Προς το περιεχόμενο

Μεταχειρισμενο ipad2 και ερωτηση σχετικα με contacts/ID's του πρωην κατοχου


MiDi_MiLiZ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας.

Φιλος αγορασε προσφατα ενα μεταχειρισμενο ipad2. Το ipad ειναι μεταχειρισμενο μερικων μηνων και jailbreaked.

 

Ομως εχει ενα ιδιοτυπο προβλημα στο οποιο δεν βρισκω λυση:

Οταν παει να στειλει ενα mail απο την ενσωματωμενη εφαρμογη του ios και βαλει το γραμμα Χ για παραδειγμα στους αποδεκτες (ωστε να του εμφανισει contacts με το γραμμα Χ), τοτε βγαζει αναμεσα σε αλλα και μερικες επαφες του πρωην χρηστη. Υπαρχει τροπος να σβηστουν απο αυτο το ιδιοτυπο "contact history log" οι διευθυνσεις που δεν θελει να εμφανιζονται?

 

Το ιδιο συμβαινει και μεσα στα settings οπου σε διαφορες εφαρμογες το ID που εμφανιζεται ειναι του πρωην κατοχου (πχ icloud / facetime κλπ).

 

Restore σε factory settings δεν θελει να κανει, αφενος γιατι ειναι jb και το θελει να παραμεινει jb χωρις να ταλαιπωρειται να το κανει jb (δεν ξερει καν πως να το κανει), και αφεταιρου γιατι του εχει περασει εφαρμογες/settings/contacts που δεν εχει ορεξη να ρυθμιζει απτην αρχη. Αρα το ερωτημα ειναι καθαρα για το αν και πως στην υπαρχουσα κατασταση μπορουν να φυγουν απτη μεση τα διαφορα ακυρα του προηγουμενου κατοχου.

 

Τελος μια ερωτηση για εγκυκλοπαιδικους καθαρα σκοπους. Εμπεριεχεται καποιος κινδυνος ως προς το privacy των στοιχειων του φιλου μου (αν υποθεσουμε οτι ο πρωην χρηστης ηταν λαμογιο και ψαχτηκε να κανει λαμογια)? Με αλλα λογια, επιβαλλεται να κανουμε factory reset κατα την αγορα ενος μεταχειρισμενου ipad? (τονιζω το αγορα, διοτι πιο πιθανο μου φαινεται ο αγοραστης να βρει στοιχεια του προηγουμενου αν δεν γινει factory, παρα ο πωλητης να βρει στοιχεια για τον επομενο).

 

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά τη γνώμη μου καλό θα είναι να κάνει reset γιατί ο πρώην κάτοχος μπορεί να μάθει πολλά και σχετικά εύκολα. Δεν γνωρίζω τι κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, αλλά παλαιότερα στο Cydia υπήρχε app το οποίο αναλάμβανε πχ να στέλνει την τοποθεσία της συσκευής, sms κλπ σε ένα ορισμένο email. Οπότε, εφόσον η συσκευή δεν έχει επανέλθει σε εργοστασιακή κατάσταση μπορεί κάλλιστα να τρέχει κάτι τέτοιο. Το ίδιο φυσικά μπορεί να γίνεται με το find my iphone (αν τρέχει σε ipad, δεν είμαι σίγουρος γι αυτο) αλλά μόνο με τοποθεσία.

 

Προσωπικά θα έκανα restrore πριν καν σκεφτώ να βάλω τα στοιχεία μου στη συσκευή και ας ταλαιπωρηθώ μετα να το κάνω JB.

 

Όσο για το τι μπορεί να μάθει ο τωρινός ιδιοκτήτης για τον παλιό, μην είσαι και τόσο σίγουρος, μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να κάνει λογαριασμό με όνομα Μπάμπης Σουγιάς, ψεύτικη διεύθυνση και χωρίς κάρτα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δε μπορείς να μάθεις και πολλά, πέραν μερικών επαφών που έχουν ξεμείνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστω για τις απαντησεις. Οι εφαρμογες που ειχαν στοιχεια του προηγουμενου χρηστη ειναι ηδη σβησμενες. Φυσικα καποιες δεν μπορουν να σβηστουν, οπως icloud/facetime/gamecenter κλ΄π, οπου φαινεται το username του καθως εγω δεν εχω ενεργοποιησει τις συγκεκριμενες υπηρεσιες με το apple id μου.

 

Απο εκει και περα το ipad το πηρα χωρις εφαρμογες πανω, ασχετως αν δεν ειχε προηγηθει restore. Findmyiphone λειτουργει για ipad κανονικα, αλλα δεν ειναι εγκατεστημενο. Οσον αφορα καποιες αλλες εφαρμογες απο cydia κλπ, λογικα δε θα γινοταν αντιληπτη η υπαρξη της?

 

Το restore προσπαθω να το αποφυγω γιατι δεν ξερω να κανω jb και ουτε θελω να ρισκαρω να το brick-αρω διοτι δεν το χρησιμοποιω εγω το ipad αλλα ουσιαστικα το εχω κανει δωρο σε αλλο ατομο που απλως χρειαζεται βοηθεια σε ορισμενα πραγματα, σαν αυτο με τις επαφες. Επισης, θελω να αποφυγω να το ξαναστηνω με τις εφαρμογες του, τα mail του κλπ απο την αρχη. Η δε χρηση που του κανει, δεν εμπνεει ανησυχια (πχ τραπεζες ή online αγορες) ακομα κι αν υποθεσουμε οτι ο προηγουμενος υποκλεπτει στοιχεια -που δεν βλεπω το λογο να το κανει, ουτε και το νομιζω-. Αγορασμενο με αποδειξη ειναι απο εκει που το πηρα με serial number και το ονομα του προσωπου που το εχει τωρα, οποτε κλαιν. Απλα το ρωτησα για εγκυκλοπαιδικους κυριως σκοπους, εαν εναι εφικτο στη περιπτωση που καποιος εχει σκοπο να το κανει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...