Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπότε όποιος αράζει, έχει και την συνείδησή του ήσυχη ε;

walking dead πάρε μια χρυσή ευκαιρία και ξεκίνα ψάξιμο. Καλή τύχη.

• Like 1
Δημοσ.

Δουλειά;

Δεν έμαθες; βγήκε νόμος που καταργείται αυτή η λέξη και κάποιες επακόλουθες φράσεις...

· Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα "Θα κάνετε ησυχία να

κοιμηθούμε?

δουλεύουμε αύριο " (σιγά να μην δουλεύει αύριο ).

· Κατά συνέπεια καταργείται και η

συνώνυμη έκφραση "Τελειώνετε κυρία μου,έχουμε και δουλειές" (επίσης σιγά να έχει δουλειές ).

· Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση " Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις "

· καταργείται πλέον το σύνθημα " Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο " (άμα βρείς πελάτη, τότε του δίνεις και το δίκιο).

· Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού

(εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).

· Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική (η «σύνταξη» είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).

· Η φράση " εθελοντική εργασία " θεωρείται πλέον πλεονασμός.

Ο όρος " εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.

· Έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου

συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά " Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; "

· Από την έκφραση " δουλειές με φούντες" κρατήστε τις φούντες, ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα!

· Ξεχάστε τη δικαιολογία " άργησα γιατί είχα μία δουλειά " καθώς δεν περνάνε πια αυτά ..

· Η έκφραση " εργασία και χαρά" καταργείται μέχρι νεωτέρας.

· Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου:

" τι δουλειά έχεις εσύ εδώ; "

" άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις; "

" τι δουλειά είχες με αυτόν; "

· Τώρα το «δουλειά δεν είχε ο διάολος .. » πρέπει να τεκμηριωθεί ως προς το πρώτο μέρος

• Like 3
Δημοσ.

Το εχεις υπολογίσει με τα κοληταρια πινοντας το φρεντακι σας ε;

Άλλοι πίνουν φρεντάκι, άλλοι την βγάζουνε με βότκες στον Κιάμο. Όπως αρέσει στον καθένα.

Δημοσ.

Βρήκε 2 δουλειές, δεν αντιλέγω...Οι οποίες ειναι 50+50 χλμ απο δω που μενουμε την πληρώνουν για 4ωρο πενθήμερο 250ε, αλλά να δουλεύει 8ωρο.

Αλλο καλά;

Ε, δεν πειράζει, μπορεί τα μεταφορικά να βγαίνουν πιο πολύ από τον μισθό των 250 ευρώ, αλλά να μην βάλεις και τίποτα από την τσέπη σου για να δουλεύεις; ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αυτό έχει σημασία :P

Δημοσ.

Βρες άλλη κοπέλα :lol:

Μια κοπέλα που άνοιξε περύσι στην περιοχή μου μαγαζί για μανικιούρ κλτ και το κρατάει μόνη της, έχει βγάλει και τα λεφτά της σύνταξης.

Καλά ντάξει, κάτι μας είπες.

200ε νοίκι στη ξεφτίλα. Αλλα 50 τα τσιλιμιλι κοινοχρηστοειδή. 230 το τέβε, πάμε στα 500 στρόγγυλα πάγια έξοδα.

Δε βάζω τα υλικά, κινητά, το πως πηγαίνει στη δουλειά.

Με 500ε πάγια έξοδα (που παίζει να'ναι παραπάνω) εβγαλε και τα λεφτά της σύνταξης. Δηλαδή βγάζει κανα 2000 το μήνα ας πούμε...

Τι στιγμή που ΣΕ μια γειτονια (τη δική μου) σε ενα Ο.Τ. έχω μια κομμώτρια παράνομη και 2 αισθητικούς. (που ξέρω εγώ που δεν ασχολούμαι κιόλα!)

Είναι ενα επαγγελμα που χει πολυ μαυρίλα σε σπίτι = πολυ φθηνότερα = πολύ λιγότερος κόσμος για το επίσημο-ακριβό μαγαζί.

Της εύχομαι ολόψυχα να τα πηγαίνει άριστα κατά τα άλλα.

Δημοσ.

Καλά ντάξει, κάτι μας είπες.

200ε νοίκι στη ξεφτίλα. Αλλα 50 τα τσιλιμιλι κοινοχρηστοειδή. 230 το τέβε, πάμε στα 500 στρόγγυλα πάγια έξοδα.

Δε βάζω τα υλικά, κινητά, το πως πηγαίνει στη δουλειά.

Με 500ε πάγια έξοδα (που παίζει να'ναι παραπάνω) εβγαλε και τα λεφτά της σύνταξης. Δηλαδή βγάζει κανα 2000 το μήνα ας πούμε...

Τι στιγμή που ΣΕ μια γειτονια (τη δική μου) σε ενα Ο.Τ. έχω μια κομμώτρια παράνομη και 2 αισθητικούς. (που ξέρω εγώ που δεν ασχολούμαι κιόλα!)

Είναι ενα επαγγελμα που χει πολυ μαυρίλα σε σπίτι = πολυ φθηνότερα = πολύ λιγότερος κόσμος για το επίσημο-ακριβό μαγαζί.

Της εύχομαι ολόψυχα να τα πηγαίνει άριστα κατά τα άλλα.

Όπως τα λες είναι. Σίγουρα δεν έχουμε και τις πιο ευνοϊκες προοπτικές για εύρεση εργασίας ωστόστο μη χάνεις το κουράγιο.

