Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και παλι!

Εχω τον 8120 παει καλα προς το παρων μπλα μπλα μπλα... και θέλω να ρωτήσω:

1.Βαζοντας σε λειτουργια λιγοτερα module/«cores» απο 8 σημαινει μικρότερη καταναλωση??

2.Ανεβαζωντας τον πολ/σιαστη στα x18 ο CPU οντως γινεται ενας 8150???

Δημοσ.

Χαχα σε κούρασε η απάντηση συγνώμη :P :P !!Στο πρώτο ΝΑΙ ποσο περιπου ειναι η καταναλωση με 4«cores» ανοιχτά;;

Και επίσης μια 3η ερώτηση: συμφέρει να επιλέξω να ειναι 2 modules x 2 "cores" = 4 "cores" ______ή______ 4 modules x 1 "core" per module = 4 "cores"

Δημοσ.

Λογικά λίγο παραπάνω από την μισή. Τίποτα δε συμφέρει τώρα. Αυτό που θα σε συνέφερε αν εχεις θέμα με την κατανάλωση θα ήταν να μην τον αγοράσεις εξαρχής. Τώρα θα μειωθεί μεν η κατανάλωση αλλά οι επιδόσεις του θα πέσουν κατακόρυφα. Δεν ξέρω αν θα είναι καν καλύτερος από έναν pentium GXXX με τα μισά cores απενεργοποιημένα.

Δημοσ.

Με τα μισά cores αυτή είναι η εκτίμησή μου. Μπορεί να πέφτω έξω, αλλά δε νομίζω πολύ. Aλλά δεν το λες και χάλια, μια χαρά ειναι οι Sandy pentium.

Γενικά δεν έχει νόημα να κλείνεις cores, πας ουσιαστικά ενάντια στη λογική κατασκευής του συγκεκριμένου επεξεργαστή.

Δημοσ.

Εχουν γινει διαφορα τεστ απο χρηστες.Το αντιθετο συμβαινει απο οτι λετε.Οταν κλεινεις modules ανεβαινουν οι light threaded επιδοσεις του συνηθως.Αν ψαξει κανεις θα βρει σε φορουμς δοκιμες. ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ποσταρω καποια στιγμη.Σκεψου το καπως ετσι: σε αυτην την αρχιτεκτονικη τα modules/cores μοιραζονται resources, ε οταν κλεισεις καποια απο αυτα παυουν να μοιραζονται καποια resources και ενισχυουν (ελαχιστα ομως) το core που θα τα μοιραζονταν.

Edit:Να σημειωσω για να ειμαι σαφης πως οπως ειπες πολυ σωστα Δεινοσαυρε η φιλοσοφια της συγκεκριμενης αρχιτεκτονικης ειναι αλλη.Περσυ το κοιτουσα αυτο με τα κλειστα modules/cores και απο οτι θυμαμαι ανεβαινει λιγο σε καποια light threaded σεναρια.

Εδω σχετικο αρθρο που διαβαζα προσφατα: http://www.extremete...er-fell-short/2 (Χμμ βλεπω αρκετη διαφορα σε μερικα τεστ...)

Και εδω για BDver1: http://atenra.blog.c...er-cmt-scaling/

Απο οτι θυμαμαι στο xtremesystems εχει δοκιμες απο χρηστες με ανοιχτα/κλειστα modules αν ψαξετε.

Επεξ/σία από Millennium
Δημοσ.

Ενδιαφέρον...Μονο που αυτο που λες millennium πρέπει να ισχύει οταν επιλέγεις να λειτουργει ένα core ανα module έτσι δεν ειναι??

Το λέω επειδή έτσι εκει που 2 cores ειχαν κοινα όπως cache τώρα ολα αυτά τα εκμετταλεύεται μονο ένας core οποτε θα έχει μεγαλύτερη αποκλειστηκότητα.Με αυτη τη λογική τοτε το να επιλεξεις one core per computing unit > 4 cores activated <---το οποιο 4 cores activated σημαινει ακριβως μισες επιδόσεις επειδη οι 4 αυτοι πυρηνες θα ειναι σε 2 και οχι σε 4 module οποτε θα έχουν κοινοχρηστα στοιχεια οποτε---> shit oπότε επιλέγουμε το πρώτο, σωστός;;

Δημοσ.

Ναι καπως ετσι ειναι (μονο που το penalty δεν ειναι μισες επιδοσεις οπως λες).Αλλα το scaling εχει βελτιωθει στους Vishera ετσι κιαλλιως.Αν διαβασετε το αρθρο του Aten-Ra λεει καποια πραγματα για το σκεπτικο επιλογης του Cluster MT.

Δημοσ.

Για bulldozer μιλουσα.Στον asturias μιλουσα μετα.Πεφτει και η καταναλωση αν κλεισει core btw.

Το θεμα της καταναλωσης ειναι και θεμα marketing του ανταγωνισμου.Τοσοι χρηστες με i7 920 με χειροτερη δεν ειδα να τους αλλαζουν παντως παλιοτερα.Δε λεω πως δε πρεπει να βελτιωνονται αυτα απλα μια παρατηρηση κανω και σκεφτομαι πως ειναι και θεμα δημιουργιας εντυπωσεων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...