funbreaker Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Αν ειναι μονο αυτο χωρις να μπαινει ΧΑΡΑΤΣΙ ναι συμφαιρει τα μαλα !!!!!!! Και γιατί τότε πριν που είδα Ευαγγελάτο να το λέει, έλεγαν στα παράθυρα ότι βαρύ μέτρο?
REDODIN7 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Εγω παιδια το θερω πολυ αδικο μετρο θα παιρνω δηλαδη 160 ευρω και θα εχω εισοδημα 1920 ευρω και απο αυτο θα μου κρατανε 190 ευρω εμενα και 190 του αδερφου δηλαδη 380. Χιλιες φορες το χαρατσι της ΔΕΗ τουλαχιστον τοτε μας κραταγαν μονο 200 ευρω!
sphinxgr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Συγνώμη, αλλά τι γράφετε?!!!! Είναι απλά τα πράγματα. Μέχρι 12.000 ενοίκια θα υπάρχει φόρος 10% + το χαρτόσημο + το χαράτσι που πλέον θα πληρώνουν ΟΛΟΙ είτε το σπίτι έχει ρευμα, είτε όχι
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Χαρτόσημο υπάρχει μόνο στους επαγγελματικούς χώρους, στα σπίτια έχει καταργηθεί. Επίσης το χαρτόσημο όπου προβλέπεται επιβαρύνει τον ενοικιαστή και όχι τον ιδιοκτήτη.
sphinxgr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 φόρος χαρτοσήμου υπάρχει ακόμα 1,5% (3% για επαγγελματικές μισθώσεις) και επιβαρύνει συνήθως τον ιδιοκτήτη, γιατί η τιμή γενικά πάει με συμφωνία και δεν προστίθεται σε αυτήν επιπλέον το χαρτόσημο. και οι νεες φορολογίες φρεσκες φρεσκες, ακρετά καλύτερες σχεση με τις περσινές http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1666688
REDODIN7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Συγνώμη, αλλά τι γράφετε?!!!! Είναι απλά τα πράγματα. Μέχρι 12.000 ενοίκια θα υπάρχει φόρος 10% + το χαρτόσημο + το χαράτσι που πλέον θα πληρώνουν ΟΛΟΙ είτε το σπίτι έχει ρευμα, είτε όχι Μας εκανες τι καρδια περιβολη EDIT Για δες λιγο το πινακα ξεκιναει απο 3000 αυτο σημαινει οτι κατω απο εκει δεν πληρωνω τιποτα ???
axaxouxas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Πληρωνεις και παραπληρωνεις φιλε μου οπως θα πληρωνουμε ολοι πλεον Αλλα συμφαιρει γιατι θα σου παιρνει μονο 10% την στιγμη που απο το εισοδημα θα παιρνει απο 21% και πανω Αν εχεις 1-2 ακινητα μικρα περαν αυτου που θα μενεις, που θα τα ενοικιαζεις, τοτε συμφαιρει σαν συμπληρωμα..... Αλλα αυτο θα ηταν ιδανικο στην περιπτωση που δεν ειχες το χαρατσι.....
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) φόρος χαρτοσήμου υπάρχει ακόμα 1,5% (3% για επαγγελματικές μισθώσεις) και επιβαρύνει συνήθως τον ιδιοκτήτη, γιατί η τιμή γενικά πάει με συμφωνία και δεν προστίθεται σε αυτήν επιπλέον το χαρτόσημο. Το χαρτόσημο θεωρητικά είναι θέμα συμφωνίας για το ποιόν θα επιβαρύνει, αλλά στην πράξη κατά κανόνα επιβαρύνει τον ενοικιαστή. Τουλάχιστον σε όσες περιπτώσεις ξέρω εγώ. Επίσης το χαρτόσημο μπαίνει πάνω στο μίσθωμα, προστίθεται στο μίσθωμα, δεν είναι ενσωματωμένο. Όσο για το που προβλέπεται και πόσο είναι δες εδώ: Τα μισθώματα των ακινήτων υπόκεινται σε τέλος χαρτοσήμου, που μαζί με την εισφορά υπέρ ΟΓΑ ανέρχεται σε ποσοστό 3,6%. Το τέλος αυτό οφείλεται σε κάθε περίπτωση ακόμα κι αν ο ιδιοκτήτης είναι κάτοικος εξωτερικού. Το θέμα του βάρους του ανωτέρου τέλους είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ των συμβαλλομένων (ιδιοκτήτη και ενοικιαστή). Εάν δεν υπάρχει συμφωνία το τέλος βαρύνει τον ιδιοκτήτη και ενοικιαστή εξ ημισείας. Όταν ο ένας απαλλάσσεται από τα τέλη χαρτοσήμου, αυτά βαρύνουν εξ ολοκλήρου τον αντισυμβαλλόμενο και Εξαιρετικά, από 1-1-2007 έως 31-12-2007, στα μισθώματα των κατοικιών γενικά και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ 4 του άρθρου 3 του ν.3522/2006 το τέλος χαρτοσήμου από 3,6% (με την εισφορά υπέρ ΟΓΑ ) μειώνεται στο 1,8% (με την εισφορά υπέρ ΟΓΑ ) και από 1/1/2008 αυτό καταργείται. Στα μισθώματα των επαγγελματικών χώρων, γραφείων, γηπέδων, αποθηκών κ.λ.π. το τέλος χαρτοσήμου δεν αλλάζει, παραμένει δηλ στο 3,6% ( με την εισφορά υπέρ ΟΓΑ). http://www.entypa.in...shmou-2011.html Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2012 από Joshua21
funbreaker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 -Εγώ δεν κατάλαβα τι παίζει με τον φόρο χαρτοσήμου. Είναι 1,5% ή 3% ενός μηνιάτικου? Δηλαδή μιλάμε για 5-10 ευρώ που τα δίνεις μια φορά? Αν ναι γιατί ασχολούμαστε? -Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κράζουν όλοι για το νέο φορολογικό σύστημα ενοικίων ενώ τελικά συμφέρει αυτούς που βγάζουν λίγα. Αυτοί που βγάζουν πολλά καλώς να πληρώσουν, και μάλιστα λίγο είναι το 33,6% για τα μεγάλα ποσά. Εγώ θα έβαζα 45%.
Dannie Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 -Εγώ δεν κατάλαβα τι παίζει με τον φόρο χαρτοσήμου. Είναι 1,5% ή 3% ενός μηνιάτικου? Δηλαδή μιλάμε για 5-10 ευρώ που τα δίνεις μια φορά? Αν ναι γιατί ασχολούμαστε? -Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί κράζουν όλοι για το νέο φορολογικό σύστημα ενοικίων ενώ τελικά συμφέρει αυτούς που βγάζουν λίγα. Αυτοί που βγάζουν πολλά καλώς να πληρώσουν, και μάλιστα λίγο είναι το 33,6% για τα μεγάλα ποσά. Εγώ θα έβαζα 45%. Αυτοι που εβγαζαν λιγα πριν δεν πληρωναν οποτε τωρα πληρωνουν και ας ζουν απο αυτο το 1 η 2 ενοικια(αν προσθεσεις και τους υψηλους φορους στα ακινητα μαζι με την πτωση των τιμων ενοικιων οτι θελεις και πιστωποιηση ενεργειακης καταστασης πριν το νοικιαεις κ.