REDODIN7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2012 Όσο για την ευθύνη των εκπαιδευτικών που αναφέρεις, δυστυχώς έχεις δίκιο γιατί πολλοί ακόμη κατεβάζουν αμάσητα ότι τους πασάρεται. Αλλά σε λίγο μοιραία δεν θα πηγαίνει σχεδόν κανένας στα σχολεία των νησιών (γιατί απλά θα πρέπει να βάλει και 2-3 χιλιάρικα από την τσέπη του μέσα στη χρονιά για να "βγει", με τους μισθούς και το νομαδικό lifestyle που ανέφερα), και μείνουν άδεια τα σχολεία, τότε να δεις τί ωραία θα σφίξουν οι κώλοι και θα μαζεύονται οι γονείς να γκρινιάζουν στις διευθύνσεις που δεν έχουν να στείλουν προσωπικό. Το τραγικό είναι ότι βασικά θα γκρινιάζουν για τα πολυτελή 3x3 δωμάτιά τους που έμειναν άδεια, παρά για τα σχολεία των παιδιών τους που δεν θα έχουν προσωπικό. Ακούγεται κακό αλλά ας μείνουν αγράμματα τα παιδιά τους! Αφού δεν νοιάζονται αυτοί, άλλες εποχές θα τους είχαν στα όπα όπα κάποτε έλεγαν ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ τώρα όλα είναι κέρδος.
pournaras Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Μα είναι δυνατόν να βγάζουμε αναλογία για ρεύμα που έρχεται τουλάχιστον 1000άρικο σε ξενοδοχείο; Εκείνη θα πληρώσει τα πιεστικά για το γκαζόν σε έκταση 5 στρεμάτων, επειδή έχει ένα κρεβάτι να κοιμάται; Γίνεται να στέκει αυτό; Ηδη δεχεται να πληρωνει το ποσο του ρευματος που της αντιστοιχει βαση του μετρητη της, αρα το αντιστοιχο προσοστο σε παγια, ερτ, σημοτικα τελη κλπ. ποιος θα το πληρωσει; Κακως που δεχτηκε εξ' αρχης να πληρωνει ξεχωριστα ρευμα, αλλα απο τη στιγμη που δεχτηκε...
REDODIN7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Ηδη δεχεται να πληρωνει το ποσο του ρευματος που της αντιστοιχει βαση του μετρητη της' date=' αρα το αντιστοιχο προσοστο σε παγια, ερτ, σημοτικα τελη κλπ. ποιος θα το πληρωσει; Κακως που δεχτηκε εξ' αρχης να πληρωνει ξεχωριστα ρευμα, αλλα απο τη στιγμη που δεχτηκε...[/quote'] Δέχτηκε να πληρώνει το ρεύμα όχι τα πάγια! Με αυτό το σκεπτικό εγώ σαν ενοικιαστης εκτός από το ρεύμα που "καίω" θα έπρεπε να πληρώσω και το χαράτσι της ΔΕΗ.
archsatan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δέχτηκε να πληρώνει το ρεύμα όχι τα πάγια! Με αυτό το σκεπτικό εγώ σαν ενοικιαστης εκτός από το ρεύμα που "καίω" θα έπρεπε να πληρώσω και το χαράτσι της ΔΕΗ. Τί ειναι αυτά που λες μηχανικός-άνθρωπος; Πού κολλάει το χαράτσι με την ΔΕΗ; Anyway, εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουνα να πληρώνω ρεύμα, μιας και τα ενοικιαζόμενα είναι σαν ξενοδοχείο και όσες φορές έχω μείνει πλήρωνα στάνταρ ποσό (το 250άρι ήταν που με έριξε απ την καρέκλα!).
BritGreek Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Τί ειναι αυτά που λες μηχανικός-άνθρωπος; Πού κολλάει το χαράτσι με την ΔΕΗ; Anyway, εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουνα να πληρώνω ρεύμα, μιας και τα ενοικιαζόμενα είναι σαν ξενοδοχείο και όσες φορές έχω μείνει πλήρωνα στάνταρ ποσό (το 250άρι ήταν που με έριξε απ την καρέκλα!). Είναι πολύ ή λίγο;
pournaras Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δέχτηκε να πληρώνει το ρεύμα όχι τα πάγια! Με αυτό το σκεπτικό εγώ σαν ενοικιαστης εκτός από το ρεύμα που "καίω" θα έπρεπε να πληρώσω και το χαράτσι της ΔΕΗ. Τα παγια πανε πακετο με το ρευμα, διοτι ειναι εξοδα του χρηστη, και οχι του ιδιοκτητη, δεν ειναι ξεχωρα, οπως και ο φπα. Μηπως να μην τον πληρωσει ουτε αυτον επειδη συμφωνησε να πληρωσει μονο το ρευμα; Νομιζω δεν παει ετσι. Το χαρατσι δεν ειναι παγιο του ρευματος, ειναι φορος ακινητης περιουσιας.
BritGreek Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Τα παγια πανε πακετο με το ρευμα, διοτι ειναι εξοδα του χρηστη, και οχι του ιδιοκτητη, δεν ειναι ξεχωρα, οπως και ο φπα. Μηπως να μην τον πληρωσει ουτε αυτον επειδη συμφωνησε να πληρωσει μονο το ρευμα; Νομιζω δεν παει ετσι. Το χαρατσι δεν ειναι παγιο του ρευματος, ειναι φορος ακινητης περιουσιας. Συμφωνούμε απόλυτα σ'αυτό. Όμως ξαναλέω, ότι εγώ δεν μιλάω για σπίτι. Μιλάω για ενοικιαζόμενα δωμάτια ΧΩΡΙΣ δικό τους ρολόι, εκτός από ένα μετρητή. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα, ο λογαριασμός ξεπερνά το 1000άρικο τις περισσότερες φορές. Θέλεις να μου πεις ότι είναι υποχρέωση του ενοίκου ξενοδοχείου να πληρώνει τα τέλη βιομηχανικού ρεύματος, χωρίς ενοικιαστήριο; Στο όνομα ποιού; Ο λογαριασμός περιλαμβάνει (τον είδα σήμερα) και κάποιες κιλοβατώρες που υπολογίζονται με περίπου 0,55 αν θυμάμαι καλά. Ποιο ακριβώς οικιακό τιμολόγιο έχει ανάλογες χρεώσεις; Ο ενοικιαστής δεν είναι επαγγελματικός χρήστης του ρεύματος για να του αναλογούν τέτοια ποσά. Για σκέψου το λίγο όπως το βλέπω εγώ: Δωμάτιο στο οποίο δεν χρησιμοποιείται θερμοσίφωνας και κλιματιστικό, έχει μόνο ένα κουζινάκι που μπαίνει στην πρίζα, ένα ψυγείο στυλ mini-bar, 4 λάμπες για φως και ο υπολογιστής της. Είναι ποτέ δυνατόν να αναλογούν στον ενοικιαστή 130 ευρώ ρεύμα το μήνα; Όταν βλέπεις στο λογαριασμό τέλη κοινής ωφελείας 250 ευρώ, τέλη αποχέτευσης 180 ευρώ κλπ, από πού κι ως πού τα πληρώνει ο ένοικος ενός δωματίου σε ξενοδοχείο; Ποιός νόμος το προβλέπει αυτό; Εγώ θέλω να βρω το Νόμο ή τον κανονισμό του ΕΟΤ που διέπει τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, κι αν έχω άδικο, θα δώσω εγώ από το υστέρημά μου τα χρήματα στην κοπέλα η οποία πλέον κλαίει καθημερινά και φοβάται.
REDODIN7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Τα παγια πανε πακετο με το ρευμα, διοτι ειναι εξοδα του χρηστη, και οχι του ιδιοκτητη, δεν ειναι ξεχωρα, οπως και ο φπα. Μηπως να μην τον πληρωσει ουτε αυτον επειδη συμφωνησε να πληρωσει μονο το ρευμα; Νομιζω δεν παει ετσι. Το χαρατσι δεν ειναι παγιο του ρευματος, ειναι φορος ακινητης περιουσιας. Ναι οταν ειναι δικο μου οταν ομως καποιος μου το "δανιζει" δεν ειμαι υποχρεομενος. Τί ειναι αυτά που λες μηχανικός-άνθρωπος; Πού κολλάει το χαράτσι με την ΔΕΗ; Anyway, εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόμουνα να πληρώνω ρεύμα, μιας και τα ενοικιαζόμενα είναι σαν ξενοδοχείο και όσες φορές έχω μείνει πλήρωνα στάνταρ ποσό (το 250άρι ήταν που με έριξε απ την καρέκλα!). Που κολαει τωρα το οτι ειμαι μηχανικος? Για το ΕΕΤΗΔΕ μιλαω.
pournaras Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Συμφωνούμε απόλυτα σ'αυτό. Όμως ξαναλέω, ότι εγώ δεν μιλάω για σπίτι. Μιλάω για ενοικιαζόμενα δωμάτια ΧΩΡΙΣ δικό τους ρολόι, εκτός από ένα μετρητή. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα, ο λογαριασμός ξεπερνά το 1000άρικο τις περισσότερες φορές. Θέλεις να μου πεις ότι είναι υποχρέωση του ενοίκου ξενοδοχείου να πληρώνει τα τέλη βιομηχανικού ρεύματος, χωρίς ενοικιαστήριο; Στο όνομα ποιού; Ο λογαριασμός περιλαμβάνει (τον είδα σήμερα) και κάποιες κιλοβατώρες που υπολογίζονται με περίπου 0,55 αν θυμάμαι καλά. Ποιο ακριβώς οικιακό τιμολόγιο έχει ανάλογες χρεώσεις; Ο ενοικιαστής δεν είναι επαγγελματικός χρήστης του ρεύματος για να του αναλογούν τέτοια ποσά. Για σκέψου το λίγο όπως το βλέπω εγώ: Δωμάτιο στο οποίο δεν χρησιμοποιείται θερμοσίφωνας και κλιματιστικό, έχει μόνο ένα κουζινάκι που μπαίνει στην πρίζα, ένα ψυγείο στυλ mini-bar, 4 λάμπες για φως και ο υπολογιστής της. Είναι ποτέ δυνατόν να αναλογούν στον ενοικιαστή 130 ευρώ ρεύμα το μήνα; Όταν βλέπεις στο λογαριασμό τέλη κοινής ωφελείας 250 ευρώ, τέλη αποχέτευσης 180 ευρώ κλπ, από πού κι ως πού τα πληρώνει ο ένοικος ενός δωματίου σε ξενοδοχείο; Ποιός νόμος το προβλέπει αυτό; Εγώ θέλω να βρω το Νόμο ή τον κανονισμό του ΕΟΤ που διέπει τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, κι αν έχω άδικο, θα δώσω εγώ από το υστέρημά μου τα χρήματα στην κοπέλα η οποία πλέον κλαίει καθημερινά και φοβάται. Μα για αυτο ειπα εξ' αρχης οτι κακως πληρωνει γενικοτερα ρευμα, απο τη στιγμη που υπαγεται σε ενοικιαζομενα δωματια του ΕΟΤ κλπ. Απο τη στιγμη ομως που αποδεχτηκε να πληρωσει τις κιλοβατωρες που της αντιστοιχουν δε βλεπω πως θα γινει να αποφυγει αυτα που ακολουθουν τις κιλοβατωρες. Ξαναλεω, κακως πληρωνει και ρευμα, αν μπορει ας παει σε αλλα ενοικιαζομενα που το ρευμα περιεχεται μεσα στην τιμη (κι ας πληρωσει και 300 το μηνα, 50 παραπανω), να τελειωνει.
Joshua21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Συμφωνούμε απόλυτα σ'αυτό. Όμως ξαναλέω, ότι εγώ δεν μιλάω για σπίτι. Μιλάω για ενοικιαζόμενα δωμάτια ΧΩΡΙΣ δικό τους ρολόι, εκτός από ένα μετρητή. Στο συγκεκριμένο συγκρότημα, ο λογαριασμός ξεπερνά το 1000άρικο τις περισσότερες φορές. Θέλεις να μου πεις ότι είναι υποχρέωση του ενοίκου ξενοδοχείου να πληρώνει τα τέλη βιομηχανικού ρεύματος, χωρίς ενοικιαστήριο; Στο όνομα ποιού; Ο λογαριασμός περιλαμβάνει (τον είδα σήμερα) και κάποιες κιλοβατώρες που υπολογίζονται με περίπου 0,55 αν θυμάμαι καλά. Ποιο ακριβώς οικιακό τιμολόγιο έχει ανάλογες χρεώσεις; Ο ενοικιαστής δεν είναι επαγγελματικός χρήστης του ρεύματος για να του αναλογούν τέτοια ποσά. Για σκέψου το λίγο όπως το βλέπω εγώ: Δωμάτιο στο οποίο δεν χρησιμοποιείται θερμοσίφωνας και κλιματιστικό, έχει μόνο ένα κουζινάκι που μπαίνει στην πρίζα, ένα ψυγείο στυλ mini-bar, 4 λάμπες για φως και ο υπολογιστής της. Είναι ποτέ δυνατόν να αναλογούν στον ενοικιαστή 130 ευρώ ρεύμα το μήνα; Όταν βλέπεις στο λογαριασμό τέλη κοινής ωφελείας 250 ευρώ, τέλη αποχέτευσης 180 ευρώ κλπ, από πού κι ως πού τα πληρώνει ο ένοικος ενός δωματίου σε ξενοδοχείο; Ποιός νόμος το προβλέπει αυτό; Εγώ θέλω να βρω το Νόμο ή τον κανονισμό του ΕΟΤ που διέπει τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, κι αν έχω άδικο, θα δώσω εγώ από το υστέρημά μου τα χρήματα στην κοπέλα η οποία πλέον κλαίει καθημερινά και φοβάται. Φίλε μου κάπου δε τα λες καλά. Από τη μία λες όχι θερμοσίφωνας, όχι κλιματιστικό, μόνο κουζινάκι + ψυγείο + 4 λάμπες + pc, αλλά από την άλλη πως της αναλογούν 130 ευρώ το μήνα δηλαδή 130/0,24=541 kwh το μήνα ή 2.164 το τετράμηνο!!!! Αυτή η κατανάλωση είναι εξωφρενικά υψηλή, ψυγείο-λάμπες-pc δεν καίνε πολύ. Ή την κλέβουν ασύστολα με κάποιο τρόπο στις kwh ή το φουρνάκι ψήνει όλο το 24ωρο
clockwork Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Τ απελπισμένους ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ εκπαιδευτικούς που παίρνουν κυριολεκτικά 3.60 για το σχολείο που πάνε τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. of topic. sorry κιολας αλλα οι εκπαιδευτικοί είναι ακόμη εξωφρενικά καλοπληρωμένοι, δουλεύουν 24 διδακτικές ώρες την εβδομάδα/18 κανονικές και πλέον πληρώνονται 800ευρω? απο 1200-1300 που πέρναν παλιά. έλεος δηλαδη. οποιος δάσκαλος έχει παράπονο για τα λεφτά που πέρνει θα πρεπει να ντρέπετε πραγματικά....
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εγώ λέω να υπολογίσουμε πόσα λεπτά την ημέρα κάνει διάλλειμα από την δουλειά του ο από πάνω και να αφαιρέσουμε τα αντίστοιχα λεφτά από τον μισθό του. Σαν δεν ντρέπεται 1
BritGreek Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) of topic. sorry κιολας αλλα οι εκπαιδευτικοί είναι ακόμη εξωφρενικά καλοπληρωμένοι, δουλεύουν 24 διδακτικές ώρες την εβδομάδα/18 κανονικές και πλέον πληρώνονται 800ευρω? απο 1200-1300 που πέρναν παλιά. έλεος δηλαδη. οποιος δάσκαλος έχει παράπονο για τα λεφτά που πέρνει θα πρεπει να ντρέπετε πραγματικά.... Μάλλον δεν είσαι της δουλειάς και γι' αυτό τα λες. Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς παίρνουν οργανική θέση σε περιοχή που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον τόπο κατοικίας τους. Έτσι, αν έχουν οικογένεια, έχουν να συντηρήσουν 2 σπίτια στην ουσία. Επίσης, δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί, όταν σε μικρά μέρη στέλνουν πχ 3 φιλολόγους σε σχολεία με 10 παιδιά, για μαθήματα που μπορεί να κάνει ένας. Είναι έτσι το σύστημα. Τι φταίνε οι εκπαιδευτικοί; Και βλέπεις από αυτά που γράφω, ότι οι συνθήκες δεν είναι και ιδιαίτερα καλές. Για να μην πω για τους αναπληρωτές, οι οποίοι φέτος έχουν δουλειά και του χρόνου δεν έχουν. Αν επιτρέπεται, εσύ τι ακριβώς έχεις σπουδάσει, και πόσα χρήματα, χρόνο και κόπο έχεις επενδύσει στις σπουδές σου; Ρωτώ για να καταλάβω ποιο μέτρο σύγκρισης έχεις για να μπορείς να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη για τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Χωρίς παρεξήγηση,φυσικά. Να δεχτώ ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν αξίζουν όχι μόνο αυτά τα χρήματα, αλλά δεν θα έπρεπε καν να δουλεύουν στον κλάδο. Όμως, εκεί πρέπει να φροντίσει το κράτος να έχει κάποιους μηχανισμούς να τους ελέγχει και να τους αξιολογεί. Δηλαδή, στην Κύπρο που οι φιλόλογοι με μεταπτυχιακό παίρνουν 2000 ευρώ, είναι εφοπλιστές; Οι σπουδές είναι επένδυση, κατά τη γνώμη μου, και η επιλογή του τομέα σπουδών του καθένα θα πρέπει να σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο που αγαπάει κοιτάζοντας ταυτόχρονα και την πιθανή απόδοση που θα έχει η επένδυσή του (ή της οικογένειάς του) από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης. Και η δουλειά του ΤΙΜΙΟΥ καθηγητή στην Ελλάδα, μόνο προσοδοφόρα δεν είναι. Και αυτό δεν έχει σχέση με τις ώρες απασχόλησης. Οι σωστοί καθηγητές διαβάζουν πριν κάνουν μάθημα. Πάντα. Και διορθώνουν, και φτιάχνουν σχέδια μαθήματος, και διορθώνουν, Δεν είναι μόνο οι ώρες διδασκαλίας. Φίλε μου κάπου δε τα λες καλά. Από τη μία λες όχι θερμοσίφωνας, όχι κλιματιστικό, μόνο κουζινάκι + ψυγείο + 4 λάμπες + pc, αλλά από την άλλη πως της αναλογούν 130 ευρώ το μήνα δηλαδή 130/0,24=541 kwh το μήνα ή 2.164 το τετράμηνο!!!! Αυτή η κατανάλωση είναι εξωφρενικά υψηλή, ψυγείο-λάμπες-pc δεν καίνε πολύ. Ή την κλέβουν ασύστολα με κάποιο τρόπο στις kwh ή το φουρνάκι ψήνει όλο το 24ωρο Αφού τόσο γράφει ο μετρητής; Τι να πουν οι καθηγητές; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2012 από BritGreek
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Αφού τόσο γράφει ο μετρητής; Τι να πουν οι καθηγητές; Το "Τι να πουν οι καθηγητές;" δεν το καταλαβαίνω, για τη φίλη σου δεν μιλάμε; Από τη φίλη σου δεν ζητήθηκαν τα 130€; Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά και τα 130 ζητήθηκαν από πολλούς καθηγητές μαζί; Όσο για το "Αφού τόσο γράφει ο μετρητής;" όπως είπα και πριν οι 541 kwh για 1 μήνα μου φαίνονται όχι απλά πολλές, αλλά εξωφρενικά πολλές. Κατά τη δική μου άποψη πάντα δεν θα έπρεπε να είχε γράψει πάνω από 100 σε 1 μήνα. Αν ήμουν στη θέση σου και ήθελα να βοηθήσω τη φίλη μου θα τη ρωτούσα: * Είσαι σίγουρη πως δεν άναβες κλιματιστικό, πως δεν μαγείρευες, πως τελοσπάντων δεν χρησιμοποιούσες κάποια εξαιρετικά ενεργοβόρα ηλεκτρική συσκευή για πολλές ώρες καθημερινά; * Έλεγξες η ίδια την ένδειξη του μετρητή ΚΑΙ όταν έπιασες το δωμάτιο ΚΑΙ όταν σου ζητήθηκε το υπέρογκο ποσό των 130? Εφόσον η απάντηση και στα δύο είναι ναι, τότε θα πρέπει να ελεγθεί αν το ρεύμα που γράφει ο μετρητής πηγαίνει μόνο στο δικό της δωμάτιο ή αν ηλεκτροδοτεί άλλα 5-6 δωμάτια ή τα πιεστικά για 5 στρέμματα γκαζόν ή οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και αν ο ίδιος ο μετρητής είναι "πειραγμένος". Ξέρω είναι δύσκολοι και ίσως πολυέξοδοι αυτοί οι έλεγχοι, αλλά σίγουρα πιο οικονομικοί από τα 130€ που θα πληρώνει για 9 μήνες. Εντελώς ενημερωτικά πάντως αν το δωμάτιο αυτό είχε δικό του ρολόι με οικιακό τιμολόγιο, στην περίπτωση 2001-3000 kwh ανά τετράμηνο θα πλήρωνε κάπου 16 λεπτά την kwh + πάγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα