Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρεται,

Εχει προκειψει ενα θεμα με τον υπολογιστη φιλου

Αγοραζουμε εναν wd caviar green 2tb, τον βαζουμε και εμφανιζει weak και bad sectors και καμια φορα εκει που πας να μπεις στο δισκο εξαφανιζεται κιολας απο το συστημα.

Λεμε οκ πεσαμε σε ελαττωμματικο, οντως με το εργαλειο της wd δεν περναει το τεστ.

Οντως γινετε αλλαγη του δισκου και περνουμε εναν διδιμο αδερφο του.

Τον φορτωνουμε δεδομενα και μετα απο 5 μερες τα ιδια με τον αλλο.

Bad sectors και χανετε ο δισκος.

Παμε και αγοραζουμε εναν seagate 2 τερατο μπας και αποφυγουμε ελλαττωματικη παρτιδα.

Τι ειχες γιαννη, τι ειχα παντα??

Αμεσως, μετα απο 2 μερες, εξαφανιση και bad sectors.

Να τονισω οτι τα bad sectors αυξανονται (και στους 3, 2τερατους, οσο τους λειτουργουμε)

Να τονιζω οτι το pc πριν την αγορα του πρωτου δισκου ειχε συνδεμενους 4 δισκους στη μητρικη και κανενα προβλημα.

Βγηκαν οι 2 οποτε απο αποψη ρευματος νομιζω δεν εχουμε θεμα.

Εγινε και παιχνιδι με τις θυρες sata και τα καλωδια(δεν αλλαχθηκαν με νεα αλλα παιξαμε με τα υπαρχοντα 4).

Η μητρικη ειναι μια foxconn (turbo-x) G41MXE και επανω υπαρχουν επεξεργαστης και μνημες (onboard gpu).

Ολα λειτουργουσαν αψογα πριν την αγορα δισκου και κανενας δισκος δεν ειχε αυτοκτονικες τασεις

Ευχελαιο ή κατι αλλο φταιει?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν εχω αυτην την πολυτελεια δυστυχως αλλα οι παλιοι δισκοι δουλευουν κανονικα και χαιρουν ακρας υγειας συμφωνα με το sentinel

Δημοσ.

Ένα sata καλώδιο καινούριο να βρεις να αλλάξεις μήπως και όλα είναι ‘ξεχειλωμένα’.

Αλλά θα έβαζα ως ύποπτο το PSU…

Δημοσ.

Είχα παρόμοια θέματα (εξαφανίζονταν δίσκοι, DVD) ξαφνικά από το σύστημα.

Τι να σου κάνει λοιπόν ένα απλό τροφοδοτικό των 30€ όταν έχεις πάνω 3-4 δίσκους, κάρτα γραφικών με έξτρα τροφοδοσία, DVD κτλ.

Έβαλα ένα καλό τροφοδοτικό 650W και από τότε λύθηκαν τα προβλήματα μου.

Άρα συμφωνώ κι εγώ ότι το PSU είναι πολύ ύποπτο...

Δημοσ.

Θα προχωρησουμε σε αλλαγη τροφοδοτικου αλλα πριν παρουμε τον πρωτο δισκο ειχε συνολο 4 μεσα και βγηκαν 2 και μπηκε ενας, αρα λογικα ρευμα υπηρχε.

Θα γινει παντως μια αλλαγη και βλεπουμε.

καμια αλλη ιδεα?

Δημοσ.

Τελικα πηγαμε το κουτι μια βολτα απο το πλαισιο, δε μπορουσαν να δεχθουν οτι τρεχει τπτ αλλο παρα ελαττωμματικοι δισκοι.

Οποτε εγινε αλλαγη και του seagate αλλα σαν δυσπιστοι θωμαδες αλλαξαμε και τροφοδοτικο και καλωδια,

πηραμε εκει ενα corsair 430watt (μητρικη, ενας Intel E5300, 2 ντιμακια μνημων, 2 οπτικα και 3 δισκοι νομιζω ειναι πολυ κατω απο 300watt) αλλα τελικα παει και ο 4ος

να ζησουμε να τον θυμομαστε, μετα απο μιση ωρα 1500 bad sectors, χα χα χα χα :-D

Αυριο να δω τι θα πουν που θα αλλαξουν παλι το δισκο.

Αρα αποκλειουμε και τροφοδοτικο και καλωδια

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξη τι να πω? Εξορκισμός και ευχέλαιο έμειναν πλεον μονο να δοκιμάσεις!!

Τους σκληρους τους νεους τους συνδέετε πανω στον intel controller ή σε κανα 3rd party?

• Like 1
Δημοσ.

Στις onboard θυρες συνδεονται οι δισκοι.

Το κακο ειναι οτι δε σκοτωνει τον δευτερο δισκο που εχει μεσα το κουτι, που ειναι ενας 750αρης seagate.

Εχουμε παιξει και με τις θυρες σε καθε δισκο και φυσικα με το πρωτο καναλι που βαζουμε τον 750αρη.

Επομενη δοκιμη με εξωτερικο δυστυχως, ε αν τον φαει και αυτον τι να πω

Δημοσ.

Του έχει βουντού η πρώη φίλη του, για να τον εκδικηθεί. (προσπάθεια χιούμορ, γιατί αν είχε τύχει σε μένα θα τον είχα εκτελέσει - πετάξει απ' το παράθυρο)

Δημοσ.

Στα προθυρα ειναι ο φιλος μου, οχι τπτ αλλα αν συνεχισουμε ετσι θα καταστρεψουμε καμια 10αρια και θα συνεχισουμε.

Οχι τπτ στον δευτερο wd που εζησε λιγο παραπανω περασαμε 1,3 Tb και καθε φορα που τον συνδεουμε για μεταφορα των δεδομενων χανει και σε υγεια και πουθα παει? θα ψοφησει μια και καλη.

Επισκεψη και σημερα στο πλαισιο για αλλαγη δισκου, χθες παντως τους ειπαμε να κανουν τεχνικο ελεγχο μητρικης μπας και αυτη κανει κατι και δε μπηκαν καν στον κοπο, ετυχε ειπαν, αντε μπας και δεν ξανατυχει

Δημοσ.
Στις onboard θυρες συνδεονται οι δισκοι.

Το κακο ειναι οτι δε σκοτωνει τον δευτερο δισκο που εχει μεσα το κουτι' date=' που ειναι ενας 750αρης seagate.

Εχουμε παιξει και με τις θυρες σε καθε δισκο και φυσικα με το πρωτο καναλι που βαζουμε τον 750αρη.

Επομενη δοκιμη με εξωτερικο δυστυχως, ε αν τον φαει και αυτον τι να πω[/quote']

Ναι βρε onboard θυρες... αλλα ποιες αυτες που ειναι στο ελεγκτη της ιντελ η σε καποιο αλλο ελεγκτη? Πχ marvel?

Δημοσ.

Χμμμ, η μητρικη ειναι η foxconn G41MXE αν σε βοηθαει αυτο μιας και δεν ειμαι κοντα στον υπολογιστη να το τσεκαρω

Τωρα βεβαια δε μπορω να καταλαβω πως μπορει μια εστω και χαλασμενη μητρικη να σκοτωνει με bad sector δισκους.

κακιασμενη

εγω το εχω ριξει στην πλακα, ο φιλος μου παλι στα νευρα :devil:

Δημοσ.

Αυτο που σκεφτηκα ειναι μηπως εχει καποιο προβλημα ο ελεγκτης και λογο κακης επικοινωνιας μπερδευεται το smart και κανει report για bad sectors ενω ουσιαστικα δεν ειναι! Δοκιμαστε σε καποιο αλλο υπολογιστη να κανετε regenerate το προβληματικο δισκο με το hidden regenerator και να δειτε αμα επανελθει και πως θα τα παει στο αλλο μηχανημα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...