Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Όπως λεει κι ο τιτλος, πρωτες γραμμες κώδικα με python, και συσναντησα ηδη το πρωτο προβλημα.

Συγκεκριμένα, ο κώδικας είναι αυτος:

>
print "Hello World!"
print "Hello Again"
print "I like typing this"
print "This is fun"
print 'Yay! Printing'
print "I'd much rather you 'not'"
print 'I "said" do not touch this'

Αφου τον εσωσα και το έτρεξα στο command line, μου έβγαλε αυτο:

>>> python ex1

File "<stdin>", line 1

python ex1.py

SyntaxError: invalid syntax

>>>

Για να το γραψω χρησιμοποιησα gedit

Στη συνεχεια ανοιξα ενα command line, ετρεξα το python.exe (δίνοντας τη διαδρομη) και μετα ετρεξα τον κωδικα γραφοντας python ex1.py

Αυτα

Και ζητω συγγωμη για τη "noobίστικη" ερωτηση.

Δημοσ.

Δίνεις κατευθείαν python ex1.py, χωρίς να μπεις στο python shell.

To command line πρέπει να βρίσκεται στον φάκελο που περιέχει το ex1.py

π.χ. Αν το ex1.py είναι στον C: , δίνεις

>cd C:\

και μετά

>
python ex1.py

Δημοσ.

@ditsikts

Σ ευχαριστω φιλε για την απαντηση

Αρχικά δοκιμασα να κανω αυτο που μου λες εσυ. Δηλαδη όταν το command line βρισκεται στον ιδιο φακελο με το ex1.py, να δωσω python ex1.py. Ωστοσο το μηνυμα που πηρα ηταν:

"python" is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

Βεβαια, αν αντί για python ex1.py, πατησω σκετο ex1.py, ο κωδικας τρεχει κανονικα.

Το εκανα αυτο, αλλα δεν ηξερα αν ηταν σωστο καθως στο tutorial που εχω λεει να γραψω python ex1.py.

Anyway, thnx και παλι

@bnvdarklord

Εχω την εκδοση 2.7.3

Δημοσ.

Μα έχω βαλει path

Συγκεκριμενα το path ειναι

C:\Users\Πτυχιακή\Desktop\Python

Αφου βρισκομαι λοιπον στο φακελο Python, δινω python ex1.py

Και μετα μου βγαζει "python" is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

Αν δωσω ομως μονο ex1.py, τρεχει κανονικα

Edit:

ωστοσο, θα κοιταξω και το λινκ που μου εδωσες

Δημοσ.

Δες το link του ditsikts για το πως θα βάλεις την Python στο Path. Επίσης προτείνω να την εγκαταστήσεις σε κάποιο directory χωρίς Ελληνικά κλπ περίεργα π.χ. στο C:\Python27

Δημοσ.

@feodor

Διευκρίνηση: στο path πρέπει να βάλεις το φάκελο εγκατάστασης της Python που από default είναι ο "C:\PythonXY" όπου XY η έκδοση της Python.

Η Python 3.3 είναι η πρώτη έκδοση που στον installer της έχει επιλογή για την αυτόματη προσθήκη στο path. Σημείωση: Οι εκδόσεις 2 και 3 δεν είναι 100% συμβατές μεταξύ τους αν και οι διαφορές είναι σχετικά μικρές.

Η προσωπική μου εμπειρία είναι οτι για την έγκατάσταση της Python σε windows είναι ευκολότερο να χρησιμοποιείς κάποια από τις διανομές που κυκλοφορούν όπως η Python(x,y) http://code.google.com/p/pythonxy/ καθώς αναλαμβάνει και το path και την προσθήκη των βασικότερων εξωτερικών βιβλιοθηκών. Πολύ χρήσιμο link για windows είναι αυτό http://www.lfd.uci.e...lke/pythonlibs/

Δημοσ.

Να στε καλα παιδια!

Ακολουθησα τις οδηγιες του λινκ του ditsikts και δουλεψε μια χαρα. Αρχικα σκεφτηκα να ενημερωσω το τοπικ γι αυτο, αλλα τελικα δεν το θεωρησα αναγκαιο.

Φιλε pmav99, ακριβως αυτο εκανα. Το λεει και στο λινκ που παρεθεσε ο ditsikts . Εγω κατεβασα την εκδοση 2.7.3. Θενξ και παλι

Edit:

@iceblade

στο φακελο C:\Python27 ειναι εγκατεστημενο, από default, οπωε λεει και ο pmav99.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...