Προς το περιεχόμενο

Έρευνα δείχνει ότι οι πειρατές P2P είναι οι καλύτεροι πελάτες της μουσικής βιομηχανίας


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γιατί να αγοράσεις αφού κάνεις πειρατεία;Δεν υπάρχει λόγος.....

Αγορασα ΠΟΛΛΟΥΣ δισκους (καποιος μαλιστα και σε εκδοση CD και σε εκδοση βινυλιου) που πρωτα τους ακουσα σε mp3 χαρη σε p2p προγραμμα. Και χαιρομαι ιδιατερα, κυριως για τα βινυλια που καταφερα μετα κοπων και βασανων να μαζεψω κατ'αυτον τον τροπο (και συνεχιζω να μαζευω αραια και που, αν πεσει κατι αξιολογο στην αντιληψη μου).

 

Κατεβαζεις ενα τραγουδι σ'αρεσει, κατεβαζεις 2ο πορωνεσαι, κατεβαζεις 3ο λιωνεις, κατεβαζεις κι αλλα και σ'αρεσουν, βλεπεις και εξωφυλλα/εσωφυλλα εργα τεχνης/ή τελος παντων καλογουστα, ε μετα δε θελει πολλη σκεψη. Πας και δινεις 15 ευρω και ας μην παιξει και ποτε του. Αποκτα συλλεκτικη αξια για σενα ο δισκος αυτος.

 

Και φυσικα δεν αναφερομαι ουτε σε cd τυπου Ρεμος ουτε σε Justin Bieber και LAdy Gaga. Γενικως δεν αναφερομαι σε δισκους/κομματια 1 χρησης, των οποιων οι ακροατες ειναι ευλογο να εχουν αποριες σαν αυτην που εχω κανει quote πιο πανω.

 

ΥΓ. Απο την πειρατεια γινανε γνωστοι ΠΟΛΛΟΙ καλλιτεχνες των οποιων το εργο θα ειαν ακουσει το πολυ...οι φιλοι και συγγενεις πρωτου βαθμου. Κοινως απο εκει που θα ειχαν μερικες 10δες πωλησεων δισκων τωρα μετρουν 100δες ισως και 1000δες χαρη στην πειρατεια. Αυτο, απο μονο του, ελπιζω να απανταει στην απορια σου.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι βρωμάει εδώ πέρα. Το να κατεβάζει κάποιος παράνομα μουσικά κομμάτια σε οποιαδήποτε συμπιεσμένη μορφή και μετά να πληρώνει για να ξανακατεβάσει αυτά που του αρέσουν σε παρόμοια μορφή είναι μάλλον κουλό, εκτός αν το κάνει λόγω τύψεων (εδώ γελάνε). Εξηγείται μόνο εαν αγοράσει μετά το CD, βυνίλιο για λόγους συλλεκτικούς, ποιότητας αναπαραγωγής κλπ. Αλλά επειδή όπως αρκετοί εδώ ανέφεραν κατεβάζουν παράνομα γιατί δε γουστάρουν να πληρώνουν όλο το άλμπουμ, τότε πρέπει να είναι λίγοι αυτοί που πάνε και αγοράζουν το φυσικό μέσο μετά.

 

Συνεπώς η έρευνα είναι μάλλον της πλάκας μου φαίνεται.

To να το αγοράσουν γιατί θέλουν να το έχουν σε υψηλότερης ποιότητας αρχείο από αυτό που βρήκαν, ή γιατί γουστάρουν τον καλλιτέχνη και θέλουν να τον στηρίξουν δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο; Άλλο να κατεβάσω 20 album με 300 τραγούδια και άλλο να πληρώσω 50 τραγούδια από αυτά τα albums .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την τζάμπα διαφήμιση που την πάτε; Υπάρχουν σε παρέες αρκετές φορές συζητήσεις του στυλ: καλά, κατέβασα χθες ένα ωραίο τραγούδι του τάδε.

Υπάρχουν αρκετοί που δεν ασχολούνται με το άθλημα του κατεβάσματος και θα πάνε να το αγοράσουν ή θα το διαδώσουν και αυτοί με την σειρά τους σε άλλους κοκ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμέναμε έρευνα για να το διαπιστώσουμε;

Εννοείται και υπονοείται οτι οι κολλημένοι με την μουσική είναι αυτοί που θα κατεβάσουν και σε μεγάλη ποσότητα!

Αυτοι πού κατεβάζουν 2-3 τραγουδάκια έτσι κι αλοιός δεν ήταν ποτέ «απειλή».

 

Αυτοί οι κολλημένοι με την μουσική (παρών!) ήταν πάντα και οι μόνοι που θα στήριζαν και την «βιομηχανία».

 

Οι πωλήσεις βινυλίου ολοένα και αυξάνονται εν έτη 2012, ο κόσμος εξακολουθεί να πηγαίνει σε live και σε καινούργια συγκροτήματα που χωρίς torrents και soulseek δεν υπήρχε περίπτωση να τους μάθει ο κόσμος, και γενικότερα η μουσική βιομηχανία εξακολουθεί να στηρίζεται, ίσως και περισσότερο απο προ p2p.

Και όλλα αυτά χάριν στους κακούς "πειρατές"!

 

Αυτά τα φωνάζαμε χρόνια τώρα!

Τουλάχιστον έχουμε και μια επίσημη έρευνα να το αποδεικνύει!

 

by the way γιατί δεν γκρινιαζαν τόσο στην εποχή της κασσέτας;.......

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν αναλογιστουμε οτι ενα cd αδειο εχει 0.1 λεπτο μπορει να λεω και πολλα (σε μεγαλη ποσοτητα παντα) και κανα 0.3 το κουτι το πλαστικο και γενικα με το χαρτι δεν ξεπερνα τα 0.10 λεπτα επειδη ειμαι large λεω 0.20 λεπτα.ωραια μεχρι εδω.τα υπολοιπα 10-12 ευρω που ζηταν μπορει καποιοσ να μου εξηγησει που παν?αν θελουν να λυσουν το θεμα πειρατεια ασ λυσουν τα οικονομικα μεταξυ του τραγουδιστη και της εταιριασ και ασ βαλουν ενα πλαφον ποσα θα βγαζει ο καθενασ απο το cd.για μενα πρωσοπικα αν το cd ειχε 5 ευρω και αλλα 5 ευρω το dvd που το θεωρω κερδος και για το καλλιτεχνη και την εταιρια το θεμα πειρατεια θα ειχε λυθει.αλλα βεβαια ετσι ειναι ασ το παιξουμε θυματα με τους πειρατες.αυτα.

 

και επισης να πω πλεον αγοραζω μονο συλλεκτικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για αυτό δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω πως το μέτρησαν αυτο ... στα σίγουρα οι ( όχι τα κοροιδα ) πειρατές έχουν καλύτερο γούστο και πάνε σε περισσότερες συναυλίες και τους τα σκάνε με αυτόν τον τρόπο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε παλι η ιδια συζητηση βγαλμενη απο τα 00's σε ρεπορταζ Ευαγγελατου+λοιπων παραθυρων για το ποσο κοστιζει το cd και ποσο πουλιεται. Ειδικα οταν αυτα τα ερωτηματα τιθενται απο ατομα που εχουν το διακριτικο "dj" στο nick τους, μου ρχεται να σπαμαρω facepalms.

 

Διευκρινησε μας, εαν θες απαντηση στο ερωτημα σου, για ποια κατηγορια cd μιλας? Αυτα της κατηγοριας Κιαμος, Παολα, Ρεμος, Adele, Rihanna κλπ ή ας πουμε για εναν σχεδον ερασιτεχνη που εχει δικο του label και φτιαχνει δικο του cd "μονος του" και το πουλαει 10-15 ευρω?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και εμενα με νευριαζει του τυπου οτι δεν εχω σχεση με το θεμα αλλα τα ξερω ολα.για να ξερεις 1 ασχολουμε χρονια με τη μουσικη και επισης εχω φτιαξει μουσικη και μπηκε σε cd στην ολλανδια.δευτερον να σου πω για να τα μαθεις κιολασ καλα.οτι οταν λενε εγινε χρυσο πλατινενιο ξερεις τι λενε?η πωσ γινεται οταν ολοι απλος το κατεβαζουν?για να μαθεις πριν αρχησεις τα facepalm για να γινει ενα cd χρυσο το μονο που χρειαζεται ειναι απλως μια συκεκριμενη ποσοτητα να μπει στα ραφια του μαγαζιου και βουαλα ωσ μαγεια εγινε χρυσο τρεξε κοσμε να αγορασεις.αλλα ειμαι σιγουροσ οτι το ηξερες αυτο και και δεν το εμαθες απο ενα ατομο που εχει απλωσ το ονομα του σαν dj.cd ειναι ολα απο τι να πω θα ξεκινησω απο τα χαμηλα παολα κλ μεχρι τα ψηλα rolling stones.οποτε καλα θα κανεις πριν μιλησει το στοματακι σου να το σκεφτεις λιγο δεν ειναι κακο.και αν κατσεις και αναλογιστεις ο οτι σε μερικες περιπτωσεις μπορει να παρει πιο λιγα ποσοστα απο το cd o καλλιτεχνης απο την εταιρια.το cd δεν θα επρεπε να κοστιζει πανω απο 5 ευρω για ολους τουσ λογους.σκεψου οτι καποια συγκροτημα εχουν πουλησει πανω κατω 5-10-20 μυρια cd δεν θα πω πολλα να επερναν απο τα 10-15 ευρω τα 3 ευρω κανε τον υπολογισμο και θα καταλαβεις γιατι λεω ειναι ακριβο το cd.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ταινίες, η μουσική, ακόμα και τα παιχνίδια αν θέλετε προάγουν πολιτισμό. Κάποιος λοιπόν που βλέπει ταινίες συχνά, ακούει μουσική και παίζει Video Games, αποκλείεται να μην κατεβάζει και πειρατικά. Κάποιος που δεν κάνει κάτι από τα προηγούμενα, κάνει άλλα πράγματα. Ίσως να πηγαίνει για ψάρεμα, να ασχολείται με το μοντελισμό, με ορειβασία, κλπ. Ο τελευταίος το πιο πιθανό είναι να αγοράσει κάποιο CD ή να πει σε κάποιον φίλο του να του κατεβάσει κάτι πειρατικά. Όχι φυσικά ότι είναι απολίτιστος ο άνθρωπος, αλλού θέλω να καταλήξω.

 

Η πρώτη μερίδα όμως η οποία με λίγα λόγια ασχολείται με το άθλημα, είναι λογικό οι δραστηριότητες της να είναι εκεί τριγύρω. Θα πάει Cinema να δει μία καλή ταινία, θα αγοράσει το CD από την αγαπημένη του μπάντα, θα κατεβάσει στο iPhone του το αγαπημένο του Soundtrack, θα πάει σε κάποια συναυλία, θα αγοράσει περιοδικά, κλπ.

 

Αν αύριο με έναν μαγικό τρόπο σταματούσαν την πειρατεία και δεν μπορούσε ο κόσμος του αθλήματος να κατεβάζει την αγαπημένη του μουσική, απλά θα άλλαζε ο τρόπος της πειρατείας. Θα αγόραζε ένας το CD και θα το γράφαμε μεταξύ μας. Μεταξύ γνωστών, κλπ. Θα πηγαίναμε ας πούμε στην Καλλιθέα που είναι ένας τύπος με αρκετό υλικό που μας ενδιαφέρει, ο οποίος γράφει.

Πιο παλιά υπήρχαν οι κασέτες. Όσοι είναι πιο παλιοί ή έχουν ασχοληθεί θα γνωρίζουν ότι ακόμα και με άτομα του εξωτερικού γίνονταν ανταλλαγές.

 

Δεν γίνεται να αγοράζεις μόνο. Θα αγοράσεις μερικά. Αν μόνο αγοράζαμε και δεν υπήρχε πρόσβαση σε πειρατικό υλικό με οποιονδήποτε τρόπο που όπως είπα πριν προάγει πολιτισμό, απλά θα πέφταμε σε μία μαύρη τρύπα σκοταδισμού.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και ξεχασα να πω οτι δεν ζουν μονο απο τα cd και συναυλιες οι καλλιτεχνες ετσι.γιατι υπαρχει απλα και αεπι και περνουν ποσοστα απο εκει ολοι οι καλλιτεχνες.απο συνθετη μεχρι τραγουδιστη και περνουν τρελλα ποσα.ξερεις γιατι?γιατι κανονικα αν εχεις καφε ασ πουμε πρεπει να πληρωνεις ενα ποσο στην αεπι για να παιζεις οποιαδηποτε μουσικη στο καφε.ειτε παολα ειτε δεν ξερω και εγω τι.και να ξαναλεω απο παντου περνουν.απο το κομματι που θα το ακουσεις σε διαφημηση μεχρι να το ακουσεις σε video game Παντου.δεν ζουν απο τα cd οι καλλιτεχνες μονο οι εταιριες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HEAT αυτα που λες αντιγραφες πρωτη φορα του ακουω(πλακα κανω)ολοι το εκαναν γιατι οπως ξερουμε το 90σ δεν υπηρχε ιντερνετ μονο αγορα.και κοστιζαν πολλα θυμαμαι 5000 δραχμες το ενα.δανειζομουν cd και καποια τα εγραφα.το ιδιο και σε κασσετες.αλλα για να ειμαι δικαιος και 5 ευρω να γινει παλι θα υπαρχει κατεβασμα.δεν θα σταματησει ποτε δεν γινεται.αν και πιστευω οτι μερικες φορες οπως με την ταινιες που βγενουν πιο γρηγορα για κατεβασμα πριν βγουν στο σινεμα πρεπει να βαζουν και λιγο το χερι τουσ οι εταιριες διανομης γιατι κακα τα ψεματα αμα σου αρεσει θα πας να τιν δεις 3d.αν δεν ειχες τη δυνατοτητα αυτη ισως και να μην πηγαινες ποτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά και αν είχαν 5€ πάλι θα υπήρχε πειρατεία.

Αν έχεις iPhone, Mac Computer, PC, Playstation και βλέπεις ταινίες, δεν γίνεται να πληρώνεις για όλα αυτά. Είναι πρακτικά αδύνατο.

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει αλλά αυτό που έχει φτιάξει η Apple με το AppStore, είναι κάτι φοβερό. Είναι αρκετοί που ενώ ποτέ δεν αγόραζαν λογισμικό, τώρα το κάνουν. Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ. Αγόραζα πολύ σπάνια. Πλέον έχω πολλές εφαρμογές που δεν θα ήθελα να κάτσω να υπολογίσω πόσο μου έχουν κοστίσει. Ακόμα και στον iMac, αγοράζω το 50% σχεδόν του Software. Στο Playstation 3, τα αγοράζω όλα. Αναγκαστικά βέβαια αυτό. Παιχνίδια στο PC σπάνια αγοράζω. Τελευταίο είχα αγοράσει το Crysis Warhead. Το SWTOR και το TERA Online, δεν πιάνονται. Παιχνίδια αγοράζω στο Playstation 3. Τώρα πήρα το Pro 2013 για παράδειγμα. Είναι ένα παιχνίδι που ένα χρόνο θα το λιώσω. Και να μην ήταν το Online, πάλι θα το αγόραζα.

Πάω συχνά Cinema και σπανιότατα σε Video Club. Τις υπόλοιπες τις κατεβάζω σε High Definition.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...