε για την δική σας εταιρεία. Όχι για άλλους. Με την κρίση που υπάρχει είναι η καλύτερη περίοδος για νέες ιδέες και παροχές value for money. Το ψαχνουμε φίλε μου....και ψαχνόμαστε και για επιδοτήσεις , και για πολλά άλλα.... Έχουμε 2-3 ιδεες , τώρα ψάχνουμε κατα πόσο είναι υλοποιήσιμες...
brickman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Aμ μπραβο. Δεν κρατιόμουν άλλο, έπρεπε να τα πω! Τώρα θα με λέει υποκριτή 1000% και ότι τα λέω έξω απ'τον χορό....
Νεφελιμ Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μιας και παρακολουθώ με ενδιαφέρον θα παρακαλούσα τους νεοφιλελεύθερους κρετίνους και τους νεοδεξιούς παραπληγικούς του φορουμ να μην συνεχίζουν να καταστρέφουν και αυτό το θρεντ. 1 1
bluesattack Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Αυτή η λογική είναι αυτού που δεν θέλει να κάνει κάτι και όχι του zazik. Εάν περιμένεις πότε θα ευδοκιμήσει ο καιρός και πότε θα έχεις ούριο άνεμο.... φέξε μου και γλίστρησα. Αυτά έχεις, με αυτά παλεύεις. Το "θέλει εκείνο και το άλλο και το παρ' άλλο και άρα δεν το κάνω" είναι να 'χαμε να λέγαμε, όποιος βαριέται να ζυμώσει κτλ κτλ. Η θα λεμε τα πραγματα ως εχουν η μπορουμε να αρχισουμε τις παροιμιες , οποιος θελει μπορει , πιανει την πετρα και την στιβει , πιανει την ζωη απο τα μαλλια κλπ.Αφου βεβαια αυτος που τα λεει ειναι χωμενος σε κανα δημοσιο η εχει ακομα στρωμενη δουλεια. Αυτο που εκανα εγω ειναι γενικο σχολιο και απλα ειναι η πραγματικοτητα.Δεν ειναι συμβουλη προς καθε ενδιαφερομενο. Εσυ τα δικα σου λεφτα βαλτα σε σουβλατζιδικο αν επιθυμεις.
brickman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μιας και παρακολουθώ με ενδιαφέρον θα παρακαλούσα τους νεοφιλελεύθερους κρετίνους και τους νεοδεξιούς παραπληγικούς του φορουμ να μην συνεχίζουν να καταστρέφουν και αυτό το θρεντ. Εσύ σε ποια από τις δύο κατηγορίες που είπα είσαι; 1
MJBulls23 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Στους ανθρώπους που απολύθηκαν, το είπες ότι είναι (και) εξαιτίας της καταγγελίας σου; Κατά την γνώμη μου, κακώς ανακατεύτηκες. Το εμαθαν ναι. Οι 2 απο τους 5 θα εφευγαν ετσι και αλλιως. Εκει απο οτι καταλαβα ο μεσος χρονος που μενει καποιος υπαλληλος ηταν περιπου οι 3 μηνες. Φευγουν, ερχονται, αλλοι ξαναφευγουν, ερχονται ξανα μερικοι παλιοι κλπ, κλπ. Επειδη οι συνθηκες εργασιας ειναι τραγικες(13 ευρω την ημερα, για 12 ωρες την ημερα και 7 ημερες την εβδομαδα, ειναι συνθηκες σκλαβιας) φευγουν διαρκως και δεν κρατανε/αντεχουν πολυ εκει. Αλλά επειδη εχουν τεραστια αναγκη(πχ ο φιλος του γιου μου εχει ανεργο πατερα και χρειαζονται τα λεφτα εστω και ετσι με αυτες τις συνθηκες) αναγκαζονται να πηγαινουν οπου βρουνε και ο ιδιοκτητης του βενζιναδικου το εκμεταλλευεται αυτο. Αυτη την εκμεταλλευση και ψευτοπονηρια ειναι που δεν μπορω να την βλεπω. Οι 3 απο τους 5 ειπαν αυτο που λες, οτι κακως ανακατευτηκα και τωρα που θα βρουνε εστω και αυτα τα λεφτα αλλά δεν ηταν εμφανως νευριασμενοι μαζι μου γιατι ειχαν μισος για την δουλεια τους και τον ιδιοκτητη κυριως, οποτε εστρεφαν την αγανακτηση τους για την κατασταση κυριως προς αυτον. Υποθετω οτι υποσυνειδητα θελανε να φυγουνε και δεν τους πειραξε και τοσο. Δεν ξερω, ισως τελικα εκανα κακο παρα καλο αλλά δεν μπορουσα να βλεπω τετοια εκμεταλλευση. Δεν ξερω πραγματικα δυσκολο ερωτημα. Αλλά εαν δουλευε το κρατος σωστα δεν θα χρειαζοταν καν να χρειαζεται να το απαντησω.
tritonas00 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ξαναλεω, οποιος εχει πραγματικα αναγκη να δουλεψει, δεν απορριπτει καμια δουλεια. Και ναι, δουλειες υπαρχουν, οσο και αν αυτο δεν αρεσει στον καναπεδο-κλαψομ@@@νο-νεοελληνα. 2
Apoll Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Όσον αφορά το χώρο, Computer Science δεν λέει τίποτα. Όπως είπε και παραπάνω κάποιος, χρειάζονται πρακτικές γνώσεις (.ΝΕΤ, SQL, WCF) και όχι γενικές, αν δεν θες να πεινάσεις. Τονίζω, δεν έχω κανένα πτυχίο. Ένα απολύτήριο του ΤΕΛ έτος 1994. Το 1994 έπρεπε να έχεις τα πάντα 20 για να περάσεις από στο 5%. Και έβγαλα 1980 μόρια. Ενώ άλλοι με 8 και 10 περνούσαν άνέτα από Γενικό. Αλλά δεν με ενόχλησε. Πήγα στρατό αμέσως, καθάρησα με αυτό στα 20, και από τότε δουλεύω. Ξεκίνησα σε εταιρία στην Ελλάδα ως τεχνικός & προγραμματιστής στην επαρχία. Που μέχρι όταν έφυγα είχα πολύ καλό μισθό, 2000 ευρώ καθαρά. Ήρθα για ένα Σαββατοκύριακο διακοπές Αγγλία το 2003 (27 ετών). Και έμεινα εδώ. Ξεκίνησα με 13Κ λίρες το χρόνο μικτά, σε αποθήκη στην 4η εβδομάδα που ήμουν εδώ, μιας και τα λεφτά χρειάζονταν. Δεν ήθελα να είμαι βάρος στην κοπέλα μου (Αγγλίδα). Τρεις μήνες αργότερα, είχα μεταφερθεί σε γραφείο στην ίδια εταιρία, κάνωντας μισό ΙΤ μισό debt collection, με αυξηση μισθού. Και ένα χρόνο αργότερα, η εταιρία είχε μεγαλώσει και έκανα μόνο ΙΤ (προγραμματισμό και υποστήριξη), με αύξηση μισθού. Από το 2007 άλλαξα εταιρία, και μόνο ως προγραμματιστής πλέον. Το 2011 δεν είχα κανένα πρόβλημα να αλλαξω τρεις δουλειές, με δική μου αποχώρηση από την κάθε μία, μιας και δεν ήταν αυτό που ήθελα ή ήταν "work houses". Από την αρχή του έτους είμαι στην εταιρία εδώ και είμαι ευχαριστημένος. Ενώ είχα ήδη εφτά προσφορές, και ακόμα και σήμερα με κυνηγάνε agents/headhunters για να με προωθήσουν σε πολύ πιο καλοπληρωμένες θέσεις από αυτή που είμαι. Και πάντα έπερνα πολύ περισσότερα από άλλους στην ίδια ηλικία με εμένα, ενώ είχαν πτυχεία, και masters. Και έχω γράψει σε άλλη συζήτηση για το τί έχει συμβεί κάθε φορά που βγήκα στην αγορά εργασίας που με κυνηγούσαν για να πάω σε συνεντεύξεις, με έξοδα πληρωμένα και επιπλέον λεφτά για να παραστώ. Αυτό δεν κερδίζεται με 10 χρόνια στο πανεπηστίμιο. Αλλά με 10 χρόνια στο δρόμο εργασία. Εκεί είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Γι αυτό αν δεν απελευθερωθεί η αγορά εργασίας εκεί, με πρότυπο την Αγγλία, δεν θα γίνει τίποτα. Και μπορεί να μην έχουν σχέση με τον ΟΡ τα παραπάνω. Μιας και λέει ακριβώς τα ίδια με τον αδελφό μου, και τα ξαδέρφια μου. Αλλά όσοι είναι 17-18, καλό θα ήταν να σκεφτούν τί πραγματικά θέλουν να κάνουν και όχι να ακολουθήσουν τον δρόμο που πάνε όλοι. 5
bluesattack Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Ξαναλεω, οποιος εχει πραγματικα αναγκη να δουλεψει, δεν απορριπτει καμια δουλεια. Και ναι, δουλειες υπαρχουν, οσο και αν αυτο δεν αρεσει στον καναπεδο-κλαψομ@@@νο-νεοελληνα. Δηλαδη η ανεργια ειναι κλαψομουνιαση στην πραγματικοτητα.Αρε νεοελληνα φραποκατακεραυνωτη των παντων .
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Φίλε ζαζικ, εάν επιτρέπεται, πόσο καιρό είσαι ά(ν)εργος; Διότι εάν είσαι πάνω από χρόνο, σε ταΐζουν/ποτίζουν/στεγάζουν οι γονείς σου και εσύ απορρίπτεις την δουλειά με τα 20€/μέρα τότε με κάνεις να πιστεύω ότι είσαι (χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) δύο πράγματα: 1. Είσαι ο κλασσικός τεμπέλης άνεργος Έλληνας που εάν δεν βρει έτοιμη μπροστά του δουλειά με >1000€ δεν κουνιέται από τον η/υ του, 2. Ο Έλληνας που ψάχνει για δουλειά διευθυντή. Για να το πάρουμε αλλιώς: Αυτή την στιγμή λακουβιάζεις την καρέκλα του γραφείου σου παίζοντας στο ίντερνετ ενώ οι γονείς σου πληρώνουν ίντερνετ/ρεύματα/φαγητά/νερά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι, και παραπονιέσαι για την δουλειά των 20€ την μέρα. Δηλαδή για να καταλάβω, προτιμάς να κάνεις ότι είπα μια σειρά πριν από το να έχεις μια δουλειά έστω και με λίγα χρήματα; MAN UP! Μην είσαι ο χλεχλές που τα θέλει όλα έτοιμα και τέλεια! Άντε πάλι..... Τι πάθατε ρε κομάντα όλα σας εδω μέσα και μου λέτε να αντρωθώ , Ω Αντρες όλοι σας? Χαλαρώστε λίγο , δεν με ξέρετε και απο χτες..... Και μην κρίνετε εξ ιδιων τα αλλότρια , απο μια λέξη. Όχι , δεν είμαι πάνω απο έναν χρόνο , είμαι 3 μήνες , απο τον Ιούλιο , και ακόμα έχω αποθέματα. Πραγματικά είναι πολύ εκνευριστικο να σε προσβάλλουνε με αυτό το τρόπο , να σε κατηγορούνε για τεμπέλη , και ότι είσαι ανώριμος και αλαζόνας , και θέλεις να βρεις δουλειά με 1000 Ευρώ. Παρακαλώ πολύ , πάρα πολύ , Ω Αντρες , να μην μου το ξαναπείτε... Και δεν μπορώ να καταλάβω , πραγματικά , πως βαφτίσατε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σε ανωριμότητα. Δεν είπα ποτέ ότι θέλω 1000 Ευρώ , και με 400 πάω να δουλέψω , αλλα σε κάτι που είναι ψιλο-κοντά στο αντικείμενο στο οποίο και εγώ έφτυσα αίμα, και οι γονείς ξόδεψανε λεφτα. Δηλαδή είναι πολύ να ζητάω , έστω πχ. μια γραμματειακή δουλεια? Να περνάω δεδομένα? Πρεπει να πάω στα χωράφια , Ω Αντρες , για να αποδείξω ότι είμαι άντρας? Πρεπει να δουλέψω στην καφετέρια , Ω Άντρες , για να αποδείξω ότι δεν θέλω 1000 Ευρώ? Το έμαθα και αυτό στα "γεράματα" . Δεν είσαι άντρας εσύ , δεν είσαι άντρας εσύ , άρα είμαι εγώ. Ξαναλέω , κανείς απο σας που με παροτρύνετε να αντρωθω , είμαι σίγουρος , ΔΕΝ έχει κάνει δουλεια του ποδαριου ( μεταφορές , αποθήκη κουβάλημα , τηλεφωνικές πωλήσεις , καφετέρια στα 27+ του και αλλες πολλες....) Οποτε χαλαρώστε Ω Αντρες.....!
Timonkaipumpa Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Η θα λεμε τα πραγματα ως εχουν η μπορουμε να αρχισουμε τις παροιμιες , οποιος θελει μπορει , πιανει την πετρα και την στιβει , πιανει την ζωη απο τα μαλλια κλπ.Αφου βεβαια αυτος που τα λεει ειναι χωμενος σε κανα δημοσιο η εχει ακομα στρωμενη δουλεια. Αυτο που εκανα εγω ειναι γενικο σχολιο και απλα ειναι η πραγματικοτητα.Δεν ειναι συμβουλη προς καθε ενδιαφερομενο. Εσυ τα δικα σου λεφτα βαλτα σε σουβλατζιδικο αν επιθυμεις. Πάντως.. με το κληρονομικό χάρισμα που έχεις και κατάλαβες ότι δουλεύω στο δημόσιο... δεν το εκμεταλλεύεσαι να βγάλεις και καν'να ψιλό; Βέβαια, θα πρέπει να το εξασκήσεις λίγο, γιατί όπως και να έχεις από το να πετάς λαλακίες δεν σε έχει γλιτώσει ακόμα όπως φαίνεται. 1
brickman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Άντε πάλι..... Τι πάθατε ρε κομάντα όλα σας εδω μέσα και μου λέτε να αντρωθώ , Ω Αντρες όλοι σας? Χαλαρώστε λίγο , δεν με ξέρετε και απο χτες..... Και μην κρίνετε εξ ιδιων τα αλλότρια , απο μια λέξη. Όχι , δεν είμαι πάνω απο έναν χρόνο , είμαι 3 μήνες , απο τον Ιούλιο , και ακόμα έχω αποθέματα. Πραγματικά είναι πολύ εκνευριστικο να σε προσβάλλουνε με αυτό το τρόπο , να σε κατηγορούνε για τεμπέλη , και ότι είσαι ανώριμος και αλαζόνας , και θέλεις να βρεις δουλειά με 1000 Ευρώ. Παρακαλώ πολύ , πάρα πολύ , Ω Αντρες , να μην μου το ξαναπείτε... Και δεν μπορώ να καταλάβω , πραγματικά , πως βαφτίσατε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σε ανωριμότητα. Δεν είπα ποτέ ότι θέλω 1000 Ευρώ , και με 400 πάω να δουλέψω , αλλα σε κάτι που είναι ψιλο-κοντά στο αντικείμενο στο οποίο και εγώ έφτυσα αίμα, και οι γονείς ξόδεψανε λεφτα. Δηλαδή είναι πολύ να ζητάω , έστω πχ. μια γραμματειακή δουλεια? Να περνάω δεδομένα? Πρεπει να πάω στα χωράφια , Ω Αντρες , για να αποδείξω ότι είμαι άντρας? Πρεπει να δουλέψω στην καφετέρια , Ω Άντρες , για να αποδείξω ότι δεν θέλω 1000 Ευρώ? Το έμαθα και αυτό στα "γεράματα" . Δεν είσαι άντρας εσύ , δεν είσαι άντρας εσύ , άρα είμαι εγώ. Ξαναλέω , κανείς απο σας που με παροτρύνετε να αντρωθω , είμαι σίγουρος , ΔΕΝ έχει κάνει δουλεια του ποδαριου ( μεταφορές , αποθήκη κουβάλημα , τηλεφωνικές πωλήσεις , καφετέρια στα 27+ του και αλλες πολλες....) Οποτε χαλαρώστε Ω Αντρες.....! Ρε μεγάλε, δεν λέω ότι έχεις άδικο, απλά απαιτείς (και δικαίωμά σου είναι) κάποια πράγματα που στην Ελλάδα του 2012 δεν είναι δυνατό να γίνουν. Επίσης είδα ότι λες για δουλειά με 400€. Εάν είναι έτσι, τότε γιατί απορρίπτεις την δουλειά με τα 20€/μερα (20*30=600€) ; Επίσης είπα "χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα" και ναι, είμαι Ω ΑΝΤΡΑΣ επειδή έχω δουλέψει σε 4 χώρες και έχω περάσει από πολλές δουλειές (και χωρίς να πληρώνουν καλά) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ και συχαίνομαι να βλέπω νέα παιδιά να γκρινιάζουν για 600€ τον μήνα όταν είναι άνεργα, να γιατί! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι άνεργος απορρίπτει δουλειά με 600€/μήνα και γκρινιάζει και από πάνω! Τελικά μήπως κάτι δεν πάει καλά με εμάς; 5
aris1986 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Αρα, οπως σωστα λεγαμε στο αλλο νημα, για οποιον πραγματικα θελει και εχει αναγκη να δουλεψει, δουλειες υπαρχουν. Απλα εσυ τις απορριπτεις για τον χ-ψ λογο. Tι θες δηλαδη, να σε κανουμε διευθυντη ? Καλά τα λέτε αλλά μην τον ντουφεκίζετε. Είναι ένα θέμα της ανάγκης (να γεμίσεις το στομάχι σου για να επιβιώσεις) οταν είναι να δουλέψεις για 20 ευρώ, ανασφαλιστος χαμάλης,να προσπαθείς να χαμογελάς και να το παίζεις cool και επαγγελματίας και να φιλας το χερι του ευεργετη αφεντικου που μπορουσε να παρει αλλους 3.000 για την ιδια δουλειά. Απο την άλλη το παλικάρι γραφεί από pc δεν στέλνει σήματα καπνού από την πλατεία βάθης. Και γω δουλεψα καλοκαιρι οσο αντεξα σε ταβέρνα με 25 ευρώ (και τα μπουρμπουαρ στο αφεντικό.....) αλλα μεχρι ενα σημειο. Να σου βαζουν χερι στο κώλο ναι τετοιες εποχές αλλα οχι 2 χερια και δάκτυλο μαζί. ενα πιατο φαϊ ειχα να φαω την παραπανω δουλεια την εκανα για τα εξοδα μου και να αγορασω τπτ.
zazik Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Η θα λεμε τα πραγματα ως εχουν η μπορουμε να αρχισουμε τις παροιμιες , οποιος θελει μπορει , πιανει την πετρα και την στιβει , πιανει την ζωη απο τα μαλλια κλπ. Έλεος με τις στιμένες πέτρες ....θα έπρεπε να είχαμε πλημμυρίσει με τόσες στιμένες πέτρες.... Ξαναλεω, οποιος εχει πραγματικα αναγκη να δουλεψει, δεν απορριπτει καμια δουλεια. Και ναι, δουλειες υπαρχουν, οσο και αν αυτο δεν αρεσει στον καναπεδο-κλαψομ@@@νο-νεοελληνα. Τηλεφωνικές πωλήσεις , τηλεφωνικές πωλήσεις , τηλεφωνικές πωλήσεις....ποικιλία ε? Ρε μεγάλε, δεν λέω ότι έχεις άδικο, απλά απαιτείς (και δικαίωμά σου είναι) κάποια πράγματα που στην Ελλάδα του 2012 δεν είναι δυνατό να γίνουν. Επίσης είδα ότι λες για δουλειά με 400€. Εάν είναι έτσι, τότε γιατί απορρίπτεις την δουλειά με τα 20€/μερα (20*30=600€) ; Επίσης είπα "χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα" και ναι, είμαι Ω ΑΝΤΡΑΣ επειδή έχω δουλέψει σε 4 χώρες και έχω περάσει από πολλές δουλειές (και χωρίς να πληρώνουν καλά) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ και συχαίνομαι να βλέπω νέα παιδιά να γκρινιάζουν για 600€ τον μήνα όταν είναι άνεργα, να γιατί! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι άνεργος απορρίπτει δουλειά με 600€/μήνα και γκρινιάζει και από πάνω! Τελικά μήπως κάτι δεν πάει καλά με εμάς; 600 Ευρώ???? Ποιος στο είπε αυτό? Ποιος σου είπε ότι σε μια καφετέρια δουλέυεις κάθε μέρα? Στις καφετέριες που εγώ συχνάζω , που είναι και μικρες καφετέριες, έχουνε συνήθως 4-5 κοπέλες διαφορετικές , οι οποίες η καθεμία δουλέυει μια-δυο φορές την εβδομάδα. Λοιπόν , Ω Αντρες , Αγαπητοί συμφορουμίτες....ξέρετε γιατί η επανάσταση θα αποτύχει στην Ελλάδα? Γιατί θα βρεθούνε κάποιοι Άντρες , σαν και σας , που θα δεχτούνε να δουλέψουνε με 10 Ευρώ την μέρα. Στιψτε πέτρες , στιψτε....στήστε και κώλο , γιατί εσείς είστε Αντρες και αντεχετε στα δύσκολα. Και αυτό , μου το παρουσιάζεται , ως πραγματικότητα , η οποία όχι οτι δεν είναι , αλλά την αποδέχεστε αξιωματικά!!!! Ευγε τέκνα μου , ευγε....είστε η χαρά του εργοδότη!! Είστε η χαρά της τρόικας! - "Δουλεψε 12ωρα , αλλα θα πληρώνεσαι part-time , 400 Ευρώ" - " Ευχαριστώ αφεντικο , για την μπουκια ψωμί που μου πετας , θα χύσω και αλλο ιδρώτα , γιατί έχω ανάγκη , θα κάνω ότι μου πεις..." Ποσο στεναχωριέμαι , δεν μπορείτε να φανταστειτε...... 1
brickman Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2012 Λοιπόν , Ω Αντρες , Αγαπητοί συμφορουμίτες....ξέρετε γιατί η επανάσταση θα αποτύχει στην Ελλάδα?Γιατί θα βρεθούνε κάποιοι Άντρες , σαν και σας , που θα δεχτούνε να δουλέψουνε με 10 Ευρώ την μέρα. Στιψτε πέτρες , στιψτε....στήστε και κώλο , γιατί εσείς είστε Αντρες και αντεχετε στα δύσκολα. Και αυτό , μου το παρουσιάζεται , ως πραγματικότητα , η οποία όχι οτι δεν είναι , αλλά την αποδέχεστε αξιωματικά!!!! Ευγε τέκνα μου , ευγε....είστε η χαρά του εργοδότη!! Είστε η χαρά της τρόικας! - "Δουλεψε 12ωρα , αλλα θα πληρώνεσαι part-time , 400 Ευρώ" - " Ευχαριστώ αφεντικο , για την μπουκια ψωμί που μου πετας , θα χύσω και αλλο ιδρώτα , γιατί έχω ανάγκη , θα κάνω ότι μου πεις..." Ποσο στεναχωριέμαι , δεν μπορείτε να φανταστειτε...... Δεν θυμάμαι να είπα πουθενά κάτι τέτοιο αλλά θα σου παραθέσω προηγούμενό μου ποστ να μου πεις εάν δεν ισχύει κάτι από αυτά που λέω: Φίλε ζαζικ, εάν επιτρέπεται, πόσο καιρό είσαι ά(ν)εργος; Διότι εάν είσαι πάνω από χρόνο, σε ταΐζουν/ποτίζουν/στεγάζουν οι γονείς σου και εσύ απορρίπτεις την δουλειά με τα 20€/μέρα τότε με κάνεις να πιστεύω ότι είσαι (χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) δύο πράγματα: 1. Είσαι ο κλασσικός τεμπέλης άνεργος Έλληνας που εάν δεν βρει έτοιμη μπροστά του δουλειά με >1000€ δεν κουνιέται από τον η/υ του, 2. Ο Έλληνας που ψάχνει για δουλειά διευθυντή. Για να το πάρουμε αλλιώς: Αυτή την στιγμή λακουβιάζεις την καρέκλα του γραφείου σου παίζοντας στο ίντερνετ ενώ οι γονείς σου πληρώνουν ίντερνετ/ρεύματα/φαγητά/νερά και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι, και παραπονιέσαι για την δουλειά των 20€ την μέρα. Δηλαδή για να καταλάβω, προτιμάς να κάνεις ότι είπα μια σειρά πριν από το να έχεις μια δουλειά έστω και με λίγα χρήματα; MAN UP! Μην είσαι ο χλεχλές που τα θέλει όλα έτοιμα και τέλεια! Στις καφετέριες που εγώ συχνάζω Ώστε οι γονείς σου εκτός από όλα αυτά που σου πληρώνουν, σου πληρώνουν και τον καφέ; Αντί να πας για καφέ πήγαινε να βρεις καμιά δουλειά, εάν πραγματικά θέλεις. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα