anrim27 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Σε ενα υπολογιστη εχω δυο εσωτερικους σκληρους (εναν IDE και εναν sata) που τους χρησιμοποιω ως αποθηκη(δηλαδη λιγο σπανια). Επειδη δεν θελω να λειτουργουν συνεχεια οταν ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης, εχετε να μου προτεινετε κατι παρομοιο με αυτο orico hd-pw6101?(και οικονομικοτερο αν ειναι δυνατο...)
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Αρέσει ? απλό λιτό κ απέριττο.. http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=34_82&products_id=26734a
anrim27 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ωραιο. Υπαρχει κατι πιο κοντα?ή τουλαχιστον απο ebay για να πληρωσω με paypal? Δεν το ξερω το μαγαζι-μπορω να πληρωσω με paypal? Ενταξει,δεν ειναι καμια μεγαλη αγορα-πολλα λεφτα,αλλα...
GothmogGr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Την περιπτωση να δηλωσεις μεσα απο το powerplan των windows να σβήνουν οι σκληροί όταν δεν χρησιμοποιούνται την σκεφτηκες?
anrim27 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δεν την σκεφτηκα γιατι δεν ηξερα οτι γινοταν κατι τετοιο. Πως γινεται αυτο?
GothmogGr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 control panel--->power options---->change plan setting---->change advanced power settings---->hard disks και απο εκει και περα θα καταλαβεις μονος!
anrim27 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Το εβαλα στο 1λεπτο.Για να δουμε πως θα παει... Ευχαριστω.Πολυ καλο μαλλον.
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Ωραίο είναι και αυτό που σου είπε το παλικάρι,τώρα για τον διακόπτη εγώ θα σου έλεγα αν τον χρειαστείς να τον φτιάξεις μόνος σου είναι πανεύκολο αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου.
cabdik Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 δεν χρειαζεται διακοπτης. ειναι περιττος! κανε αυτο που σου ειπε το παλικαρι πιο πανω, στον πινακα ελεγχου-> κλπ, και εισαι μια χαρα!! εχω 3 δισκους ετσι!!! αν και στα 7αρια -απο μαμα- ειναι ενεργοποιημενη η επιλογη αυτη!
jim_p Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Απο περιεργεια, ποσο ασφαλες ειναι κατι τετοιο (= ο διακοπτης) για το δισκο και τα δεδομενα του? Η λειτουργια για power saving δεν νομιζω να τον κλεινει εντελως, απλα θα ακολουθει το σκεπτικο των green, οτι μετα απο Χ χρονο αδρανειας παρκαρονται οι κεφαλες, παιρνει λιγοτερο ρευμα ο σκληρος κλπ Μια φορα με θυμαμαι να εκοψα κατα λαθος την τροφοδοσια ενος σκληρου και τα windows με ταραξανε στη γκρινια
GothmogGr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Απο περιεργεια' date=' ποσο ασφαλες ειναι κατι τετοιο (= ο διακοπτης) για το δισκο και τα δεδομενα του? Η λειτουργια για power saving δεν νομιζω να τον κλεινει εντελως, απλα θα ακολουθει το σκεπτικο των green, οτι μετα απο Χ χρονο αδρανειας παρκαρονται οι κεφαλες, παιρνει λιγοτερο ρευμα ο σκληρος κλπ Μια φορα με θυμαμαι να εκοψα κατα λαθος την τροφοδοσια ενος σκληρου και τα windows με ταραξανε στη γκρινια [/quote'] Αν η μητρική υποστηρίζει hot swap και οι σκληροί χρησιμοποιούνται αποκλειστικα για αποθηκες δεν υπάρχει πρόβλημα με τον διακόπτη... Αρκεί βέβαια να κανείς safe remove από τα παράθυρα πριν τους σβήσει εν ώρα λειτουργίας!
MoviemakerGr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 ...και πέραν τούτου ο διακόπτης είναι χρήσιμος στο να μην ξεκινάει καθόλου ο δίσκος όχι τόσο για να τον σταματάς,π.χ εμένα θα με βόλευε αρκετά με τα 2 λειτουργικά,ίσως έχοντας και ένα raid για επεξεργασία,θα γλίτωνε τσάμπα ώρες και startups..
jim_p Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Και εμενα θα με βολευε γιατι αυτος ο !@#$green μου εχει πηδηξει το χρονο εκκινησης Αλλα αν θελει ahci, γιατι πρεπει να το εχεις ενεργο για το hot swap, δεν μπορω να το κανω.
GothmogGr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2012 Και εμενα θα με βολευε γιατι αυτος ο !@#green μου εχει πηδηξει το χρονο εκκινησης Αλλα αν θελει ahci' date=' γιατι πρεπει να το εχεις ενεργο για το hot swap, δεν μπορω να το κανω.[/quote'] Το hot swap είναι μόνο για να τον αναβοσβηνεις εν ώρα λειτουργίας. Αν θετεις τον διακόπτη on η off όσο το μηχάνημα είναι σβηστο δεν υπάρχει πρόβλημα!
anrim27 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2012 Δυστυχως,το power plan των windows μαλλον δεν μου κανει. Απο την μια, μολις ανοιγω τον υπολογιστη για τα επομενα 5-10λεπτα,ο IDE ακουγεται οτι λειτουργει.(για αυτο το χρονικο διαστημα,τα 5-10λεπτα που λεω,καθε ενα λεπτο ακουγεται ενας θορυβος απο αυτον,ετσι οπως κανει ενας σκληρος οταν ενεργοποιειται) Αλλα και απο την αλλη,οπως λεει και ο φιλος παραπανω,μετα απο αυτο το χρονικο διαστημα ο δισκος δεν κλεινει τελειως,αλλα μπαινει σε ενα mode εξοικονομησης ενεργειας. Σχετικα,με το να βαλω τους διακοπτες μονος μου: Πρεπει να κανω κατι τετοιο ε? Θα ειναι λιγο προβλημα,οτι θα ειναι οι διακοπτες μεσα στο κουτι και θα πρεπει να ανοιγω το καπακι καθε φορα.Θα το σκεφτω... Η ιδανικοτερη λυση, εξαιρωντας το οικονομικο,ειναι αυτο που ειπα στην αρχη μαλλον ε...?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα