ark1994 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Καλησπέρα ,θέλω να στείλω 700 ευρώ σε έναν φιλο στην Αγγλία..ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να του τα στείλω ;
deesnider Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Πολλοί τρόποι υπάρχουν, αλλά ένας από τους ταχύτερους (φτάνουν την ίδια στιγμή που τα στέλνεις) και παράλληλα με ιδιαίτερα χαμηλή προμήθεια, είναι μέσω της intel express (κάτι αντίστοιχο με την πολύ πιο γνωστή western union, αλλά με σημαντικά χαμηλότερο κόστος).
ark1994 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 μεταφορα απο λογαριασμο? Εννοείς από τον δικό μου λογαριαμό στον δικό του;Δεν εχει σχέση το ότι ειναι στο εξωτερικό; Πολλοί τρόποι υπάρχουν, αλλά ένας από τους ταχύτερους (φτάνουν την ίδια στιγμή που τα στέλνεις) και παράλληλα με ιδιαίτερα χαμηλή προμήθεια, είναι μέσω της intel express (κάτι αντίστοιχο με την πολύ πιο γνωστή western union, αλλά με σημαντικά χαμηλότερο κόστος). Από ότι κοίταξα η intel express είναι Αθήνα ,εγώ είμαι Θεσσαλονίκη..η western union μου ζήτησε επιπλέον 35 ευρώ οπότε ψάχνω κατι πιο οικονομικό,σε ευχαριστώ πάντως)
deesnider Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Εννοείς από τον δικό μου λογαριαμό στον δικό του;Δεν εχει σχέση το ότι ειναι στο εξωτερικό; Διατραπεζικά είναι δεδομένο ότι γίνεται. Από οποιαδήποτε προς οποιαδήποτε χώρα. Απλώς πρέπει να σου δώσει ο παραλήπτης τα στοιχεία του λογαριασμού του, καθώς και το IBAN. Πάντως και με αυτό τον τρόπο, η προμήθεια είναι υπολογίσιμη, αν και υποθέτω ότι δεν είναι ίδια από και προς όλες τις χώρες. Επίσης, δεν ξέρω αν σε απασχολεί, αλλά υπάρχει περίπτωση η μεταφορά να πάρει μερικές μέρες, σε αντίθεση με τις υπηρεσίες money transfer, μέσω των οποίων γίνεται αμέσως. Από ότι κοίταξα η intel express είναι Αθήνα ,εγώ είμαι Θεσσαλονίκη..η western union μου ζήτησε επιπλέον 35 ευρώ οπότε ψάχνω κατι πιο οικονομικό,σε ευχαριστώ πάντως) Ομολογουμένως δεν το ήξερα ότι η intel express δεν έχει καταστήματα εκτός Αθηνών. Είναι βέβαιο; Η western union πάντως, είναι όντως ακριβή συγκριτικά (τουλάχιστον ήταν, μέχρι πριν από τρία χρόνια που τη χρησιμοποίησα για τελευταία φορά. Αν και, για να σου πω την αλήθεια, τα €35,00 δε μου φαίνονται και τόσο παράλογα, για μεταφορά €700,00...)
lambroszekis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Διατραπεζικά είναι δεδομένο ότι γίνεται. Από οποιαδήποτε προς οποιαδήποτε χώρα. Απλώς πρέπει να σου δώσει ο παραλήπτης τα στοιχεία του λογαριασμού του, καθώς και το IBAN. Πάντως και με αυτό τον τρόπο, η προμήθεια είναι υπολογίσιμη, αν και υποθέτω ότι δεν είναι ίδια από και προς όλες τις χώρες. Επίσης, δεν ξέρω αν σε απασχολεί, αλλά υπάρχει περίπτωση η μεταφορά να πάρει μερικές μέρες Μπορεις να κανεις εμβασμα μεσω e-banking, το μονο που θα χρειαστεις ειναι το IBAN του φιλου σου καθως και το swift-code (BIC). Σχετικα με την ταχυτητα της συναλλαγης θα γινει απο την αμεσως επομενη εργασιμη που θα καταθεσεις τα χρηματα, αν το κανεις κατα τις εργασιμες ωρες(07:30-14:30..περιπου) ισως πραγματοποιηθει η συναλλαγη και την ιδια ημερα. Οσον αφορα το κοστος ειναι πολυ χαμηλο και αναλογα την χωρα προορισμου την τραπεζα δεν ξεπερναει το 1€. Προσωπικα εχω κανει εμβασμα απο Εθνικη σε Τραπεζα του Βελγιου(BnP Paribas Fortis) με κοστος 0,50€ και απο Eurobank στην ιδια τραπεζα με κοστος 0,80€. Ισως για Αγγλια επηρεασει λιγο το συναλλαγμα.
ark1994 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ,κατά πάσα πιθανότητα θα τα στείλω μέσω τραπέζης..Μέσω ταχυδρομείου που σκεφτόμουν δεν προτείνεται ε ;
Gryzor Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Μέσω τραπέζης, €1 για μεταφορά €700; Νομίζω ούτε κατά διάνοια... Η Western Union μπορεί να είναι πιο ακριβή, το πλεονέκτημα όμως είναι ακριβώς ότι έχει καταστήματα παντού... Η Intel Express είναι Γεωργιανή εταιρεία, αναρωτιέμαι πόσα καταστήματα να έχει στην Αγγλία Με ταχυδρομείο μπορεί απλά να τα χάσεις...
deesnider Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2012 Η Intel Express είναι Γεωργιανή εταιρεία Αν σου πω ότι, μετά από 5 χρόνια που μένω εδώ, τώρα το μαθαίνω αυτό, θα με πιστέψεις; Έσκισα πάλι...
Gryzor Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Αν σου πω ότι, μετά από 5 χρόνια που μένω εδώ, τώρα το μαθαίνω αυτό, θα με πιστέψεις; Έσκισα πάλι... http://www.intelexpress.ge/
kage Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Μπορεις να κανεις εμβασμα μεσω e-banking, τ το κοστος ειναι πολυ χαμηλο και αναλογα την χωρα προορισμου την τραπεζα δεν ξεπερναει το 1€. Προσωπικα εχω κανει εμβασμα απο Εθνικη σε Τραπεζα του Βελγιου(BnP Paribas Fortis) με κοστος 0,50€ και απο Eurobank στην ιδια τραπεζα με κοστος 0,80€. Ισως για Αγγλια επηρεασει λιγο το συναλλαγμα. ποτε? θα μας τρελανετε τελειως.απο εθνικη εμβασμα σε αλλη ελληνικη τραπεζα κοστιζει 1,5ευρω μεσω ebanking. αν τωρα το εγχωριο εμβασμα ειναι πιο ακριβο με το εξωτερικο τοτε ....
EddieObscurant Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Κάθε μήνα στέλνω λεφτά στο εξωτερικό με e-banking(ευρώπη σε ευρώ, λιγότερα απο 1000 ευρώ) και χρεώνεται μισο ευρώ ο λογαριασμός μου και αλλο μισο ευρώ ο λογαριασμός του παραλήπτη. Για μεταφορά σε άλλο νόμισμα σε χρεωνει 5-7 ευρώ με μέγιστο το 5% του συνολικού ποσού αν θυμάμαι καλά. Δες αν σας συμφέρει περισσότερο να του τα στείλεις εσύ σε ευρώ και να χρεώσουν αυτόν μετά σε συνάλλαγμα όταν θα σηκώσει τα λεφτά. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2012 από EddieObscurant
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα