παπι Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Καλά έτσι δεν έγραφαν κάποιοι πρόσφατα? Οτι για το τάδε 3μηνο, είχαμε λέει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα? (και είχα ελπίδες πως κάτι πάει καλα σε αυτη τη χώρα ) A νατο ρε. Χρ. Σταϊκούρας: Πιο κοντά στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα Τον Οκτώβριο λεει επιτευχθει πρωτογενές πλεόνασμα. Απο το αρθρο Προσέθεσε, όμως, ότι ήδη οι πιεστικές και άμεσες ανάγκες καλύφθηκαν ή θα καλυφθούν μέσα από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων.
Angelo_24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Θα ψηφιζατε υπερ η κατα του μνημονιου 3; ΟΧΙ! Ας σκεφτούμε λογικά... υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσουμε? δεν νομίζω τάκη. Αφού και οι ίδιοι λένε πως μάλλον θα χρειαστεί να μπουν και άλλα μέτρα. Πιστεύω πως όλα αυτά είναι κόλπο για να "ρουφήξουν" όσο μπορούν περισσότερο ευρώ από την Ελλάδα, και αφού τελειώσουν, να πουν..."τώρα μπορείτε να φύγετε". Άλλη εκδοχή είναι να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Όπως και να έχει, με τα μέτρα που περνάνε, ανάπτυξη δεν βλέπω, και όσο πίσω πάει η χώρα τόσο δυσκολότερο θα είναι να πληρώσει το χρέος.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Κανείς δεν θα πεινάσει (με την έννοια που πείναγε ο κόσμος σ περιόδους κατοχής ή στην Αφρική) αν δεν δοθεί η δόση. Ίσως μερικοί Αθηναίοι (και άλλοι στα μεγάλα αστικά κέντρα) που δεν είναι τόσο σημαντικό. Επίσης... Ποιο επίσημη χρεοκοπία από αυτή της Ελλάδας δεν υπάρχει. Κατά. Αυτο τεκμηριώνεται κάπως ή απλα το λεει ο Βαρουφάκης? Γιατί αν το ρισκάρεις και πας σε χρεοκοπία και μετα ο κόσμος πεινασει κυριολεκτικά, δεν θα μπορεις να κάνεις undo... Εγω ειμαι υπέρ της δόσης στην κατάσταση που βρισκόμαστε πλεον, ακομη και αν χρειαστεί στη συνέχεια και επόμενη κλπ κλπ. Προτιμώ το να ειμαστε κοντα στο να χρεοκοπήσουμε καποια στιγμη παρά να χρεοκοπήσουμε τωρα. Ταυτόχρονα δεν συμφωνώ με όλα τα μετρα που τη συνοδεύουν αλλα δεν έχουμε και αλλη επιλογη. Περισσοτερο ομως απογοητευομαι απο τους βολεμενους της χώρας μας που αντιστέκονται συνεχώς στο ...ξεβόλεμα, εμποδίζοντας την εφαρμογή των μέτρων, τις περισσότερες φορες μονο για την πάρτη τους και οχι για το σύνολο των φορολογουμένων. Το Δημοσιο δεν το εχει ακουμπήσει ακομη κανεις με αποτελεσμα το 99,9% των ανέργων να προέρχεται απο τον ιδιωτικό τομέα αντί να συμβαίνει το ανάποδο. Δεν λεω, έγιναν περικοπές στους μισθους και τα επιδόματα των Δ.Υ. αλλα δεν ειναι το ιδιο με το να χάνεις εντελώς τη δουλεια σου. Οι μισθοί του Δημοσίου, θα έπρεπε σε μια φυσιολογική οικονομία να ειναι πολυ κατώτεροι του ιδιωτικού τομέα, αλλα εμείς εδω τόσα χρονια ...την είδαμε αλλιώς και να το αποτελεσμα! Τελος να τονίσω πως ειμαι με το μέρος των ξένων που μας χλευάζουν και ζητάνε συνεχώς περισσότερες θυσίες, γιατι με αυτα που βλέπουν στη χώρα μας ακομη και τωρα, φαινεται ξεκάθαρα πως δεν ειμαστε διατεθειμένοι σαν λαός να αλλάξουμε τις συνήθειες χρόνων... 3
pournaras Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Καλά έτσι δεν έγραφαν κάποιοι πρόσφατα? Οτι για το τάδε 3μηνο, είχαμε λέει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα? (και είχα ελπίδες πως κάτι πάει καλα σε αυτη τη χώρα ) A νατο ρε. Χρ. Σταϊκούρας: Πιο κοντά στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα Τον Οκτώβριο λεει επιτευχθει πρωτογενές πλεόνασμα. Το ελλειμα η το πλεονασμα, δεν μπορεις να το μετρας καθε μηνα. Δε μπορεις να λες οτι εχω πλεονασμα αυτον τον μηνα (αλλα χωρις να αναφερεις οτι εχεις πληρωμες τις οποιες θα τις κανεις μαζεμενες τον επομενο μηνα).
michael92 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Όποιος νομίζει ότι με τα μνημόνια θα ξεχρεώσουμε ποτέ μάλλον κοροιδεύει τον εαυτό του... 1
παπι Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Θα ψηφιζατε υπερ η κατα του μνημονιου 3; ΟΧΙ! Ας σκεφτούμε λογικά... υπάρχει περίπτωση να ξεχρεώσουμε? δεν νομίζω τάκη. Αφού και οι ίδιοι λένε πως μάλλον θα χρειαστεί να μπουν και άλλα μέτρα. Πιστεύω πως όλα αυτά είναι κόλπο για να "ρουφήξουν" όσο μπορούν περισσότερο ευρώ από την Ελλάδα, και αφού τελειώσουν, να πουν..."τώρα μπορείτε να φύγετε". Άλλη εκδοχή είναι να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Όπως και να έχει, με τα μέτρα που περνάνε, ανάπτυξη δεν βλέπω, και όσο πίσω πάει η χώρα τόσο δυσκολότερο θα είναι να πληρώσει το χρέος. Εχεις λαθος βαση. Ο στοχος δεν ειναι "να ξεχρεωσουμε". Ο στοχος ειναι να σταματησει η αυξηση του χρεους. Επειτα τα πλεονασματα να πανε στην οικονομια για να αναπτυχθει. Πως να το κανουμε... οταν λεμε οτι το χρεος ειναι μεγαλο εννοουμε τον λογο χρεος/αεπ, το αεπ δεν ειναι σταθερα, μπορεις να την ανεβασεις.
freedubus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Αν αρχισουμε να τρωμε απο τους καδους θα εχουμε χτυπησει πατο .Οτι λαθος νοοτροπια και να χει ο ελληνας ο μονος δρομος που θα εχει για να παει θα ναι προς τα πανω.Απλα αν δεν αλλαξει νοοτροπια αμεσα η οποια καλυτερευση των συνθηκων της ζωης του θαναι πιο αργη....θα παρει περισσοτερα χρονια.Στην τελικη θαναι στο χερι μας πως θα διαχειριστουμε την κατασταση.Ή καθομαστε με τα ιδια μυαλα ή αλλαζουμε σελιδα.Παντως δεν θα χουμε την μερκελ να μας τα ζαλιζει. Γιατί να περιμένει κανείς να πιάσει πάτο για να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και που λειτουργεί; Πραγματικά δεν αντέχω άλλο να βλέπω τους γύρω μου απλά να κάθονται αδρανείς και να γκρινιάζουν, χωρίς να κάνουν το παραμικρό έστω και λίγο να κινηθούν προς μια διαφορετική κατεύθυνση. Τυχαίο παράδειγμα: αυτή την εποχή μαζεύουν τις ελιές. Εγώ πάντα πηγαίνω, από πιτσιρικάς. Κι ας έγινα αστός και σπουδαγμένος και πρωτευουσιάνος και ευρωπέος- τρομάρα μου- , το χωράφι (με την τελείως πρωτογενή έννοια) δεν το άφησα ποτέ γιατί πάντα δίνει ψωμί, είτε σε χρήματα είτε σε αγαθά. Λοιπόν, το μεροκάματο κάποτε ήταν παχυλό, 50-60 ακόμα και 70€, τώρα έχει πέσει στα 25-30 το πολύ. Οι περισσότεροι μετανάστες Αλβανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι που έκαναν αυτή τη δουλειά , πλέον δεν καταδέχονται να έρθουν να δουλέψουν για τόσα και όσοι έρχονται γκρινιάζουν. Πλέον δουλεύουμε με Πακιστανούς, Ιρακινούς, Αιγύπτιους. Ελληνες, ακόμα και τώρα, πουθενά! Ούτε για δείγμα! Παρόλη την "κρίση" και την "ένδεια". Λέω σε γνωστούς μου, 20-30 χρονών, σπουδαγμένους, τέως αλαζονικούς μοσχαναθρεμμένους και νυν ταλαίπωρους νεόπτωχους, που ξέρω οτι είναι άνεργοι και τραβάνε ζόρια και διαμαρτύρονται, να έρθουν να δουλέψουν, και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ! Παρά ξέρεις τι κάνουν; Παίρνουν μια χρυσή ευκαιρία, την αράζουν όλη μέρα στις καφετέριες με φραπεδιά και μαύρο γυαλί, και κάνουν οτι ψάχνουν δουλειά αναστενάζοντας, βρίζοντας τη Μέρκελ και το Σαμαρά, συζητώντας για μνημόνια, ΔΝΤ και ανώτερες οικονομικές έννοιες, κάνοντας μεγαλόπνοα πλάνα μετανάστευσης σε Ευρώπες και Άμστερνταμ όπου θα εργάζονται σκληρά σε κούλ κόφι σοπ, σπα και εστιατόρια και μετά θα γυρίζουν με το ποδήλατο στο ζεστό σπίτακι δίπλα στο ποτάμι. Και μετά γυρίζουν στο τριάρι που μένουν με τους γονείς τους και τρώγονται για το ποιός θα πληρώσει το ίντερνετ και το χαράτσι, μέσα στην κατάθλιψη και τη γκρίνια. Ζούν δηλαδή σε μια σχιζοφρένεια. Θέλω να καταλήξω οτι είναι τελείως αντιφατικό να βλέπεις ανθρώπους από τη μια να σκέφτονται τελείως μηδενιστικά και απελπισμένα ("καταστράφηκα", "πεινάω", "θα φύγω μετανάστης", "θα τρώω από τους κάδους", "γαμώ τη Μέρκελ", "ψηφίζω νεοναζί") και από την άλλη, τελείως ουτοπικά, να αρνούνται να πάνε να δουλέψουν μεροκάματο οπουδήποτε, σνομπάροντας δουλειές που μπορούν να τους αποφέρουν χρήματα για να ζήσουν. Πιστεύοντας τι ακριβώς; Οτι θα φτιάξουν τα πράγματα; Οτι θα γίνουν όπως παλιά; Οτι αφού δεν πιάσαμε πάτο, καλά είμαστε ακόμα; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τέλεια σχιζοφρένεια. 5
tolis_01 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Εγώ θα ψήφιζα όχι, επειδή βαριέμαι να το διαβάσω. 1
traganeus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Γέμισε η ελλάδα οικονομολόγους ρε πούστη μου. Όλοι έχουν άποψη και πάντα είναι σωστή....
firewalker Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Αυτο τεκμηριώνεται κάπως ή απλα το λεει ο Βαρουφάκης? Γιατί αν το ρισκάρεις και πας σε χρεοκοπία και μετα ο κόσμος πεινασει κυριολεκτικά, δεν θα μπορεις να κάνεις undo... Από τα πόσα παράγουμε και από τα πόσα χρειαζόμαστε για την άνετη επιβίωση (όχι ευημερία) μας. Η ψήφιση 3ου μνημονίου είναι εντελώς λάθος από την στιγμή που ούτε το 1ο δεν έχει εφαρμοστεί. Το να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε χρέη, κυρίως είναι... Παίρνει την εκδίκηση της η Γερμανία για όσα της έκαναν (πλήρως δικαιολογημένα και λίγα κατά την άποψη μου) οι Ευρωπαίοι μετά τον Β' παγκόσμιο.
Sellers Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Γέμισε η ελλάδα οικονομολόγους ρε πούστη μου. Όλοι έχουν άποψη και πάντα είναι σωστή.... Δεν σε καταλαβαίνω. Γι'αυτό δημιουργήθηκε το θεμα για να πούμε τις απόψεις μας και να δούμε τι έχουμε σκεφτεί και τι όχι. Δεν λέει ''Οικονομολόγοι, Θα ψηφιζατε υπερ η κατα του μνημονιου 3;'' Μπορεί κάποιοι να φαίνονται ότι έχουν ένα στυλάκι, αλλα μην ξεχνάς ότι και ο γραπτός λόγος δεν είναι ο καλύτερος για να καταλάβουμε το ύφος του άλλου. (Και υπάρχουν και μαλάκες προφανώς, σίγουρα) 1
mphxths Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 παπι εχεις δικιο σε αυτο που λες αλλα δεν προκειται να σταματησει να αυξανεται το χρεος.Γιατι 1.οτι λεφτα παιρνουμε απεξω δεν πανε σε αναπτυξη. 2.δεν παιρνουμε μετρα για αναπτυξη 3.δεν παραγουμε τιποτα για να εξαγουμε. να το πουμε με απλα μαθηματικα..γιατι απλα μαθηματικα ειναι. αν εξοδα > εσοδα = εχεις ελλειμα οσο ισχυει αυτο...απλα θα δανειζεσαι...θα μεγαλωνει το χρεος...καλα κρασια. πρεπει πρωτα να μειωσεις τα εξοδα..να δεις που φτανεις και μετα να δεις ποσα εσοδα θα αυξησεις (με φορους ενας τροπος , με επενδυσεις , αναπτυξιακες κινησεις δευτερος τροπος). οταν δεν θελουν να ακουμπησουν τους δημοσιους υπαλληλους (προνομια , εφαπαξ , επιδοματα ,λειτουργικα εξοδα) επειδη ειναι εν δυναμει ψηφοι και βαρανε στο κεφαλι συγκεκριμενες κοινωνικες ομαδες (μισθους και συνταξιουχους) και αφηνεις την φοροδιαφυγη να υφισταται και τους μεγαλοεισοδηματιες (πολλων χιλιαδων ευρω) χωρις να φορολογουνται οπως πρεπει ...τοτε δεν γινεται δουλεια. επισης παπι για τα γραμματια που αγοραζουν οι τραπεζες και μετα παιρνουν απεξω λεφτα για ανακεφαλαιοπηση..μαντεψε ποιος τα χρεωνεται τα λεφτα αυτα...ω ναι το ελληνικο κρατος....
Angelo_24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Εχεις λαθος βαση. Ο στοχος δεν ειναι "να ξεχρεωσουμε". Ο στοχος ειναι να σταματησει η αυξηση του χρεους. Επειτα τα πλεονασματα να πανε στην οικονομια για να αναπτυχθει. Πως να το κανουμε... οταν λεμε οτι το χρεος ειναι μεγαλο εννοουμε τον λογο χρεος/αεπ, το αεπ δεν ειναι σταθερα, μπορεις να την ανεβασεις. Ναι έχεις δίκιο για το ΑΕΠ. Αλλά δεν αναιρεί την σκέψη που είπα.
mphxths Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Γιατί να περιμένει κανείς να πιάσει πάτο για να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και που λειτουργεί; Γιατι (και δεν ειναι κατι που επικροτω προφανως ) ο Ελληνας αν δεν φτασει στο αμην δεν κανει κατι να αλλαξει την κατασταση. Για τα υπολοιπα που λες συμφωνω απολυτα.Εγω πλεον δεν σνομπαρω καμμια δουλεια.οχι πως τις σνομπαρα πριν .Απλα επιλεγω δουλεια που μπορω να φερω εις περας.Και να πληρωνομαι οσο και οταν πρεπει (γιατι δεν ειχα και τις καλυτερες εμπειριες απο τις προηγουμενες).
Angelo_24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Γέμισε η ελλάδα οικονομολόγους ρε πούστη μου. Όλοι έχουν άποψη και πάντα είναι σωστή.... Ναι είδαμε και τους οικονομολόγους με τα πτυχία τους, ο καθένας με μία διαφορετική άποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις