jimmis98 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2012 Ρε παιδιά, βοήθεια! Θέλω να πάρω ένα Raspberry Pi Model B Rev2, αλλά δεν ξέρω από πού. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα ηλεκτρονικό ή μη κατάστημα που να το πουλάει και μαζί με τα μεταφορικά και τους φόρους να έρχεται Αθήνα λίγο κάτω από 50 ευρώ και να μπορώ να πληρώσω με αντικαταβολή ή ΈΣΤΩ με κάρτα; Σας ΠΑΡΑΚΑΛΏ! Από Farnell/element δεν γίνεται (δεν φέρνουν στην Ελλάδα). Από RS-Delivers δεν γίνεται (λέει ~70 ευρώ για κάτι που κάνει 35$ και λέει πως θα το έχουν τέλη Νοέμβρη). Από Darlas δεν γίνεται (το έχει κάπως ακριβά και δεν έχει το Rev2 με τα 512mb ram). Έλεος! Ποιος το πουλάει τέλος πάντων; Αν είναι να πάρω κανένα olinuxino-a10-micro που θα είναι ~40 ευρώ στα τέλη Οκτώβρη (όπου να'ναι) και ξέρω πότε ΚΑΙ πώς θα μου έρθει!
baskon Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Αν και η ερωτηση που κανεις ειναι περιτη , ο πωλητης φαινεται αξιοπιστος(το βλεπεις και μονος σου απο τις γνωμες). Απο κει και περα αν κατι παει στραβα έχεις προστασία απο το paypal..
jimmis98 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2012 49.66 EUR RASPBERRY PI + 6.8797 EUR CASE = ~57 ευρώ Αν όντως βγαίνει τόσο, τότε είμαι εντάξει. Αν και η ερωτηση που κανεις ειναι περιτη , ο πωλητης φαινεται αξιοπιστος(το βλεπεις και μονος σου απο τις γνωμες). Απο κει και περα αν κατι παει στραβα έχεις προστασία απο το paypal.. Ααα, εντάξει
jimmis98 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Για μία ακόμη φορά θα ζητήσω βοήθεια από τα έμπειρα μέλη του insomnia. Παρήγγειλα το Raspberry Pi από το παραπάνω link στις 28-10. Στις 29-10 μου λέει ότι έλαβε την πληρωμή και στις 30-10 μου είπε ότι έκανε dispatch. Το μόνο που ξέρω είναι ότι θα σταλεί με Royal Mail. Υπάρχει περίπτωση να "χαθεί"; Πότε περίπου να το περιμένω; Και πώς θα έρθει, με ΕΛΤΑ; Κι αν έρθει με ΕΛΤΑ, θα μου αφήσουν ειδοποιητήριο και θα πάω στο ταχυδρομείο ή θα μου το αφήσουν στην πόρτα; Απ'ότι καταλάβατε, δεν έχει έρθει ακόμη...
macabre_sunsets Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Λογικά μέσα στη βδομάδα πρέπει να σου έρθει με ΕΛΤΑ. Το αν το αφήσουν στην πόρτα ή αν θα αφήσουν ειδοποιητήριο νομίζω εξαρτάται λίγο από τον ταχυδρόμο. Το μέγεθος του πακέτου είναι αρκετά μικρό πάντως, με τις πιθανότητες να κλίνουν στο να σου το αφήσουν στην πόρτα. Εμένα ο ταχυδρόμος πάντως πετάει τα πράγματα στο μπαλκόνι (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εύθραυστα).
jimmis98 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Λογικά μέσα στη βδομάδα πρέπει να σου έρθει με ΕΛΤΑ. Το αν το αφήσουν στην πόρτα ή αν θα αφήσουν ειδοποιητήριο νομίζω εξαρτάται λίγο από τον ταχυδρόμο. Το μέγεθος του πακέτου είναι αρκετά μικρό πάντως, με τις πιθανότητες να κλίνουν στο να σου το αφήσουν στην πόρτα. Εμένα ο ταχυδρόμος πάντως πετάει τα πράγματα στο μπαλκόνι (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα εύθραυστα). Γρήγορη απάντηση και σε ευχαριστώ. Μακάρι να έρθει αύριο με τα γενέθλια μου!
jimmis98 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Ήρθε! Άκυρο! Η θήκη ήρθε.....
Themos3 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Τελικα παραλαβες?Αν ναι εντυπωσεις? Γιατι μ ενδιαφερει και μενα να παρω ενα.
jimmis98 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2013 Λοιπόν, ναι το παρέλαβα. Προς τω παρόν έχει κάποια μικρά προβλήματα: ας πούμε, το ότι δεν έχει hardware accelerated X server κάνει το GUI να κολλάει κάπως. Επίσης με το WiFi dongle μου η κατανάλωση ανέβαινε (μη φανταστείς τίποτα εξωπραγματικό ή πάν από 1A αλλά έπρεπε να βρω κατάλληλο φορτιστή (τροφοδοτικό). Επίσης δεν βρήκα τρόπο να αλλάξω τα διαστήματα γιατί στην παλιά composite τηλεόραση έκρυβε τις άκρες (αν και στην καινούρια με hdmi ήταν ΠΟΛΎ καλύτερα). Πρόσφατα βγήκε νέα έκδοση του λειτουργικού και όπου να 'ναι θα την δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις. Γενικά κατά τη γνώμη μου αξίζει τον κόπο, αν και αυτό εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο το θες: ας πούμε, ένα Smart Tv upgrader κάνει 100$. Το Raspberry Pi κάνει 35 και έχει ίσες και περισσότερες δυνατότητες. Ως υπολογιστής πάλι, για την τιμή του μια χαρά είναι αλλά σε καμμία περίπτωση άμα το θές σαν αντικαταστάτη ενός Desktop. Δές εδώ: http://www.ebay.co.uk/itm/RASPBERRY-Pi-Model-B-revision-2-0-Board-512MB-RAM-The-Very-Latest-/170939155187?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item27ccc482f3 Βγαίνει και φθηνότερα από όσο μου κόστισε εμένα
Orgasmic Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Πιστευεις οτι θα ηταν μια καλη λυση για ενα ατομο μεγαλης ηλικιας με ελαχιστη εξοικειωση με υπολογιστες? Χρηση:ιντερνετ, youtube, επεξεργαστης κειμενου και παρουσιασης, αντε και κανα mp3 ή κανα βιντεο...
jimmis98 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Πιστευεις οτι θα ηταν μια καλη λυση για ενα ατομο μεγαλης ηλικιας με ελαχιστη εξοικειωση με υπολογιστες? Χρηση:ιντερνετ, youtube, επεξεργαστης κειμενου και παρουσιασης, αντε και κανα mp3 ή κανα βιντεο... Άκου, για αυτά που ζητάς θα σου πώ τα εξής: για σουίτα γραφείου (κείμενο, παρουσιάσεις κλπ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μα θα δυσκολευτείς να το ρυθμίσεις (δεν βρίσκω οδηγίες κάπου) για να βλέπεις video και να ακούς μουσική [από κάποιον player], όλα καλά για youtube και internet... Σίγουρα όχι youtube, εκτός κι αν βάλεις έκδοση OS τύπου home cinema (Raspbmc) για internet, θα σου έλεγα πως είναι κάπως αργό και ενοχλητικό, μα άλλοι ίσως να έχουν άλλη άποψη Γενικά, αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με αυτό σοβαρά, να ψάχνεις, να βρίσκεις, κλπ, όλα καλά, αλλά μην περιμένεις να είναι όλα εύκολα (δε θα βρείς και πολλά πράγματα έτοιμα προς χρήση από την αρχή). Δεν μπορώ να κρίνω σίγουρα αν για εσένα θα ήταν η σωστότερη επιλογή, βέβαια, αλλά το RaspPi υποτίθεται θα είναι χρήσιμο για όλους, Ό,τι κι αν επιλέξεις, μαζί σου είμαστε
