Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους
Θα ηθελα να ρωτησω κατι πανω στο θεμα δωρητης μυελου τον οστων.Πριν καμποσο καιρο πηγα και γραφτηκα και εγω για δωρητης μυελου τον οστων κτλ.Εγιναν οι εξετασεις κτλ εδωσα δειγμα αιματος κτλ και μου λενε οκ θα καταχωρηθεις.Η απορια μου ειναι οι εξης για οσους εχουν κανει εγγραφη.
Σας εδωσαν καμια καρτα κανα χαρτι οτιδηποτε οτι εισαι δωρητες οπως γινεται οταν γινεσαι και δωρητης οργανων?Η εστω να σας πουν ποιος αριθμος εισαι στο μητρωο.Δεν εχω μιλησει ακομα μαζι τους ουτε με τον ευαγγελισμο που εδωσα το δειγμα ουτε με τον EOM και ειπα να ρωτησω εδω πριν μιλησω μαζι τους.Απλα ξερεις να εχεις ενα αποδεικτικο οτι γραφτηκες και ολα οκ αν και σου λενε οτι αν υπαρχει θεμα θα σε ειδοποιησουμε.Ας μας πουν οσοι εχουν γραφτει.

Δημοσ.

Οφφτοπικ, χρειάστηκε να κάνεις και μυελόγραμμα ή μονο το αίμα αρκεί?

μονο αιμα κοντα στα 20-30 ml νομιζω.

Δημοσ.

για αιμοδότης σου δίνουνε μια κάρτα σίγουρα, και μάλιστα εκείνη την ώρα.

για δότης μυελού, μήπως πρέπει να ξαναπάς για να σου δώσουνε την κάρτα ;

ή είναι online και δεν χρειάζεται ; ( :-D :-D χιούμορ)

Δημοσ.

Λογικά αν ποτέ βρεθεί κάποιος που να χρειάζεται μεταμόσχευση και εισαι ο κατάλληλος δοτης θα σε καλέσουν στα στοιχεία επικοινωνίας που έδωσες.

Για να γράφτεις στη βάση δεδομένων μόνο αίμα σου παίρνουν για να κάνουν έλεγχο συμβατότητας.

Τώρα αν επιλεγεις σου παίρνουν μυελο είτε με τοπική ναρκωση και μυελογραμμα, διαδικασία που πονάει λιγάκι αλλα πρέπει να υπομεινεις αφού στην ουσία εισαι ο μοναδικός δοτης και μια ανθρώπινη ζωή εξαρτάται απο εσένα. Ο μυελος των οστών που θα σου πάρουν αναπληρωνεται όπως κ το αίμα οπότε δεν χάνεις κάτι πέρα απο λίγες ώρες.

Δεν ξέρω αν μπορούν να πάρουν και μέσω μιας διαδικασίας όπως η λήψη αιμοπεταλιων εκτός αν αυτο γίνεται μόνο σε ασθενείς για αυτολογη μεταμόσχευση.

Δημοσ.

δεν χρειαζεται μυελογραμα.και στην αυτολογη και στην αλλογεννη ειναι κατι σαν αιμοληψια και ληψη αιμοπεταλιων.δεν ποναει απλος χρειαζεται μια προετιμασια με αυξητικους αποχη απο σεξ και οχι πολλες επαφες με κοσμο μεχρι να δωσεις το μυελο.παλια καναν παρακεντιση- μυελογραμμα στη σπονδυλικη λιγο πιο πανω απο την ουριτσα με ναρκωση και για καμια βδομαδα ψιλοπονουσες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ολους σας που ειστε δοτες μυελου αλλα και οργανων.

Δημοσ.
για αιμοδότης σου δίνουνε μια κάρτα σίγουρα, και μάλιστα εκείνη την ώρα. για δότης μυελού, μήπως πρέπει να ξαναπάς για να σου δώσουνε την κάρτα ; ή είναι online και δεν χρειάζεται ; ( :-D :-D χιούμορ)

για αιμα εχω καρτα και πραγματι παιρνεις καρτα.εχω δυο κιολας.

και οταν γινεις δωρητης οργανων παιρνεις καρτα.το γραφει μεσα ο eom στο site Του.στην στελνουν κιολας.

μονο αμα πεθανεις τον δινεις?

οχι βρε συ.οσο εισαι ζωντανος.στο site του eom εχει τα παντα.

Δεν ξέρω αν μπορούν να πάρουν και μέσω μιας διαδικασίας όπως η λήψη αιμοπεταλιων εκτός αν αυτο γίνεται μόνο σε ασθενείς για αυτολογη μεταμόσχευση.

δεν χρειαζεται μυελογραμα.και στην αυτολογη και στην αλλογεννη ειναι κατι σαν αιμοληψια και ληψη αιμοπεταλιων.δεν ποναει απλος χρειαζεται μια προετιμασια με αυξητικους αποχη απο σεξ και οχι πολλες επαφες με κοσμο μεχρι να δωσεις το μυελο.παλια καναν παρακεντιση- μυελογραμμα στη σπονδυλικη λιγο πιο πανω απο την ουριτσα με ναρκωση και για καμια βδομαδα ψιλοπονουσες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε ολους σας που ειστε δοτες μυελου αλλα και οργανων.

υπαρχουν 2 τροποι για να δωσεις οταν χρειαστει μυελο τον οστο.ο ενας τροπος ειναι με γενικη αναισθησια και παρακεντηση στην σπονδυλικη στηλη.λιγος πονος για καμια βδομαδα και απλα σου δινουν παυσιπονα.

ο δευτερος τροπος ειναι με αυξητικη ορμονη και μετα μια διαδικασια σαν τα αιμοπεταλια.4-5 ωρες κραταει λιγος πονος απλα η αυξητικη ορμονη εχει κατι μικρα θεματακια οχι μονιμα αλλα οσο την παιρνεις μπορει να κανει ναυτια,εμετους,κτλ.

με βλεπω να παιρνω τηλ στον ευαγγελισμο για να μαθω αν βγαινει καρτα η να περναω απο τον εομ.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν βγαζεις καρτα φιλε μου απλος μπαινεις στη διεθνη δεξαμενη, εκει θα ειναι το DNA σου κατοχυρωμένο και σε περιπτωση που βρεθει καποιος συμβατος που χρειαζεται μυελο σε ειδοποιουν και αμα θες δινεις.πλεον δεν παιρνουν απο σπονδυλικη στηλη περνεις αυξητικο για καποιες ορμονες και οι παρενεργιες ειναι μηδαμινες σε σχεση με την παρακεντιση και κυριως με το καλο που θα κανεις!

Δημοσ.

Δεν βγαζεις καρτα φιλε μου απλος μπαινεις στη διεθνη δεξαμενη, εκει θα ειναι το DNA σου κατοχυρωμένο και σε περιπτωση που βρεθει καποιος συμβατος που χρειαζεται μυελο σε ειδοποιουν και αμα θες δινεις.πλεον δεν παιρνουν απο σπονδυλικη στηλη περνεις αυξητικο για καποιες ορμονες και οι παρενεργιες ειναι μηδαμινες σε σχεση με την παρακεντιση και κυριως με το καλο που θα κανεις!

ναι εχω διαβασει το πως γινεται κτλ.ειναι μικρες οι παρενεργειες και αξιζουν τον κοπο οποιες και αν ειναι αυτες.και ειναι και προσωρινες .και στην παρακεντιση ενα πονο νιωθεις για καποιες ημερες μετα και δινουν παυσιπονα.πιο παλια διαλεγες εσυ ποια μεθοδο θες.απλα ελεγα μπας και παιρνεις και καποια καρτα οπως γινεται οταν εισαι δωρητης οργανων που παιρνεις μια καρτα.δηληαδη καποια καρτα με καποιο κωδικο η εστω καποια καρτα οτι εισαι μελος.

Πού πας για να γραφτείς;

για δωρητης οργανων συμπληρωνεις αιτηση και απλα καλο ειναι να παρεις μετα τηλ για να σου πουν οτι σε περασαν μεσα στο συστημα.την καρτα ενω λενε οτι στην στελνουν στην πραξη αν την θες πας απο εκει και την παιρνεις.

για μυελο τον οστων υπαρχουν καποια νοσοκομεια που πας εκει τους λες οτι θες να γινεις εθελοντης για τον μυελο τον οστων.αφου υπογραψεις κτλ σου παιρνουν αιμα απλα και εισαι μια χαρα.αν για καποιο λογο θελουν παραπανω αιμα γιατι κατι πηγε στραβα κτλ τοτε σε ξαναφωναζουν απλα να δωσεις αιμα.εγω ειχα παει στον ευαγγελισμο και ειχα δωσει αιμα.εψαχνα βεβαια που πρεπει να παω γιατι ειναι καμποσα κτιρια αλλα οκ με πηγε τελικα μια νοσοκομα εκει που επρεπε.ειναι και σε αλλα νοσοκομεια.δεν πηρα τηλεφωνο απλαπηγα χυμα πρωινες ωρες.

εδω ειναι τα νοσοκομεια

http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=93&Itemid=110

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

για να κλεισει το θεμα.μετα απο επισκεψη στον eom και στον ευαγγελισμο οχι δεν παιρνεις καρτα ουτε κατι αλλο οπως ειπε  ο φιλος πιο πανω.απλα εισαι καταχωρημενος μεσα και that's all.απλα μιλαςπχ με τον ευαγγελισμο αμα αλλαξεις στοιχεια πχ κινητο η οτιδηποτε αλλο πχ διευθυνση κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...