Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρεται..λοιπον απορια..εχω τα xp τα οποια δουλεουν καλα..εχω 2 giga μνημη μονοπυρηνο επεξεργαστη athlon 64 και μητρικη ονοματι alivenf5-esata2+.. τωρα μου μπηκε ενα μικροβιο στο μυαλο και θελω να βαλω τα windows 7..το θεμα ειναι οτι η drivers της μητρικης πανε μεχρι και τα vista..δηλαδη driver για windows 7 δεν υπαρχουν για μητρικη.. τι λετε?

Δημοσ.

Δεν θα έχεις θέμα οδηγών αν περάσεις σε w7.

Έχεις ικανή μνήμη για να τα τρέξεις με αξιοπρέπεια. Ποια κάρτα γραφικών έχεις;

Δημοσ.

Μόνο μην έχεις τίποτα εκτυπωτές HP για τους οποίους δεν υπάρχουν drivers για Windows 7, γιατί πολύ απλά δεν θα δουλεύουν.

Ε, αν χρειαστεί σετάρει dual boot με xp μαζί για τέτοιες περιπτώσεις.

Δημοσ.

Ότι τα σηκώνει τα 7, τα σηκώνει. Ότι θα έχεις μείωση στις επιδόσεις, σίγουρα θα έχεις, είναι σαφώς πιο βαρύ σαν λειτουργικό. Από 'κει και πέρα είναι θέμα γούστου, αναγκών και προτιμήσεων. Σε ανάλογο σύστημα με το δικό σου (βλ. υπογραφή) έχω Windows 7 64bit χωρίς προβλήματα για μέτρια χρήση (η αλήθεια είναι πως τα flash videos μου σέρνονται, αλλά δεν ξέρω αν θα είχε διαφορά σε XP).

Δημοσ.

Μόνο μην έχεις τίποτα εκτυπωτές HP για τους οποίους δεν υπάρχουν drivers για Windows 7, γιατί πολύ απλά δεν θα δουλεύουν.

Έχω εκτυπωτή HP δεκαετίας (laser) και βρήκα επίσημους drivers για 7 τόσο 32 όσο και 64 bit.

Συνεπώς η γενίκευση που κάνεις (όπως και κάθε γενίκευση γενικά) είναι μάλλον λανθασμένη.

[on topic]

Να δοκιμάσεις τα 7. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Το να μένεις με ένα λειτουργικό παλιό δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Αν τώρα τα windows 7 δε βρουν by default τους περισσότερους drivers (που θα τους βρουν) του συστήματος σου, τότε το σκέφτεσαι να γυρίσεις σε XP.

Δημοσ.

βασικα δεν ειμαι εφετζης ..με αρεσει η ουσια ..αμα ειναι να μειωθει η αποδοση με πολυχρωμα μπαρμπαδακια να χορευουν προτιμω τα xp..

Πολύ σταθερότερο λειτουργικό (το λαμβάνεις υπ'όψιν) & ανώτερο από όλες τις πλευρές όπως & να το δεις, απλά ίσως χρειαστεί να έχεις κλειστό το aero λόγω vga (δεν αναφέρεις ποια συγκεκριμένα).

Δοκιμάζεις & βλέπεις εντυπώσεις.

Αλλά αν καταλαβαίνω θες να αποφύγεις την όλη διαδικασία να το βάζεις άδικα & να ξαναγυρίζεις σε xp...

Γνώμη μου, δε θα σε χαλάσει.

Δημοσ.

κοιτα ..θελω να ειναι ενα κλικ παραπανω απο τα xp σε ολους τους τομεις.. δεν κανω και πολλα..ταβλακι και facebook και καμμια ταινια κατεβαζω..για αυτο τον εχω τον υπολογιστη..τωρα αν τα βαλω και μου αρχιζουν τα ναζια με τους driver να ψιλοκολλαει δεν αξιζει η ταλαιπωρια

Δημοσ.

κοιτα ..θελω να ειναι ενα κλικ παραπανω απο τα xp σε ολους τους τομεις.. δεν κανω και πολλα..ταβλακι και facebook και καμμια ταινια κατεβαζω..για αυτο τον εχω τον υπολογιστη..τωρα αν τα βαλω και μου αρχιζουν τα ναζια με τους driver να ψιλοκολλαει δεν αξιζει η ταλαιπωρια

Για αυτά που λες πάντως, δύσκολο να κολλάει, κάθε λειτουργικό τα κάνει αξιοπρεπώς αυτά. Με drivers πάλι δεν θα έχεις θέμα, δεδομένου της παλαιότητας του hardware μάλλον δεν θα χρειαστείς καν.

Δημοσ.

Τοτε βαλε Linux,κατα προτιμηση Ubuntu και θα εισαι μια χαρα.Ειναι σκαλες ανωτερα ακομη και απο τα Windows 8 και δεν ειναι resource whore δηλαδη δεν χρειαζεται πολυ ισχυρο hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...