Orgasmic Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Κοιτα, εγω θελω να το παρω, να ασχοληθω μαζι του μια μερα το πολυ και μετα να το αφησω στη μητερα μου να κανει αυτα που σου περιεγραψα. Οπως μου τα λες μαλλον πρεπει να παω σε κατι αλλο. Εχεις τιποτα να προτεινεις σε παραπλησια χρηματα? Sent from my iPad using Insomnia
jimmis98 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Κοιτα, εγω θελω να το παρω, να ασχοληθω μαζι του μια μερα το πολυ και μετα να το αφησω στη μητερα μου να κανει αυτα που σου περιεγραψα. Οπως μου τα λες μαλλον πρεπει να παω σε κατι αλλο. Εχεις τιποτα να προτεινεις σε παραπλησια χρηματα? Sent from my iPad using Insomnia Συγγνώμη, φίλε μου... Λοιπόν, καταρχάς αξίζει να σου αναφέρω το Odroid U3, 4πυρηνο @1.7ghz, 2Gb Ram, μόνο hdmi (micro αν δεν κάνω λαθος) κ.ο.κ (ψαξ'το, σίγουρα είναι κι αυτο πολυ καλό,ειδικά για τα λεφτά του (59$), αν και με 25$ μεταφορικά και +-10$ τα έξτρα (φορτιστής και καλώδιο hdmi) βγαίνει κάπως...).Έχουμε και λέμε. Το RPi δεν ηταν κατάλληλο για youtube επειδή δεν υποστηρίζει flash, καθώς και το gnash και το html5 παραείναι αργά. Πρόσφατα όμως βγήκε ή καλύτερα... πρόσφατα βρήκα ενα script που παίρνει απο τη σελίδα του youtube την πηγή video και την αναπαράγει με omxplayer, που είναι hardware accelerated και μπορεί να παίξει χαλαρά και 1080p. Οπότε πλέον το youtube είναι προσιτό απο Raspberry Pi. Επίσης, όσον αφορά browsing, άμα δεν έχεις πρόβλημα να απενεργοποιησεις javascript και παρόμοιες έξτρα λειτουργειες τοτε και αυτο μπορεί να σου φανεί... ας πούμε, αποδεκτό. Τέλος, ενα σημείο στο οποίο κάθε χρήστης του Raspberry συμφωνεί πως υπάρχει πρόβλημα είναι η έλλειψη accelerated X server, πράγμα που καθιστά το Pi μη πρακτικό. Αλλα, απο τοτε που σου έγραψα τελευταία φορά, πολλά έχουν αλλάξει. Αρχικά περισσότεροι έχουν δείξει ενδιαφέρον στο Pi και περισσότερα project είναι διαθεσιμα όπως minecraft pi edition, (βασικά, μια απλή αναζήτηση στο instructables και στο raspberrypi.org θα σου δείξει την εφευρετικότητας των ανθρώπων να κάνουν πολλά έχοντας στα χέρια τους την περιορισμένη ισχύ του pi). Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί οτι αν και ο X server δεν είναι accelerated, το ίδρυμα Raspberry Pi αυτή τη στιγμή ετοιμάζει έναν αξιόλογο αντικαταστάτη, τον Wayland display server, ο οποίος προβλέπεται να είναι ικανοποιητικά γρήγορος. Συγχώρεσε την τεράστια καθυστέρηση της απάντησης, αλλα όταν έθεσες την ερώτησή σου βρισκόμουν κι εγώ σε αναζήτησή εναλλακτικής, μα δεν είχα βρει ακόμα τίποτε αξιόλογο στα ίδια πλαίσια κόστους. Φτέει επίσης πως δεν είμαι και πολυ επιμελής όσον αφορά την οργάνωση χρόνου, και, ξερεις τωρα, μετά απο πολλές αναβολές, εν τελει το ξέχασα... Και ναι, ξέρω, μόλις ζωντάνεψα ενα topic σχεδόν ενός χρόνου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα