Προς το περιεχόμενο

feedback - τρόποι πληρωμής για e-shop


Lykos22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

θα ήθελα κάποιο feedback σχετικά με τη δημιουργία ενός δικού μου custom e-shop (δεν βασίζεται σε κάποιο γνωστό cms ή πλατφόρμα) σε PHP & MySQL. Τη λίστα με τα προϊόντα, τις πληροφορίες του προϊόνοτος κλπ κουτσά στραβά μπορώ να τα υλοποιήσω, στο κομμάτι όμως που δυσκολεύομαι λίγο και το 'χάνω' είναι με τις διαδικασίες - τρόπους πληρωμής (αντικαταβολή - πιστωτική - paypal).

 

Ok, η αντικαταβολή φαντάζομαι πως δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά τα άλλα δύο (paypal και πιστωτική) :unsure: ... εδώ μάλλον χρειάζομαι τη βοήθεια.

 

Εχετε υπόψη σας κάποιο άρθρο, tutorial, site οτιδήποτε που να εξηγεί αναλυτικά και καθαρά με σαφήνεια πως μπορούν να υλοποιηθούν αυτά?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάμε πάλι.

 

Για πληρωμή με πιστωτική κάρτα, πρέπει να έρθεις σε επικοινωνία με τράπεζα που να έχει υλοποιήσει ηλεκτρονικές πληρωμές. Στην Ελλάδα είναι η Πειραιώς, η Eurobank και νομίζω και η Alphabank. Θα πρέπει, όμως, πρώτα να έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ, αλλιώς ξέχνα το. Οι τρόποι υλοποίησης είναι συνήθως τρεις

  1. Redirection. Ο πελάτης σου μεταφέρεται σε site της συνεργαζόμενης τράπεζας, εισάγει τα στοιχεία του και τα στοιχεία της κάρτας του και εφόσον η συναλλαγή γίνει με επιτυχία, ξαναμεταφέρεται στο site σου. Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα του χαμόγελου του παιδιού, στο κομμάτι των δωρεών.
  2. iFrame. Δεν ξέρω αν το έχουν υλοποιημένο όλες οι τράπεζες, το έχει πάντως σίγουρα η τράπεζα πειραιώς. Στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα προσθέτεις ένα iFrame της τράπεζας, με κώδικα που θα σου δόσει η τράπεζα. Είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο και μπορείς εύκολα να το κάνεις να ταιριάζει με την ιστοσελίδα σου (χρώματα κλπ). Δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω σε αυτό γιατί δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω.
  3. XML web services. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Ο πελάτης εισάγει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα και μετά, μέσω XML στέλνονται στην συνεργαζόμενη τράπεζα, η οποία κάνει τη χρέωση και σου στέλνει απάντηση για το εάν η χρέωση έγινε ή απέτυχε. Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία με web services, η υλοποίηση θα σου φανεί βουνό. Επίσης, πρέπει να τηρείς κάποια θέματα ασφάλειας, πρέπει να έχεις dedicated server, πρέπει να πάρεις πιστοποίηση PCI-DSS και πρέπει να υλοποιήσεις και το 3DSecure by Cardinal. Κοινώς, χέζε ψηλά και αγνάντευε, αλλά εγώ προσωπικά το προτιμώ από τις προηγούμενες υλοποιήσεις για τον απλούστατο λόγο, ότι έχω τον πλήρη έλεγχο του συστήματος χωρίς να βάζω κώδικα αλλουνού στον κώδικά μου και χωρίς να στέλνω τους πελάτες σε άλλες ιστοσελίδες. Αλλά εφόσον μιλάμε για νέο e-shop, δεν αξίζει να μπεις σε αυτήν τη διαδικασία από την αρχή. Διάλεξε πρώτα μία από τις άλλες δύο και εάν τα πράγματα πάνε καλά, υλοποιείς web services.

Για πληρωμή με paypal, έρχεσαι σε επικοινωνία μαζί τους και σου δίνουν πολύ αναλυτικές οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις. Προσωπικά, θεωρώ τα ποσοστά προμήθιας του paypal απαγορευτικά, αλλά υπάρχει πολύς κόσμος που προτιμάει να πληρώνει με paypal, οπότε, κατά κάποιο τρόπο, είσαι αναγκασμένος να το βάλεις στο e-shop σου για να μην χάνεις πελατεία.

 

Για την αντικαταβολή δεν μπορώ να σου πω τίποτα. Καλύτερα να απαντήσει κάποιος που ξέρει.

 

Επίσης, μπορείς να προσθέσεις στους τρόπους πληρωμής την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Ο πελάτης καταθέτει τα χρήματα στον εταιρικό σου λογαριασμό και στη συνέχεια σου στέλνει το καταθετήριο είτε με fax είτε με email. Επίσης, μέσω web banking μπορείς και εσύ πολύ εύκολα να παρακολουθείς τι κινήσεις γίνονται στον λογαριασμό σου.

 

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα. Καλό κουράγιο και καλές πωλήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...