Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Όπως αναφέρεται και στο θέμα το μηχανάκι σε άσχετο χρονικό διάστημα και μετά από άσχετο χρόνο λειτουργίας αρχίζει να κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις. Σβήνει, ανάβει και πριν καν προλάβει να μπεί στην οθόνη του BIOS ξανασβήνει κλπ κλπ. Το desktop είναι πάνω σε UPS (APC back-UPS RS 1500) περίπου 2 ετών. Αυτή τη στιγμή α) το δοκιμάζω κατευθείαν στη πρίζα υποψιαζόμενος το UPS (μπας και θέλει καινούργια μπαταρία;. Σημειοτέον οθόνη/ηχεία δε σβήνει όταν τα τινάζει ο πύργος) β) Ακολουθώ τις οδηγίες από αυτό το thread Link.png Site: BSOD

Αν έχει κάποιος καμμιά ιδέα ας τη μοιραστεί παρακαλώ! Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Η μπαταρία του ups δεν έχει σχέση με τις επανεκκινήσεις.

Αφού δε προλαβαίνει να ποστάρει ή να μπει στο bios άνοιξε το κουτί & έλεγξε αν η ψήκτρα του cpu είναι σωστά κουμπωμένη για αρχή.

Είχες πειράξει τίποτα σχετικό ή κάποια παρέμβαση;

Δημοσ.

Εχω βρεθεί σε παρόμοια θέση και αυτό που έκανα έιναι επίπονο και κουραστικό αλλά εντόπισα την καρδιά του προβλήματος , εμένα ήταν το τροφοδοτικό . Αυτό που έκανα ήταν να βγάλω pci card , ram αφησα μόνο μία μέσα , σκληρούς και cdιερες και δοκίμασα να δω αν μένει ανοιχτός σιγά σιγά έβαζα συσκευές . Επίσης κάνει κανένα παράξενο beep γιατί όταν έχει προβλήματα η μητρική κελαηδάει .

Δημοσ.

Η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει σε αυτό το μηχανάκι ήταν αλλαγή κάρτας γραφικών και τροφοδοτικού πριν κανένα 6άμηνο περίπου χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης το καθαρίζω με blower κάθε εβδομάδα. Chkaro th ψύκτρα της CPU και επανέρχομαι άμεσα!!

Λοιπόν η ψήκτρα είναι σωστά τοποθετημένη και το κουτί χωρίς σκόνες (του έριξα μια με το blower αλλά δεν έβγαλε τίποτα). Το έβαλα πάλι στο ρεύμα αλλά μόλις πάτησα το διακόπτη του τροφοδοτικού έπεσε ο γενικός.......... :shock: . Άναψε κανονικά και κοίταξα λίγο θερμοκρασίες. χωρίς να ανοίξω προγράμματα, και είναι: α) Της CPU 53, 50, 44, 44 και η GPU στους 40.

Τροφοδοτικό ε; :X

Δημοσ.

Τροφοδοτικό ε; :X

Ε, άμα σου έριξε & γενικό προς τα εκεί δείχνει το πράγμα (έτσι & αλλιώς είναι ο 1ος ύποπτος όπως είπε & ο/η Am015).

Ποιο ακριβώς είναι; Παίζει κάποιο 2ο για δοκιμή;

Να εύχεσαι να είναι αυτό αφού λογικά θα είναι ακόμα σε εγγύηση αν το πήρες καινούριο.

Δημοσ.

Το ότι έριξε μία φορά το γενικό μόλις άνοιξε το τροφοδοτικό δεν είναι απαραίτητο ότι το τροφοδοτικό είναι χαλασμένο ή ελαττωματικό.

Συμβαίνει καμιά φορά

Δημοσ.

Αλλά οι συνεχείς επανακινησεις ο πρωτος ένοχος είναι το τροφοδοτικό , το να πέσει ο γενικός δεν είμαι ειδικός αλλά δε σημαίνει αυξομειωμένη τάση? Το ups κάποιο ρόλο βάραγε στην όλη ιστορία .

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ ότι ένας ύποπτος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το τροφοδοτικό.

Επίσης το να έχει σε idle 50 βαθμούς @cpu μου φαίνεται λίγο too much.

Εγώ θα έκανα ένα Stress test στον επεξεργαστή να δω που θα φτάσει σε temps και αν θα κλείσει.

Απλά για το τροφοδοτικό επειδή μου έχει τύχει πολλές φορές ακόμα και με τροφοδοτικά της κούτας, δεν σημαίνει αυτό που έγινε ότι 100% φταίει το τροφοδοτικό.

Φίλη την πάτησε πρόσφατα και παρόλο που έχει εμπειρία δεν το ήξερε και νόμιζε ότι της είπε καληνύχτα το τροφοδοτικό της.

http://www.thelab.gr/cases-psu-and-mods/true-violet-project-105469-2.html#post1063191261

Δημοσ.

Ε, άμα σου έριξε & γενικό προς τα εκεί δείχνει το πράγμα (έτσι & αλλιώς είναι ο 1ος ύποπτος όπως είπε & ο/η Am015).

Ποιο ακριβώς είναι; Παίζει κάποιο 2ο για δοκιμή;

Να εύχεσαι να είναι αυτό αφού λογικά θα είναι ακόμα σε εγγύηση αν το πήρες καινούριο.

Το ξανατσεκάρισα με το διακόπτη του τροφοδοτικού. Πάλι έπεσε ο γενικός. Τροφοδοτικό δε παίζει δέυτερο δυστυχώς. Λογικά πρέπει να είναι σε εγγύηση αλλά άντε βγάλε άκρη με το πλαίσιο και ειδικά τώρα που μένω επαρχία και πλαίσιο εδώ δεν υπάρχει............. Το τροφοδοτικό είναι ένα Coolermaster 650Watt 80 Plus (P/N: RS-650-ACAA-E3).

Αλλά οι συνεχείς επανακινησεις ο πρωτος ένοχος είναι το τροφοδοτικό , το να πέσει ο γενικός δεν είμαι ειδικός αλλά δε σημαίνει αυξομειωμένη τάση? Το ups κάποιο ρόλο βάραγε στην όλη ιστορία .

Το UPS δε βάράει καθόλου. Καμμία ενόχληση.

Σε περίπτωση που αγοράσω άλλο ποιό τροφοδοτικό προτείνεται; Τα specs του υπολογιστή είναι τα εξής:

CPU: Intel Q9300 @ 2.5GHz

GPU: Sapphire AMD Radeon 6800 2GB Ram

HD: 2 x WD Blue 500GB WD5000AAKX-001CA0

Mem: 4GB

Δημοσ.

Κάνε μου μία χάρη. Ενώ είναι κλειστός ο γενικός έχε ανοικτό το psu (τον διακόπτη του δηλαδή). Πήγαινε στον πίνακα και σήκωσε την ασφάλεια. Λογικά θα ξαναπέσει. Κάνε το και δεύτερη φορά αμέσως μετα, δηλαδή να σηκώσεις την ασφάλεια. Πες μου αν ξαναπέσε.

Αν επιμένει έχεις θέμα και κάνεις την επιστροφή αν όχι ήταν το κλασικό στιγμιαίο που συμβαίνει όπως είπα και παραπάνω.

Δημοσ.

Επειδή μένεις επαρχία το ups σε προστατεύει από σκαμπανεβάσματα τάσεων για αυτό και το πέσιμο του γενικού γι'αυτό βαράει ρόλο ,αυτό πρέπει να είναι υγιές για τροφοτικό να πάρεις παρόμοιο απλά να μην είναι turbo-x

Δημοσ.

Σε περίπτωση που αγοράσω άλλο ποιό τροφοδοτικό προτείνεται; Τα specs του υπολογιστή είναι τα εξής:

Εγώ θα σου προτείνω να το πας για rma για να γλιτώσεις τα έξοδα αγοράς νέου - αν & δεν είναι από τα καλά της coolermaster. Αυτό σε περίπτωση που έχει πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση για να βεβαιωθείς πως δεν είναι αλλού το βραχυκύκλωμα βγάλε το pc από το ups & σύνδεσε το σε άλλη πρίζα σε άλλη γραμμή του πίνακα (άλλο δωμάτιο κλπ).

Δημοσ.

Κάνε μου μία χάρη. Ενώ είναι κλειστός ο γενικός έχε ανοικτό το psu (τον διακόπτη του δηλαδή). Πήγαινε στον πίνακα και σήκωσε την ασφάλεια. Λογικά θα ξαναπέσει. Κάνε το και δεύτερη φορά αμέσως μετα, δηλαδή να σηκώσεις την ασφάλεια. Πες μου αν ξαναπέσε.

Αν επιμένει έχεις θέμα και κάνεις την επιστροφή αν όχι ήταν το κλασικό στιγμιαίο που συμβαίνει όπως είπα και παραπάνω.

Δε ξαναπεσε ο γενικος. Btw ετρεξα ενα stress τεστ με το OCCT στη cpu και μετα τα πρωτα 15 λεπτα απλα κολλησε στους 73 βαθμους οποτε και το σταματησα στα στα 25.

Εγώ θα σου προτείνω να το πας για rma για να γλιτώσεις τα έξοδα αγοράς νέου - αν & δεν είναι από τα καλά της coolermaster. Αυτό σε περίπτωση που έχει πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση για να βεβαιωθείς πως δεν είναι αλλού το βραχυκύκλωμα βγάλε το pc από το ups & σύνδεσε το σε άλλη πρίζα σε άλλη γραμμή του πίνακα (άλλο δωμάτιο κλπ).

Το εβαλα σε αλλη μπριζα. Κανω το σταυρο μου να μη μου κανει καμμια μαλακια η ΔΕΗ :blink:

Δημοσ.

Να πω κι εγώ τη δική μου περίπτωση μήπως και βοηθήσω. Μετά απο συνεχείς επανεκκινήσεις και με πρώτο ύποπτο το τροφοδοτικό, δοκιμάζω με άλλο και όλα δουλεύουν ρολόι. Αγοράζω καινούριο τροφοτοδοτικό (το παλιό πήγαινε για απόσυρση έτσι κι αλλιώς), το συνδέω και αρχίζουν οι επανεκκινήσεις. Μετά από πολλές "ευχές" προσπαθώ να βρω τι φταίει και το πρόβλημα το δημιουργούσε τελικά η κάρτα γραφικών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...