Τη μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να γίνεις σε κάτι μάστορας και θα είσαι ο τελευταίος που θα μείνει χωρίς δουλειά.

Δημοσ.

Άλλοι πίνουν φρεντάκι' date=' άλλοι την βγάζουνε με βότκες στον Κιάμο. Όπως αρέσει στον καθένα.[/quote']

Γω τα κανω όλα. Και Κιαμο πάω και για καφέ πάω και λέμε με την παρεα για την πουτανα τη σοφουλα που δε δουλεψε ποτέ και της πήρε slk o γκόμενος.

Δημοσ.

Όπως τα λες είναι. Σίγουρα δεν έχουμε και τις πιο ευνοϊκες προοπτικές για εύρεση εργασίας ωστόστο μη χάνεις το κουράγιο.

Τη μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να γίνεις σε κάτι μάστορας και θα είσαι ο τελευταίος που θα μείνει χωρίς δουλειά.

Τώρα απο μηχανικός να γίνω, μάστορας λίγο χλωμό το κόβω...Αν και μετανιώνω πως δεν εγινα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος. Πάντοτε μου άρεσαν αυτά.

Και η πλάκα ειναι, πως εμάς του ελεύθερους επαγγελματίες δεν μας μετράνε στο δείκτη ανεργίας. Που πάνω απο τους μισούς, φυτοζωούν...

Δημοσ.

Τώρα απο μηχανικός να γίνω, μάστορας λίγο χλωμό το κόβω...Αν και μετανιώνω πως δεν εγινα υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος. Πάντοτε μου άρεσαν αυτά.

Και η πλάκα ειναι, πως εμάς του ελεύθερους επαγγελματίες δεν μας μετράνε στο δείκτη ανεργίας. Που πάνω απο τους μισούς, φυτοζωούν...

Με την ευρύτερη έννοια εννοώ τον μάστορα. Καλός σε αυτό που κάνεις.

Δημοσ.

Δουλειά;;;; προχθές βρήκε φίλος και εγινε το θέμα της παρέας. Φαντάσου πού φτάσαμε...

Θέμα της παρέας γίνεσαι όταν πληρώνεσαι κιόλας. Που να σου βάζουν και ένσημα...

Δημοσ.

Θέμα της παρέας γίνεσαι όταν πληρώνεσαι κιόλας. Που να σου βάζουν και ένσημα...

Τι να τα κανεις τα ενσημα μηπως θα εχεις ασφαλιση ή θες και συνταξη :mrgreen:
Δημοσ.

Τι να τα κανεις τα ενσημα μηπως θα εχεις ασφαλιση ή θες και συνταξη :mrgreen:

Προφανώς για να πάρεις επίδομα ανεργίας όταν απολυθείς , πρέπει να έχεις και ένσημα από τα προηγούμενα χρόνια... Έτσι όπως τα κάνανε νομίζω μόνο ότι όσοι δουλεύουνε σε εποχιακά επαγγέλματα ή όσοι επιδοτούνται για δεύτερη φορά έχουν πιθανότητες για επίδομα !

Έχω την έχω καταβρεί με τις freelance καταστάσεις....Δουλεύω με μία Καναδική εταιρεία σε part-time βάση και τώρα μιλάω και με κάποιες ελληνικές αφού τους εξήγησα τι είναι virtual office assistant . Ουσιαστικά σπάω τις ώρες μίας full time δουλειάς σε μικρότερα projects.

Είχα full time δουλειά που ήταν τόσες οι ώρες δουλειές που δεν μπορούσα να έχω κάτι άλλο μέχρι που ένας μέτοχος μου ανακοίνωσε ότι με απολύει έτσι επειδή του τη βάρεσε ( προφανώς ήταν και το μισθολογικό στη μέση , είχε φέρει και μία δικιά του...) και έμεινα με 0 εισόδημα μέσα στο καλοκαίρι ( που και τις καλές εποχές μόνο έκτακτα μεροκάματα έβρισκες ). Πριν απολυθώ με είχαν για να μεταφερθώ σε θέση πιο creative και business και φυσικά αυτός προωθούσε πάντα τη δικιά του και έμενα πάντα στην ίδια θέση χωρίς να μπορώ να δείξω περισσότερα skills !

Το θέμα δεν είναι απλά να καταφέρεις να βρεις δουλειά, το θέμα είναι να βρεις δουλειά που να πληρώνεσαι, να βρεις δουλειά με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να μη φοβάσαι κάθε μέρα για το αν θά έχεις δουλειά την επόμενη μη του τη βαρέσει ενός μετόχου να σε απολύσει επειδή δεν τον γλύφεις όλη μέρα ( μεταφορικά ίσως και κυριολεκτικά ; ) ή επειδή θέλει πολυτέλειες στην προσωπική του ζωή και πρέπει να κόψει από εσένα φυσικά και ένα σωρό άλλοι λόγοι. Φυσικά πρέπει και η επιχείρηση να είναι βιώσιμη για να μπορεί να σε πληρώσει και να μην δουλεύεις από χόμπι...

Το θέμα είναι όσοι έχουμε αποφασίσει να πορευτούμε ως freelancer να μπορούμε να είμαστε νόμιμοι χωρίς τα νταβατζιλίκια του ΟΑΕΕ έχεις δεν έχεις εισόδημα και τα φορολογικά που αλλάζουν συνέχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...