panos2171 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 O μεσος Ελληνας πλεον ζει οπως ο μεσος Ευρωπαιος και οχι μονο Γερμανος και όχι σαν βασιλιάς όπως τα προηγούμενα χρόνια. 1ον ναι μεν οι μισθοι τους είναι μεγάλοι αλλά έχουν υψηλούς φόρους, 2ον τα αυτοκίνητά τους μπορεί να είναι mercedes και bmw αλλά δεν έχουν το ίδιο κόστος με εδώ και φυσικά είναι άδεια από extra, με τα τάσια τα κυκλοφορούν 3ον χρησιμοπιούν κυρίως τα ΜΜΜ οπότε δεν σπαταλάν λεφτά σε βενζ.ινη/πετρέλαιο 4ον το πρωγραμμα τους ειναι δουλειά, σπίτι/φαγητ/ο, 'υπνος, καμιά ώρα με το ρολοι καφέ/μπύρα και ξανά σπίτ για βραδυνό και ύπνο 5ον δεν αγοράζουν αβέρτα ότι βρουν στο S/M αλλά μόνο τα απαραίτητα. Αυτό τώρα σταμάτησε να το κάνει ο Έλληνα 6ον όταν πάνε έξω για φαγητό δε γεμίζουν το τραπέζι για να χορτάσουν με το μάτι όπως εμείς Μας κακοφαίνεται αλλά δυστυχώς έτσι είναι, κανείς τόσα χρόνια δεν έκανε τη ζωή του Έλληνα. Και να σημειώσω πως και έξω υπάρχει γραφειοκρατία όχι μόνο εδώ. 1
pournaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 κατάλαβα πολύ καλά... την ίδια καραμέλα που έχω εγώ, την έχεις εσύ σε άλλη γεύση.. όχι γιάννης , γιαννάκης... το ότι τους ψηφίζουμε δε σημαίνει ότι τους δίνουμε το δικαίωμα να ρημάξουν και να κατακλέψουν την χωρα.. μη τους ξαναψηφίσουμε...ωραία.. μπες εσύ για πρόεδρος να σε ψηφίσουμε... p.s δεν ψήφισα κανέναν από αυτούς ποτε... Εχει ενα δικιο ομως. Δεν ειναι οτι δεν υπαρχουν αλλοι καλυτεροι, ειναι οτι ρε γαμωτο, ουτε μια φορα δεν αντιδρασαμε, ετσι, εστω και για το χαβαλε, τοσα χρονια τα μικρα κομματα παρεμεναν στα ιδια ποσοστα, δεν κατσαμε ουτε μια φορα να τους δειξουμε οτι εχουμε δυναμη, και να βγαλουμε ας πουμε εστω και στην πλακα το Λεβεντη στη βουλη. Οχι εκει σαν τα ζωα, μην τυχον και χασει ο μπαμπας - μαμα - αδερφη κλπ, τη θεσουλα που της εταξαν. Καθε φορα πριν τις εκλογες, η λεξη κλειδι ηταν "συσπειρωση", το ποσο πιο καλα μας ειχε καθε κομμα μαντρωμενους. 2
kalogeros Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Έζησα πριν 7 χρόνια στη Γερμανία για πέντε μήνες. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με αυτά που λές. Έχω μερικές ενστάσεις, αλλά θα επικεντροθώ σε μία. -Φορολογική συνείδηση: Πληρώνουν τους φόρους τους στο ακέραιο, πολλές φορές τους επιβάλλουν φόρους μέσα από τους λογαριασμούς και τα πληρώνουν κύριοι χωρίς να διαμαρτύρονται και να κάνουν πορείες ή να βγουν να πετάνε μολότοφ.... Οι Γερμανοί πληρώνουν ακόμα φόρους υπέρ των εβραίων του ολοκαυτώματος. Ξέρεις πώς γίνονται όταν το συζητάν; Έξαλλοι. Και φύσικά, διαμαρτύρονται για όποια νέα φορολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όταν έμενα εκεί, αποφάσισε η κυβέρνηση να αυξήσει τα δίδακτρα στα δημόσια πανεπισήμια κατά, περίπου, 20%. Μην φανταστείς κανένα εξοφρενικό ποσό. από 125 ευρώ το εξάμηνο, τα αυξησαν στα 150 ευρώ το εξάμηνο. Τόσο το ποσό στο σύνολό του, όσο και η αύξηση είναι αστέια αναλογικά με τους μισθούς στη Γερμανία. Παρόλα αυτά και σε αντίθεση με αυτό που σου είπε ο φίλος σου, οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν. Η διαφορά είναι ότι εκεί δεν κλείνει ο καθένας από έναν δρόμο για να διαμαρτυρηθεί, και έτσι η διαμαρτυρία του καθενός περνάει απαρατήρητη στους υπόλοιπους. Επίσης, ο Γερμανός ξέρει ότι οι φόροι που θα πληρώσει θα έχουν αντίκρισμα και δεν θα γίνουν μίζες, θέσει στο δημόσιο για συγγενείς, υπερτιμολογήσεις κλπ. Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση κατά τη διαμονή μου στη Γερμανία. Το σύστημα υγείας τους είναι εξωπραγματικο. Πας στο νοσοκομείο και αισθάνεσαι άνθρωπος και όχι ζώο όπως εδώ. Μιλάμε για συνθήκες που εδώ ούτε σε 200 χρόνια δεν θα δούμε. 1
tsakonas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Εχει ενα δικιο ομως. Δεν ειναι οτι δεν υπαρχουν αλλοι καλυτεροι, ειναι οτι ρε γαμωτο, ουτε μια φορα δεν αντιδρασαμε, ετσι, εστω και για το χαβαλε, τοσα χρονια τα μικρα κομματα παρεμεναν στα ιδια ποσοστα, δεν κατσαμε ουτε μια φορα να τους δειξουμε οτι εχουμε δυναμη, και να βγαλουμε ας πουμε εστω και στην πλακα το Λεβεντη στη βουλη. Οχι εκει σαν τα ζωα, μην τυχον και χασει ο μπαμπας - μαμα - αδερφη κλπ, τη θεσουλα που της εταξαν. Καθε φορα πριν τις εκλογες, η λεξη κλειδι ηταν "συσπειρωση", το ποσο πιο καλα μας ειχε καθε κομμα μαντρωμενους. είδαμε και φέτος τι έγινε ... χρυσή αυγή και οποιον πάρει ο χάρος... είδαμε και με τις πορείες , συλλαλητήρια "μπαχαλακηδες" κλπ... δύσκολα αλλάζουν τα συστήματα...
Cossutius. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Ο Τσάκωνας λέει αυτό που υποστηρίζουμε οι περισσότεροι αντιπαγκαλικοί. Δε περιμένουμε να πείσουμε κανέναν αλλά μην προσπαθείτε και εσεις να επιβάλλεται την άποψη του, "όλοι φταίνε", γιατί η διαμάχη θα ειναι συνεχής. Τι να το κανω να δουλευει ο Ελληνας 15 ωρες την μερα και στο τελος της ημερας να εχει παραγει αερα κοπανιστο, Σωστά. Παρολαυτα δουλεύε,ι και η συζήτηση είχε να κάνει με το αν εργάζεται και το πόσο εργάζεται, όχι το τι παράγει. Η παραγωγή στην Ελλάδα ειναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο όμως δεν έχει να κάνει με την εργασία του εκάστοτε εργάτη (ο οποίος εντολές ακολουθει για το τι θα παράγει αν το κάνει), αλλά του εκάστοτε επιχειρηματία ή δημόσιου λειτουργού που δίνει τις εντολές. Ας πουμε η Ελλάδα θα μπορουσε να ηταν η τριτη χωρα στην Ευρωπη στη παραγωγη βιολογικων προιόντων και κατα βάση πορτοκαλιών και λαδιού. Τι να κάνουμε που ολες οι κυβερνησεις με τη συνηγορία των αντιπολιτευτικών κομμάτων έτρεφαν τα καρτέλ των μεσαζόντων και έκαναν τα προιόντα πανάκριβα, ή το οτι κανεις μα κανεις, δε είπε ένα στοπ, όταν ερχόντουσαν τουρκικες ελιές και πορτοκάλια ως "φθηνότερα" τη στιγμη που στην Ελλάδα, έπεφταν απ τα δέντρα? Και μετά λέμε οτι φταιει ο κόσμος που τους ψήφισε. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Το ίδιο πράγμα με το μνημόνιο. Αν δε ψηφίσετε μνημονιακή κυβέρνηση θα πέσει φωτιά να σας κάψει, θα χρεοκοπήσετε, θα καταστραφεί η Ελλάδα. Τωρα που είμαστε στα πρόθυρα της καταστροφής και χρωστάμε τα τριπλάσια είμαστε καλά δηλαδή. Μας εμεινε η "ελπιδα". Και στα ΚΕΠ εργάζονται. Κανεις δε το αμφισβητει αυτο. Και μάλιστα παράγουν έργο. Κάποιοι ομως εδω το θεωρουν άχρηστο, διοτι η συγκεκριμένη υπηρεσία έγινε επειδή υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία και αντι να αντιμετωπισουν τη γραφειοκρατία εφτιαξαν τα ΚΕΠ.
pournaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Ο Τσάκωνας λέει αυτό που υποστηρίζουμε οι περισσότεροι αντιπαγκαλικοί. Δε περιμένουμε να πείσουμε κανέναν αλλά μην προσπαθείτε και εσεις να επιβάλλεται την άποψη του, "όλοι φταίνε", γιατί η διαμάχη θα ειναι συνεχής. Μου αρεσει που εβαλες αυτο το διαχωρισμο. Θα μπορουσες να μου πεις ποιες ομαδες ανθρωπων θα εβαζες στους "παγκαλικους";
skiabox Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Ωραία τα λες topic starter.Πες μας τώρα , είναι δυνατόν να γίνει μια ένωση χωρών επιτυχημένα με τόσο διαφορετικούς λαούς;
agent_smith Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Το θέμα με το δημόσιο σε ποσοστό υπαλλήλων δεν είναι ιδιαιτέρα σωστό. Εδώ έχουμε πολλούς διότι απλά έχουμε και πολλές δημόσιες υπηρεσίες και το 1.200.000 υπαλλήλων δεν αφορούν αποκλειστικά εφορίες και λοιπές υπηρεσίες που μπορεί κάποιος να συνδέει στο μυαλό του με το δημόσιο αλλά ένα κάρο επιχρίσεις και φορείς. Σίγουρα μπορεί να είμαστε υπεράριθμοι σε υπαλλήλους αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η κακή κατανομή αυτών που δυστυχώς δύσκολα αλλάζει. Τώρα σε ότι αφορά το δημόσιο δεν είναι καθ' εαυτού το ποσοστό υπαλλήλων αλλά η κάκιστη διαχείριση που γίνεται από όλες τις απόψεις. Γενικός τα προβλήματα που πηγάζουνε αρκετά στο δημόσιο είναι η συνεχείς εκμετάλλευση διοικητικών αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων (Μίζες/κλέψιμο/εξαιρέσεις/custom μισθοδοσίες/μούφα υπερωρίες/φακελάκια/κτλπ). Δυστυχώς σαν λαός είχαμε αναπτύξει μια συνείδηση αυτού που αποκαλούμε δημοσίου υπαλλήλου. Το μόνο που σχεδόν όλοι θέλανε είναι να διοριστούνε σε μια θέση για να κάνουν τα ελάχιστα με καλές αποδοχές. Και φυσικά και σήμερα που κατά κάποιο τρόπο έρχεται ο λογαριασμός μας φταίνε οι πολιτικοί που έχουν κατακλέψει την χώρα την ίδια στιγμή που δεν απασχολούσε κανέναν γιατί ο τάδε και το τάδε κόμμα θα διόριζε τον γιό του ή αυτών σε κάποια θέση για να ζει ξένοιαστα. Εγώ πάντως όταν έκανα πρακτική σε δημόσιο νοσοκομείο είχα πραγματικά φρικάρει με αυτά που έβλεπαν τα μάτια μου σε ότι αφορά δαπάνες και κλεψίματα που παίζανε από τους μόνιμους υπαλλήλους και παίζει αυτά να ήτανε και τα Low level πράγματα φαντάσου τι γίνεται σε άλλες υπηρεσίες. Αν θέλετε να αναπτύξω λεπτομέρειες μπορώ αλλά θα καταντήσει κουραστικό.
vk13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Ωραία τα λες topic starter.Πες μας τώρα , είναι δυνατόν να γίνει μια ένωση χωρών επιτυχημένα με τόσο διαφορετικούς λαούς; Θέλει ΡΙΖΟΚΟΤΑΤΕΣ αλλαγες για να γίνει αυτό. Αλλαγες στη διοίκηση-διαχείρηση καταρχάς που βρίσκεται στα χέρια των κυβερνώντων και πάνω από όλα στη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ μας. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο.
Cossutius. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μου αρεσει που εβαλες αυτο το διαχωρισμο. Θα μπορουσες να μου πεις ποιες ομαδες ανθρωπων θα εβαζες στους "παγκαλικους"; Mα φυσικά όσους θεωρουν οτι "τα φαγαμε όλοι μαζί". Σορρυ που πριν πετάξει την ατάκα αυτή ο συγκεκριμένος και γίνει σύνθημα στα χείλη όλων των διαμοιραστων ευθύνης, δε τολμούσε να πει κανείς κάτι τέτοιο. Δε τολμούσε κανείς να ρίξει ευθύνες στον πολίτη που μια ζωή πάλευε να τα βγάλει πέρα, πληρωνοντας νόμιμα τους φόρους του, μη κρύβοντας τίποτε κτλ κτλ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Χαχαχαχα ε ρε παραλληλα συμπαντα που εχει ο κοσμος τουτος. Εμενα μ'αρεσει ο στομφος παντως. Εντωμεταξυ σε καποιους εχει μεινει νευρικο τικ αυτη η φραση του Παγκαλου και αρχιζουν την επιχειρηματολογια (in other words, κλαψα) ακομα και σε θεματα που μονο αυτοι ξερουν ποια η σχεση με τη συζητηση. Οπως εδω. Απτο πουθενα βρεθηκε ενας και αρχισε να λεει παλι τα δικα του για τους παγκαλικους και τους αντιπαγκαλικους (ωραιος διαχωρισμος παντως με βαση 1 φραση, ευστοχος και πανω απολα χωρις ελληναραδικα τσουβαλιασματα ) 1
tolis_01 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 O μεσος Ελληνας πλεον ζει οπως ο μεσος Ευρωπαιος και οχι μονο Γερμανος και όχι σαν βασιλιάς όπως τα προηγούμενα χρόνια. 1ον ναι μεν οι μισθοι τους είναι μεγάλοι αλλά έχουν υψηλούς φόρους, Θέλω κι εγώ από αυτό που πίνεις
labyrinth Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Εχω σπουδάσει στο εξωτερικό και έχω εργαστεί (για 3 χρόνια) σε περίπτερο θείου μου, σε κεντρική πλατεία δήμου, στον οποίο γίνεται της πουτ@ν@ς απο κόσμο που έρχεται για καφέ ή βόλτα στα μαγαζιά, με αποτέλεσμα να έχω στο 8ωρο συναναστροφή με τουλάχιστον 500 άτομα. Επίσης το συγκεκριμένο περίπτερο ήταν το μόνο στην περιοχή που είχε ξένο τύπο κι ετσι είχα επαφή με πολλούς ξένους που ερχόντουσταν για την εφημερίδα τους. Είναι γεμάτη η Ελλάδα απο αγενέστατους τύπους, που νομίζουν οτι αυτοί είναι και αλλος κανένας. Σταρχιδιστές, καλοπερασάκηδες, κουτοπόνηροι, δήθεν και ξερόλες...Αυτοί είναι οι Έλληνες...Απο τον "τελευταίο" πολίτη μέχρι τον πολιτικό.. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν είναι έτσι, αλλα αυτοί δυστυχώς αποτελούν εξαίρεση. Μια χαρά κάνουν οι ξένοι και μας γαμ@@ε...Τα θέλει ο κώλος μας... 1
green gordon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Η αρχικη ιστορια μου θυμισε ενα τυπο σειρα μου που μας τα ειχε πρηξει αντιστοιχα με τους Αγγλους. Ποσο πιο γαματος λαος και ποσο πιο γαματη χωρα επι μηνες ακουγαμε τα ιδια. Μετα τον πηρανε μονιμο στο δημο Αθηναιων και σε ολες τις πανελλαδικες απεργιες ειναι πρωτη μουρη στη t.v λογω του οτι ανηκει στο σωματειο εργαζομενων. 1
alex_000 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δεν εχω παει γερμανία αλλά απο αυτά που διαβάζω στο πρώτο post φαίνονται πολιτισμένοι όπως άλλοι λαοι που γνωρίζω. Οι Ελληνες δεν είναι επαρκώς πολιτισμένος λαός ότι και να λετε για δουλειες συγκρίσεις και σου μου του. Η νοοτροπία μας είναι νοοτροπία μερικώς πολιτισμένου λαου (δεν ειμαστε και ουγκάντα). Εφοριακός που εκλεβε ταμεία και επερνε φακελάκια επρεπε να σαπίζει στην φυλακη την ώρα που τα παιδια του δεν μπορουσαν να πανε σχολειο γιατι οι συμαθητες τους τα σαπίζουν στο ξύλο. Οταν φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα ξαναμιλαμε, μεχρι τότε τα επιχειρηματα υπερ μας περι ποιος φταίει ποιος δεν φταίει αν δουλευουμε η οχι κτλ ειναι ακυρα. Οταν δω να συμβαίνει αυτό γυρίζω ελλάδα τουλαχιστον ο τσοχατζό είναι φυλακη (απιστευτο μου φαίνεται) αρα τα βήματα είναι θετικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα