άδικος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Νόμιζα ότι άλλαζε όλη η οθόνη Νόμιζα πως το'γραψες κατά λάθος γι αυτό το διόρθωσα. Οι inverter στους φορητούς είναι ανεξάρτητοι από την οθόνη & συνδέονται με καλώδιο με αυτή.
veteranos123 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2012 Νόμιζα πως το'γραψες κατά λάθος γι αυτό το διόρθωσα. Οι inverter στους φορητούς είναι ανεξάρτητοι από την οθόνη & συνδέονται με καλώδιο με αυτή. Αααα
bill@ki Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Καλό θα ήταν ο δημιουργός του ποστ να μας έλεγε τελικά πως λύθηκε το πρόβλημα του λάπτοπ, ώστε να ξέρουμε ποια ήταν η λύση, αλλά και να μην ανοίγουμε συνέχεια καινούργια ποστ πάνω στο ίδιο θέμα. Υ.Γ. Το αναφέρω γιατί αντιμετωπίζω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα.
bill@ki Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Εδώ και πάρα πολύ καιρό η οθόνη του λάπτοπ μου (acer aspire 5673wlmi) παίρνει ένα χρώμα προς το κίτρινο. Συνήθως όταν την απενεργοποιώ και μετά την ανοίγω (fn+F6). Αυτό κρατάει λίγα δευτερόλεπτα και μετά επανέρχεται στα κανονικά της. Tις τελευταίες μέρες διαπιστώνω και κάτι άλλο, το οποίο δεν το έκανε πριν. Βλέπω την οθόνη μου να τρεμοπαίζει σε κάποια σημεία και μετά πάλι διορθώνεται από μόνη της. ΔΕΝ αλλοιώνετε η εικόνα που βλέπω, απλά βλέπω παράλληλα και κάποιες γραμμές οριζόντιες. Υπάρχει περίπτωση όλο αυτό να οφείλεται στον inverter; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
άδικος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Αυτό ίσως δείχνει πρόβλημα στη λάμπα του panel. Δοκίμασες να το συνδέσεις σε κάποιο monitor για να βεβαιωθείς πως δεν έχει πρόβλημα η κάρτα γραφικών;
bill@ki Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2013 Έχω συνδέσει μια εξωτερική οθόνη, και δουλεύει μια χαρά. Οπότε που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα; Η λάμπα που αναφέρεσαι έχει να κάνει με την αλλαγή του χρώματος;
bill@ki Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Σας γράφω από την εξωτερική μου οθόνη πλέον, γιατί αυτή από το λαπτοπ κατέβασε ρολά. Ο μόνος τρόπος να δω από την οθόνη του λαπτοπ είναι να εστιάσω με έντονο φως επάνω της. Άρα, το ερώτημα μου είναι ότι πρόκειται για χαλασμένο inverter ή όχι; Να ξέρω να μην το αγοράσω άδικα και είναι κάτι άλλο.
άδικος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Είναι πιθανό να έχει πρόβλημα η λάμπα αφού αναφέρεις πως άλλαζε χρώμα η οθόνη. Χωρίς βεβαιότητα όμως. Χρειάζεσαι μια άλλη λάμπα για να τεστάρεις τον inverter ή έναν συμβατό inverter για να ελέγξεις το πάνελ δυστυχώς...
bill@ki Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Είναι πιθανό να έχει πρόβλημα η λάμπα αφού αναφέρεις πως άλλαζε χρώμα η οθόνη. Χωρίς βεβαιότητα όμως. Χρειάζεσαι μια άλλη λάμπα για να τεστάρεις τον inverter ή έναν συμβατό inverter για να ελέγξεις το πάνελ δυστυχώς... Η λάμπα αυτή βρίσκεται στην οθόνη; Δηλαδή το πρόβλημα μου είναι λάμπα ή inverter; Βέβαια το γεγονός ότι πρέπει να εστιάσεις με έντονο φως πάνω στην οθόνη για να δεις, αυτό δεν είναι καθαρά θέμα inverter;
άδικος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Ναι εκεί εστιάζεται το πρόβλημα σου. Το γεγονός ότι δεν έχεις backlight στο πάνελ σου είναι κοινό αποτέλεσμα αστοχίας ενός εκ των δύο. Είτε χάλασε ο inverter και δε μπορεί να ανάψει η λάμπα, είτε η ίδια η λάμπα έχει καεί. edit: Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να έχεις προβληματικό καλώδιο, αλλά αυτό συνήθως φαίνεται στο κούνημα.
bill@ki Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Ναι εκεί εστιάζεται το πρόβλημα σου. Το γεγονός ότι δεν έχεις backlight στο πάνελ σου είναι κοινό αποτέλεσμα αστοχίας ενός εκ των δύο. Είτε χάλασε ο inverter και δε μπορεί να ανάψει η λάμπα, είτε η ίδια η λάμπα έχει καεί. edit: Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να έχεις προβληματικό καλώδιο, αλλά αυτό συνήθως φαίνεται στο κούνημα. Και για τι κόστος μιλάμε τόσο για λάμπα, όσο και για inverter.
άδικος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Inverter κανά 10ευρω. Η λάμπα φθηνή είναι και αυτή, αλλά είναι σχετικά δύσκολο να την αλλάξεις χωρίς ζημιά σ'αυτή ή το πάνελ. Συνήθως οι περισσότεροι το αλλάζουν όλο αλλά το κόστος του είναι μεγάλο (80-100€). Μάλλον για να βεβαιωθείς θα πρέπει να το δώσεις σε κάποιον τεχνικό που μπορεί να αποφανθεί.
bill@ki Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά αυτή η λάμπα που λες βρίσκεται στην οθόνη; Δεν έχω καταλάβει που βρίσκεται. Κάποια κοινά προβλήματα που μπορεί να συμβαίνουν σε περίπτωση χαλασμένου inverter απ' ότι βρήκα είναι τα παρακάτω: Η οθόνη LCD δεν ανάβει Η οθόνη LCD είναι πιο σκούρα στο πάνω και στο κάτω μέρος Η οθόνη LCD ανάβει αλλά μία σβήνει και μία ανάβει Η οθόνη LCD είναι πολύ αχνή ή σκούρα Η οθόνη LCD Screen τρεμοπαίζει Επίσης αυτό που παρατήρησα πριν είναι ότι πατώντας το συνδυασμό fn+F6, έχει σαν αποτέλεσμα η οθόνη να ανοίξει κανονικά αλλά για μερικά δευτερόλεπτα και μετά να σβήνει πάλι. Φυσικά αν το επαναλάβω συμβαίνει το ίδιο ξανά. Έχω ενδοιασμούς αν είναι ο inverter γιατί δεν βρήκα κάπου να λέει και για την αλλαγή στο χρώμα της οθόνης.
άδικος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Μα γι'αυτό ανέφερα πως είναι πιο πιθανό να έχει πρόβλημα η καθοδική λυχνία. Βρίσκεται μέσα στο panel δυστυχώς... Τι λειτουργία κάνει το Fn F6;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα