pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εδω εχει εναν αυτοματο υπολογισμο πολυ ευχρηστο με προχειρους υπολογισμους και με στοιχεια σαν του δικου μου σπιτιου θα πληρωνε 453 ευρω το τετραμηνο http://www.asxetos.gr/ypologismos/DEH/
BritGreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Το "Τι να πουν οι καθηγητές;" δεν το καταλαβαίνω, για τη φίλη σου δεν μιλάμε; Από τη φίλη σου δεν ζητήθηκαν τα 130€; Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά και τα 130 ζητήθηκαν από πολλούς καθηγητές μαζί; Όσο για το "Αφού τόσο γράφει ο μετρητής;" όπως είπα και πριν οι 541 kwh για 1 μήνα μου φαίνονται όχι απλά πολλές, αλλά εξωφρενικά πολλές. Κατά τη δική μου άποψη πάντα δεν θα έπρεπε να είχε γράψει πάνω από 100 σε 1 μήνα. Αν ήμουν στη θέση σου και ήθελα να βοηθήσω τη φίλη μου θα τη ρωτούσα: * Είσαι σίγουρη πως δεν άναβες κλιματιστικό, πως δεν μαγείρευες, πως τελοσπάντων δεν χρησιμοποιούσες κάποια εξαιρετικά ενεργοβόρα ηλεκτρική συσκευή για πολλές ώρες καθημερινά; * Έλεγξες η ίδια την ένδειξη του μετρητή ΚΑΙ όταν έπιασες το δωμάτιο ΚΑΙ όταν σου ζητήθηκε το υπέρογκο ποσό των 130? Εφόσον η απάντηση και στα δύο είναι ναι, τότε θα πρέπει να ελεγθεί αν το ρεύμα που γράφει ο μετρητής πηγαίνει μόνο στο δικό της δωμάτιο ή αν ηλεκτροδοτεί άλλα 5-6 δωμάτια ή τα πιεστικά για 5 στρέμματα γκαζόν ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και αν ο ίδιος ο μετρητής είναι "πειραγμένος". Ξέρω είναι δύσκολοι και ίσως πολυέξοδοι αυτοί οι έλεγχοι, αλλά σίγουρα πιο οικονομικοί από τα 130€ που θα πληρώνει για 9 μήνες. Εντελώς ενημερωτικά πάντως αν το δωμάτιο αυτό είχε δικό του ρολόι με οικιακό τιμολόγιο, στην περίπτωση 2001-3000 kwh ανά τετράμηνο θα πλήρωνε κάπου 16 λεπτά την kwh + πάγια. Τη ρώτησα 100 φορές τη φίλη μου. Αυτά που λέει ισχύουν και δεν έχει λόγο να λέει ψέματα. Απλά δωμάτα-studio είναι χωρίς σοβαρές ηλεκτρικες συσκευές. Από το κάθε δωμάτιο ζητήθηκε ένα παρόμοιο ποσό, το οποίο προκύπτει από τις κιλοβατώρες που γράφουν οι μετρητές τους Χ0,24. Κλήθηκε ηλεκτρολόγος ο οποίος το μόνο που είπε είναι "αφού τα γράφει, τα κάψατε" και ο ιδιοκτήτης είναι ανένδοτος, καθώς λέει το χειμώνα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά του δεν λειτουργούν ως ενοικιαζόμενα με την έννοια των 2-3 ημερών, αλλά ως κατοικίες, γιατί διαφορετικά θα τα χρέωνε 100 ευρώ τη νύχτα, όπως κάνει το καλοκαίρι. Είναι νόμιμο ο ιδιοκτήτης επιχείρησης εξοχικών κατοικιών (ΕΟΤ) -τελικά αυτό γράφει η απόδειξη- να αρνείται να πληρώσει το παραμικρό από τα πάγια της επιχειρησής του, τα οποία ούτως ή άλλως θα πλήρωνε αν τα δωμάτια ήταν ξενοίκιαστα; Εγώ θέλω τον τύπο από τον οποία προκύπτει το 0,24. Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν υπολογίσει τις χρεώσεις προηγούμενων ετών, και έτσι έχουν υπολογίσει το 0,24. Η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη εκεί και έχει αρχίσει και αγριεύει το πράγμα. Ξένοι δάσκαλοι vs τοπικής κοινωνίας που πήγαν να αλλάξουν τα δεδομένα...
nvel Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 αφού λες ότι εχει καταγράφει αυτό το μεγάλο ποσό ενέργειας από εγκατάσταση που η συσκευές της δεν το δικαιολογούν θα πρέπει να ελεγχθεί και η περίπτωση να είναι πειραγμένοι οι μετρητές οπότε να μην γράφουν ότι καίκε αλλά περισσότερο Τύπος για το 0,24 δεν υπάρχει, ο ιδιοκτήτης παίρνει το 0,12-0,16 της kWh και προσθέτει αυθαίρετα τα δημοτικά τέλη/φόρους και το κέρδος του
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 αφού λες ότι εχει καταγράφει αυτό το μεγάλο ποσό ενέργειας από εγκατάσταση που η συσκευές της δεν το δικαιολογούν θα πρέπει να ελεγχθεί και η περίπτωση να είναι πειραγμένοι οι μετρητές οπότε να μην γράφουν ότι καίκε αλλά περισσότερο Τύπος για το 0,24 δεν υπάρχει, ο ιδιοκτήτης παίρνει το 0,12-0,16 της kWh και προσθέτει αυθαίρετα τα δημοτικά τέλη/φόρους και το κέρδος του Οι πειραγμενοι μετρητες (ως προς το τι γραφουν), δε βγαζουν κερδος στον ιδιοκτητη, αφου οτι γραφτηκε θα το πληρωθει η ΔΕΗ. Πιο πολυ μου μοιαζει "κλεψιμο" ρευματος απο τον ιδιο ωστε να τροφοδοτησει δικες του συσκευες (ποτιστικα, κλιματιστικα δικα του κλπ).
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Είναι νόμιμο ο ιδιοκτήτης επιχείρησης εξοχικών κατοικιών (ΕΟΤ) -τελικά αυτό γράφει η απόδειξη- να αρνείται να πληρώσει το παραμικρό από τα πάγια της επιχειρησής του, τα οποία ούτως ή άλλως θα πλήρωνε αν τα δωμάτια ήταν ξενοίκιαστα; Εγώ θέλω τον τύπο από τον οποία προκύπτει το 0,24. Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν υπολογίσει τις χρεώσεις προηγούμενων ετών, και έτσι έχουν υπολογίσει το 0,24. Η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη εκεί και έχει αρχίσει και αγριεύει το πράγμα. Ξένοι δάσκαλοι vs τοπικής κοινωνίας που πήγαν να αλλάξουν τα δεδομένα... Γιατί δεν ρωτάει τον ηλεκτρολόγο ή τον ιδιοκτήτη πώς προκύπτει ο τύπος αυτός; Φυσικά εγγράφως, με χαρτί από την ΔΕΗ κλπ.
nvel Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Οι πειραγμενοι μετρητες (ως προς το τι γραφουν), δε βγαζουν κερδος στον ιδιοκτητη, αφου οτι γραφτηκε θα το πληρωθει η ΔΕΗ. Πιο πολυ μου μοιαζει "κλεψιμο" ρευματος απο τον ιδιο ωστε να τροφοδοτησει δικες του συσκευες (ποτιστικα, κλιματιστικα δικα του κλπ). στις ΕΗΕ η χρέωση ενέργειας και το ποσό πληρωμής προκύπτει από την καταγραφή του μετρητή στην είσοδο της ισχύος της εγκατάστασης που ανήκει στη ΔΕΗ και όχι από τους μετρητές που έχουν τοποθετηθεί στους πίνακες των δωματίων και που μπορούν να γράφουν ότι θέλουν
arxaggelos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 of topic. sorry κιολας αλλα οι εκπαιδευτικοί είναι ακόμη εξωφρενικά καλοπληρωμένοι' date=' δουλεύουν 24 διδακτικές ώρες την εβδομάδα/18 κανονικές και πλέον πληρώνονται 800ευρω? απο 1200-1300 που πέρναν παλιά. έλεος δηλαδη. οποιος δάσκαλος έχει παράπονο για τα λεφτά που πέρνει θα πρεπει να ντρέπετε πραγματικά....[/quote'] Εξωφρενικά κιόλας, ε; Είσαι τόσο βαθιά νυχτωμένος και μακριά από την πραγματικότητα, που δεν έχει κανένα νόημα να ξεκινήσουμε flame για αυτό το θέμα. Απλά, εντελώς φιλικά, θα σου πρότεινα να το ψάξεις λίγο παραπάνω και να μιλήσεις (χωρίς προκαταλήψεις όμως) με εκπαιδευτικούς, κάτι μάλιστα διάφορων ειδικοτήτων, για να πάρεις την συνολική εικόνα.
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 στις ΕΗΕ η χρέωση ενέργειας και το ποσό πληρωμής προκύπτει από την καταγραφή του μετρητή στην είσοδο της ισχύος της εγκατάστασης που ανήκει στη ΔΕΗ και όχι από τους μετρητές που έχουν τοποθετηθεί στους πίνακες των δωματίων και που μπορούν να γράφουν ότι θέλουν α, σορρυ, λαθος καταλαβα.
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Τη ρώτησα 100 φορές τη φίλη μου. Αυτά που λέει ισχύουν και δεν έχει λόγο να λέει ψέματα. Απλά δωμάτα-studio είναι χωρίς σοβαρές ηλεκτρικες συσκευές. Από το κάθε δωμάτιο ζητήθηκε ένα παρόμοιο ποσό, το οποίο προκύπτει από τις κιλοβατώρες που γράφουν οι μετρητές τους Χ0,24. Κλήθηκε ηλεκτρολόγος ο οποίος το μόνο που είπε είναι "αφού τα γράφει, τα κάψατε" και ο ιδιοκτήτης είναι ανένδοτος, καθώς λέει το χειμώνα, τα ενοικιαζόμενα δωμάτιά του δεν λειτουργούν ως ενοικιαζόμενα με την έννοια των 2-3 ημερών, αλλά ως κατοικίες, γιατί διαφορετικά θα τα χρέωνε 100 ευρώ τη νύχτα, όπως κάνει το καλοκαίρι. Είναι νόμιμο ο ιδιοκτήτης επιχείρησης εξοχικών κατοικιών (ΕΟΤ) -τελικά αυτό γράφει η απόδειξη- να αρνείται να πληρώσει το παραμικρό από τα πάγια της επιχειρησής του, τα οποία ούτως ή άλλως θα πλήρωνε αν τα δωμάτια ήταν ξενοίκιαστα; Εγώ θέλω τον τύπο από τον οποία προκύπτει το 0,24. Γιατί απ' ότι καταλαβαίνω, στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν υπολογίσει τις χρεώσεις προηγούμενων ετών, και έτσι έχουν υπολογίσει το 0,24. Η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη εκεί και έχει αρχίσει και αγριεύει το πράγμα. Ξένοι δάσκαλοι vs τοπικής κοινωνίας που πήγαν να αλλάξουν τα δεδομένα... Από αυτά που γράφεις βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν σε ενδιαφέρει και πολύ αν όντως οι ~541 kwh που χρεώθηκε όντως τις κατανάλωσε. Ρωτάς και ξαναρωτάς πως προκύπτει το 0,24/kwh. Ε το 0,24 προφανώς είναι αυθαίρετο, μόνο ο ιδιοκτήτης και οι ηλεκτρολόγοι μπορούν σου απαντήσουν μια και αυτοί είναι που το ισχυρίζονται. Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της φίλης σου είναι οι πολλές kwh και όχι το 0,24. Καλά ξεμπερδέματα
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της φίλης σου είναι οι πολλές kwh και όχι το 0,24. Όπα, τώρα το εννόησα αυτό. 541 κιλοβατώρες σε ένα μήνα είναι εξωφρενικά πολλές για studio. Εγώ σε τριάρι με desktop όλη τη μέρα ανοιχτό, laptops, τηλεόραση, πλυντήριο, θερμοσίφωνα (μικρή χρήση ελέω ηλιακού), κουζίνα και αρκετά φώτα, κατανάλωσα γύρω στις 550 κιλοβατώρες στο τετράμηνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατανάλωσε τόσο ρεύμα η κοπέλα σε ένα μήνα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι την κλέβουνε. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Το πρόβλημα είναι όταν είναι πολλά δωμάτια συνδεμένα σε ένα ρολόι ότι οι KW/h πάνε στην ανώτερη κλίμακα και εκεί οι χρεώσεις τσούζουν πολύ. Όχι μόνο η τιμή της kw/h αλλα και τα άλλα πάγια. Φαντάσου 10 δωμάτια * 500 kw/h. Βέβαια δεν έχει παρά να ζητήσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ να κάνει τον υπολογισμό μόνη της αν θέλει. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι παίζει επειδή είναι τουριστικό κατάλυμα.
BritGreek Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Το πρόβλημα είναι όταν είναι πολλά δωμάτια συνδεμένα σε ένα ρολόι ότι οι KW/h πάνε στην ανώτερη κλίμακα και εκεί οι χρεώσεις τσούζουν πολύ. Όχι μόνο η τιμή της kw/h αλλα και τα άλλα πάγια. Φαντάσου 10 δωμάτια * 500 kw/h. Βέβαια δεν έχει παρά να ζητήσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ να κάνει τον υπολογισμό μόνη της αν θέλει. Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι παίζει επειδή είναι τουριστικό κατάλυμα. Κοίτα, επειδή μίλησε και με κάποιους καθηγητές που έμειναν εκεί την προηγούμενη χρονιά, αυτό που τους είχε πει, με τον ηλεκτρολόγο να υποστηρίζει τον ιδιοκτήτη, ήταν ότι εκείνος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, εκτός από το χαράτσι. Άρα, στην ουσία επιμένει ότι αφού τα νοικιάζει ως σπίτια, ισχύουν οι κανονισμοί που διέπουν τα μισθωτήρια κατοικιών. Από αυτά που γράφεις βγάζω το συμπέρασμα ότι δεν σε ενδιαφέρει και πολύ αν όντως οι ~541 kwh που χρεώθηκε όντως τις κατανάλωσε. Ρωτάς και ξαναρωτάς πως προκύπτει το 0,24/kwh. Ε το 0,24 προφανώς είναι αυθαίρετο, μόνο ο ιδιοκτήτης και οι ηλεκτρολόγοι μπορούν σου απαντήσουν μια και αυτοί είναι που το ισχυρίζονται. Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της φίλης σου είναι οι πολλές kwh και όχι το 0,24. Καλά ξεμπερδέματα Δεν είναι οτι δεν με ενδιαφέρει. Απλά δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα μπορούσαν να πειράζονται οι μετρητές. Στην ουσία οι προηγούμενοι της είπαν ότι πήραν τους λογαριασμούς και ήταν οι περισσότεροι μέχρι 300-400 ευρώ, και ένας τελευταίος ο οποίος ήταν πολύ πάνω από χιλιάρικο, γιατί στα νησία, παρόλο που γράφουν ότι είναι εκκαθαριστικοί, στην ουσία δεν μετράει κανείς, εκτός από ελάχιστες φορές το χρόνο. Το 0,24 είχε προκύψει χονδρικά, γιατί ο ιδιοκτήτης και ο ηλεκτρολόγος θεωρούν αυτονόητο να πληρώνουν οι ενοικιαστές τα πάντα εκτός από το χαράτσι και δεν δέχονται (χωρίς να το ξέρουν οι ενοικιαστές όταν μπαίνουν, καθώς δεν υπάρχει μισθωτήριο, παρά μόνο μια νόμιμη απόδειξη) να πληρώσει τίποτα ο ιδιοκτήτης αφού άτυπα τα δωμάτια νοικιάζονται ως σπίτια. Στην ουσία προσθέτουν το σύνολο των λογαριασμών (όχι μόνο των κιλοβατώρων) και βγάζουν τη χρέωση της κιλοβατώρας, έτσι ώστε να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ ο ιδιοκτήτης για τα δωμάτιά του. Περιττό να σας πω ότι έχει γίνει χαμός, πολλοί καβγάδες και τσαμπουκάδες. Είδα το ρολόι, μέσω Skype. Είναι επιεικώς τεράστιο και δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση σ' αυτά που έχουμε στα σπίτια μας.
militarist Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Εγώ έμενα στην Σύρο για 2 χρόνια σε ενοικιαζόμενα, λοιπόν τον λογαρισμό ρευματος τον εβγαζζε ως εξης Μου είχε εγκαταστησει έναν μετρητη που μετρούσε τι; κιλοβατώρες που έκαιγα το δωματιο μου μονο. οταν ερχονταν ο λογαρισμος ολων των δωματιων τι; έδινα τον αριθμο που εγραφε ο μετρητης και πηγαινε στην ΔΕΗ και αυτην εβγαζε με βαση τα τατραγωνικα του δωματιου μου πόσο έπρεπε να πληρωσω. Πότε δεν πλήρωσα πάνω απο 120 ευρω το τετράμηνο. Να πώ πως δεν είχα συμβολαιο το σπίτι ήταν επιπλωμένο και φυσικα το νοικι ήταν πολυ μικρο!!!!!
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δεν είναι οτι δεν με ενδιαφέρει. Απλά δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα μπορούσαν να πειράζονται οι μετρητές. Οκ. Έχω εξηγήσει ήδη πως μπορείς να διαπιστώσεις κάτι τέτοιο στο post #45. Αν χρειάζεσαι περισσότερες λεπτομέρειες σε κάτι ευχαρίστως να βοηθήσω.
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2012 Στην ουσία οι προηγούμενοι της είπαν ότι πήραν τους λογαριασμούς και ήταν οι περισσότεροι μέχρι 300-400 ευρώ, και ένας τελευταίος ο οποίος ήταν πολύ πάνω από χιλιάρικο, γιατί στα νησία, παρόλο που γράφουν ότι είναι εκκαθαριστικοί, στην ουσία δεν μετράει κανείς, εκτός από ελάχιστες φορές το χρόνο. Το 0,24 είχε προκύψει χονδρικά, γιατί ο ιδιοκτήτης και ο ηλεκτρολόγος θεωρούν αυτονόητο να πληρώνουν οι ενοικιαστές τα πάντα εκτός από το χαράτσι και δεν δέχονται (χωρίς να το ξέρουν οι ενοικιαστές όταν μπαίνουν, καθώς δεν υπάρχει μισθωτήριο, παρά μόνο μια νόμιμη απόδειξη) να πληρώσει τίποτα ο ιδιοκτήτης αφού άτυπα τα δωμάτια νοικιάζονται ως σπίτια. Στην ουσία προσθέτουν το σύνολο των λογαριασμών (όχι μόνο των κιλοβατώρων) και βγάζουν τη χρέωση της κιλοβατώρας, έτσι ώστε να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ ο ιδιοκτήτης για τα δωμάτιά του. Δεν καταλαβαίνω γιατί εξανίστασαι στο bold κομμάτι. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ αποτελείται από το ρεύμα που κάηκε, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη της ΕΡΤ, τον ΦΠΑ και το χαράτσι. Εγώ που νοικιάζω σπίτι πληρώνω τα πάντα, εκτός από το χαράτσι. Γιατί να πρέπει να ισχύει κάτι διαφορετικό στην περίπτωση της φίλης σου; Νομίζω ότι είσαι παράλογος σε αυτό το κομμάτι. Ανακεφαλαίωση: -Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση να έκαψε αυτές τις κιλοβατώρες σε ένα μήνα, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Να φωνάξει δικό της ηλεκτρολόγο και να ελέγξει για διαρροή ή για κλέψιμο. -Εφόσον, καταννοήσετε ότι καλώς πληρώνει ΕΡΤ, δήμο και ΦΠΑ, να θέσει θέμα για το 0.24/kwh. Να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να πληρώνει την τιμή που αναγράφεται επάνω στο λογαριασμό για την κιλοβατώρα και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να πηγαίνουν τα λοιπά (ΕΡΤ, τέλη) αναλογικά με τα δωμάτια (όχι με τους ενοικιαστές). Για να είμαι ειλικρινής πάντως, δε νομίζω ότι θα έχει καμιά τεράστια διαφορά αν υπολογίζονται τα πάγια τέλη με διαφορετικό τρόπο. Δηλαδή, το ζήτημα είναι να γλυτώσει 5-10 ευρώ σε κάθε λογαριασμό ή να δει γιατί έχει τέτοια τραγική κατανάλωση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα