veteranos123 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Αγόρασα ένα πολύμετρο σήμερα το οποίο κόστιζε 8 ευρώ και από περιέργεια είπα να μετρήσω την τάση των πριζών σπίτι μου και είδα ότι είναι 208 volt.Στην αρχή υπέθεσα ότι λέει μπούρδες το πολύμετρο και το δοκίμασα στην 12αρα γραμμή του τροφοδοτικού και έδειξε 11,9 volt.Το ίδιο έκανα και με μια μπαταρία στην οποία έδειξε 1,5 volt (όσο ήταν).Αφού το δίκτυο της ΔΕΗ είναι 220 με 240 volt γιατί είμαι τόσο κάτω? Από απλή περιέργεια και ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνω επισκευές όπου και να οφείλεται το πρόβλημα. Ευχαριστώ.
DrLo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Αγόρασα ένα πολύμετρο σήμερα το οποίο κόστιζε 8 ευρώ και από περιέργεια είπα να μετρήσω την τάση των πριζών σπίτι μου και είδα ότι είναι 208 volt.Στην αρχή υπέθεσα ότι λέει μπούρδες το πολύμετρο και το δοκίμασα στην 12αρα γραμμή του τροφοδοτικού και έδειξε 11,9 volt.Το ίδιο έκανα και με μια μπαταρία στην οποία έδειξε 1,5 volt (όσο ήταν).Αφού το δίκτυο της ΔΕΗ είναι 220 με 240 volt γιατί είμαι τόσο κάτω? Από απλή περιέργεια και ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνω επισκευές όπου και να οφείλεται το πρόβλημα. Ευχαριστώ. Τσέκαρε σε έναν γνωστό σε διπλανή πολυκατοικία. Επίσης το ότι μετρά σωστά στο συνεχές δε σημαίνει ότι μετρά σωστά και στο εναλλασόμενο (υποθέτο). Πάντως άσχετα με το κόστος δεν έχω πετύχει ποτέ τόσο μούφα πολύμετρο (δηλ. δε θα φανταζόμουν να πεφτει ένα πολύμετρο τόσο έξω όσο φτηνό και να είναι).
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 H ΔΕΗ δίνει 230V +- 10% Στο "+" πάντως δεν πρέπει να έχει πάει ποτέ. Γύρω στο 225 μου δείχνει εμένα συνήθως
andreapaog328 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 δοκίμασε να μετρήσεις διαφορετικές ωρες της μερας. πρωι, μεσημέρι, βράδυ. με προσοχή παντα. αυτα τα κινεζικα πολυμετρα των 10€ δεν ειναι για πολλά πολλά.
veteranos123 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 H ΔΕΗ δίνει 230V +- 10% Ok δεν το ξερα το ρυθμισες φανταζομαι σε AC ε? Εννοείται δοκίμασε να μετρήσεις διαφορετικές ωρες της μερας. πρωι, μεσημέρι, βράδυ. με προσοχή παντα. αυτα τα κινεζικα πολυμετρα των 10€ δεν ειναι για πολλά πολλά. Οκ θα το δοκιμάσω.Αυτό το πολύμετρο πήρα.
firewalker Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Εγώ πάντως αυτό το πολύμετρο στα 230 volts δεν θα το έβαζα.
Alxnks Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 εγω θα το εβαζα αφοβα. κι εχω πολυμετρα απο 5ευρω μεχρι πολλα ευρω. μην τρομαζετε τον κοσμο πετωντας βλακειες!
veteranos123 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 έχω γραφτεί στον οαεδ ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων οπότε το πήρα για εκεί.
Ntinaras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 ενα τετοιο ειχα παρει κι εγω,αλλα ηταν σαπιο και χαλασε η οθονη τη πρωτη μερα! τελικα βρηκα στο ebay ενα mastech με 25 ευρω που ειναι τρομερα καλο,ειδικα για τα λεφτα του. παρε ενα σοβαρο πολυμετρο,θα σου χρειαστει.
veteranos123 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 ενα τετοιο ειχα παρει κι εγω,αλλα ηταν σαπιο και χαλασε η οθονη τη πρωτη μερα! τελικα βρηκα στο ebay ενα mastech με 25 ευρω που ειναι τρομερα καλο,ειδικα για τα λεφτα του. παρε ενα σοβαρο πολυμετρο,θα σου χρειαστει. Θα το κρατήσω όσο αντέξει και μετά θα πάρω ένα καλό.
archsatan Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2012 εγω θα το εβαζα αφοβα. κι εχω πολυμετρα απο 5ευρω μεχρι πολλα ευρω. μην τρομαζετε τον κοσμο πετωντας βλακειες! Καλά λέει ο φάιαργουόκερ, πρώτα από όλα η ασφάλεια. Το αν βάζεις πολύμετρο των 5€ σε 230V ή σε κανα kV (ακόμα καλύτερα) είναι ρίσκο που παίρνεις εσύ, οπότε μην παροτρύνεις τους άλλους να κάνουν το ίδιο ! Προς τον ΤΣ, πάνε μέτρα και σε κανα γείτονα και άν έχει και αυτός σαν την δικιά σου (~210VAC) πάνε στην ΔΕΗ και κάνε έγγραφη -παρακαλώ- αίτηση, γιατί αλλιώς θα περιμένεις καιρό. Αλλά αν το πρόβλημα το χεις μόνο εσύ κοίτα για χαλαρές συνδέσεις στους ουδετέρους στον πίνακα.
firewalker Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) εγω .... Είσαι επικίνδυνος και μάλλον άσχετος με το θέμα. Το μήνυμα σου πρέπει να λογοκριθεί. Στον TS: Τα συγκεκριμένα πολύμετρα παρόλο που αναγράφουν τάση 200+ volts δεν είναι κατασκευασμένα για τέτοιες τάσεις. Όπως δεν έχουν καν δοκιμαστεί σε τέτοιες τάσεις. Οπότε μην παίρνεις τις βλακείες που διαβάζεις σοβαρά και έχε το νου σου με τέτοιες επικίνδυνες συσκευές. Αν ήξερες πως το πολύμετρο που κάνεις τις δοκιμές δεν παρέχει καμία απολύτως ασφάλεια έχει καλώς. Αν θέλεις όμως να έχεις κάποια σχετική ασφάλεια επένδυσε 50~100 ευρώ (ή και λιγότερα από ebay) και αγόρασε κάποιο επώνυμο πολύμετρο. Κάτι σε Mastek, BK precision, Uni-T, Ambrobe, Meterman, Extech που είναι οι φτηνές εταιρίες. Η top (200~500 €) κατηγορία είναι τα Fluke, Gossen, Agilent, Tektronix κ.α. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2012 από firewalker 1
arianos16 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2012 Ts μην ανυσηχεις δεν ειναι κατι το παραξενο αυτο. Οπως ειπαν πιο πανω υπαρχει να + - οποτε εισαι καλυμενος. Και για πολυμετρα μονο fluke.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα