Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα εχω μιση χαρα, με πηραν απο μια εταιρεια μετα απο ενα χρονο για μια συνεντευξη αλλα μου ειπαν οτι προς το παρον δεν υπαρχει ανοικτη θεση.

Τι παιζει αραγε ?

Να παω στη συνεντευξη ειναι αρκετα μακρια και εχω αρκετα σοβαρα κολυματα.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τραβα δωσε συνεντευξη. Και να μην γινει τιποτα, εσυ θα αποκτησεις εμπειρια στις συνεντευξεις.

• Like 8
Δημοσ.

REDODIN εννοείται οτι θα πας στη συνέντευξη αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι εχεις δουλειά. Ο χρόνος των στελεχών είναι πολύ πιο περιορισμένος από όσο νομίζεις και δεν κάνουν συνεντεύξεις για πλάκα.

Όταν καλούν για συνεντεύξεις ισχύει κάτι απο τα παρακάτω:

• Κάποιος εργαζόμενος εχει δηλώσει διάθεση να φύγει ή να πάρει μακροχρόνια άδεια (π.χ. μητρότητα).
  • Κάποιος εργαζόμενος κινδυνεύει «να τον φύγουν».
  • Σκέφτονται να επεκταθούν ή να ξεκινήσουν ένα project και μαζεύουν τον κόσμο.
  • Αν οι υπάλληλοι έχουν αναλώσιμο χαρακτήρα, φτιάχνουν δεξαμενή από εφεδρικους.

Εσύ βρες τρόπο να πας γιατί ακόμα κι αν δεν υπάρχει άμεσα θέση

• αποκτάς εμπειρία στις συνεντεύξεις
  • μπαίνεις στη δεξαμενή εφεδρικών που σίγουρα σε φέρνει πιο κοντά σε δουλεια

Ένα ακόμα σχόλιο. Η μόνη δουλειά και ικανότητα του βιογραφικού ειναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του εργοδότη και να σε καλέσουν σε συνέντευξη. Στη συνεντευξη είναι που θα πουλήσεις τον εαυτό σου και η συνεντευξη είναι που θα καθορίσει αν θα πάρεις ή οχι τη δουλεια. Αφού σε κάλεσαν σημαίνει οτι ενδιαφέρονται να σου προσφέρουν δουλειά, αλλά θα την πάρεις αν τα πας καλα στη συνέντευξη.

Οπότε διαβασε για τις συνεντεύξεις, προετοιμάσου και κανονισε να πας. Μόνο κερδισμένος θα είσαι.

• Like 6
Δημοσ.

Έχω πάει σε αρκετές συνεντευξεις που δεν ζητούσανε ,

και απλά θέλανε να με γνωρίσουνε.

ΣΕ τέτοιες εποχές , που οι εταιρίες λαμβάνουνε εκατοντάδες βιογραφικά , και ας μην ζητάνε , έτσι στα κουτουρού , το ότι ζητήσανε να σε γνωρίσουνε είναι μεγάλο πράγμα.

Αυτό σημαίνει ότι ξεχώρισε το βιογραφικό σου (εσενα και αλλων 4-5 ξερω γω...) , απο τα 100αδες.

Μην το υποτιμάς αυτό , να πας οπωσδήποτε .

Ακόμα και αν αυτός που σε πάρει τηλέφωνο , βρήκε απλά ευκαιρία για να πουτσολογήσει , περνωντας συνετευξη απο 3-4 άτομα , έτσι για να λουφάρει 1-2 ώρες....(ναι , μου έχει τύχει....). Ακόμα και έτσι , να πάς.

Μην αφήνεις ευκαιρίες στο να δεις τι παίζει τριγύρω στην αγορά.....

• Like 1
Δημοσ.

REDODIN εννοείται οτι θα πας στη συνέντευξη αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι εχεις δουλειά. Ο χρόνος των στελεχών είναι πολύ πιο περιορισμένος από όσο νομίζεις και δεν κάνουν συνεντεύξεις για πλάκα.

Όταν καλούν για συνεντεύξεις ισχύει κάτι απο τα παρακάτω:

• Κάποιος εργαζόμενος εχει δηλώσει διάθεση να φύγει ή να πάρει μακροχρόνια άδεια (π.χ. μητρότητα).
  • Κάποιος εργαζόμενος κινδυνεύει «να τον φύγουν».
  • Σκέφτονται να επεκταθούν ή να ξεκινήσουν ένα project και μαζεύουν τον κόσμο.
  • Αν οι υπάλληλοι έχουν αναλώσιμο χαρακτήρα, φτιάχνουν δεξαμενή από εφεδρικους.

Εσύ βρες τρόπο να πας γιατί ακόμα κι αν δεν υπάρχει άμεσα θέση

• αποκτάς εμπειρία στις συνεντεύξεις
  • μπαίνεις στη δεξαμενή εφεδρικών που σίγουρα σε φέρνει πιο κοντά σε δουλεια

Ένα ακόμα σχόλιο. Η μόνη δουλειά και ικανότητα του βιογραφικού ειναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του εργοδότη και να σε καλέσουν σε συνέντευξη. Στη συνεντευξη είναι που θα πουλήσεις τον εαυτό σου και η συνεντευξη είναι που θα καθορίσει αν θα πάρεις ή οχι τη δουλεια. Αφού σε κάλεσαν σημαίνει οτι ενδιαφέρονται να σου προσφέρουν δουλειά, αλλά θα την πάρεις αν τα πας καλα στη συνέντευξη.

Οπότε διαβασε για τις συνεντεύξεις, προετοιμάσου και κανονισε να πας. Μόνο κερδισμένος θα είσαι.

H συνεντευξη ηταν για αυριο το πρωι αλλα επειδη εχει κινητοποιησεις τριτη και τεταρτη λογο μερκελ πηρα και ζυτησα να το κανουν αλλη μερα τελικα μου ειπαν για Παρασκευη 10 η ωρα το πρωι.

Ειναι στη Παιανια και πρωτα ο θεος θα παω, ο λογος που το σκεφτομαι φιλε isay ειναι οτι ειναι λιγο μακρυα και εχω τη μαμα μου στο νοσοκομειο οποτε αν συμβει κατι θα αργσησω πολυ να παω.

Πρεπει να διαβασω κατι (θα μου κανουν θεωριτικες ερωτησεις πανω στο αντικειμενο μου ηλεκτρολογος μηχανικος) ή παω ετσι ?

Δημοσ.

Πρεπει να διαβασω κατι (θα μου κανουν θεωριτικες ερωτησεις πανω στο αντικειμενο μου ηλεκτρολογος μηχανικος) ή παω ετσι ?

Τώρα θα διαβάσεις? Τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο τί έκανες?

Έτσι πήγαινε , ότι διάβασες διάβασες.....:)

• Like 2
Δημοσ.

Έχω πάει σε αρκετές συνεντευξεις που δεν ζητούσανε ,

και απλά θέλανε να με γνωρίσουνε.

ΣΕ τέτοιες εποχές , που οι εταιρίες λαμβάνουνε εκατοντάδες βιογραφικά , και ας μην ζητάνε , έτσι στα κουτουρού , το ότι ζητήσανε να σε γνωρίσουνε είναι μεγάλο πράγμα.

Αυτό σημαίνει ότι ξεχώρισε το βιογραφικό σου (εσενα και αλλων 4-5 ξερω γω...) , απο τα 100αδες.

Μην το υποτιμάς αυτό , να πας οπωσδήποτε .

Ακόμα και αν αυτός που σε πάρει τηλέφωνο , βρήκε απλά ευκαιρία για να πουτσολογήσει , περνωντας συνετευξη απο 3-4 άτομα , έτσι για να λουφάρει 1-2 ώρες....(ναι , μου έχει τύχει....). Ακόμα και έτσι , να πάς.

Μην αφήνεις ευκαιρίες στο να δεις τι παίζει τριγύρω στην αγορά.....

Μου φανηκε οτι ενδιαφερονται αρκετα στην αρχη ημουν 50-50 για του λογους που λεω στον isay αλλα οταν τους πηρα ειδα οτι το παλικαρι που μου τηλεφωνησε μιλησε με μια κυρια πιθανοτατα ανωτερη του και μου ειπαν για παρασκευη επιδη πεμπτη δεν μπορουσαν.

Δεν εχω καθολου πειρα αλλα μου φαινεται οτι ενδιαφερονται γιατι εστειλα cv πριν 2 ημερες και ειμασταν 250 ατομα οποτε καληστα θα μπορουσε να μου πει ΑΙ @#@#@#

Τώρα θα διαβάσεις? Τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο τί έκανες?

Έτσι πήγαινε , ότι διάβασες διάβασες..... :)

Χαχαχα ναι δικιο εχεις απλα λεω επειδη ειναι εταιρεια με ηλεκτρολογικο εξοπλισμο μηπως μου κανουν τιποτα ερωτησεις παγιαδα για να δουν το επιπεδο μου.
Δημοσ.

H συνεντευξη ηταν για αυριο το πρωι αλλα επειδη εχει κινητοποιησεις τριτη και τεταρτη λογο μερκελ πηρα και ζυτησα να το κανουν αλλη μερα τελικα μου ειπαν για Παρασκευη 10 η ωρα το πρωι.

Το χειρίστηκες επαγγελματικά αν και μεταξύ μας ήδη έχασες πόντους γιατί ο εργοδότης, έστω και ενδόμυχα, βλέπει οτι δεν αναζήτησες λύσεις για μια κατάσταση ανάγκης.

Ειναι στη Παιανια και πρωτα ο θεος θα παω, ο λογος που το σκεφτομαι φιλε isay ειναι οτι ειναι λιγο μακρυα και εχω τη μαμα μου στο νοσοκομειο οποτε αν συμβει κατι θα αργσησω πολυ να παω.

Ολόψυχα περαστικά στη μητέρα σου. Αν είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν μπορείς να βρεις βοήθεια, σκέψου την περίπτωση να ακυρώσεις τελειως την συνέντευξη με ένα πολύ καλό επαγγελματικό γράμμα/email. Καλύτερα αυτό παρά να πας αγχωμένος στη συνέντευξη (που θα φανεί).

Μου εχει τύχει σε συνεντεύξεις (πάντα όμως σε δευτερη) να παμε στην πρακτική εξέταση, δηλαδή εργαλεία της δουλειάς και ερωτήσεις πάνω σε αυτά. Στην πρώτη συνέντευξη κοιτούν το χαρακτήρα σου, αν ταιριάζεις στην εταιρεία τους και αν αυτά που γράφει το cv σου ειναι αληθινα. Στην πρώτη συνέντευξη στη χειρότερη μπορεί να σου δώσουν κάποιο εύκολο κύκλωμα/σχέδιο και να σε ρωτήσουν κάποια πολύ απλά πράγματα για να δούν αν ξέρεις τα βασικά.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες γενικές ερωτήσεις που όμως διαφοροποιούνται απο το ρόλο της δουλειάς. Αν ψάξεις στο Internet στο net θα βρεις αρκετό υλικό για χαζεμα. Αν βρεις βιβλία ή άρθρα παλιότερα των 5 ετών αγνόησε τα γιατί τείνουν να γίνουν outdated.

Δημοσ.

Σημερα εχω μιση χαρα, με πηραν απο μια εταιρεια μετα απο ενα χρονο για μια συνεντευξη αλλα μου ειπαν οτι προς το παρον δεν υπαρχει ανοικτη θεση.

Τι παιζει αραγε ?

Μου φανηκε οτι ενδιαφερονται αρκετα στην αρχη ημουν 50-50 για του λογους που λεω στον isay αλλα οταν τους πηρα ειδα οτι το παλικαρι που μου τηλεφωνησε μιλησε με μια κυρια πιθανοτατα ανωτερη του και μου ειπαν για παρασκευη επιδη πεμπτη δεν μπορουσαν.

Δεν εχω καθολου πειρα αλλα μου φαινεται οτι ενδιαφερονται γιατι εστειλα cv πριν 2 ημερες και ειμασταν 250 ατομα οποτε καληστα θα μπορουσε να μου πει ΑΙ @#@#@#

Χαχαχα ναι δικιο εχεις απλα λεω επειδη ειναι εταιρεια με ηλεκτρολογικο εξοπλισμο μηπως μου κανουν τιποτα ερωτησεις παγιαδα για να δουν το επιπεδο μου.

Τελικά πότε το έστειλες το βιογραφικό;

Δημοσ.

Τελικά πότε το έστειλες το βιογραφικό;

Πριν δυο μερες το εστειλα, αλλα ειναι η πρωτη φορα που μου ζητανε συνεντευξη μετα απο ενα χρονο που στελνω CV γενικα.

Το χειρίστηκες επαγγελματικά αν και μεταξύ μας ήδη έχασες πόντους γιατί ο εργοδότης, έστω και ενδόμυχα, βλέπει οτι δεν αναζήτησες λύσεις για μια κατάσταση ανάγκης.

Ολόψυχα περαστικά στη μητέρα σου. Αν είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν μπορείς να βρεις βοήθεια, σκέψου την περίπτωση να ακυρώσεις τελειως την συνέντευξη με ένα πολύ καλό επαγγελματικό γράμμα/email. Καλύτερα αυτό παρά να πας αγχωμένος στη συνέντευξη (που θα φανεί).

Μου εχει τύχει σε συνεντεύξεις (πάντα όμως σε δευτερη) να παμε στην πρακτική εξέταση, δηλαδή εργαλεία της δουλειάς και ερωτήσεις πάνω σε αυτά. Στην πρώτη συνέντευξη κοιτούν το χαρακτήρα σου, αν ταιριάζεις στην εταιρεία τους και αν αυτά που γράφει το cv σου ειναι αληθινα. Στην πρώτη συνέντευξη στη χειρότερη μπορεί να σου δώσουν κάποιο εύκολο κύκλωμα/σχέδιο και να σε ρωτήσουν κάποια πολύ απλά πράγματα για να δούν αν ξέρεις τα βασικά.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες γενικές ερωτήσεις που όμως διαφοροποιούνται απο το ρόλο της δουλειάς. Αν ψάξεις στο Internet στο net θα βρεις αρκετό υλικό για χαζεμα. Αν βρεις βιβλία ή άρθρα παλιότερα των 5 ετών αγνόησε τα γιατί τείνουν να γίνουν outdated.

Σε αλλη περιπτωση θα επαιρνα ταξι η θα ελεγα στον αδερφο μου αλλα στη δεδομενη περιπτωση δεν μου περισσευον τα λεφτα γιατι χαλαω πολλα για τη μαμα μου και δευτερον το πρωη παει ο αδερφος μου και το μεσημερι εγω οποτε δεν ειναι ευκολο να βρω καποιον να χωσω να παει για λιγο στο νοσοκομειο.

Δεν νομιζω να το πηρε στραβα τους μιλησα πολυ ευγενικα, τους ζητησα συγνωμη για την αναστατωση που τους εφερα και τους αφησα αυτη να ορισουν τη νεα ημερομηνια χωρις να εχω καμμια αντιρηση.

Νομιζω οτι μπορω να την παλεψω εδω ελεγα ψεματα στη μανα μου και γελαγα αυτο ειναι το λιγοτερο εκτος χτυπα ξυλο ειμαι τοσο καντεμης που συμβει κατι κακο πανω στη συνενευξη.

Τα απλα τα θυμαμε τωρα αν μου συτησουν να κανω καμια μετατροπη σε ισοδυναμο κυκλωμα Norton τη βαψαμε

:-D

Υ.Γ

Ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου σου ευχομαι και εσενα τ καλυτερα .

Δημοσ.

χωρίς να θέλω να προκαταλάβω κανέναν,

στις μεγάλες εταιρίες τα τμήματα HR πρέπει να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους,

και χωρίς να υπάρχει θέση

υποβάλλουν "υποψηφίους" σε συνεντεύξεις για να δείχνουν ότι κάτι κάνουν..

δυστυχώς είναι συχνό το φαινόμενο αυτές τις εποχές..

Και δυστυχώς τα στελέχη HR συνήθως (όχι πάντα) στην Ελλάδα είναι τα καθάρματα μιας επιχείρησης.

Ασχολούνται με τις απολύσεις, με τις μειώσεις μισθών κλπ. οπότε συνήθως (το ξαναγράφω, Όχι πάντα), ως τσάτσοι θα κοιτάξουν την πάρτη τους, και ας υποβάλλουν κόσμο σε τσάμπα Interviews..

Ξαναλέω, δεν είναι απόλυτο αυτό, αλλά συμβαίνει συχνά πλέον..

Δημοσ.

ο λογος που το σκεφτομαι φιλε isay ειναι οτι ειναι λιγο μακρυα

No offense αλλά αυτό το "είναι λίγο μακριά και δε ξέρω αν μπορώ να πάω στη συνέντευξη, αν μπορώ να πληρώνω εισητήρια κλπ κλπ" το έχω ξανακούσει και πραγματικά δε το καταλαβαίνω ...

Αυτό δε το ήξερες όταν έστελνες βιογραφικό πριν 2 μέρες ?

Όποιος στέλνει βιογραφικό πρέπει να είναι έτοιμος αν κληθεί, αν στείλει 100 βιογραφικά θα πρέπει να είναι έτοιμος να πάει σε 100 συνεντεύξεις.

Επί της ουσίας ...

Σαφώς και αν πας για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αν σου απαντήσουν αρνητικά να επικινωνήσεις μαζί τους να μάθεις γιατί δεν τους έκανες ή τι δε τους άρεσε στη συνέντευξή σου.

• Like 2
Δημοσ.

Εδώ και ένα χρόνο λες ότι δε σε καλούσανε για συνέντευξη, σε πήραν λοιπόν τηλ. από εταιρεία στο αντικείμενο σου και το σκέφτεσαι να πας; Κατανοητά τα προβλήματα , έχω και εγώ περάσει από τη φάση του να έχω τη φροντίδα συγγενικού προσώπου και για μεγάλο διάστημα αλλά από τη στιγμή κιόλας που τους έχεις αλλάξει ήδη μία φορά την ημερομηνία αν τους πεις μετά ότι δεν μπορείς να πας την έχεις χάσει τη δυνητική ευκαιρία.

Εγώ την Τετάρτη θα πάω σε μία ενημέρωση για τηλεφωνικό κέντρο και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα είναι πάλι για τα κλασικά telemarketing που βάζουν κόσμο να δουλεύει δοκιμαστικά τσάμπα κ.ο.κ. Ε θα πάω όμως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...