τ.λ)δεν υπαρχει διαχωρισμος οτι αν ζεις απο αυτο το 1-2 ενοικια η εισαι ανεργος να εχεις καποια "ειδικη μεταχειρηση" ΑΝΤΙΘΕΤΑ ευνοει τους πλουσιους που νοικιαζουν βιλες κ.τ.λ γιατι ενω πριν τα ενοικια τα προσθεταν στο εισοδημα του(οποτε μεγαλυτερη φορολογια) τωρα γινεται αυτοτελες φορολογηση που τους ευνοει(απο οτι καταλαβες ενα κρατος σαν το δικο μας που εχει χωρισει την χωρα σε δυο ομαδες δεν μπορουσε να μην ευνοησει την καστα του στο θεμα των ακινητων οπως εκαναν και και με ιατροφαρμακευτικη τους περιθαλψη κ.τ.λ) 1
funbreaker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Αυτοι που εβγαζαν λιγα πριν δεν πληρωναν οποτε τωρα πληρωνουν και ας ζουν απο αυτο το 1 η 2 ενοικια(αν προσθεσεις και τους υψηλους φορους στα ακινητα μαζι με την πτωση των τιμων ενοικιων οτι θελεις και πιστωποιηση ενεργειακης καταστασης πριν το νοικιαεις κ.τ.λ)δεν υπαρχει διαχωρισμος οτι αν ζεις απο αυτο το 1-2 ενοικια η εισαι ανεργος να εχεις καποια "ειδικη μεταχειρηση" Μα πρίν δεν υπολογιζόταν ένα ενοίκιο ως φόρος εισοδήματος? Άρα σίγουρα πλήρωναν πάνω από 10%, εκτός κι αν ήταν κάτω απ το αφορολόγητο όριο μη έχοντας κανένα άλλο εισόδημα. Πάντως το 10% δεν μου φαίνεται πολύ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ευνοει τους πλουσιους που νοικιαζουν βιλες κ.τ.λ γιατι ενω πριν τα ενοικια τα προσθεταν στο εισοδημα του(οποτε μεγαλυτερη φορολογια) τωρα γινεται αυτοτελες φορολογηση που τους ευνοει(απο οτι καταλαβες ενα κρατος σαν το δικο μας που εχει χωρισει την χωρα σε δυο ομαδες δεν μπορουσε να μην ευνοησει την καστα του στο θεμα των ακινητων οπως εκαναν και και με ιατροφαρμακευτικη τους περιθαλψη κ.τ.λ) Σε αυτό συμφωνώ. Σε αυτούς γίνεται έκπτωση μιας και με τόσα μεγάλα ποσά, αν συνυπολογίζονταν ως φόρος εισοδήματος θα πλήρωναν 45% και οχι 30κάτι%. Τραγικό.
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μα πρίν δεν υπολογιζόταν ένα ενοίκιο ως φόρος εισοδήματος? Άρα σίγουρα πλήρωναν πάνω από 10%, εκτός κι αν ήταν κάτω απ το αφορολόγητο όριο μη έχοντας κανένα άλλο εισόδημα. Πριν κάποιος που είχε εισόδημα πχ 15.000 δεν πλήρωνε τίποτα για τις 12.000. Πλήρωνε μόνο για τις 3.000. Ο φόρος έμπαινε και θα συνεχίσει να μπαίνει κλιμακωτά.
funbreaker Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Πριν κάποιος που είχε εισόδημα πχ 15.000 δεν πλήρωνε τίποτα για τις 12.000. Πλήρωνε μόνο για τις 3.000. Ο φόρος έμπαινε και θα συνεχίσει να μπαίνει κλιμακωτά. Η σωστή σύγκριση βέβαια είναι σχετικά με το τι θα πλήρωνε τώρα κάποιος αν το ποσό συνυπολογιζόταν στο εισόδημα. Τώρα οι φορολογικοί συντελεστές είναι: 10% για (5000,7000] , 18% για (7000,11000]. Άρα μάλλον επιβαρυνεσαι λίγο παράπανω τελικά μιας και είναι πιθανόν να έχεις χαμηλότερο εισόδημα απο 7000 κι ακόμα κι αν δεν έχεις δεν φορολογείται όλο σου το εισοδήμα. Ευνοικό για τους μεγαλοιδιοκτήτες όντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα