Basilhs23___ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Επειδή΄εχω πελαγώσει είπα να γράψω και το πρόβλημα που έχω εδώ και 1 εβδομάδα μήπως το διορθώσω. Όταν αφήνω το pc ανοιχτό χωρίς να κάνω τίποτα για μερικά λεπτά, μετά όταν ξαναπηγαίνω να μπώ στο νετ ή να κάνω το οτιδήποτε, παρουσιάζονται κολλήματα στα windows και διορθώνονται μόνο μετά από restart. Αρχικά νόμιζα μήπως υπήρχε θέμα με την προφύλαξη οθόνης, αυτά τα σχεδιάκια που εμφανίζονται μετά από κάποια λεπτά αδράνειας. Τα απενεργοποίησα αλλά δεν σταμάτησαν τα κολλήματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω με αυτό είναι οτι δεν μπορώ να ενεργοποιώ τον μεγενθυτή που έχει το mouse και να τον σβήνω συχνά και έτσι δυσκολεύομαι να διαβάσω στην οθόνη επειδή έχω πρόβλημα στα μάτια. Όταν πατάω το ειδικό πλήκτρο στο mouse αργεί 5 δευτερόλεπτα να εμφανιστεί η μεγέθυνση. Επίσης μετά ανοίγω τον firefox και κολλάει το σύμπαν. Και αναγκάζομαι να κάνω επανεκίνηση για να ξεμπερδέψω. Έψαξα μήπως έφταιγε ο driver από το ποντίκι και έκανα uninstall/reinstall αλλά δεν σταμάτησε το πρόβλημα. Κολλάει γενικά όλο το pc και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Επίσης έκανα scan με 3 προγράμματα και βρήκε 2 trojan και μερικές εκατοντάδες spyware και τα διέγραψα. Παίζει μήπως να νε θέμα θερμοκρασίας? Φορμάτ δεν θέλω να κάνω με τίποτα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Επίσης έκανα scan με 3 προγράμματα και βρήκε 2 trojan και μερικές εκατοντάδες spyware και τα διέγραψα. Ας ξεκινησουμε απο αυτο. Κανε ενα κοπο να περασεις ξανα τον υπολογιστη σου με ενα full scan σε safe mode και να βεβαιωθεις πως οντως δεν εχει μεινει καποιο καταλοιπο. Θυμασαι καποια ονομασια ή οτιδηποτε σχετικο με τους trojan και τα spyware που βρηκες? Παίζει μήπως να νε θέμα θερμοκρασίας? Νοπ
Sarandis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μια πρώτη σκέψη, δες απο τα power options στον πίνακα ελέγχου μήπως κλείνουν οι δίσκοι μετά απο κάποια λεπτά αδράνειας. Εdit: Gi0, παίζει να ενεργοποιείται malware μετά απο idling; Δεν το έχω ξαναπετύχει. Μου κάνει εντύπωση που παίζει μετά απο restart.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Το πρώτο δεν ισχύει οκ είναι. Το 2ο μου είχε περάσει και εμένα από το μυαλό.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μια πρώτη σκέψη, δες απο τα power options στον πίνακα ελέγχου μήπως κλείνουν οι δίσκοι μετά απο κάποια λεπτά αδράνειας. Εdit: Gi0, παίζει να ενεργοποιείται malware μετά απο idling; Δεν το έχω ξαναπετύχει. Μου κάνει εντύπωση που παίζει μετά απο restart. Yep γινεται, σκεψου κατι αντιστοιχο με το folding. Βρισκει idle και ξεζουμιζει οτι μπορει. Σε συνδιασμο με το οτι μπορει να μην ηταν μονο ενα εαν κρινω απο αυτα που αναφερει πως βρηκε και αφαιρεσε, "οχι εγω θα παρω resources,οχι εγω" καταστασεις. Υποθεσεις ολα τα παραπανω, προφανως.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Ας ξεκινησουμε απο αυτο. Κανε ενα κοπο να περασεις ξανα τον υπολογιστη σου με ενα full scan σε safe mode και να βεβαιωθεις πως οντως δεν εχει μεινει καποιο καταλοιπο. Θυμασαι καποια ονομασια ή οτιδηποτε σχετικο με τους trojan και τα spyware που βρηκες? Νοπ Τα 2 trojan ήταν το trojan banker kai trojan downloader w32 Από spyware δεν θυμάμαι κάτι, κάτσε να δώ αν έχει αρχείο αναφορών το spybot.
Sarandis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Mόλις αρχίσει να ξανακολλάει κάνε έναν κόπο και βγάλε screenshot το task manager στις διεργασίες, τσέκαρε και το κουτάκι που θα λέει εμφάνιση όλων των διεργασιών, κάπως έτσι.
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Τα 2 trojan ήταν το trojan banker kai trojan downloader w32 Αραγε ηταν το γνωστο με την ασφαλεια και "πληρωστε x ευρω για να γλυτωσετε" ή κατι πιο βαρβατο? Ενα zeus variant θα μπορουσε να χει την συμπεριφορα που υπεθεσα. Κανε ενα κοπο και ακολουθησε τη συμβουλη του Sarandis, να δουμε εαν υπαρχει κατι οφθαλμοφανες στον task manager.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Από το αρχείο αναφορών του s&d δεν έβγαλα άκρη γιατί τα έχει πολύ μπερδεμένα. Τώρα ξεκολλημένο είναι το pc γιατί είχα κάνει restart. Έχω 2 screenshot γιατί είναι πολλές οι διεργασίες.....
Sarandis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Ίσως μου διαφεύγει κάτι αλλά δε βλέπω ύποπτα πράγματα. Ούτε μεγάλη κατανάλωση ram/cpu ωστε να δικαιολογείται. Ξανά safe mode και scan με malware bytes και super antispyware να μη μείνει τίποτα όρθιο.
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Ok. Θα το κάνω αύριο αυτό. Ελπίζω να γίνει το scanning σε safe mode γιατί γνωρίζω οτι αρκετά προγράμματα δεν λειτουργούν σε sf. To super antispyware θα το εγκαταστήσω από τώρα για να το έχω έτοιμο.
Sarandis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Το βρίσκεις και portable και τρέχουν και τα 2 σε safe. Η συνέχεια αύριο λοιπόν
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2012 Καλημέρα. Έχω φρέσκα νέα. Το super antispyware βρήκε 357 μολύνσεις! Απορώ πως δεν τα είχε βρεί το spybot. Οι 354 ήταν Adaware.Tracking cookie Οι 3 ήταν το PUP.bProtector Τα διέγραψα όλα. Τελικά καλό προγραμματάκι αυτό, θα το κρατήσω μαζί με τα άλλα 3..... ελπίζω να μην ξαναπαρουσιάσει το πρόβλημα, δεν ξέρω αν τελικά αυτά έφταιγαν για το πρόβλημα. Αν το διαπιστώσω οτι συνεχίζει θα το αναφέρω πάλι.
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δυστυχώς το πρόβλημα δεν επιλύθηκε. Πρίν από λίγο όταν άφησα πάλι το pc σε αδράνεια άρχησαν τα κολλήματα και έκανα restart......
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Για επιβεβαιωση: Το scan που βρηκε 357 μολυνσεις το εκανες σε safe mode, σωστα? Δοκιμασε κατι ακομα: Αφησε ανοιχτο τον task manager και αφησε το pc idle, μεχρι να εμφανιστει το προβλημα. Παρακολουθησε εαν συμβαινει κατι αξιοπεριεργο στον task manager. Καποιο cpu spike, καποιο process που καταναλωνει ξαφνικα πολυ μνημη, κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα