Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ποιος ξέρει να μου πει πως θα τρέξω το απλό προγραμματάκι ''hello world'' στο ubuntu, είμαι αρχάρια και προσπαθώ αλλά μου βγάζει no such file or directory.

Δημοσ.

Το ubuntu δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού για να τρέξεις ένα πρόγραμμα,πρέπει να τρέξεις κάποια γλώσσα προγραμματισμού ή script μέσα ή μέσου της οποίας θα τρέξεις το όποιο πρόγραμμα θέλεις.

Δημοσ.

για τη γλώσσα c βασικά θέλω, έχω κάνει ένα αρχείο με τις εντολές στο text editor και το έχω αποθηκεύσει ως HelloWorld.c, μετά όμως δεν μου βγαίνει σωστά στο τερματικό.μου βγάζει no such file or directory όταν πληκτρολογήσω το εξής:gcc -o HelloWorld HelloWorld.c

και μετά γράφω . / HelloWorld και πατώ enter.

Δημοσ.

τα έγραψα στα τερματικό αυτό όμως πάλι τα ίδια, όταν λες όταν πάω με το τερματικό στο φάκελο που έχει το αρχείο c , τι εννοείς;

Τώρα μαθαίνω,Να σου πω τι έχω κάνει έως τώρα, πρώτα δημιούργησα ένα έγγραφο c και μετά πήγα και έγραψα αυτά στο τερματικό.

αυτά που μου είπες.

Δημοσ.

τα έγραψα στα τερματικό αυτό όμως πάλι τα ίδια, όταν λες όταν πάω με το τερματικό στο φάκελο που έχει το αρχείο c , τι εννοείς;

Τώρα μαθαίνω,Να σου πω τι έχω κάνει έως τώρα, πρώτα δημιούργησα ένα έγγραφο c και μετά πήγα και έγραψα αυτά στο τερματικό.

αυτά που μου είπες.

Στο τερματικό πρέπει να χρησιμοποιήσεις την εντολή cd για να πας στον φάκελο (directory) που έχεις αποθηκευμένο το HelloWorld.c αρχείο σου. Εκεί μετά μπορείς να δώσεις την εντολή: gcc κλπ κλπ.

Στο τερματικό, με την εντολή pwd βλέπεις σε ποιον φάκελο βρίσκεσαι.

Οπότε, αν το HelloWorld.c αρχείο σου είναι για παράδειγμα στον φάκελο /home/group/pclogic/Documents ενώ όταν κάνεις pwd σου λέει πως βρίσκεσαι στον φάκελο /home/group/pclogic, θα πρέπει να κάνεις στο τερματικό: cd Documents για να μπεις στον φάκελο Documents που περιέχει το HelloWorld.c αρχείο σου.

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθεια, :-) την βρήκα την άκρη να είστε όλοι σας καλά, συγνώμη για το καθυστερημένο ευχαριστώ αλλά τώρα μπήκα να ελέγξω τα μηνύματά μου, τελικά αυτό που δεν έκανα ήταν ότι δεν το έψαχνα σωστά το αρχείο δηλαδή ls Κτλ μετά είδα ότι υπάρχει πρόβλημα στο ubuntu και για κάποιο λόγο ενώ έβαζα να ψάξει στην επιφάνεια εργασίας να μου βρει τα έγγραφα που είχα δημιουργήσει εκεί δεν μου τα έβγαζε και έτσι τα έβαλα κάπου αλλού,δεν ξέρω το γιατί, δηλαδή βάζω cd πατάω επιφ μετά tab Και δεν κάνει τίποτα.

Δημοσ.

δηλαδή βάζω cd πατάω επιφ μετά tab Και δεν κάνει τίποτα.

Είναι "επιφ" ή "Επιφ" ή "Επίφ";;;

αν είναι διαφορετικό δεν θα δουλέψει το tab. Πρέπει να γράψεις ακριβώς τα πρώτα γράμματα (πεζά-κεφαλαία, τονισμένα ή μη) για να στο φερει το tab.(αν δεν πιάνει αυτό δοκίμασε το "Desktop")

Αλλιώς αν έχει δύο πράγματα που ξεκινάνε με το ίδιο αναγνωριστικό (πχ επιφ) τότε θα πρέπει να πατήσεις δύο φορές το tab για να σου φέρει τις διαθέσιμες επιλογές και να συνεχίσεις το γράψιμο!

• Like 1
Δημοσ.

φίλε μου είχες απόλυτο δίκιο, τώρα μου το έβγαλε, σε ευχαριστώ πολύ, θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, μου έχει βγάλει μια ειδοποίηση πως έχει γίνει σφάλμα κατά την προσπέλαση της λανθάνουσας μνήμης,αναφέρει πως τα εγκατεστημένα πακέτα έχουν ανεπίλυτες εξαρτήσεις, συγκεκριμένα :E:encountered a section with no pachage:header, E:problem with mergelist/var/lib/apt/lists/archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_quantal_main_i18n_translation_el,E:Τhe package lists or status file could not be passed or opened.Τι σημαίνουν όλα αυτά? :wacko: Παίζει κάτι με τη γλώσσα?Βέβαια δεν έχω κάποιο πρόβλημα, όλα λειτουργούν οκ.

Δημοσ.

την έβαλα την εντολή που μου είπες και ζητάει το password μου αλλά εκεί δεν μπορώ να γράψω κάτι, πατάω αλλά δεν γράφει τίποτα

το γράφω μετά δίπλα στη διεύθυνση μου αλλά λέει ότι δεν βρέθηκε η εντολή

Δημοσ.

Στο τερμιναλ οταν πατας τον κωδικο δεν βγαζει αστερακια κλπ, εσυ απλα πατα τον κωδικο και μετα πατα εντερ.

Αν μπρδευεσαι μ αυτο, δωσε gksudo, αντι για sudo

Δημοσ.

μου βγάζει ένα παραθυράκι ,εκτέλεση προγράμματος εκεί τι να κάνω?έχει ένα πλαίσιο που γράφει εκτέλεση ,εκεί λογικά βάζω τον κωδικό μου και μετά έχει ένα άλλο πλαίσιο όπου έχει επιλεγμένο το root

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...