Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Πήρα ένα καινούργιο σκληρό δίσκο για το laptop του αδερφού μου που ο παλιός του μετά από ένα 5λεπτο μου πέταγε μπλε οθόνη.

Προσπαθώ να βάλω το laptop σε format κατάσταση, αλλά αντιμετωπίζω ένα τεράστιο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια του bootαρίσματος, γράφει τα παρακάτω...

http://www.mydellmini.com/forum/forum-archive/13120-obsolete-netbookinstaller-8-3-release-candidate-1-testing-24.html

Αυτο με το pxe rom exiting κλπ.

Δεν είναι δική μου η εικόνα, αλλά μου βγάζει το ίδιο σφάλμα. Τί να κάνω? Ο σκληρός που πήρα είναι ολοκαίνουργιος της toshiba όπως και το laptop. Ξέρω ότι αυτό δεν έχει σημασία, απλά το αναφέρω. Όταν βάζω το σκληρό δίσκο τον παλιό, λειτουργεί κανονικά το laptop. Όταν όμως βάζω τον καινούργιο, έχω το παραπάνω σφάλμα.

Μπορεί κανένας να δώσει κάποια ιδέα για λύση του προβλήματος?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ε αφού είναι άδειος ο δίσκος,τι θες να κάνει;;

Περνάει απλά με την σειρά της συσκευές που έχει περασμένες στο bios για εκκίνηση,δεν βρίσκει τίποτα και βγάζει μήνυμα λάθους,πρέπει να μπεις στο bios και να ορίσεις να ξεκινήσει από το cd (ή usb) για να κάνεις κανονική εγκατάσταση.

Μπορείς και με cloning πρόγραμμα να αντιγράψεις τον παλιό δίσκο στον νέο,έτσι ίσως καταφέρεις να μπεις και να εκτελέσεις το restore.

Δημοσ.

Ρε φιλαράκι δε με αφήνει να κάνω εγκατάσταση των win7. Δεν περνάει απο τη φάση αυτη. Μου βγάζει συνέχεια το ίδιο μήνυμα.

Δημοσ.

Στο bios μπήκες;;;

Έβαλες να ξεκινάει από το cd/dvd;;;

Δοκίμασες το δισκάκι σε άλλο Η/Υ για να δεις αν είναι εκκινήσημο;;;;;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να ξεκινάει από cd/dvd.

Σύνδεσε τον δίσκο σε άλλο Η/Υ,τρέξε το MiniTool Partition Wizard Home Edition 7 κάνε δεξί κλικ στον (σωστό) δίσκο και επέλεξε rebuild MBR κάνε του και format σε ntfs να είναι έτοιμος και δες αν γίνει έτσι η εγκατάσταση.

Αν τα κάνεις όλα αυτά και πάπαλα, τότε ίσως να έχει ειδικό mbr για να ξεκινάει ο δίσκος(γενικά ο Η/Υ),θα πρέπει να το πάρεις από το παλιό και να το γράψεις στον νέο δίσκο.

Δημοσ.

Τελικά η λύση ήταν μία. Bootable usb stick και εγκατάσταση από εκεί και όλα έτοιμα! Έχω ένα θεματάκι με το wifi, αλλά θα το ρυθμίσω και αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...