Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τοσο καλα ε, εμας εδω οι εκκλησια δυνει και ρουχα και τροφιμα και βεβαια ειναι τιμη μας που εχουμε και τον πατερ Αντωνιο με τη κιβωτο του κοσμου :-D

Ναι ειναι μεγαλη βλακεια τωρα ακουγονται πολλα εδω λενε να το μειωσουν για οσους το παιρνουν δευτερη φορα!!!!

Με κοινα και με τουτα δεν εχω ψαχτει και εγω ξερεις αν οι μηχανικοι μπανουν στον οαεδ γιατι μου εχουν πει πως οχι ουτε καρτα ανεργειας παιρνουμε.

Οι μηχανικοί πληρώνετε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ , πρέπει να είστε στην ίδια κατηγορία με δικηγόρους κ.λ.π. Υποτίθεται ότι δε θεωρείστε άνεργοι γιατί η επαγγελματική σας ιδιότητα δε σας καθιστά μισθωτούς. Π..χ. μία φίλη μου δικηγόρος όταν δούλευε σε δικηγορικό πλήρωνε εκείνη τις εισφορές στο ταμείο της αλλά μέσω ΟΑΕΔ πήρε επιδότηση για να ανοίξει γραφείο αργότερα.

Κάρτα ανεργίας έχεις βγάλει ; Δεν μπορείς να βγάλεις κάρτα ανεργίας ως απόφοιτος λυκείου ; Θα το καταλάβουν ;

Δημοσ.

Οι μηχανικοί πληρώνετε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ , πρέπει να είστε στην ίδια κατηγορία με δικηγόρους κ.λ.π. Υποτίθεται ότι δε θεωρείστε άνεργοι γιατί η επαγγελματική σας ιδιότητα δε σας καθιστά μισθωτούς. Π..χ. μία φίλη μου δικηγόρος όταν δούλευε σε δικηγορικό πλήρωνε εκείνη τις εισφορές στο ταμείο της αλλά μέσω ΟΑΕΔ πήρε επιδότηση για να ανοίξει γραφείο αργότερα.

Κάρτα ανεργίας έχεις βγάλει ; Δεν μπορείς να βγάλεις κάρτα ανεργίας ως απόφοιτος λυκείου ; Θα το καταλάβουν ;

Ειναι τσατσια και δεν θελω ασε που αργοτερα ποτε δεν ξερεις μπορει να βγει καμμια επιδοτηση για μηχανικους μην εχουμε τραβηγματα.
Δημοσ.

Ο Redonin δε μιλάει για "μηχανικό" που έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος μηχανικού, αλλά για οποιονδήποτε έχει σπουδάσει μηχανικός ή μηχανικός ΤΕ εν προκειμένω. (φαντάζομαι)

Δημοσ.

Με κοινα και με τουτα δεν εχω ψαχτει και εγω ξερεις αν οι μηχανικοι μπανουν στον οαεδ γιατι μου εχουν πει πως οχι ουτε καρτα ανεργειας παιρνουμε.

Μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι δεν εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.

Απολαμβάνουν άλλα 1002 προνόμια όμως οπότε χαλάλι η ταυτότητα ανεργίας... σάμπως και τι να την κάνουν.

Δημοσ.

Μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι δεν εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.

Απολαμβάνουν άλλα 1002 προνόμια όμως οπότε χαλάλι η ταυτότητα ανεργίας... σάμπως και τι να την κάνουν.

Από πότε μισθωτός μηχανικός δεν γράφεται στον ΟΑΕΔ ?

Ποιά είναι τα άλλα προνόμια που απολαμβάνουν οι μηχανικοί ?

Δημοσ.

Δίνουν εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ οι μισθωτοί μηχανικοί ; Για ΤΣΜΕΔΕ ήξερα και ΙΚΑ ένα ποσοστό γύρω στο 4%( για ένα συγκεκριμένο κλάδο υγείας , μου διαφεύγει τώρα ποιός κλάδος είναι )...

Αν ξέρεις ότι γράφονται πες info να πάει να γραφτεί ο Redodin7. Όπα τώρα είδα το ποστ σου, έχεις ένα point , η ειδικότητα του Redodin που είναι ΤΕ δεν εγγράφεται ΤΕΕ ; Ε τότε γιατί δε μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας ;

Δημοσ.

Δίνουν εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ οι μισθωτοί μηχανικοί ; Για ΤΣΜΕΔΕ ήξερα και ΙΚΑ ένα ποσοστό γύρω στο 4%( για ένα συγκεκριμένο κλάδο υγείας , μου διαφεύγει τώρα ποιός κλάδος είναι )...

Αν ξέρεις ότι γράφονται πες info να πάει να γραφτεί ο Redodin7. Όπα τώρα είδα το ποστ σου, έχεις ένα point , η ειδικότητα του Redodin που είναι ΤΕ δεν εγγράφεται ΤΕΕ ; Ε τότε γιατί δε μπορεί να βγάλει κάρτα ανεργίας ;

Νομίζω ότι ισχύουν τα ίδια αλλα και πάλι δεν είμαι σίγουρος θέλει να έχεις γραφτεί στο EETEM

Δεν είμαι όμως μισθωτός
Δημοσ.

Νομίζω ότι ισχύουν τα ίδια αλλα και πάλι δεν είμαι σίγουρος θέλει να έχεις γραφτεί στο EETEM

Δεν είμαι όμως μισθωτός

Δεν ξέρω τι επαγγελματικά δικαιώματα έχεις , αν δε γράφεσαι Επιμελητήριο δε βλέπω πουθενά κώλυμα στο να γραφτείς ΟΑΕΔ. Κοινώς οι απόφοιτου του ΤΕΙ σου γράφονται επιμελητήριο ή όχι ;

Επιμένω να το ψάξεις γιατί οι εργοδότες ζητάνε συχνά κάρτα ανεργίας για πρόσληψη ( επίσης ζητάνε κάρτα για 5μηνα σε δήμους) ειδικά για κάτω των 25 ( πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ ).

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι επαγγελματικά δικαιώματα έχεις , αν δε γράφεσαι Επιμελητήριο δε βλέπω πουθενά κώλυμα στο να γραφτείς ΟΑΕΔ. Κοινώς οι απόφοιτου του ΤΕΙ σου γράφονται επιμελητήριο ή όχι ;

Επιμένω να το ψάξεις γιατί οι εργοδότες ζητάνε συχνά κάρτα ανεργίας για πρόσληψη ( επίσης ζητάνε κάρτα για 5μηνα σε δήμους) ειδικά για κάτω των 25 ( πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ ).

Στο michanikos.gr μου ειχαν πει οτι δεν βγαζεις και αμα θελεις να μπεις σε προγραμμα παιρνεις ειδικο χαρτη απο εκει που ανηκεις ΤΕΕ ή ΕΕΤΕΜ.Τηλεφωνικος μου ειχαν πει απο ΟΑΕΔ οτι δεν δικαιουμαι και λογω τις καταταστασεις στο σπιτι δεν το κυνηγησα.
Δημοσ.

Τι λέμε ρε παιδιά, ένας απόφοιτος ΤΕΙ, μηχανικός, που από όσα έχω καταλάβει δεν έχει ποτέ δουλέψει στη ζωή του σαν μηχανικός, επιτρέπεται να βρει δουλειά μόνο σαν μηχανικός;

Τράβα ρε άνθρωπέ μου και κάνε μια εγγραφή σαν άνεργος στον ΟΑΕΔ και άσ'τους να λένε ό,τι θέλουν, εσύ για οποιαδήποτε δουλειά ψάχνεις και πολλές από αυτές ζητούν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Πάνε με το απολυτήριο λυκείου μόνο.

Δημοσ.
Τι λέμε ρε παιδιά' date=' ένας απόφοιτος ΤΕΙ, μηχανικός, που από όσα έχω καταλάβει δεν έχει ποτέ δουλέψει στη ζωή του σαν μηχανικός, επιτρέπεται να βρει δουλειά μόνο σαν μηχανικός;

Τράβα ρε άνθρωπέ μου και κάνε μια εγγραφή σαν άνεργος στον ΟΑΕΔ και άσ'τους να λένε ό,τι θέλουν, εσύ για οποιαδήποτε δουλειά ψάχνεις και πολλές από αυτές ζητούν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Πάνε με το απολυτήριο λυκείου μόνο.[/quote']

Φίλε αυτό θα κάνω τελικά τώρα πια δεν έχω κάποιο κόλλημα.

Απλά με του λυκείου είναι και παράνομο και δεν μου αρέσει να το κάνω.

Θα πάω από δευτέρα γιατί θέλει χαρτί από την εφορία ότι δεν έχω καθόλου εισόδημα και η δικιά μας είναι κλειστή κάθε Παρασκευή για το κοινό .

Αλήθεια για να μην φάω καμία νιλα που μπορώ να δω ποιες εφορίες συνχωνευτικαν μην πάω τσάμπα.

Δημοσ.

Σύμφωνα με το ΕΤΑΑ πάντως ισχύουν τα παρακάτω:

"Το Ταμείο μας ασφαλίζει ιδιότητα και όχι την πραγματική άσκηση του επαγγέλματος με άλλα

λόγια, όταν κανείς αποκτά την ιδιότητα του μηχανικού και εγγράφεται στο ΤΕΕ, ασφαλίζεται

υποχρεωτικά στο ΤΣΜΕΔΕ και παραμένει υποχρεωτικά σε αυτό ασφαλισμένος για όσο

διάστημα έχει την ιδιότητα του μηχανικού.

Στο Νόμο δεν υπάρχει η έννοια του ανέργου μηχανικού, ούτε κριτήρια εισοδηματικά ή άλλα

από τα οποία προσδιορίζεται ποιος μηχανικός είναι άνεργος ή μη.

Με βάση τα παραπάνω, ασφαλιστικά ο μηχανικός δεν υπάγεται ποτέ στην κατηγορία του

ανέργου καθόσον, ακόμα και όντας μισθωτός και έχοντας απολέσει την θέση εξαρτημένης εργασίας

του, αυτομάτως αντιμετωπίζεται ασφαλιστικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ όντας ελεύθερος

επαγγελματίας ακόμα και αν πραγματικά δεν ασκεί το επάγγελμα δεν υφίσταται γι’ αυτόν κατάσταση

ανεργίας."

Δημοσ.

Σύμφωνα με το ΕΤΑΑ πάντως ισχύουν τα παρακάτω:

"Το Ταμείο μας ασφαλίζει ιδιότητα και όχι την πραγματική άσκηση του επαγγέλματος με άλλα

λόγια, όταν κανείς αποκτά την ιδιότητα του μηχανικού και εγγράφεται στο ΤΕΕ, ασφαλίζεται

υποχρεωτικά στο ΤΣΜΕΔΕ και παραμένει υποχρεωτικά σε αυτό ασφαλισμένος για όσο

διάστημα έχει την ιδιότητα του μηχανικού.

Στο Νόμο δεν υπάρχει η έννοια του ανέργου μηχανικού, ούτε κριτήρια εισοδηματικά ή άλλα

από τα οποία προσδιορίζεται ποιος μηχανικός είναι άνεργος ή μη.

Με βάση τα παραπάνω, ασφαλιστικά ο μηχανικός δεν υπάγεται ποτέ στην κατηγορία του

ανέργου καθόσον, ακόμα και όντας μισθωτός και έχοντας απολέσει την θέση εξαρτημένης εργασίας

του, αυτομάτως αντιμετωπίζεται ασφαλιστικά ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ όντας ελεύθερος

επαγγελματίας ακόμα και αν πραγματικά δεν ασκεί το επάγγελμα δεν υφίσταται γι’ αυτόν κατάσταση

ανεργίας."

Μισθωτός μηχανικός που απολύεται δεν παίρνει επίδομα ανεργίας ? Από τον ΟΑΕΔ δεν το παίρνει αυτό ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κοίτα προσωπικά δεν μου χει τύχει να μαι ποτέ μισθωτός, αλλά έχω ακούσει κάποιους που πήραν και κάποιους που έφαγαν άκυρο από τον ΟΑΕΔ.

τι να πω δεν ξέρω. η πιο πάνω ανακοίνωση πάντως του ΕΤΑΑ είναι πρόσφατη http://www.edmide.gr...AA_Thema_16.pdf

δες και τα σημεία που αναφέρει για τον ΟΑΕΔ π.χ

"2) Να μην συμπεριληφθεί στα ειδοποιητήρια του Α’ εξαμήνου 2012 η εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, μέχρι να

καθορισθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προσδιορίζεται νομοθετικά η έννοια του ανέργου

μηχανικού, οι προϋποθέσεις καθώς και ο τρόπος λήψης του επιδόματος ανεργίας από τους

δικαιούχους"

Επεξ/σία από guido

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...