Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια, λιγη βοηθεια να φτιαξω αυτο που λεω στον τιτλο.

εχω βαλει τον νεοαποκτηθεν samsung 830 128gb στο Main PC της υπογραφης μου.

στο ιδιο πισι εχω (πιο σωστα, ειχα) επισης 2HDD χ 640GB σε RAID 0. εβαλα τον SSD με τα 7αρια, φρεσκια εγκατασταση, αλλα θελω να κρατησω το RAID 0 των HDD. πως το ρυθμιζω?

Δημοσ.

Έσυ αυτό που ζητάς είναι να 'χεις τον Samsung σε AHCI mode και τους HDD's σε RAID, δυστυχώς αυτό δεν γίνετε γιατί οι υποδοχές 4-5 δουλεύουν σε AHCI ή RAID σαν τις 0-3, ποτέ διαφορετικά AHCI 0-3 AHCI και η 4-5. Μόνο σε IDE mode γίνετε αλλά δεν είναι χρήσιμο. Άστo σε RAID mode ο SSD θα 'χει όλα τα καλούδια του on εκτός απο το TRIM το οποίο έχει να κάνει με τους Drivers της amd και τα Windows. Η intel τώρα έβαλε σε raid trim support. Tα τωρινά ssd έχουν καλό garbage collection όπως ο 830 οπότε δεν θα σε ρίξει και πολύ, οι sandforce υποφέρουν από το no-trim πιο πολύ.

Δημοσ.

O @50EuroUser έχει δίκιο και είναι κ αυτό που σκέφτηκα κ εγώ πρώτο παρ'ολα αυτά το manual της μητρικής σου αφήνει ένα μικρο παραθυράκι.. αν δέχεται τις ρυθμίσεις που σου έγραψα καλώς,αλλιώς κλείνει κ το παράθυρο.

Για να συμβεί αυτό άνετα θα έπρεπε να έχεις 2 διαφορετικούς controler όπως έχει η δική μου μητρική..

Δημοσ.

αν υπαρχει η δυνατοτητα, δεν ειναι θεμα SB? το SB δεν ελεγχει τους δισκους?

για να υπαρχουν 2 controllers, νομιζω, οτι θα πρεπει να ειναι οπως στην αλλη μητρικη που εχω στο HTPC, η οποια εχει 6 θυρες απο το SB750 + 2 θυρες με εξωτερικο controller. σωστα?

παντως εστειλα κι ενα e-mail στη GIGABYTE να δω τι θα μου απαντησουν..!!

Δημοσ.

Αυτό που σου λέω είναι ότι, αν επιλέγοντας απο το bios ahci, το trim δουλευει κανονικά (δηλαδή έχεις κάνει τις απαραιτητες ρυθμίσεις στο λειτουργικό, έχεις περάσει drivers κλπ) τότε ομοιως θα δουλεύει (έχοντας τις ίδιες προυποθέσεις -drivers ρυθμίσεις-) και αν απο το bios εχεις την επιλογή σε raid και ο ssd δεν είναι σε κάποιο array δλδ δουλεύει σαν ahci. Για τα παραπάνω δεν χρειάζεται να βάλεις πρώτα το δίσκο σε achi. Κατευθειαν σε raid και κάνε τις ρυθμίσεις.

Επισης για drivers κατέβασε απο το site της amd και όχι απο τις gigabyte που απο οτι βλέπω είναι απο το 2010-11. Για 64-bit λειτουργικό κατέβασε απο εδώ και το chipset driver και το raid driver http://support.amd.c..._windows.aspx#2

edit : Τους 2 controllers που τους είδες? Εναν controller έχει η μητρική σου.

Δημοσ.

Eddie, τους εχω κατεβασει και εγκαταστησει ηδη αυτους τους drivers!!!! θα το δοκιμασω...

2 controllers sata εχει η μητρικη του HTPC, διευκρινησα..!!!!! οχι η 990XA-UD3...!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...