Προς το περιεχόμενο

Insomnia Movie Club - Mississippi Burning (1988)


NoisePollution

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάπως έτσι λοιπόν ανοίγει το περιβόητο topic περί της πρώτης ταινίας του Insomnia Movie Club, Mississippi Burning. Καίγεται ο Μισισιπής λοιπόν και απ'ότι είδα κάηκε για τα καλά. Μια ταινία loosely βασισμένη στην έρευνα του FBI για την δολοφονία τριών μελών του Αμερικανικού Κινήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων στην πολιτεία του Mississippi το 1964.

 

Για μένα η ταινία ήταν αρκετά καλή και πιστική όσον αφορά την πραγματικότητα της εποχής με τις διακρίσεις κατά των μαύρων. Θα έλεγα ότι το σενάριο δεν ανοίγεται πολύ αλλά αφού βασίζεται εν μέρει σε αληθινά γεγονότα δεν μπορώ να το πω. Επίσης παίζει η αγαπημένη μου McDormand που είναι πολύ νέα και κάνει καταπληκτικά την χαρακτηριστική προφορά της περιοχής. Πρωταγωνιστές ο Hackman και ο Dafoe. Σταθερές αξίες και οι δυο, ειδικά ο πρώτος. Όλοι οι υπόλοιποι ηθοποιοί αν και άγνωστοι (τουλάχιστον για μένα) ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ρόλων τους. Θα μπορούσε η ταινία να φεύγει πιο συχνά από το στρατόπεδο των "καλών" και να μας δείξει περισσότερα όσον αφορά τους "κακούς" της υπόθεσης. Δεν είναι καμιά "Λίστα του Σίντλερ" αλλά όπως είπα είναι μια πιστική μεταφορά της πραγματικότητας της εποχής εκείνης στις νότιες ΗΠΑ. 8/10 από μένα.

 

*Και για τους fun του The Walking Dead που δεν πολυγουστάρουν τον Merle υπάρχει και μια σκηνή που θα την απολαύσουν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην είναι ταινία του αγαπημένου Αλαν Παρκερ οπότε αυτό και μόνο την κάνει ιδιαίτερη. Μετά είναι μία από τις ταινίες που ακολούθησαν το αρχικό ξεπέταγμα του Dafoe και έδειξαν τις ικανότητες του ως ηθοποιός. Βλέπωντας τη ξανά μετά από χρόνια θυμάμαι ξακάθαρα γιατί μου είχε αρέσει αλλά και γιατί με είχε απογοητεύσει. Οι ερμηνείες όλων είναι από πολύ καλές εως εντυπωσιακές αλλά δεν καταφέρνει να ξεφύγει από τα κλισέ των φυλετικών διακρίσεων και να δώσει κάτι διαφορετικό. Αν μάλιστα την δει κάποιος εχοντας δει πρωτα ή συγκρίνωντας την προηγούμενη του Παρκερ (Angel Heart) υπάρχει μια ψιλο-απογοήτευση. Στα δυνατά σημεία η πολύ καλή φωτογραφία που μεταφέρει την ατμόσφαιρα της εποχης

Καλή επιλογή με εκανε να ψάξω και να θυμηθώ την προηγουμενη του Παρκερ αλλά και 2 παλιότερες των πρωταγωνιστών τις οποίες θα προτείνω κάποια στιγμή

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εντυπωσιάστηκα, ήταν αδύναμη ταινία και φαινόταν από την αρχή.

 

Οι ερμηνείες ήταν καλές αλλά η ταινία δεν πήγαινε κάπου αλλού από εκεί που φαινόταν ότι πήγαινε.

 

Ωραίες οι σκηνές με την γυναίκα της ταινίας, εκεί φάνηκε και λίγο διαφορερικό το έργο γιατί πολύ μουντό ήταν.

 

Ένα 6,5 καλά της είναι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

ναααιιιιιι την ειδα επιτελους!!την ειχα ξεκινησει τρεις φορες και ολο τη παραταγα..τη βρηκα απιστευτα κουραστικη.δεν λεω η εποχη και τα γεγονοτα ειχαν ενδιαφερον αλλα δεν ξερω ισως φταει το σεναριο εβλεπα πολυ μπλαμπλα χωρις μεγαλη ουσια..το μονο που με κραταγε να τη τελειωσω ηταν οι ερμηνείες.σιγουρα θα της ριξω καμια ματια στο μελλον παλι..

 

6,5/10(θα τις εβαζα 7 αν ηταν μικροτερη σε διαρκεια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...