akpe Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω up-to-date λίστα με τους κωδικούς δραστηριοτήτων για επιχειρήσεις που δηλώνουμε στην Δ.Ο.Υ.; Π.χ. για υπηρεσίες ανεξάρτητου δημοσιογράφου με αναζήτηση σε ιστοσελίδες και forum βρίσκω δυο κωδικούς, 92.40.10.01 και 63.99.10.01. Διαβάζω πως το 2008 οι κωδικοί άλλαξαν αλλά δεν μπορώ να βρω ποιος από αυτούς ισχύει σήμερα. Ευχαριστώ!
DrLo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 http://www.power-tax.gr/upload/panw_mpara/New%20Kad.pdf 1
akpe Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ παίδες! Γνωρίζει κανείς τι γίνεται στην περίπτωση που η δραστηριότητα του ΚΑΔ διαφέρει ελαφρώς από τον τίτλο επαγγέλματος που έχω στην σφραγίδα μου; Π.χ. ο ΚΑΔ είναι "ανεξάρτητου δημοσιογράφου", η σφραγίδα μου γράφει σκέτο "δημοσιογράφος". Πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια; Παρ'ότι δεν υπάρχει άλλος κωδικός δημοσιογράφου (και αν δεν ήμουν ανεξάρτητος δεν θα είχα ΟΑΕΕ) παίζει να με τρέχουν στην ΔΟΥ; Ξέρω πως θα έπρεπε να ρωτήσω λογιστή ή την ίδια την εφορία, μόλις έμαθα όμως ότι έχω ελάχιστο χρονικό περιθώριο να βγάλω βιβλία. Δεν έχω την πολυτέλεια να περιμένω μέχρι την Δευτέρα να ρωτήσω στο μητρώο της ΔΟΥ μου,πρέπει να μάθω άμεσα (χτές) προκειμένου αν χρειαστεί να αλλάξω/παραγγείλω νέα σφραγίδα. Αν ξέρει κανείς τι παίζει, please share
DrLo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δε νομίζω να πολύπαίζει ρόλο τι ακριβώς γράφει το ΚΑΔ που έχεις δηλώσει. η μόνη στιγμή που κατάλαβα ότι παίζει κάποιο ρόλο ήταν όταν βγήκαν κάτι επιδοτήσεις για να επιλεγείς έπρεπε να έχεις έχεις τα περισσότερα έσοδά σου από κάποιους ΚΑΔ (με βάση τα Ε3 φαντάζομαι). Αλλιώς δε παίζει ρόλο πχ εγώ είμαι μηχανικός που ασχολούμαι με κάτι συγκεκριμένο αλλά έχω δηλώσει 1 και μοναδικό ΚΑΔ κάποιο γενικό του στυλ "Γενικές υπηρεσίες μηχανικών" που περιλαμβάνει αρκετούς υπο-ΚΑΔ. ποτέ δεν απασχόλησε κανέναν. υγ: πιθανότατα χρησιμοποιούνται και για στατιστικούς λόγους και για να παρακολουθεί το κράτος την μεταβολή στη δραστηριοτητα συγκεκριμένων τομέων και να σχεδιάζει κατάλληλα τη στρατιγική σε ταυτούς ..... χφμχ χμ χα χα χα χα χα ... sorry δεν άντεξα :) :) Όσον αφορά στη σφραγίδα, έχω αλλαξει δνση και ΔΟΥ εδώ και ~4 χρόνια και τελευταία φορά που πήγα εφορία και το είδαν μου είπαν ... - "και γιατί δεν αλλάζεις σφραγίδα ?" - "ε, έλειπα εξωτερικό και ήταν λίγο δύσκολο να ξαναέρθω κλπ κλπ κλπ" - "ε, καλά, αμα είναι πηγαινε βγάλε μια άλλη σφραγίδα όταν μπορείς" - "πρέπει να τη φέρω και από εδώ" (βασικά δεν ήξερα αν έπρεπε κάπω να έγκριθεί η σφραγίδα ή να σφραγίσω κάτι ώστε να την έχουν" - "όχι μορέ, απλά πήγαινε βγάλε μια σφραγίδα για να μη διορθώνεις χειρόγραφα" 1
akpe Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Στην χειρότερη δηλαδή τους λέω ότι θα την αλλάξω και θα συμπληρώνω το ανεξ. χειρόγραφα. :ρ Ευχαριστώ Αποστολή από το HTC Sensation XE with Beats Audio με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα