BluEDr4g0n Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα πριν λίγες μέρες ξεκίνησα να παλεύω στην Python για παραθυρικές εφαρμογές και δεν σας κρύβω οτι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολο είναι σε σχέση με την C++ που είχα δοκιμάσει πριν λίγα χρόνια (καλα λογικό θα μου πείτε). Θα ήθελα να μου προτείνετε πια γλώσσα προτιμάτε για GUI σε Windows σημειωτέων είδα στο facebook έναν που είχε φτιάξει μια εφαρμογή για mini market με τρόφιμα τιμές κτλ και το είχε κάνει σε Delphi και φαινόταν πραγματικά εντυπωσιακό αν και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με Delphi. Τέλος οι εφαρμογές που θέλω να κάνω για αρχή είναι απλά πραγματάκια και μετά βλέπουμε!
nilosgr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 C# ή Java Υπαρχει και η VB.net, η οποια ειναι ταυτοσημη (?) με τη C#, αλλα το συντακτικο της ισως σου φανει παραξενο
migf1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δεν τις έχω δουλέψει προσωπικά, αλλά από όσα έχω δει & διαβάσει κατά καιρούς οι C# και VB.NET είναι από τις κορυφαίες επιλογές για το ζητούμενο που έθεσες. ΥΓ. Αν μίλαγες για cross-platform GUI programming, τότε Java και Python είναι δυο πάρα πολύ καλές επιλογές.
BluEDr4g0n Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 έγινε παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας θα δοκιμάσω τη C#
firewalker Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Υπάρχει και το Qt framework (που κάνει και για cross platform). http://en.wikipedia.org/wiki/Qt_%28framework%29
geo1st487 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Για cross-platform GUI programming δεν μπορει να χρησιμοποιησει το MonoDevelop; Δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα εδω λεει οτι μπορεις να προγραμματισεις σε C#, VB.NET κλπ για Linux, Windows & Mac OSX.
nilosgr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Για cross-platform GUI programming δεν μπορει να χρησιμοποιησει το MonoDevelop; Δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα εδω λεει οτι μπορεις να προγραμματισεις σε C#, VB.NET κλπ για Linux, Windows & Mac OSX. Ναι, αλλα μην εισαι 100% οτι οπως θα τρεχει στα windows θα τρεχει και στα linux...
Directx Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Καλησπέρα πριν λίγες μέρες ξεκίνησα να παλεύω στην Python για παραθυρικές εφαρμογές και δεν σας κρύβω οτι με εντυπωσίασε το πόσο εύκολο είναι σε σχέση με την C++ που είχα δοκιμάσει πριν λίγα χρόνια (καλα λογικό θα μου πείτε). Θα ήθελα να μου προτείνετε πια γλώσσα προτιμάτε για GUI σε Windows σημειωτέων είδα στο facebook έναν που είχε φτιάξει μια εφαρμογή για mini market με τρόφιμα τιμές κτλ και το είχε κάνει σε Delphi και φαινόταν πραγματικά εντυπωσιακό αν και δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με Delphi. Τέλος οι εφαρμογές που θέλω να κάνω για αρχή είναι απλά πραγματάκια και μετά βλέπουμε! Αν έχεις ήδη εμπειρία με την Delphi και θα ήθελες να προχωρήσεις στην χρήση της C++ μπορείς να δεις τον C++ Builder (είναι ας πούμε η Delphi μόνο που χρησιμοποιεί την C++). Αν θες κάτι περισσότερο μοντέρνο τότε .NET & C#.
migf1 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2012 Για cross-platform GUI programming δεν μπορει να χρησιμοποιησει το MonoDevelop; Δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα εδω λεει οτι μπορεις να προγραμματισεις σε C#, VB.NET κλπ για Linux, Windows & Mac OSX. Το πρόβλημα με το Mono είναι πως καθυστερεί να υιοθετήσει τις εξελίξεις του .net (δεν ξέρω επίσης και αν είναι 100% συμβατό).
ipduh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2012 αναλόγως την εφαρμογή ... για κάτι απλό θα διαλεγα Qt όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
iceblade Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Θα πρότεινα 2 επιλογές: α) Αν ενδιαφέρεσαι ειδικά για Windows: IronPython ή C# με το δωρεάν Sharpdevelop β) Αν σε ενδιαφέρουν και αλλα λειτουργικά: Python με PyQt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα