Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!ειπα να μη βαλω πετρελαιο κετσι το μισο σπιτι να ζεστενεται με σομπα πελλετ πουθαπαρω

και ταλπο μισο με ερκοντισιον ινβερτερ. δυο ερωτησεις..

1.για 35τμ τι ερκοντισιον χρειαζομαι,ινβερτερ παντα κ αχστε προτεινετε καποιο καλο συγκεκριμενο.

2.η τουαλετα πως θα ζεστενεται? μπορω να βαλω θερμοπομπο σε χωρο με τοση υγρεασια,υδρατμους ή θα παρουμε καμια φωτια?

νασται καλα

Δημοσ.

Γενικά αν θές να υπολογίσεις τα btu βάση χώρου,εντελώς μπακάλικα μπορείς να κάνεις τον υπολογισμό m2/2*1000.Στην δική σου περίπτωση ένα 18αρι θα καλύψει επαρκέστατα όλο το χώρο.Με 12000btu σε 38m2 αναγκάζομαι να βάλω και την κεντρική θέρμανση (για υποβοήθηση),διαφορετικά πάνω απο 18°C...δέν...

Αν ζεστάνεις καλά τον χώρο του μπάνιου πρίν κάνεις οτιδήποτε,περιορίζεται αρκετά το φαινόμενο των υδρατμών.Όπως είπε και ο kuzko21,ένα αερόθερμο είναι ταμάμ και μπορείς να ζεστάνεις το μπάνιο σε χρόνο dt.

Δημοσ.

ναι αλλα αν εχω καμια επισκεψη δε θαναι λιγο ασχημο ναχει ψοφο στο μπανιο?

εκανα τυπογραφικο,25τμ ηθελα να πω και οχι 35. για 25 λοιπον ποσα btu? ενα 12αρι?

Δημοσ.

Ναί,12αρι τότε.

Προσωπικά σε όσους γνωστούς-φιλούς-συγγενείς-whatever πήγα επίσκεψη και το μπάνιο δέν είχε θέρμανση για τον Α ή Β λόγο (και το παράθυρο ανοιχτό παρακαλώ),μια χαρά έμπαινα και ας είχε βρωμόκρυο.Εξ' άλλου την "δουλειά" μου θέλω να κάνω και σε σκάρτο ένα λεπτό είμαι έξω.

Αν τώρα έχεις περίεργο μουσαφίρη ή δέν θέλεις να τον δείς να δυσανασχετεί,μπορείς να πάρεις ένα πάνελ/θερμοπομπό και να το έχεις να δουλεύει στην χαμηλή σκάλα για όσο διαρκεί η επίσκεψη στο σπίτι.Έτσι όμως θα καις τσάμπα ρεύμα για να έχεις ετοιμοπόλεμο έναν χώρο που δέχεται ευκαιριακές επισκέψεις.

Δημοσ.

γενικά το 12άρι σε καλύπτει μια χαρά (12000 btu θέρμανση, έτσι ; η ψύξη συνήθως είναι μεγαλύτερη από τη θέρμανση) ..

εκτός αν είσαι σε κανένα βουνό ..

αν δεν είσαι πολλές ώρες μέσα στο σπίτι (πχ. μόνο βράδια) , μπορείς να αποφύγεις το κόστος του inverter και να πάρεις ένα φθηνό..

οι διαφορές στην κατανάλωση θα είναι αμελητέες.

για το μπάνιο αερόθερμο, αν θέλεις πιο μπάνικο υπάρχουν και μόνιμα μακρόστενα που μπαίνουν ψηλά (βιδώνονται στον τοίχο) αλλά πρέπει να το τροφοδοτήσεις με ρεύμα κάπως ..

άσε τα κυριλίκια (αυτό με τους επισκέπτες) , εδώ μιλάμε για οικονομία. Η οικονομία γίνεται και σπάζοντας τους χώρους και θερμαίνοντας μόνο αυτούς που χρειάζεσαι..

η θέρμανση με τον κλιματισμό είναι η πιο φθηνή , αν δεν χρησιμοποιούνται όλοι οι χρόνοι ταυτόχρονα.

τα ξύλα και τα πέλετ είναι φθηνά αλλά θα μαυρίσει το σπίτι ..

• Like 1
Δημοσ.

Για το σαλονι ελεγα σομπα με πελετ,. γιατι να μαυρισει το σπιτι αφου εχει σωληνα που θα βγαινει εξω...

οσον αφορα το μπανιο,εχω παιδι μικρο οποτε οταν κανει μπανιο η κατι τετοιο θαθελα ναχει ζεστη μεσα.

Δημοσ.

Για το σαλονι ελεγα σομπα με πελετ,. γιατι να μαυρισει το σπιτι αφου εχει σωληνα που θα βγαινει εξω...

οσον αφορα το μπανιο,εχω παιδι μικρο οποτε οταν κανει μπανιο η κατι τετοιο θαθελα ναχει ζεστη μεσα.

ένα καλό αερόθερμο σε 15 δεύτερα θα έχει ζεστάνει, και σε 2 λεπτά θα έχει κάνει το μπάνιο σου φούρνο. Κι εγώ αυτό κάνω για τα παιδιά.

επ επ, υποθέτω ότι το μπάνιο σου δεν είναι σαν του Μητσοτάκη ε, πιό μεγάλο από το σαλόνι μου. Το δικό μου είναι 2χ2, και έχει μονίμως μισάνοιχτο παράθυρο.

Δημοσ.

Αερόθερμο, όπως σου είπαν. Το δικό μου μπάνιο που είναι 2,20 × 1,60 γίνεται ΦΟΥΡΝΟΣ σε 5' με ένα αερόθερμο των 2 kW.

Δημοσ.

Χρειάζεται προσοχή με το νερό όμως. Εάν πέσει έστω και λίγο στο αερόθερμο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

35 τμ με 14 το κάνει φούρνο ή πάγο το καλοκαίρι. αλλά πάρε ενα μεγαλύτερο για να είσαι σίγουρος και να μη το ζορίζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...