aris1986 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Οι Γερμανοι γενικα ειναι ψιλοτσιπηδες..ισως φταιει και η πεινα που ειχαν περασει μετα τον πρωτο παγκοσμιο πολεμο και η καταστροφη μετα τον δευτερο να τους εκαναν ετσι ..ξερουν οτι μπορει να ερθουν χειροτερες εποχες ενω εμεις αντιθετα ημασταν λιγο σε κλιμα παρτυ κατα τα 90..νομιζω το σωστο ειναι καπου αναμεσα.. Ειναι!Στεκονται στις ουρές στο super market με μια πιπερια στο χερι 0.03 ευρω.Και αμα δεν δεις τι κρατανε και τους προσπερασεις τσαντίζονται!
simaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δεν ξέρω αν την βρίσκεις να μοιρλατρείς και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ....Η ουσία είναι ότι για να έχει η Γερμανία όλα της τα καλούδια την πλήρωσαν όλες οι χώρες μία φορά έκλεψε όλο τους τον χρυσό ως κατακτητής και μία φορά όλα τα κράτη πήραμε δάνειο υπέρ της ανοικοδόμησης της Γερμανίας.Και αν τα πρώτα είναι κλεψιμαίικα λόγω κατοχής και δεν τα ξαναδούμε ποτέ το δεύτερο το κατοχικό δάνειο είναι άμεσα απαιτητό.Τώρα γιατί όλες οι χώρες την χαρίζουν στην Γερμανία και τι παιχνίδια παίζονται δεν ξέρω.Αυτό που ξέρω είναι ότι οι Γερμαναράδες το παίζουν μάγκες με ξένα λεφτά.......Λοιπόν ζήτω οι τσάμπα μάγκες Πιο τζαμπα μαγκες απο σενα ελληνακο που εδω και 70χρονια τη βγαζεις με λεφτα αμερικανων (σε πρωτη φαση) και ευρωπαιων στη συνεχεια (κυριως γερμα νων) δεν ειναι. Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App 2
vk13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Έλα ρε σεις χαλαρώστε με τις άκυρες αψιμαχίες. Επίσης και τα περί Πάγκαλου τα έχουμε ξαναπει σε άλλα τόπικ... Η παραγωγή στην Ελλάδα ειναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο όμως δεν έχει να κάνει με την εργασία του εκάστοτε εργάτη (ο οποίος εντολές ακολουθει για το τι θα παράγει αν το κάνει), αλλά του εκάστοτε επιχειρηματία ή δημόσιου λειτουργού που δίνει τις εντολές. Ας πουμε η Ελλάδα θα μπορουσε να ηταν η τριτη χωρα στην Ευρωπη στη παραγωγη βιολογικων προιόντων και κατα βάση πορτοκαλιών και λαδιού. Τι να κάνουμε που ολες οι κυβερνησεις με τη συνηγορία των αντιπολιτευτικών κομμάτων έτρεφαν τα καρτέλ των μεσαζόντων και έκαναν τα προιόντα πανάκριβα, ή το οτι κανεις μα κανεις, δε είπε ένα στοπ, όταν ερχόντουσαν τουρκικες ελιές και πορτοκάλια ως "φθηνότερα" τη στιγμη που στην Ελλάδα, έπεφταν απ τα δέντρα? Όσον αφορά την παραγωγή μήπως και αυτό είναι ένα παραμύθι; Ότι και καλά δεν πάει καλά η οικονομία μας επειδή δεν παράγουμε και δεν εξάγουμε τίποτα... πχ ακούμε ότι πλέον είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης και η ιταλική οικονομία.... Η ΙΤΑΛΙΑ έτσι η οποία παράγει και εξάγει ότι θες. Από οδοντογλυφίδες και καρέκλες μέχρι ψυγεία και φερράρι. Πώς γίνεται αυτό; Βέβαια έχουν και την πρωτιά σε όλη την Ευρώπη στη φοροδιαφυγή νομίζω μαζί με την Ελλάδα. Γενικά πάντως συμφωνώ με αυτά που γράφεις. O μεσος Ελληνας πλεον ζει οπως ο μεσος Ευρωπαιος και οχι μονο Γερμανος και όχι σαν βασιλιάς όπως τα προηγούμενα χρόνια. 1ον ναι μεν οι μισθοι τους είναι μεγάλοι αλλά έχουν υψηλούς φόρους, 2ον τα αυτοκίνητά τους μπορεί να είναι mercedes και bmw αλλά δεν έχουν το ίδιο κόστος με εδώ και φυσικά είναι άδεια από extra, με τα τάσια τα κυκλοφορούν 3ον χρησιμοπιούν κυρίως τα ΜΜΜ οπότε δεν σπαταλάν λεφτά σε βενζ.ινη/πετρέλαιο 4ον το πρωγραμμα τους ειναι δουλειά, σπίτι/φαγητ/ο, 'υπνος, καμιά ώρα με το ρολοι καφέ/μπύρα και ξανά σπίτ για βραδυνό και ύπνο 5ον δεν αγοράζουν αβέρτα ότι βρουν στο S/M αλλά μόνο τα απαραίτητα. Αυτό τώρα σταμάτησε να το κάνει ο Έλληνα 6ον όταν πάνε έξω για φαγητό δε γεμίζουν το τραπέζι για να χορτάσουν με το μάτι όπως εμείς Μας κακοφαίνεται αλλά δυστυχώς έτσι είναι, κανείς τόσα χρόνια δεν έκανε τη ζωή του Έλληνα. Και να σημειώσω πως και έξω υπάρχει γραφειοκρατία όχι μόνο εδώ. Γενικά η μεσαία τάξη που ειναι και η πλειοψηφία στην Ελλάδα έχει περιοριστεί σημαντικά, γιατί και αυτή πλήττεται πλέον. Δουλειά, σπίτι, ύπνος, παρκαρισμένο αμάξι στο γκαράζ με λιγοστές μετακινήσεις και ελάχιστες εξόδους για διασκέδαση, μικρά καλαθάκια στα σούπερ μάρκετ μόνο για τα απολύτως απαραίτητα κτλπ. Τώρα το αν ζουν έτσι και στο εξωτερικό προσωπικά δεν το γνωρίζω. Εγώ Γαλλία μόνο έχω πάει πριν 6 χρόνια για λίγες μέρες και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν έβλεπα αμάξι να κυκλοφορεί στο δρόμο... Πολύ ΜΜΜ. Στο Στρασβούργο αυτά. Επίσης για Γερμανία έχω ακούσει ότι είναι εξαιρετικά συντηρητικοί στην τσέπη τους και δικαίωμα τους... πχ πάνε σουπερ μάρκετ και αγοράζουν 2 φέτες καρπούζι, ενω εμείς εδώ αγοράζαμε (ή αγοράζουμε) με το κιλό ότι βρούμε. 1
CROM271 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 -Είναι πολύ περισσότερο εργατικοί από το μέσο Έλληνα που όλη μέρα τη βγάζει στις καφετέριες και στα μπουζούκια (τουλάχιστον παλιότερα) και θέλει ένα μήνα διακοπές το καλοκαίρι στο Αιγαίο. Οκ και οι Γερμανοί θα διασκεδάσουν σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά όχι συνέχεια καφεδιά, φραπεδιά και πρώτο τραπέζι πίστα στον Κιάμο και στην Πάολα να πετάω λουλούδια... Πιο εργατικοι απο Ελληνες δημοσιους υπαλληλους ναι. Γιατι στον ιδιωτικο τομεα δουλευουμε κατι 15ωρα που οι Γερμανοι ουτε στο χειροτερο εφιαλτη τους δεν θα τα εβλεπαν. Τωρα βεβαια λες για τον μεσο Ελληνα. Και αν βγαλεις ενα μεσο ορο με τα τοσα κοπροσκυλα που εχουν μαζευτει στο δημοσιο μαλλον εχει δικιο ο φιλος σου... 1
pournaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δε σε είδα να κανεις παράπονα για την ατάκα στον Τουφα που έκανε την αναφορά για το τις πταίει και εγώ του εδωσα την απάντησή που έκρινα, ούτε στον πουρνάρα που έκανε την ερώτηση. Παλι στοχευμένη επίθεση. Παρέα με πολιτικούς,δημόσιους λειτουργούς που οι ίδιοι διόρισαν και ιδιώτες που συνεργάστηκαν μαζί τους. Το είπε άλλωστε και μόνος τους. "Σας διορίσαμε". Σορρυ αλλά υπάρχει χιλιάδες κόσμος που είτε δεν δέχτηκε να εργαστεί στο δημόσιο τομέα για να κάνει το τσιράκι του κάθε πολιτικού, είτε απλά δε του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει (προφανώς γιατι δεν είχε μεγάλο σοι για να ψηφίσει οπότε κάποιος του έφαγε τη θέση που θα μπορούσε να πάρει νόμιμα και να ειναι ένας καλός υπάλληλος). Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συζητάω με ανθρώπους που έμμεσα παραδέχονται ότι τα έφαγαν αλλά δε σημαίνει ότι θα βάζετε όλους τους άλλους στο ίδιο καλούπι για να μοιράσετε τις ευθύνες επειδή πέφτει βαρύς ο πέλεκυς αν είναι μόνο στους λίγους. Δε περιμένω να πείσω κανέναν που ασπάζεται τον παγκαλισμό , αλλά λίγος σεβασμό δε βλάπτει. Ασε που επιβεβαιώνεται πως μια τέτοια κουβέντα καταλήγει πάντα σε μόνιμη διαμάχη. Ασχετο αλλά ο Τσάκωνας είπε κάτι που το αντιμετωπίζετε με ειρωνεία (ως συνήθως) αλλά με κανένα επιχείρημα. Είπε αυτό που υποστηρίζουμε κάποιοι, πως όποιον και να ψηφίζαμε τα ίδια θα γινόντουσαν. Ποιος ήταν αυτός που αν ψηφίζαμε θα έκανε την Ελλάδα να μη φθάσει σε αυτό το σημείο. Για να δουμε λοιπόν, τι λύση είχε ο λαός σε οτι αφορά τη ψήφο του εδω και 30 χρόνια? Τοποθετηθείτε. Όχι μόνο αοριστίες και ειρωνεία. Αυτος που χρωστα στο ικα καμποσες χιλιαδες ευρω, χωρις να εχει συναλλαγες με το κρατος, και παει κανει ενα διακανονισμο παιρνει την ασφαλιστικη ενημερωτητα για κανα δυο χρονια και μετα δεν ξαναπληρωνει δοσεις πιανεται οτι εφαγε η οχι; Αυτος που κανει τα ιδια στην εφορια; Αυτος που πηρε εκατο χιλιαρικα απο καποιο εσπα και εχει μονο στημενες τεσσερις κολωνες κι ενα τσιγκο σε ενα αδειο χωραφι; Αυτος που εχει τζιρο 1000 ευρω τη μερα, αλλα ολως τυχαιως στην ταμειακη ειναι κομμενα μονο τα 200-300; Αυτος που σου δινει παροχη υπηρεσιας και δεν εχει κοψει ποτε του αποδειξη; Επειδη τελικα αυτο το "ιδιο καλουπι" εχει αρχισει και κουραζει, μηπως να βαλουμε ενα οριο; ΝΑ πουμε ας πουμε, οτι "αυτος που εφαγε μεχρι 10.000 ευρω δε συμπεριλαμβανεται στην παγκαλικη ρηση, ενω ολοι με υψηλοτερη υπεξαιρεση συμπεριλαμβανονται". ΝΑ βαλουμε ρε παιδι μου ενα οριο ενα διαχωριστικο ωστε να ξερουμε και με ποιους εχουμε να κανουμε... 1
insomniaK Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Ήμουν χθες με ένα παλιό φίλο ο οποίος τα τελευταία χρονια της ζωής μέσω της εταιρίας του κάνει αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ταξιδέψει στη Γερμανία και έχει δει από κοντά τους Γερμανούς.... Λίγο πολύ η χθεσινή μας συζήτηση ήταν γύρω από τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και στον τρόπο ζωής στη Γερμανία... Και πάνω σε αυτό θέλω να επεκταθούμε. Προσέξτε δεν μιλάω για σύγκριση οικονομικών ή που είναι καλύτερα να μένεις αλλά για τον τρόπο ζωής, τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης των δύο λαών. Για να μη μακρυγορώ ούτε λίγο ούτε πολύ ο άνθρωπος αυτός χθες υπερασπίστηκε τους Γερμανούς και τη Μέρκελ. Θα επικεντρωθώ στα σημαντικότερα που μου είπε: -Οι Γερμανοί δεν τους νοιάζει να έχουν ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα να κυκλοφορούν ούτε παίρνουν δάνεια για να πάρουν πόρσε για να μπουν στο μάτι του γείτονα ή να πουλήσουν μούρη. Χαρακτηριστικό είναι ότι bmw mercedes porsche είναι προς το τέλος στη λίστα στις πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία... -Η Γερμανία έχει πολύ λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Ελλάδα και παρόλα αυτά οι Γερμανοί είναι άψογοι στην εξυπηρέτηση τους στο δημόσιο και η γραφειοκρατία τους βρίσκεται σε μηδενικά επίπεδα. -Είναι πολύ περισσότερο εργατικοί από το μέσο Έλληνα που όλη μέρα τη βγάζει στις καφετέριες και στα μπουζούκια (τουλάχιστον παλιότερα) και θέλει ένα μήνα διακοπές το καλοκαίρι στο Αιγαίο. Οκ και οι Γερμανοί θα διασκεδάσουν σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά όχι συνέχεια καφεδιά, φραπεδιά και πρώτο τραπέζι πίστα στον Κιάμο και στην Πάολα να πετάω λουλούδια... -Το βόλεμα από βουλευτή για μια θέση στο δημόσιο, πόσο μάλλον το κούνημα σημαίας του τάδε Γερμανικού κόμματος είναι άγνωστα στη Γερμανία. -Γενικότερα έχουν στη νοοτροπία τους πχ βγάζω το μήνα 1000 ευρώ, περιορίζω τα έξοδα μου και μαθαίνω να ζω με αυτά, χωρίς σπατάλες και ιστορίες δεξιά και αριστερά. Ούτε προσπαθούν να γίνουν προιστάμενοι καρεκλοκένταυροι στην εταιρία τους με στόχο να φτάσουν να παίρνουν μισθό 5 χιλιάρικα. (μιλαω για τους χαμηλόμισθους Γερμανούς) περιορίζονται γενικά σε αυτά που έχουν και δεν τους νοιάζει να πάνε να αγοράσουν βίλες και κότερα... -Φορολογική συνείδηση: Πληρώνουν τους φόρους τους στο ακέραιο, πολλές φορές τους επιβάλλουν φόρους μέσα από τους λογαριασμούς και τα πληρώνουν κύριοι χωρίς να διαμαρτύρονται και να κάνουν πορείες ή να βγουν να πετάνε μολότοφ.... Την ίδια στιγμή εδώ με το παραμικρό ο κόσμος γκρινιάζει. Θέλει δημόσια έργα και δρόμους από τη μία, αλλά μόλις τα φτιάξουν και τον βάλουν να πληρώσει, αυτός κλείνει το κέντρο της Αθήνας.... Επίσης το δεν δίνω απόδειξη επειδή σε ξέρω για να είμαστε εντάξει και εγώ και εσύ είναι άγνωστο εκεί... Αυτά ήταν τα πιο σημαντικά που μου είπε και θυμάμαι. Δεν ξέρω εάν αυτά είναι μισές αλήθειες ή δεν ισχύουν αλλά θα ήθελα να ακούσω την άποψη τη δική σας. Κυρίως απο ανθρώπους που πιθανόν να έχουν μείνει ή να μένουν μόνιμα και τώρα στη Γερμανία... Επίσης θα παρακαλούσα να μη μετατραπεί η συζήτηση σε συριζα vs χρυσή αυγή... μαλακίες σου πε για τους γερμανούς. Πέρασα σχεδόν μια δεκαετία πλήρως ενταγμένος στη γερμανία. Το μόνο που ισχύει είναι ότι ειναι παραγωγικοί τις ώρες που εργαζονται.
Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Οτι και να λετε οσο και να φωναζετε , τον κοσμο αναποδα να γυρισετε η πραγματικοτητα δεν αλλαζει.Ολοι μαζι τα φαγαμε εκτος απο τους χαμηλομισθους και τους μεσαια αμειβομενους του ιδιωτικου τομεα(αυτοι εχουν μονο την ευθυνη ως ψηφοφοροι). Φυσικα δεν φαγαμε ολοι τα ιδια, η ευθυνη ειναι αναλογικη ,εξηγω τα αυτονοητα διοτι εχουμε και καθυστερημενους και δεν στροφαρουν ευκολα. Και οχι οι πολιτικοι δεν φταινε καθολου μαγκες ειναι καλα εκαναν και εφαγαν οσα εφαγαν ,Εσυ φταις μαλακα Ελληνα και εγω που τους ψηφισαμε επανελειμενα ολους αυτους και δεν εξαιρω κανεναν, στις δημοκρατιες ετσι γινεται ειναι συλλογικη η ευθυνη. Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου ,μεταθεση ευθυνων σε οτι φανταζεται ο καθενας η τον βολευει, χαρακτηριστικος μυθος της φυλης μας για ολα φταινε οι αλλοι . Μονο οταν αποκτησουμε διαθεση αυτοκριτικης θα αναγνωρισουμε το προβλημα και ΙΣΩΣ μετα απο πολλα χρονια βελτιωσουμε τα αρνητικα μας στοιχεια. Μεχρι τοτε θα μας φταινε οι Δανοι και ο αναδρομος Ερμης. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2012 από Fotis13 1
Ntinaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 δεν ειναι μονο η ψηφος που εχει ευθυνη,αλλα και οι καθημερινες επιλογες. βλεπεις οτι αυτος ο επιχειρηματιας ειναι απατεωνας και τρωει λεφτα του δημοσιου,αλλα εσυ σα καλο γιδι πας στο μαγαζι του και του τα σκας. 2
tsakonas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Να μία ακόμη διαφορά με το μέσο Γερμανό. Δεν είναι πρόβατο σαν τον φίλο μας εδώ. Ούτε χρησιμοποιεί επιχειρήματα 5χρονου παιδιού βλέπω και εσένα μηδενικέ χρηστη, ποσο καλά τα λες... οι γερμανοί δεν είναι πρόβατα... είναι γίδια...ο μέσος γερμανός ....κυκλοφοράει με σανδάλι k άσπρη καλτσα ...τράγο...
kapodistrias Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Είμαστε τριμελής οικογένεια. Κάθε μέρα βλέπω συλλήψεις για εκατομμύρια. Και δεν ακούω για κατασχέσεις κτλ. Γιατί να τα πληρώνω εγώ όλα αυτά; ΓΙΑΤΙ???? Ξέρω είμαι ο μαλάκας που θα σώσει τη χώρα. 3
Ntinaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 βλέπω και εσένα μηδενικέ χρηστη, ποσο καλά τα λες... οι γερμανοί δεν είναι πρόβατα... είναι γίδια...ο μέσος γερμανός ....κυκλοφοράει με σανδάλι k άσπρη καλτσα ...τράγο... και επειδη δε σ αρεσει το ντυσιμο του, ειναι γιδι?
Fotis13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 και επειδη δε σ αρεσει το ντυσιμο του, ειναι γιδι? Εχεις και εσυ κατι απαιτησεις να επιχειρηματολογησει ο αλλος , τι να πει δεν υπαρχει τιποτα να πει που να μην ερχεται εναντια στην κοινη λογικη επομενως θα μπουρδολογησει για να πει οτι κατι ειπε.
tsakonas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 μπε... ενώ εσύ τι λες? όλοι μαζί τα φάγαμε ΕΚΤΟΣ από τους χαμηλόμισθους και τους μικρομεσαίους! ξέρεις πόσοι είναι αυτοί?έχεις φάει λεφτά πολλά μάλλον εσύ... εγώ δεν έφαγα τίποτα, μου τα φάγανε άλλαξε πλευρό τώρα και άσε μας εμάς να γκρινιάζουμε 1
tolis_01 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Πιο τζαμπα μαγκες απο σενα ελληνακο που εδω και 70χρονια τη βγαζεις με λεφτα αμερικανων (σε πρωτη φαση) και ευρωπαιων στη συνεχεια (κυριως γερμα νων) δεν ειναι. Από τους Γερμανούς πολίτες τα παίρναμε, sure 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 μπε... ενώ εσύ τι λες? όλοι μαζί τα φάγαμε ΕΚΤΟΣ από τους χαμηλόμισθους και τους μικρομεσαίους! ξέρεις πόσοι είναι αυτοί?έχεις φάει λεφτά πολλά μάλλον εσύ... εγώ δεν έφαγα τίποτα, μου τα φάγανε άλλαξε πλευρό τώρα και άσε μας εμάς να γκρινιάζουμε μπεεε το προβατο, μπεεε εισαι κι εσυ ενας απο αυτους που ως δια μαγειας τα εχει κανει ολα ορθα στη ζωη του και κατεβαινει να επαναστατησει κατα της μερκελ επειδη δεν δινει ολα της τα λεφτα στη μαυρη τρυπα; δεν νομιζω να φταινε οι γερμανοι που εσυ γκρινιαζεις αλλα ενας θεος ξερει τι ψηφιζεις καθε 4 χρονια. (my guess, την ριχνεις για το συμφερον σου και μονο, ουτε καν συλλογικη βουληση)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα