Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

η φωνή μου είναι πολύ flat δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω

Τώρα το είδα μιας και ψάχνω κάτι σχετικό με το audacity (άσχετο με αυτό που ζητάς...) δουλεύω σε audacity... Επέλεξε το αρχείο και πάτησε εφέ από το μενού και μετά Ηχώ...

Βασικά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει ακόμα :P

Δημοσ.

Και δεν λέγεται και reverb λέγετε Echo...

Ο ορος ηχω δεν παιζει, ξεκολλα. Για την ακριβεια αυτο που λεμε ηχω, στη μουσικη το ονομαζουν delay.

Προφανως ο ts εννοει reverb....ή αλλιως δωματιο/χωρο.

Αλλα το audacity δε μου φαινεται της προκοπης για τετοιες δουλειες...

Δημοσ.

Ο ορος ηχω δεν παιζει, ξεκολλα. Για την ακριβεια αυτο που λεμε ηχω, στη μουσικη το ονομαζουν delay.

Προφανως ο ts εννοει reverb....ή αλλιως δωματιο/χωρο.

Αλλα το audacity δε μου φαινεται της προκοπης για τετοιες δουλειες...

Κάνεις λάθος, είναι άκρως εύχρηστο και έχει σχεδόν άπειρες λειτουργίες! Και για την Ηχώ του είπα επειδή έτσι γράφεται στο audacity!

Δημοσ.

Κάνεις λάθος, είναι άκρως εύχρηστο και έχει σχεδόν άπειρες λειτουργίες! Και για την Ηχώ του είπα επειδή έτσι γράφεται στο audacity!

Για το audacity, ναι, μπορει να κανω λαθος. Λιγα ξερω για δαυτο (οτι εχω ακουσει απο φιλους βασικα). Wave editor δεν ειναι, σαν τα soundforge και wavelab;

Παντως η ελληνικη μεταφραση του reverb ειναι αντηχηση, οχι ηχω.

Ως αντήχηση ορίζεται το συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα των ανακλάσεων του ήχου σε ένα χώρο, όταν η απόσταση των επιφανειών ανάκλασης είναι μικρότερη από αυτήν που θα προκαλούσε ηχώ (17μ)

Την αντηχηση(reverb) o εγκεφαλος την αντιλαμβανεται σαν 1 ηχο απ την ιδια πηγη. Την ηχω (ή delay αν θες), σαν 2 διαφορετικους ηχους.

Μηπως το "ηχω" που λεει το audacity ειναι το delay?

Μηπως (αφου το χεις στα ελληνικα) εχει κανα εφφε "αντηχηση";

Συνηθως για το flat (ή ξερό) που λεει ο ts, φτιαχνουμε δωματιο με reverb.(καμια φορα μπαινει και ελαφρυ delay απο πανω για καλυτερη αισθηση του χωρου)

Δημοσ.

Οκ... Πάντως αυτό που ζητάει ο φίλος μας στο audacity είναι το εφέ Ηχώ...έχει και reverb εφέ και delay, αλλά δεν έχουν τρομερές διαφορές...

@laikos123 Εκτός από τα reverb, delay, ηχώ δοκίμασε να συμπιέσεις τα samples που θέλεις να προσθέσεις βάθος...

Τα επιλέγεις και πάτας εφέ --> Συμπιεστής , παραμετροποίεις και πατάς οκ...

Δημοσ.

Οκ... Πάντως αυτό που ζητάει ο φίλος μας στο audacity είναι το εφέ Ηχώ...

Εγω αυτο που ειδα να ζηταει ειναι να βαλει βαθος στη φωνη του επειδη ειναι flat.

Το τσεκαρα το Echo του Audacity, τυπος delay ειναι. 2 παραμετρους δεν εχει; Delay time και decay.

Reverb ειναι αυτο που ζηταει, gverb νομιζω στο audacity, εκτος αν ο ts εννοει αλλο απ αυτο που γραφει.

...έχει και reverb εφέ και delay, αλλά δεν έχουν τρομερές διαφορές...

δε μιλας σοβαρα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...