Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Switch Cisco


ydrohoos1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με το switch cisco SG 100-16 χωρίς απαραίτητα να ωφελείται σε αυτό.Πάνω του συνδέω 7 τερματικά και 1 router (το router για παροχή internet). Η καλωδίωση των 6 απο τα 7 τερματικά γίνεται με SFTP CAT6 (βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις). Το πρόβλημα είναι οτι το switch βλέπει μόνο τα 5 τερματικά απο τα 7. Άλλαξα τα καλώδια στις πόρτες του switch για να δω μήπως και οι συγκεκριμένες πόρτες είναι ελαττωματικές αλλα δέν είναι(στις ίδιες πόρτες άλλες συνδέσεις δουλεύουν. Έλεγξα την καλωδίωση στις 2 αυτές γραμμές που παρουσιάζουν το πρόβλημα αλλα όλα είναι σωστά.

Το τρελό της υπόθεσης είναι οτι έβγαλα αυτές τις συνδέσεις που δεν δουλεύουν πάνω στο switch και τις έβαλα στο router(το οποίο έχω συνδεδεμένο με το switch) και δουλεύουν κανονικότατα. Εξάλλου όλες οι γραμμές είχαν τεσταριστεί με LAN tester και όλα δούλευαν κανονικά.

 

Να σημειωθεί οτι το router ειναι Gigabit. Ίσως να δούλεψαν στο router γιατι απο κάποιο είδος θορύβου δεν καλύπτουν τα στάνταρ της Gigabit συνδεσμολογίας του switch. Δεν θα έπρεπε όμως να τα αναγνωρίσει αυτόματα σαν 100Mbit; Χρειάζομαι τα φώτα σας σε αυτό το πραγματικά περίεργο πρόβλημα(για μένα).

 

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα μπορουσες για δοκιμη να μπεις στο cisco και να ορισεις σαν 100 την θυρα αντι για 1000 η/και να το κανεις και στο Pc που ειναι στην αλλη πλευρα.ναι μπορει να ξεπερναει τα 100 μετρα η κατι αλλο να το εμποδιζει να παιξει 1000 η να μην γινεται σωστα το negotation για το που θα παιξουν με αποτελεσμα να μην το βλεπει.να αλλαζες Ios στο cisco δεν νομιζω οτι θα κερδισεις κατι αλλα αν θες και βρεις το κανεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...