REDODIN7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Ενω αυτό που βλέπεις εσυ ειναι το σωστό? Εχεις δηλαδή μεγαλυτερη διορατικότητα? Δε σε πιάνω. Αν υπάρχουν 20 που κάθονται βρες τρόπο να τους απολύσεις. Γιατί αν απολύσεις τους 10 που δουλεύουν και οι δρόμοι θα ειναι βρωμικοι και οι άλλοι 20 θα εξακολουθήσουν να κάθονται αφού θα προστατεύονται. Αυτό ζητας? Αυτοι που αξιζαν τι εκαναν ομως τοσα χρονια για να φυγουν αυτοι που δεν αξιζαν, αυτο ειναι ερωτημα.
pournaras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Ενω αυτό που βλέπεις εσυ ειναι το σωστό? Εχεις δηλαδή μεγαλυτερη διορατικότητα? Δε σε πιάνω. Αν υπάρχουν 20 που κάθονται βρες τρόπο να τους απολύσεις. Γιατί αν απολύσεις τους 10 που δουλεύουν και οι δρόμοι θα ειναι βρωμικοι και οι άλλοι 20 θα εξακολουθήσουν να κάθονται αφού θα προστατεύονται. Αυτό ζητας? Αυτο που βλεπω εγω, επετρεψε μου λογω εργασιας να το βλεπω καλα. Αποκει και περα, που ζητησα εγω η ο αλλος η ο τριτος, απολυση των 10 που δουλευουν; Θα μας τρελανεις τελειως; Κατ, αρχην ας ειχαν τα παπαργια οι δημοι να βγαλουν λιστες με τους χρησιμους, ωστε να μην απολυθουν οι 10 καημενοι καθαριστες (πως κολλησες τωρα με τους καθαριστες, αλλο θεμα, θα το παμε καμμια 10αρια ποστ ετσι). Απο κει και περα, το αρθρο δε μιλα για αμεση απολυση, για διαθεσιμοτητα μιλαει, ε, αμα αποφασισει ο δημος (που ειναι ο κυριος υπευθυνος και για τα σκουπιδια σου, και για τους καθαριστες), ας παρει την κατασταση στα χερια του (το κρατος του εδωσε αυτο το δικαιωμα), και ας πει "οι ταδε και οι ταδε μενουν και ας ειναι και αποφοιτοι δημοτικου, γιατι εμενα σαν δημο αυτοι μου χρειαζονται, και ο αποφοιτος απο το ΜΙΤ να απολυθει γιατι μου ειναι αχρστος".
Cossutius. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Αυτοι που αξιζαν τι εκαναν ομως τοσα χρονια για να φυγουν αυτοι που δεν αξιζαν, αυτο ειναι ερωτημα. Τι μπορείς να κάνεις σε ένα δημόσιο οπου οι ανώτεροί σου κατα βάση έχουν μπει με πολιτικο μέσο?
DrLo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Ενω αυτό που βλέπεις εσυ ειναι το σωστό? Εχεις δηλαδή μεγαλυτερη διορατικότητα? Δε σε πιάνω. Αν υπάρχουν 20 που κάθονται βρες τρόπο να τους απολύσεις. Γιατί αν απολύσεις τους 10 που δουλεύουν και οι δρόμοι θα ειναι βρωμικοι και οι άλλοι 20 θα εξακολουθήσουν να κάθονται αφού θα προστατεύονται. Αυτό ζητας? Do while δρόμοι==καθαροί 1. Απόλυσε και τους 30 2. Βγαίνεις και λες ... κύριοι έχω αυτούς του βρώμικους δρόμους και χρειάζομαι 10 να τους καθαρίσουν. 3. Προσλαμβάνεις αυτούς που θέλουν να κάνουν ΑΥΤΟ. Wend ή τέλος πάντων αυτό με τον έλεγχο στο τέλος ... 1
saya Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 πχ 1)Ιδιωτικός υπάλληλος, Μισθός=500 ευρώ -50% φόροι=250 ευρώ->Δεν έχει λεφτά για φροντιστήριο 2)Δημόσιος υπάλληλος, Μισθός= 1000 ευρώ-50% φόροι=500 ευρώ ->Έχει λεφτά για φροντιστήριο 3)Φροντιστήριο, Αμοιβή=100 ευρώ-50% φόροι=50 ευρώ απο τον δημόσιο υπάλληλο 4)Κράτος, Έξοδα=1000 ευρώ για τον ΔΥ , Έσοδα=50% φόρο επί του μισθού απο τον ΙΥ,50% φόρο απο τον ΔΥ,50% φόρο απο το φροντιστήριο. Σύνολο=250+50+500-1000=-200 ευρώ Απόλυση δημοσίου υπαλλήλου + μείωση φορολογίας ΙΥ και φροντιστηρίου στο 30%: 1)Ιδιωτικός υπάλληλος,Μισθός=500 ευρώ-30% φόροι=350 ευρώ ->Έχει λεφτά για φροντιστήριο 2)Δημόσιος υπάλληλος, terminated ->Δεν έχει λεφτά για φροντιστήριο 3)Φροντιστήριο=100 ευρώ-30% φόροι=70 ευρώ απο τον ιδιωτικό υπάλληλο 4)Κράτος, Έξοδα=0 ευρώ,Έσοδα=30% φόρο απο τον ΙΥ και 30% φόρο απο το φροντιστήριο.Σύνολο=150+30=+180 ευρώ Σώσαμε το φροντιστήριο,μειώσαμε το ΑΕΠ,έχουμε πλεόνασμα κι ένας τύπος σταμάτησε να ζει εις βάρος των άλλων,fuck yeahhh Συγκλονίστηκες; Απολυτα , γτ θεωρεις οτι αν γινουν απολυσεις θα παμε κατεθειαν σε αναπτυξη αρα θα υπαρξουν ελαφρυνσεις στους φορους . Ενω εγω θεωρω οτι θα αυξηθει η ανεργεια αρα θα εχουμε αυξησεις,.γιατι το ελειμμα θα ειναι πιο μεγαλο.Τεσπα , φοβαμαι οτι εχω δικιο..
pournaras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Απολυτα , γτ θεωρεις οτι αν γινουν απολυσεις θα παμε κατεθειαν σε αναπτυξη αρα θα υπαρξουν ελαφρυνσεις στους φορους . Ενω εγω θεωρω οτι θα αυξηθει η ανεργεια αρα θα εχουμε αυξησεις,.γιατι το ελειμμα θα ειναι πιο μεγαλο.Τεσπα , φοβαμαι οτι εχω δικιο.. Και μετριοφροσυνη εχεις αλλα δε σου αναγνωριζεται... 3
Alxnks Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Απολυτα , γτ θεωρεις οτι αν γινουν απολυσεις θα παμε κατεθειαν σε αναπτυξη αρα θα υπαρξουν ελαφρυνσεις στους φορους . Ενω εγω θεωρω οτι θα αυξηθει η ανεργεια αρα θα εχουμε αυξησεις,.γιατι το ελειμμα θα ειναι πιο μεγαλο.Τεσπα , φοβαμαι οτι εχω δικιο.. φοβαμαι για σενα τη μερα που θα συνειδητοποιησεις την πραγματικοτητα. btw...κανε αυτο που σου ειπα με τις εφημεριδες, θα αργησεις λιγο βεβαια γιατι εισαι 3-4 χρονια πισω, αλλα πιστευω θα εισελθεις στον πραγματικο κοσμο.
DrLo Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Απολυτα , γτ θεωρεις οτι αν γινουν απολυσεις θα παμε κατεθειαν σε αναπτυξη αρα θα υπαρξουν ελαφρυνσεις στους φορους . Ενω εγω θεωρω οτι θα αυξηθει η ανεργεια αρα θα εχουμε αυξησεις,.γιατι το ελειμμα θα ειναι πιο μεγαλο.Τεσπα , φοβαμαι οτι εχω δικιο.. Μα δε διαφωνέιτε σε κάτι ... η ανεργία θα αυξηθεί γιατί θα απολυθεί κάποιος που δεν παράδει τον μισθό του μείον τη φορολογία του. αλλά για να στο πω πιο γραφικά ... ... 100.000 χρόνια πριν αυτόν θα τον τρώγαν τα λιοντάρια ... ε, τώρα θα μείνει άνεργος και θα πεινάσει ...
Cossutius. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Οι καθαριστές αποτελούν ένα παράδειγμα εργαζόμενων που ανήκουν στη κατηγορία αυτών που θα τεθουν σε διαθεσιμότητα. Απόφοιτοι Β βάθμιας εκπαιδευσης και χωρίς ΑΣΕΠ στη πλειοψηφία τους. Αν είσαι γνωστης λογω εργασιας (δουλευεις σε κανα Δήμο?), θα τα ξέρεις καλά. Το κράτος αποφασίζει να διώξει/θεσει σε διαθεσιμότητα όσους έχουν μπει άνευ ΑΣΕΠ σωστα? Οι Δήμοι αποφασίζουν με τα γνωστά κρητίρια που προσέλαβαν τους ανθρώπους αυτούς, ποιοί θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Εκεί ειναι η όλη λογική. Γιαυτό και άποψή μου είναι, πριν διώξεις, θέσεις σε διαθεσιμότητα ή οτι στο λουτσο κάνεις, βρες πρώτα λύση. Ποιος θα κάνει τις δουλειές αυτών των ανθρώπων. Γιατι θα καταντήσεις σα την εκπαίδευση που επληγει πρώτη απ όλες να έχεις χιλιάδες σχολεία χωρις εκπαιδευτικούς, την ειδική αγωγή σε κακό χάλι και τα ΜΜΕ να σου βγάζουν σαν ειδηση οτι ένα σχολείο δήλωνε περισσότερα παιδιά για να μη του πάρουν τους εκπαιδευτικούς. 1. Απόλυσε και τους 30 2. Βγαίνεις και λες ... κύριοι έχω αυτούς του βρώμικους δρόμους και χρειάζομαι 10 να τους καθαρίσουν. 3. Προσλαμβάνεις αυτούς που θέλουν να κάνουν ΑΥΤΟ. 1. Οπότε αδικεις τους 10 που εργαζονται. 2+3. Μα δεν έχεις λεφτά να τους πληρώσεις κατά βάση γιαυτο θα τους διώξεις Αμα ειναι να προσλάβεις άλλους φέξε μου και γλυστρισα θα σου πουν εδω τα παιδιά που τάσσονται υπερ των μαζικών απολυσεων.
gnsX Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Απολυτα , γτ θεωρεις οτι αν γινουν απολυσεις θα παμε κατεθειαν σε αναπτυξη αρα θα υπαρξουν ελαφρυνσεις στους φορους . Ενω εγω θεωρω οτι θα αυξηθει η ανεργεια αρα θα εχουμε αυξησεις,.γιατι το ελειμμα θα ειναι πιο μεγαλο.Τεσπα , φοβαμαι οτι εχω δικιο.. Κάπου μπερδεύτηκες,δεν θεωρώ τίποτα! Αν την άφηνα στο 50% θα έκλεινε το φροντιστήριο,πρώτα η μείωση,μετά το +,όχι ανάποδα
bluesattack Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Εκεί ειναι η όλη λογική. Γιαυτό και άποψή μου είναι, πριν διώξεις, θέσεις σε διαθεσιμότητα ή οτι στο λουτσο κάνεις, βρες πρώτα λύση. Ποιος θα κάνει τις δουλειές αυτών των ανθρώπων. Εγω δεν διαφωνω αλλα ουτε και θα συμφωνησω πριν... ...ξερεις ποιοι και ποσοι θα φυγουν ? Απο που ? Θα υπαρχουν πραγματικα ελλειψεις η οχι , και που ? Η σηκωσες ετσι απλα το πλακατ ?
saya Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 φοβαμαι για σενα τη μερα που θα συνειδητοποιησεις την πραγματικοτητα. btw...κανε αυτο που σου ειπα με τις εφημεριδες, θα αργησεις λιγο βεβαια γιατι εισαι 3-4 χρονια πισω, αλλα πιστευω θα εισελθεις στον πραγματικο κοσμο. Καλε μου αυτα τα επιχειρηματα τυπου δεν θα ποιου πολιτικου αρχηγου που αλλα του λες και αλλα σου προσαπτει πιανουν μονο σε ατομα χαμηλης νοημοσυνης που δεν μπορουν να ακουλουθησουν συζητηση κανονικη .Δεν με εντυπωσιαζουν.Εγω αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι βρισκομαστε σε υφεση . Δεν ξερω αν μας συμφερει να αυξηθει και αλλο..
Alxnks Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Καλε μου αυτα τα επιχειρηματα τυπου δεν θα ποιου πολιτικου αρχηγου που αλλα του λες και αλλα σου προσαπτει πιανουν μονο σε ατομα χαμηλης νοημοσυνης που δεν μπορουν να ακουλουθησουν συζητηση κανονικη .Εγω αυτο που προσπαθω να σου πω ειναι οτι βρισκομαστε σε υφεση . Δεν ξερω αν μας συμφερει να αυξηθει και αλλο.. κοιτα, προφανως με τη θερμη που τα λες, καπου/καπως σε ποναει το του δημοσιου. και το προβλημα ειναι οτι δεν βλεπεις οτι εκατομμυρια του ιδιωτικου/αυτοαπασχολουμενοι/καταστηματαρχες/ελευθεροι επαγγελματιες κτλ κτλ εχουν μεινει χωρις δουλεια (και εκατομμυρια αλλοι εχουν χασει και 50% του μισθου τους). ΑΥΤΟΙ εχουν προκαλεσει την υφεση και οχι οι δημοσιοι που στην χειροτερη εχουν χασει καποιο μερος του μισθου τους αλλα κανενας δεν εχει κουνηθει απο τη θεση του (πλην εκεινων που αποφασιζουν να φυγουν προωρα για να προλαβουν αυξημενα εφαπαξ/συνταξεις). δεν σου φταιω εγω που παρα το αυξημενο σου νοητικο επιπεδο, απο οτι λες, δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο.
Cossutius. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2012 Εγω δεν διαφωνω αλλα ουτε και θα συμφωνησω πριν... ...ξερεις ποιοι και ποσοι θα φυγουν ? Απο που ? Θα υπαρχουν πραγματικα ελλειψεις η οχι , και που ? Η σηκωσες ετσι απλα το πλακατ ? Λέει ξεκάθαρα το άρθρο για άτομα Β βάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ. Μεγάλο ποσοστό τέτοιων ανθρωπων ειναι οι οδοκαθαριστές και οι εργατες καθαριότητας των Δήμων. Τους ανέφερα επειδή τυχαίνει να γνωρίζω το τρόπο προσληψης τέτοιων ανθρώπων στις περισσότερες περιπτωσεις από τον Δημο. Τι θα γίνει με αυτους? Τι θα γίνει με άλλους που έχουν μπει με αυτόν τον τρόπο. Θα αντικατασταθούν? Θα απολυθουν τελικα? Θα τους βάλουν να δωσουν ΑΣΕΠ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα