Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελευταίο καιρό τα οικονομικά μας είναι πολύ χαλια και πλέον πρέπει να πάρω μια μεγάλη απόφαση που αφορά το που θα μένω.

Μέχρι τώρα μένουμε σε ένα σπίτι που νοικιάζουμε 300 ευρώ τα οποια τα βρίσκουμε από ένα άλλο σπίτι που έχουμε.

Τώρα σκέφτομαι σοβαρά να φύγω μαζί με το αδερφό μου και το δίλημμα είναι το εξής να πάμε σε μια γκαρσονιέρα με 200 ευρώ και να μας μένουν τα 100 ή να πάμε σπίτι μας και να είμαστε αφεντικά του σπιτιού μας αλλά με μηδενικά έσοδα.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

slavery?

αν δεν εχεις δυναστη που να σε πληρωνει πηγαινε σπιτακι σου!!

τα λεφτα θα σου φυγουν ετσι και αλλιως!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικά είμαι της άποψης ότι το θέμα «κατοικία» εξαρτάται άμεσα από το θέμα «εργασία». Μείνε στο σπίτι το οποίο σε συμφέρει οικονομικότερα σε σχεση με την δουλειά σου.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν λες να γυρίσεις σπίτι σας εννοείς με γονείς, σκυλιά, γατιά κλπ; Γιατί αν είναι έτσι, πρέπει στην εξίσωση να υπολογίσεις και την παράμετρο "ψυχική ηρεμία" και πόσο την αποτιμάς.

• Like 1
Δημοσ.

To προβλημα ειναι οτι χρειαζεσαι συμβουλη του φορουμ για να καταληξεις σε αποφαση για ενα τετοιο θεμα.

Ενος φορουμ που -περαν των αλλων- εκ των πραγματων ειναι αδυνατο να κρινει τι σε συμφερει και τι οχι σε ενα τοσο υποκειμενικο ζητημα.

Πχ εγω ακομα δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο νοικιαζεις ενα δικο σου σπιτι και παραλληλα μενεις σε αλλο πληρωνοντας, χωρις εν τελει να εχεις οικονομικο κερδος καπου.

Οπως δεν μπορω να καταλαβω και τα 100 ευρω που ισως κερδισεις αν πας σε μια γκαρσονιερα, ποση αναγκη τα εχεις για να θυσιασεις οτι ειναι να θυσιασεις (τα οποια επισης δεν εχω πολυκαταλαβει ποια ειναι).

• Like 6
Δημοσ.

Πχ εγω ακομα δεν εχω καταλαβει για ποιο λογο νοικιαζεις ενα δικο σου σπιτι και παραλληλα μενεις σε αλλο πληρωνοντας, χωρις εν τελει να εχεις οικονομικο κερδος καπου.

Ενδεχομένως το σπίτι που μισθώνει σε άλλους να είναι χειρότερο από αυτό στο οποίο νοικιάζει ο ίδιος, ή και πιό δαπανηρό (πχ από κοινόχρηστα, θέρμανση, κλπ), οπότε το νοίκι που παίρνει από το μίσθωμα και δίνει στο δικό του τελικά του αποφέρει έμμεσο κέρδος. Κι εγώ θα το έκανα.

Δημοσ.

Ενδεχομένως το σπίτι που μισθώνει σε άλλους να είναι χειρότερο από αυτό στο οποίο νοικιάζει ο ίδιος, ή και πιό δαπανηρό (πχ από κοινόχρηστα, θέρμανση, κλπ), οπότε το νοίκι που παίρνει από το μίσθωμα και δίνει στο δικό του να αποφέρει έμμεσο κέρδος. Κι εγώ θα το έκανα.

Moνο σπιτονοικοκυρηδες/μετακομοισεις/επιπλα/μετατροπες μπλαμπλαμπλα ειναι ενα μερικα επιχειρηματα ωστε να αποφασισεις να πας για ιδιοκατοικηση.

Δεν αντιλεγω οτι μπορει εν τελει να μην συμφερει και να μην ειναι το ιδιο ποιοτικη η ιδιοκατοικηση στην περιπτωση του odin, αλλα οπως ειπα υπαρχει προβλημα οταν με μια τοσο γενικη αναφορα ζητα τοσο συγκεκριμενη συμβουλη. Απτο ποστ του δεν καταλαβαινω να υπαρχει θεμα με το σπιτι που νοικιαζει σε αλλον, (αλλα μπορει και να υπαρχει), so τι συμβουλη να δωσω...

Δημοσ.

Ο πιο πιθανος λογος ειναι η δουλεια.

Αν αλλου εχω σπιτι και αλλου δουλευω,καλυτερα να νοικιαζω σε αλλον το δικο μου και να βρω εγω κατι πιο κοντα στο χωρο εργασιας μου.

οι περισσοτεροι δλδ που ξερω αυτο κανουν.

Αν συμφερει τελικα δεξερω.... :huh:

Δημοσ.

Σπιτι σου γυρνα .. τα 100 ευρω δεν νομιζω να σε σωσουν . Τωρα θα μου πεις αν τα 100 ευρω τα χρειαζεται για καποιο λογο μπορει να σου ειναι απαραιτητα και αυτα 100 ευρω.Τα χρειαζεσαι τοσο πολυ ωστε να στριμωχτεις σε ενα πιο μικρο σπιτι; Η προτιμας να πας στο δικο σου; Εσυ αποφασιζεις . Μολις συνηδειτοποιησα οτι δεν ξερω τα οικονομικα σου..

Δημοσ.

Γενικά είμαι της άποψης ότι το θέμα «κατοικία» εξαρτάται άμεσα από το θέμα «εργασία». Μείνε στο σπίτι το οποίο σε συμφέρει οικονομικότερα σε σχεση με την δουλειά σου.

Αυτο σκεφτομαι ειμαι ανεργος ο αδερφος μου παιρνει επιδομα αλλα το μισο και το δυνει στις τραπεζες αν παμε σπιτι μας θα ειμαστε τα αφεντικα αμα οχι θα εχουμε καβατζα για νερο-ιντερνετ κινοχρηστα και φως.

Όταν λες να γυρίσεις σπίτι σας εννοείς με γονείς, σκυλιά, γατιά κλπ; Γιατί αν είναι έτσι, πρέπει στην εξίσωση να υπολογίσεις και την παράμετρο "ψυχική ηρεμία" και πόσο την αποτιμάς.

Οχι μονο εγω και ο αδερφος μου ο πατερας μου μενει μονος του και "ειναι στο κοσμο του" και η μητερα μου εχει πεθανει.

Το σπιτι μας ειναι παλιο αλλα εχουμε κανει ανακαινησει το 2004 και αρκετα καλο απλα οπως ειπα μας συμφερει γιατι θα εχουμε ενα μικρο κερδος.

Τωρα μεναμε με ενοικιο γιατι θελαμε μεγαλυτερο σπιτι επειδη η μανα μου ειχε ξαναπαντρευτει αλλα τωρα ο πατριος μου την κανει για το χωριο του.

Σπιτι σου γυρνα .. τα 100 ευρω δεν νομιζω να σε σωσουν . Τωρα θα μου πεις αν τα 100 ευρω τα χρειαζεται για καποιο λογο μπορει να σου ειναι απαραιτητα και αυτα 100 ευρω.Τα χρειαζεσαι τοσο πολυ ωστε να στριμωχτεις σε ενα πιο μικρο σπιτι; Η προτιμας να πας στο δικο σου; Εσυ αποφασιζεις . Μολις συνηδειτοποιησα οτι δεν ξερω τα οικονομικα σου..

Τα εχω αναγκη θελω να ειμαι οκ με τις υποχρεωσεις μου και ενα πιατο φαει καπου θα βρω.
Δημοσ.

Πηγαίντε ζήστε λίγο μόνοι σας ρε. Η ζωή είναι μικρή. Να έχετε κάτι καλό να θυμάστε σε 20 χρόνια που θα ζείτε σε χάρτινη κούτα.

• Like 2
Δημοσ.

E αν τα χρειαζεσαι τοσο τα 100 ευρω πατε στην γκαρσονιερα..αλλα κοιτα αυτα που σου ειπαν τα παιδια . Πχ να ειναι η γκαρσονιερα κοντα στην δουλεια σου μην σου φευγουν τα 100 ευρω σε βενζινη.

Δημοσ.

Πηγαίντε ζήστε λίγο μόνοι σας ρε. Η ζωή είναι μικρή. Να έχετε κάτι καλό να θυμάστε σε 20 χρόνια που θα ζείτε σε χάρτινη κούτα.

Υπάρχει και η μετά θάνατον ζωή αιρετικέ.

• Like 1
Δημοσ.

Eτσι και αλλιως μονοι τους θα μενουν ειτε στο ενα ειτε στο αλλο σπιτι . Το θεμα ειναι τα 100 ευρα που γλιτωνουν στην γκαρσονιερα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...