Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πεςμου;Τι γινεται γυρω μου;;Έξηγησε μου το σε σχεση με αυτο που σου λεω. Ποιος καταναλωνει;;

πως το ειπες παραπανω; sorry...δεν μπορω να εξηγησω τα οφθαλμοφανη κι αυτονοητα! δειχνεις εκτος τοπου και χρονου. αρχισε να διαβαζεις εφημεριδες απο το τελος του 2008-αρχες 2009, φτασε στο σημερα και αν εχεις ακομα αποριες ελα να τα πουμε.

• Like 1
  • Απαντ. 235
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

saya for president.

Που ειναι το περιεργο σε αυτο που σιου λεω;Η δουλεια πληρωνεται αναλογα με το ποσο σπανιος ειναι αυτος που την κανει . Πχ σερβιτοροι μπορουν να δουλεψουν ολοι . Αλλα μεσι ειναι ενας. Ε΅ποιος πληρωνεται πιο πολυ;Αυτος που ειναι πιο σπανιος..και αν ο κοσμος ηταν γεματος δεν ξερω και εγω τι χαβιαρι πχ το χαβιαρι θα ηταν πιο φτηνο. Δεν ειναι ρατσισμος. Ειναι προσφορα και ζητηση..
Δημοσ.

Και βεβαια και οι δημοσιοι υπαλληλοι την κανουν . Ποιος θα κανει καταναλωση;Εσυ που παιρνεις 500 ευρω;;;μονο που μετα αν η καταναλωση κοπει εσενα θα σε απολυσουν.. αρα 500 ευρω ,,,μπαι,μπαι

Με εστειλες πακετο με το ποστ αυτο. Πραγματικα δεν ξερω καν πως να ξεκινησω να σου απαντησω σε αυτο.

Δημοσ.

Απο τα εσοδα του κρατους . Πχ πηγαινε ο δημοσιος υπαλληλος το παιδι του σε ιδιωτικο φροντηστηριο. Το φροντηστηριο πληρωνε φορο . Αν ο υπαλληλος απολυθει . Θα χασει λεφτα και το φροντηστηριο. Πιθανον να κλεισαι. Αρα πανε τα εσοδα απο τον φορο και σαφως απο τον δανεισμο

Μετά από χρόνια επιτέλους κατάλαβα πως δημιουργήθηκε το πρώτο "facepalm" meme ...

Που ειναι το περιεργο σε αυτο που σιου λεω;Η δουλεια πληρωνεται αναλογα με το ποσο σπανιος ειναι αυτος που την κανει . Πχ σερβιτοροι μπορουν να δουλεψουν ολοι . Αλλα μεσι ειναι ενας. Ε΅ποιος πληρωνεται πιο πολυ;Αυτος που ειναι πιο σπανιος..και αν ο κοσμος ηταν γεματος δεν ξερω και εγω τι χαβιαρι πχ το χαβιαρι θα ηταν πιο φτηνο. Δεν ειναι ρατσισμος. Ειναι προσφορα και ζητηση..

Όχι ακριβώς.

Για το αποχετευτικό σύστημα στο Βυζάντιο μπορούσε να γραψει μόνο ένας ... αλλά κανείς δεν ήθελε να το διαβάσει.

• Like 8
Δημοσ.

Αυτο που δεν εχεις καταλαβει εδω και καιρο και θα επρεπε να σε προβληματιζει ειναι οτι σε τετοιου τυπου σχολια ειμαι γαιδαρα σωστη. Δεν τα καταλαβαινω . Ενα καλο επιχειρημα ναι..

Δημοσ.

Αυτό που προσπαθεί να πει προφανως ειναι πως με τις απολύσεις, παγώνει η αγορά άρα χάνουν τη δουλειά τους και όσοι έχουν μαγαζιά κτλ κτλ

Οτι οι 2 τομείς ειναι αλληλοεξαρτόμενοι.

Το θέμα είναι το να υπάρχει παραγωγή και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι δημοσιες υπηρεσίες δε στέλνουν στοιχεια έχοντας τους λόγους τους, οπότε θα απολυθεί και κόσμος που ειναι αναγκαίος (αφου λογικά οι κομματικοί θα τη γλιτώσουν)

Σίγουρα αν απολυθούν 30.000 δ.υ ξέρω γω, θα υπάρξει αύξηση της ανεργίας, αλλά αυτο ειναι το λιγότερο μπροστά στα προβλήματα που θα βρουμε μπροστά μας, όταν αυτοι που μας εξυπηρετούσαν θα έχουν φύγει και στη θέση τους δε θα υπαρχει κανεις.

Σκοπός ειναι να βρεθεί λύση και μετά να υπάρξει η όποια απόλυση.

Αν αυτη ειναι η μηχανογράφηση, έχει καλός.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το λέει κάποια έρευνα ή το μάθημα της ζωής?

Γιατί οι περισσότεροι που βλέπω εγω να καθαριζουν τους δρόμους εδω στη περιοχή μου, ή να κάνουν χαμαλοδουλειές, κλητηριλίκια κτλ κτλ, δευτεροβάθμιας χωρις ΑΣΕΠ είναι. Και πίστεψέ με, αν απολυθούν, αφού μπορεί να μπήκαν απ τη πίσω πόρτα, κάποιος θα πρέπει να κάνει τη δουλειά τους.

Περιμένω να δω τη φάτσα του ΑΣΕΠΙΤΗ με 2 μεταπτυχιακά όταν θα του πουν οτι πρέπει να μαζέψει σκουπίδια.

Είπαμε, όλα οκ, κανεις δε διαφωνει πως κάποιοι πρέπει να απολυθούν, λυσεις ομως δε βλέπω...

Το τι βλεπεις εσυ εξω δεν εχει καμμια σχεση με το τι πραγματικα υπαρχει. Το οτι βλεπεις εσυ 10 καθαριστες δρομου, ξερεις αν υπαρχουν αλλοι 20 πισω που να καθονται; Προφανως οχι, οποτε αυτο δεν αποτελει δικαιολογια για το οτι θα πας τον ασεπιτη για καθαριστη.

Μα και αυτο αλυσιδα ειναι και πιο πολλοι ανεργοι θα υπαρξουν αν κοπει η καταναλωση..

.

Τοτε γιατι δεν προσλαμβανουμε αλλο μισο μυριο δ.υ για να αυξηθει η καταναλωση; (ποσες φορες θα το γραψω αυτο σημερα; )

• Like 5
Δημοσ.

OK, αλλά με μέσο μπορεί να μπήκαν και Γ'βάθμιας εκπαίδευσης ... αυτοί επειδή βλάλανε ένα πανεπιστήμιο πριν κάμποσα χρόνια τη βγάζουν καθαρή ?

Προφανος αργα ή γρηγορα θα ερθει η σειρα τους αλλα ξεκινησαν απο τους χαμηλοτερους.
Δημοσ.

Σάγια, είσαι το σοκολατάκι μέσα στο παγωτό που τρώγαμε πιτσιρικάδες.

Mπα εδω μεσα ειμαι λιγο μπιτσι..δεν ξερω πως μου βγαινει ..
Δημοσ.

Αυτο που δεν εχεις καταλαβει εδω και καιρο και θα επρεπε να σε προβληματιζει ειναι οτι σε τετοιου τυπου σχολια ειμαι γαιδαρα σωστη. Δεν τα καταλαβαινω . Ενα καλο επιχειρημα ναι..

Το κράτος πληρώνει κάποιον 100, αυτός δίνει 99,9 στο φροντιστήριο του παιδιού του που φορολογείται με χ% => Στο κράτος επιστρέφουν 99,9*x% ή 99,9*χ/(1+r) αν λάβουμε υπόψη μας την αξία του χρόνου του χρήματος (TVM στα ελληνικά).

Σου κάνει αυτό ?

Και για να το πω με απλά λόγια όπως το έιχα ευστοχα ακούσει κάποια στιγμή ... "προτείνεις στο κράτος να αγοράζει μπύρες για να μαζεύει λεφτά από τα μπουκάλια που θα επιστρέφει)

• Like 1
Δημοσ.

Το τι βλεπεις εσυ εξω δεν εχει καμμια σχεση με το τι πραγματικα υπαρχει. Το οτι βλεπεις εσυ 10 καθαριστες δρομου, ξερεις αν υπαρχουν αλλοι 20 πισω που να καθονται; Προφανως οχι, οποτε αυτο δεν αποτελει δικαιολογια για το οτι θα πας τον ασεπιτη για καθαριστη.

Τοτε γιατι δεν προσλαμβανουμε αλλο μισο μυριο δ.υ για να αυξηθει η καταναλωση; (ποσες φορες θα το γραψω αυτο σημερα; )

Για να γινει αυτο πρεπει να μας δανεισουν λεφτα για αναπτυξη ρε πουρναρα. Αν μας διναν τα λεφτα ακομη και με αυτον τον τροπο να τα επενδυαμε θα υπηρχε αναπτυξη γιατι θα ανοιγαν δουλειες. Δεν μας τα δινουν ομως..
Δημοσ.

Απο τα εσοδα του κρατους . Πχ πηγαινε ο δημοσιος υπαλληλος το παιδι του σε ιδιωτικο φροντηστηριο. Το φροντηστηριο πληρωνε φορο . Αν ο υπαλληλος απολυθει . Θα χασει λεφτα και το φροντηστηριο. Πιθανον να κλεισαι. Αρα πανε τα εσοδα απο τον φορο και σαφως απο τον δανεισμο

πχ

1)Ιδιωτικός υπάλληλος, Μισθός=500 ευρώ -50% φόροι=250 ευρώ->Δεν έχει λεφτά για φροντιστήριο

2)Δημόσιος υπάλληλος, Μισθός= 1000 ευρώ-50% φόροι=500 ευρώ ->Έχει λεφτά για φροντιστήριο

3)Φροντιστήριο, Αμοιβή=100 ευρώ-50% φόροι=50 ευρώ απο τον δημόσιο υπάλληλο

4)Κράτος, Έξοδα=1000 ευρώ για τον ΔΥ , Έσοδα=50% φόρο επί του μισθού απο τον ΙΥ,50% φόρο απο τον ΔΥ,50% φόρο απο το φροντιστήριο. Σύνολο=250+50+500-1000=-200 ευρώ

Απόλυση δημοσίου υπαλλήλου + μείωση φορολογίας ΙΥ και φροντιστηρίου στο 30%:

1)Ιδιωτικός υπάλληλος,Μισθός=500 ευρώ-30% φόροι=350 ευρώ ->Έχει λεφτά για φροντιστήριο

2)Δημόσιος υπάλληλος, terminated ->Δεν έχει λεφτά για φροντιστήριο

3)Φροντιστήριο=100 ευρώ-30% φόροι=70 ευρώ απο τον ιδιωτικό υπάλληλο

4)Κράτος, Έξοδα=0 ευρώ,Έσοδα=30% φόρο απο τον ΙΥ και 30% φόρο απο το φροντιστήριο.Σύνολο=150+30=+180 ευρώ

Σώσαμε το φροντιστήριο,μειώσαμε το ΑΕΠ,έχουμε πλεόνασμα κι ένας τύπος σταμάτησε να ζει εις βάρος των άλλων,fuck yeahhh

Συγκλονίστηκες;

• Like 8
Δημοσ.

Ενω αυτό που βλέπεις εσυ ειναι το σωστό?

Εχεις δηλαδή μεγαλυτερη διορατικότητα?

Δε σε πιάνω.

Αν υπάρχουν 20 που κάθονται βρες τρόπο να τους απολύσεις. Γιατί αν απολύσεις τους 10 που δουλεύουν και οι δρόμοι θα ειναι βρωμικοι και οι άλλοι 20 θα εξακολουθήσουν να κάθονται αφού θα προστατεύονται.

Αυτό ζητας?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...