Προς το περιεχόμενο

Ο Πειραιάς πύλη εισόδου για την Hewlett Packard στην Ευρώπη


Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα, που το είδες ότι σε βρίζω... Τέλος πάντων, δεν θα βγάλω άκρη, οπότε το σταματάω εδώ.

Περιμένω όμως με ενδιαφέρον την απάντηση του deesnider σ' όλα αυτά που του είπες.

 

ΥΓ

Παιδιά, όχι εξυπνάδες περί Δημοκρατίας, μέρα που' ναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα, που το είδες ότι σε βρίζω... Τέλος πάντων, δεν θα βγάλω άκρη, οπότε το σταματάω εδώ.

 

|

|

|

\-/

 

ΥΓ Αφορά τον Dave

Κάποτε υπήρχαν κυρώσεις σ' αυτους που δεν ψήφιζαν. Θεωρήθηκε Χουντικό κατάλοιπο και καταργήθηκαν όλες!

Ζητάς να επανέλθουν; Εδώ ο κόσμος δεν συμμετέχει όταν τον καλούν ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής. Πολλοί ζητούν να πληρωθούν! Κάνε μια βόλτα, στο Μπλα Μπλα υπάρχει και σχετικό νήμα.

Αν δεν πήγαινες, υπήρχαν ακόμα χειρότερες κυρώσεις. Πολύ χειρότερες. Αυτές και αν τις θεωρήσαμε Χουντικές και φαστιστικές!

Ζητάς και αυτές να επανέλθουν;

Την τελευταία φορά που με κάλεσαν στις εκλογές του 2007, απ' τα 8 μέλη ήμουν ο μοναδικός που παρουσιάστηκε.

Τι θα έπρεπε να πάθουν οι άλλοι 7;

Το καταλαβαίνεις πως θα χαρακτηριστείς βέβαια, έτσι;

 

Λες εμμέσως την ύβρη σου... Δεν είμαι χαζός, ούτε ο κόσμος που σε διαβάζει, επίσης χαζός... Όσο και να προσπαθήσεις να το μπαλώσεις... Φυσικά και δεν θα βγάλεις άκρη, διότι ο ελιτισμός που "κατηγόρησες" άστοχα, ξέρεις πολύ καλά, πόσο δυνατός είναι στον πολιτικό σου.... χώρο που μας έφερε μέχρι εδώ... Δεν χρειάζεται να είναι μέντιουμ κάποιος για να καταλάβει...

----

@Millennium

την δημοκρατία που θα έπρεπε να υπάρχει... Αυτή την δημοκρατία που ισχύει από το ισχύων Σύνταγμα (όσο κακό/αναχρονιστικό ίσως φαίνεται σε μερικούς...). Την δημοκρατία που ισχύει στην παρούσα χώρα, την δημοκρατία που υπάρχει, που απλά την καταπατούν αυτοί που κυβερνούν με την ανοχή μας.... (αν και ποτέ δεν ψήφισα τέτοια αποβράσματα, βάζω και εμένα μέσα...)

 

ΥΓ: Τελευταία υποσημείωση ήταν το παρών ποστ... Τέλος... :)

Επεξ/σία από DaveMurray
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν προσπαθώ να μπαλώσω τίποτα, εμμένω σ' όλα όσα έγραψα για τα οποία απάντηση δεν πήρα, εννοείται.

Να επιστρέψουν σε ισχύ όλες αυτές οι διατάξεις ή όχι; Απλή η ερώτηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το θεωρω τεραστια επιτυχια διοτι εξηγησα αναλυτικα (με το αρθρο) τι γινοταν οσο ηταν κρατικο .Αντιλογο δεν βλεπω ουτε επιχειρηματα ομως διοτι πολυ απλα δεν υπαρχουν ,για να βρεις να αντιπαρατεθεις θα πρεπει να αποκλινεις της λογικης οχι οτι θα μου εκανε καμια εντυπωση εχετε ειδικοτητα στα αλματα λογικης αλλωστε.

 

φίλε κλείσε λιγο skai και alpha

 

κάνει καλό

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε κλείσε λιγο skai και alpha

 

κάνει καλό

Να ανοιξω ριζοσπαστη? η'αυγη? τι προτιμας?Στην Τυποεκδοτικη ολα καλα?τον 902 τον κλεισαμε? οι υπαλληλοι απολυσεις ε? αυτο το καταραμενο το συστημα θα μας φαει !

Πλακα εχετε παντως ,στις δικες σας επιχειρησεις καπιταλιστες στις αλλες τις κρατικες οπως τα λιμανια που πληρωνουν τα κοροιδα (εμεις δηλαδη) σοσιαλιστες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω κάποιες αποριες. Λες ότι δεν ψήφισες ποτέ αυτούς που κυβερνούσαν 30 χρόνια. Τότε ποιούς ψήφιζες; Επίσης αυτούς που δεν ψήφιζες 30 χρόνια (και καλά έκανες) πως τώρα τους εμπιστεύεσαι να επαναφέρουν την χώρα στον ίσιο δρόμο, να διαχειριστούν τις περιβόητες αποκρατικοποιήσεις , να φέρουν επενδυτές στην Ελλάδα με ευνοϊκούς όρους για την πατρίδα, να απολύσουν με αντικειμενικά κριτήρια αυτούς που οι ίδιοι διόρισαν , να ανασυντάξουν το Δημόσιο κλπ.κλπ. Οι ίδιοι είναι. Πως τους εμπιστεύεσαι;

 

 

 

Σ' εσένα θα απαντήσω όμορφα και πολιτισμένα, διότι ρωτάς επίσης όμορφα και πολιτισμένα, ακόμα κι αν διαφωνείς μ' αυτά που λέω:

 

Από ποιο σημείο των όσων είπα, προκύπτει η απορία σου; Μόνο αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, ήταν υποψήφιοι στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών; Δεν υπήρχαν άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί; Υποθέτω ότι ρωτώντας: «Τότε ποιους ψήφιζες;», δε μου ζητάς ν' αναφερθώ ονομαστικά σε συγκεκριμένα κόμματα. Ελπίζω ότι υποθέτω σωστά...

 

Επίσης: Από πού προκύπτει η επόμενη απορία σου, ότι τώρα...εμπιστεύομαι, αυτούς που δεν εμπιστευόμουν τότε; Ειλικρινά δεν το αντιλαμβάνομαι. Ούτε τότε τους εμπιστευόμουν, ούτε τώρα. Είμαι από τους πρώτους στους φιλικούς και κοινωνικούς μου κύκλους, που αναφέρεται εν είδει ανεκδότου, στο παράδοξο του να ανατίθεται στα ίδια πρόσωπα που δημιούργησαν το χάλι, η αποστολή να το διορθώσουν.

 

Απλά αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, η ανοησία που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των συμπατριωτών μου. Μια ολόκληρη ζωή έτρωγαν το δούλεμα κατάμουτρα από συγκεκριμένα πρόσωπα και παρατάξεις και, τελικά, ακόμα και τώρα, που ακόμα και οι τυφλοί έβλεπαν ότι έχουμε ήδη ξεπεράσει το χείλος του γκρεμού και πέφτουμε, ανέβασαν πάλι τους ίδιους.

 

Ούτε τη συγκεκριμένη πολιτική υπερασπίζομαι, ούτε τίποτα παρεμφερές. Η διαφορά, η οποία με κάνει να μην «επαναστατώ» στην προοπτική πώλησης/ιδιοτικοποίησης/εύρεσης επενδυτών/ ανασύνταξης του δημοσίου και τα σχετικά, ξέρεις που εντοπίζεται; Στο γεγονός ότι τώρα δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν του κεφαλιού τους.

 

Δικαίως ή αδίκως - θέμα άλλης συζήτησης αυτό - χρωστάμε τα κέρατά μας σε ένα κάρο πλευρές. Δε φανήκαμε (με το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού, εννοώ ως κράτος βασικά, αλλά και ως πολίτες οι οποίοι εν γνώσει τους έδιναν συνεχώς εξουσία σ' αυτό το κράτος) ούτε ικανοί, ούτε συνεπείς στο να διαχειριστούμε, να αξιοποιήσουμε και να επενδύσουμε προς όφελός μας, τα λεφτά που παίρναμε τόσα χρόνια. Στην αρχή μας άφηναν χαλαρούς (κακώς). Όταν όμως διαπίστωσαν τελεσίδικα αυτοί που μας δάνειζαν, ότι λειτουργούμε ως συμμορία και όχι ως συντεταγμένη πολιτεία, αποφάσισαν να αντιδράσουν και να παρέμβουν στη διαχείριση, προκειμένου να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

 

Άσε το αν είναι δίκαιο ή άδικο. Έβλεπαν τα πακέτα που έδιναν για ανάπτυξη, να μετατρέπονται σε χρόνο μηδέν, σε ρουσφέτια, σε χλιδή για τους έχοντες εξουσία και σε προκλητικότατες σπατάλες, κατάλαβαν έστω και αργά, ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων είναι ήδη χαμένο και αποφάσισαν να κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους για να μη χάσουν και τα υπόλοιπα.

 

Είναι γελασμένος οικτρά, όποιος φαντάζεται ότι οι κινήσεις που φαίνεται να γίνονται από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα των τωρινών επιλογών της. Υπακοή στους δανειστές είναι. Εκείνοι σφυράνε κι οι δικοί μας χορεύουν στο ρυθμό τους. Ακόμα και το τι θα ιδιωτικοποιηθεί, το πότε και το ποιος θα είναι ο «επενδυτής» που θα το αγοράσει, θα το νοικιάσει, θα το εκμεταλλευτεί γενικότερα, προαποφασισμένο είναι και - μάντεψε - όχι από το θίασο που το παίζει «κυβέρνηση της χώρας». Αν μπορούν, ας κάνουν διαφορετικά.

 

Ελπίζω να κατάλαβες από τα παραπάνω, ότι κάθε άλλο παρά τους εμπιστεύομαι. Το να εμπιστεύεσαι ή όχι κάποιον όμως και το να κλείνεις εκουσίως τα μάτια, διότι δε σ' αρέσει η πραγματικότητα που βλέπεις, νομίζοντας ότι έτσι θα την αλλάξεις, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

 

Και μια τελευταία παρατήρηση. Είναι άραγε τυχαίο το ότι άρχισαν να εμφανίζονται τώρα "επενδυτές" που περάσαν όλα τα μνημόνια και ήρθαν τα πράγματα εκεί ακριβώς που τα θέλανε;(μισθοί, εργασιακά,συντάξεις, όρια συνταξιοδότησης, πουλημένοι εργατοπατέρες). Που ήταν όλοι αυτοί το 2009, 2010, 2011 να επενδύσουν για να μην φτάσουμε εδώ που είμαστε;

 

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο! Αλλά ποιος σου είπε ότι οι επενδυτές είχαν κανένα ...καημό για το αν και σε τι χάλι θα φτάσουμε; Τα πράγματα, οι ίδιοι οι Έλληνες - τονίζω ξανά: πολιτικοί και πολίτες - τα έφεραν εκεί που ήθελαν οι επενδυτές. Τα - αγύριστα - δανεικά δε μας τα έδιναν με το ζόρι. Εμείς τα ζητούσαμε. Την κατασπατάληση τους δε μας την επέβαλαν, εμείς την επιλέξαμε και την αποφασίσαμε. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο λογαριασμος...

 

Αυτοί, επενδύτες δηλώνουν. Ξέρεις εσύ κανέναν σοβαρό επενδυτή, ο οποίος δεν επιλέγει την πιο «φτηνή» περίοδο για ρίξει τα λεφτά του;

 

(Ειδικά δε για το «πουλημένοι εργατοπατέρες», θεωρώ δεδομένο ότι αστειεύεσαι λέγοντας ότι είναι φαινόμενο της τωρινής Ελλάδας...)

 

Τώρα, δες την απάντηση στον επόμενο, για να καταλάβεις πως - χωρίς να παραβιάζεις τους κανόνες του forum - απαντάς «όχι όμορφα», «όχι πολιτισμένα» και με ελάχιστα λόγια (διότι περισσότερα δεν του αξίζουν), όταν του άλλου τα τραβάει ο οργανισμός του...

 

 

 

Αυτός που δεν ψήφιζε, δεν συμμετείχε στα κοινά του τόπου, δεν συμμετείχε με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και δεν εκπλήρωσε την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ υποχρέωση του, δεν έχει απλά δικαίωμα ούτε να ομιλεί, ούτε να διαμαρτύρεται οδύρεται... Η αποχή, απάθεια, μη εκτέλεση μιας ρητής συνταγματικής υποχρέωσης δεν δίνει συγχωρωχάρτι σε κάνεναν που έγραψε στα απόκρυφα του, την ύψιστη δύναμη που είχε να συμμετάσχει για να καθορίσει το μέλλον του όσο και το μέλλον των συμπολιτών του/χώρας του.

 

Όταν δεν συμμετέχεις στην εκλογική διαδικασία, είσαι πολιτικά ανενεργός, συνεπώς ανενεργός πολίτης, άρα καθόλου ΠΟΛΙΤΗΣ... Δεν το κάνεις από δήθεν διαμαρτυρία, πολιτική στάση (λολ πολιτική στάση είναι να γράφεις στα παπούτσια σου τις υποχρεώσεις σου στους νόμους και το σύνταγμα ; χαχα), δήθεν τιμωρία των πολιτικών αφού πάλι βγαίνουν ακόμα και αν δεν ψηφίσεις, δεν θα τους δείξεις κοινώς τίποτα με την αποχή σου, παρά μόνο με την ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ....

 

Το θεωρώ μέγα θράσσος κάποιος ο οποίος δεν ψήφισε 30 χρόνια να έχει και δικαίωμα να μιλήσει και να παραπονιέται και από πάνω... Προσωπικά, δεν ψηφίζω 30 χρόνια, μιας και είμαι 28 ετών μόλις... Όσα χρόνια από τότε όμως που απόκτησα το πολιτικό μου δικαίωμα και υποχρέωση μετά την ενηλικίωση μου, το άσκησα πάντα... Είτε ήταν ευρωεκλογές, είτε ήταν δημοτικές/νομαρχιακές, είτε ήταν βουλευτικές...

 

Αυτή λοιπόν ήταν και η μικρή ιστοριούλα που κάπως άγαρμπα προσπάθησα ώστε να παρομοιώσω το γεγονός του... παραπονούμενου ξενιτεμένου "πολίτη" πιο πάνω.... (όχι τον half evil)

 

Κρίνετε αναλόγως λοιπόν... Και δεν είχες σχέση και συμμετείχες, που δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ για αυτό, η ΕΠΟΥΔΕΝΙ δεν αποτελεί πολιτική στάση η διαμαρτυρία μιας και δεν υπάρχει και το ζητούμενο δήθεν αποτέλεσμα να εισακουστείς από τους πολιτικού και ζητάς τα ρέστα από πάνω έχοντας άποψη, βάζοντας συχνά το επιχείρημα πως και οι πολιτικοί δεν ακολουθούν τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις, καταλύουν το σύνταγμα κτλ κτλ ; Παλεύεις με την ΕΠΙΛΟΓΗ σου να το αλλάξεις, όχι να το συντηρήσεις με την αποχή και την παρανομία σου... τους δείχνεις το παράδειγμα, δεν τους αποτρέπεις σε τίποτα...

 

Ντροπή και αηδία...

 

 

 

Αντί να επιδίδεσαι σε μεγαλοστομίες και να επικαλείσαι (με μεγάλα γράμματα κιόλας, λες και δεν τις γνωρίζαμε, ή λες και προσδίδουν επιπλέον κύρος στα γραφόμενά σου) συνταγματικές υποχρεώσεις, βγάλε την τσίμπλα απ' τα μάτια σου, δες τα μπλε τονισμένα σημεία του post σου και, κατόπιν αναζήτησε στο μήνυμά μου το οποίο «σχολιάζεις», την ισχύ τους.

 

Για παράδειγμα: «Δεν ψήφιζα αυτούς που έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα» = «Δεν ψήφιζα καθόλου»...

 

Όταν και αν το κάνεις, έλα να μιλήσεις ξανά στον «παραπονούμενο ξενιτεμένο πολίτη» για:

 

- «μη εκτέλεση ρητών συνταγματικών υποχρεώσεων»

 

- «γράψιμο στα απόκρυφα της ύψιστης δύναμης και των υποχρεώσεων προς νόμους/σύνταγμα»

 

- «συντήρηση της σαπίλας με αποχή και παρανομία»

 

Όταν και αν του ξαναμιλήσεις, θα εισπράξεις την απάντηση που σου αρμόζει, σχετικά με το τι εστί «θράσος» και με το τι προκαλεί «ντροπή και αηδία»

 

Τι «τσίμπλα» να περιμένω να βγάλεις... εσύ πρέπει να γκρεμίσεις υδατοφράκτη μπροστά από τα μάτια σου...

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους (αφελεις??) πιστεύουν ότι γινόμαστε Ολλανδία, παραθέτω το παρακάτω αρθράκι απο 2 χρόνια πριν. Τώρα προφανώς η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη.

 

 

Εργασιακός μεσαίωνας στο λιμάνι

 

Οι 13 επαχθείς όροι που περιλαμβάνει η σύμβαση και καλούνται να υπογράψουν με την Cosco οι έλληνες λιμενεργάτες στον Πειραιά

 

Οπου κι αν θέσει κανείς το ερώτημα, απάντηση δεν παίρνει. Από τις αρχές Ιουνίου που η εκμετάλλευση του Προβλήτα ΙΙ πέρασε στην ΣΕΠ Α.Ε., θυγατρική της κινεζικής εταιρείας στην Ελλάδα, για τους εργαζόμενους το Ικόνιο παραπέμπει σε επαρχία της Κίνας. Το βέβαιο είναι ότι οι συνθήκες εργασίας δεν διέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι λιμενεργάτες της Cosco περιλαμβάνει 13 όρους που απαντώνται στο κινεζικό μοντέλο εργασίας.

1. Ολοι οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται ως ανειδικευτοι εργάτες.

2. Η εταιρεία έχει το δικαίωμα μετακίνησης χωρίς συμφωνία του εργαζόμενου.

3. Η εργασία είναι οκτάωρη, σε κυλιόμενες βάρδιες και το ωράριο συνεχές ή σπαστό. Η υπέρβαση του ωραρίου λογίζεται ως οικειοθελής προσφορά, εκτός κι αν υπάρχει γραπτή εντολή διευθυντή.

4. Η αμοιβή είναι 40 ευρώ την ημέρα. Στο ημερομίσθιο περιλαμβάνονται τα επιδόματα και οι πρόσθετες αμοιβές για νυχτερινή εργασία, αργίες, υπερεργασία, εκτός έδρας.

5. Στην αμοιβή περιλαμβάνονται και όλες οι κρατήσεις, εισφορές, φόροι, τέλη κ.λπ.

6. Οι εργαζόμενοι, παρότι έχουν ημερομίσθιο, πληρώνονται την τελευταία ημέρα του μήνα.

7. Οποιεσδήποτε παροχές (bonus), εναπόκεινται στη διοίκηση (από ελευθεριότητα όπως αναφέρεται) και μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή.

8. Η εταιρεία έχει δικαίωμα καταγγελίας αν παραβιαστεί ένας όρος ή ο εργαζόμενος απουσιάσει χωρίς άδεια 3 ημέρες σε διάστημα ενός έτους.

9. Αν η εταιρεία επιλέξει να μην καταγγείλει τη σύμβαση, αυτή η στάση πρέπει να θεωρείται προσωρινή.

10. Σε περίπτωση ασθένειας του εργαζομένου, η εταιρεία δικαιούται να ελέγχει με γιατρό της δικής της επιλογής τον ασθενή.

11. Ο εργαζόμενος αναλαμβάνει έναντι της εταιρείας την υποχρέωση πίστης, που από την ανάλυση των όρων παραπέμπει σε όρκο σιωπής.

12. Στα θέματα αδειών, η εταιρεία πρωτοτυπεί και παραπέμπει στην εργατική νομοθεσία.

13. Για τις διαφορές αρμόδια είναι τα δικαστήρια της Αθήνας και όχι του Πειραιά.

Πώς λειτουργεί στην πράξη το κινεζικό μοντέλο; Στο ΣΕΜΠΟ της Cosco εργάζονται 300 χειριστές μηχανημάτων και εργατοτεχνίτες και 50 διοικητικοί. Το ωράριο των εργατοτεχνιτών είναι σπαστό. Κανείς δεν γράφει υπερωρία και όσοι εργάζονται πενθήμερο, περίπου οι μισοί, έχουν μηνιαίες αποδοχές γύρω στα 700 ευρώ.

Για τους υπόλοιπους ισχύει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με αποδοχές 300-400 ευρώ. Οι συμβάσεις είναι ημερήσιες και γίνονται μέσω της εταιρείας ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. και πέντε υπεργολάβων.

Κανονισμός εργασίας δεν υπάρχει, σωματείο δεν επιτρέπεται και δεν αναγνωρίζεται η δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων, της ΓΣΕΕ και των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Τέσσερις καταγγελίες εξετάζονται από την Επιθεώρηση Εργασίας, από τον περασμένο μήνα, αλλά καμία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Από τις 30 Αυγούστου 2010 το Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC) έχει απευθυνθεί στη διοίκηση της Cosco και της ΣΕΠ Α.Ε., ζητώντας τη συμμόρφωση στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες. Δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Στις 20 Οκτωβρίου το Συμβούλιο απευθύνθηκε και στην ελληνική κυβέρνηση, με επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου και τους υπουργούς Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, και Θαλασσίων Υποθέσεων, Γ. Διαμαντίδη. Στο κείμενο που υπογράφεται από τον συντονιστή του IDC για τις χώρες της ευρωζώνης, Π. Σο, αναφέρονται όλες οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από την Cosco. Ούτε σε αυτή την επιστολή υπήρξε απάντηση.

Το Συμβούλιο ενημέρωσε για τη «μικρή Κίνα του Πειραιά» και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δήλωσε ότι θα στείλει επιστολή στην Αθήνα προκειμένου να πάρει εξηγήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Παράλληλα το Συμβούλιο, που έχει παρουσία σε 100 ευρωπαϊκά λιμάνια, με επιστολή προς όλες τις αντιπροσωπείες του, στις 11 Νοεμβρίου, προαναγγέλλει συντονισμένη δράση κατά της Cosco, με μπλοκάρισμα των φορτηγών και των κοντέινερ της εταιρείας.

 

http://www.enet.gr/?...ticle&id=225960

 

Ελπίζώ για σας να τα κονομάτε με κάποιον τρόπο από τη σημερινή κατάσταση και λέτε αυτά που λέτε και ότι δεν το κάνετε από απλή αφέλεια.

Και εύχομαι πολύ σύντομα να σας αναγκάσουν οι συνθήκες να βρείτε μια τέτοια δουλειά για να γουστάρετε που συμβάλλετε στη δημιουργία της νέας ευρωπαικής επαρχίας της Κίνας.

Και να κράζετε τους (παράνομους) συνδικαλιστές όταν θα εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία της αγαπημένης σας εταιρίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ανοιξω ριζοσπαστη? η'αυγη? τι προτιμας?Στην Τυποεκδοτικη ολα καλα?τον 902 τον κλεισαμε? οι υπαλληλοι απολυσεις ε? αυτο το καταραμενο το συστημα θα μας φαει !

Πλακα εχετε παντως ,στις δικες σας επιχειρησεις καπιταλιστες στις αλλες τις κρατικες οπως τα λιμανια που πληρωνουν τα κοροιδα (εμεις δηλαδη) σοσιαλιστες.

 

Να ανοίξεις....

 

....τα μάτια σου...

 

προσπαθώντας να μη χάφτεις τα παραμύθια που σου δίνουν στο πιάτο οι λάτσηδες, μπόμπολες και λοιπά parasites.

 

Είναι ανόητο να αρνείσαι αθηρωματικά οτι υπάρχει σύστημα οικονομικό μοντέλο που λέγεται καπιταλισμός, ο οποίος βρίσκεται σε βαθειά κρίση σχεδών παγκοσμίως. Επίσης είναι μη σώφρον να μη θέλεις να δεις την προσπάθεια της Ε.Ε να γίνει ανταγωνιστική προς τις άλλες καπιταλιστικές οικονομίες ρίχνοντας το μισθολογικό (μισθοί-συντάξεις-δικαιώματα) και μη μισθολογικό (υγεία-παιδεία) κόστος, με στόχο να ξεπεράσει την κρίση εις βάρος των λαών της.

 

Λέγεται καπιταλισμός λοιπόν. Με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται με πολλή δόση πελατειοκρατίας και διαφθοράς. Αν και αυτά τα 2 φαινόμενα είναι σύμφοιτα αυτού του μοντέλου ανάπτυξης. Τα προηγούμενα 30 χρόνια πάλι αυτό το μοντέλο είχαμε, με πολλή δόση πελατειακού πασοκισμού δήθεν "αριστερού" αλλά που στην πραγματικότητα ήταν κόμμα διαφθοράς όποιας γνήσιας αριστερής συνείδησης του λαού μας.

 

Και φτάσαμε σήμερα να ακούμε τη Χ.Α να λέει ότι για τα πάντα φταίει η αριστερά και να χειροκροτάνε πολλοί πραγματικά δυσμοιροι και πεινασμένοι σαν παλαβοί από κάτω...

 

Η πουτάνα η ιστορία τους ήρθε γάντι. Αλλά επειδή κανείς δεν ξεχνά: δεν κυβερνούσε στην Ελλάδα ούτε η αριστερά ούτε οι κομμουνιστές μετά την μεταπολίτευση. Δεν ήταν αυτοί που ψηφίζαν τα νομοσχέδια στη βουλή. Άλλοι ήταν, είναι ακόμα πολιτικά ζωντανοι ακόμα και σήμερα και κυβερνάνε σήμερα τουτον τόπο.

 

 

 

ΥΓ: είσαι κ εσύ ένας από τους εκατοντάδες απολυμένος της τυποεκδοτικής;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Σ' εσένα θα απαντήσω όμορφα και πολιτισμένα, διότι ρωτάς επίσης όμορφα και πολιτισμένα, ακόμα κι αν διαφωνείς μ' αυτά που λέω:

 

Από ποιο σημείο των όσων είπα, προκύπτει η απορία σου; Μόνο αυτοί που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, ήταν υποψήφιοι στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών; Δεν υπήρχαν άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί; Υποθέτω ότι ρωτώντας: «Τότε ποιους ψήφιζες;», δε μου ζητάς ν' αναφερθώ ονομαστικά σε συγκεκριμένα κόμματα. Ελπίζω ότι υποθέτω σωστά...

 

Επίσης: Από πού προκύπτει η επόμενη απορία σου, ότι τώρα...εμπιστεύομαι, αυτούς που δεν εμπιστευόμουν τότε; Ειλικρινά δεν το αντιλαμβάνομαι. Ούτε τότε τους εμπιστευόμουν, ούτε τώρα. Είμαι από τους πρώτους στους φιλικούς και κοινωνικούς μου κύκλους, που αναφέρεται εν είδει ανεκδότου, στο παράδοξο του να ανατίθεται στα ίδια πρόσωπα που δημιούργησαν το χάλι, η αποστολή να το διορθώσουν.

 

Απλά αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, η ανοησία που χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των συμπατριωτών μου. Μια ολόκληρη ζωή έτρωγαν το δούλεμα κατάμουτρα από συγκεκριμένα πρόσωπα και παρατάξεις και, τελικά, ακόμα και τώρα, που ακόμα και οι τυφλοί έβλεπαν ότι έχουμε ήδη ξεπεράσει το χείλος του γκρεμού και πέφτουμε, ανέβασαν πάλι τους ίδιους.

 

Ούτε τη συγκεκριμένη πολιτική υπερασπίζομαι, ούτε τίποτα παρεμφερές. Η διαφορά, η οποία με κάνει να μην «επαναστατώ» στην προοπτική πώλησης/ιδιοτικοποίησης/εύρεσης επενδυτών/ ανασύνταξης του δημοσίου και τα σχετικά, ξέρεις που εντοπίζεται; Στο γεγονός ότι τώρα δεν είναι ελεύθεροι να κάνουν του κεφαλιού τους.

 

Δικαίως ή αδίκως - θέμα άλλης συζήτησης αυτό - χρωστάμε τα κέρατά μας σε ένα κάρο πλευρές. Δε φανήκαμε (με το πρώτο πρόσωπο πληθυντικού, εννοώ ως κράτος βασικά, αλλά και ως πολίτες οι οποίοι εν γνώσει τους έδιναν συνεχώς εξουσία σ' αυτό το κράτος) ούτε ικανοί, ούτε συνεπείς στο να διαχειριστούμε, να αξιοποιήσουμε και να επενδύσουμε προς όφελός μας, τα λεφτά που παίρναμε τόσα χρόνια. Στην αρχή μας άφηναν χαλαρούς (κακώς). Όταν όμως διαπίστωσαν τελεσίδικα αυτοί που μας δάνειζαν, ότι λειτουργούμε ως συμμορία και όχι ως συντεταγμένη πολιτεία, αποφάσισαν να αντιδράσουν και να παρέμβουν στη διαχείριση, προκειμένου να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

 

Άσε το αν είναι δίκαιο ή άδικο. Έβλεπαν τα πακέτα που έδιναν για ανάπτυξη, να μετατρέπονται σε χρόνο μηδέν, σε ρουσφέτια, σε χλιδή για τους έχοντες εξουσία και σε προκλητικότατες σπατάλες, κατάλαβαν έστω και αργά, ότι μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων είναι ήδη χαμένο και αποφάσισαν να κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους για να μη χάσουν και τα υπόλοιπα.

 

Είναι γελασμένος οικτρά, όποιος φαντάζεται ότι οι κινήσεις που φαίνεται να γίνονται από τη σημερινή κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα των τωρινών επιλογών της. Υπακοή στους δανειστές είναι. Εκείνοι σφυράνε κι οι δικοί μας χορεύουν στο ρυθμό τους. Ακόμα και το τι θα ιδιωτικοποιηθεί, το πότε και το ποιος θα είναι ο «επενδυτής» που θα το αγοράσει, θα το νοικιάσει, θα το εκμεταλλευτεί γενικότερα, προαποφασισμένο είναι και - μάντεψε - όχι από το θίασο που το παίζει «κυβέρνηση της χώρας». Αν μπορούν, ας κάνουν διαφορετικά.

 

Ελπίζω να κατάλαβες από τα παραπάνω, ότι κάθε άλλο παρά τους εμπιστεύομαι. Το να εμπιστεύεσαι ή όχι κάποιον όμως και το να κλείνεις εκουσίως τα μάτια, διότι δε σ' αρέσει η πραγματικότητα που βλέπεις, νομίζοντας ότι έτσι θα την αλλάξεις, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

 

 

 

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο! Αλλά ποιος σου είπε ότι οι επενδυτές είχαν κανένα ...καημό για το αν και σε τι χάλι θα φτάσουμε; Τα πράγματα, οι ίδιοι οι Έλληνες - τονίζω ξανά: πολιτικοί και πολίτες - τα έφεραν εκεί που ήθελαν οι επενδυτές. Τα - αγύριστα - δανεικά δε μας τα έδιναν με το ζόρι. Εμείς τα ζητούσαμε. Την κατασπατάληση τους δε μας την επέβαλαν, εμείς την επιλέξαμε και την αποφασίσαμε. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και ο λογαριασμος...

 

Αυτοί, επενδύτες δηλώνουν. Ξέρεις εσύ κανέναν σοβαρό επενδυτή, ο οποίος δεν επιλέγει την πιο «φτηνή» περίοδο για ρίξει τα λεφτά του;

 

(Ειδικά δε για το «πουλημένοι εργατοπατέρες», θεωρώ δεδομένο ότι αστειεύεσαι λέγοντας ότι είναι φαινόμενο της τωρινής Ελλάδας...)

 

Τώρα, δες την απάντηση στον επόμενο, για να καταλάβεις πως - χωρίς να παραβιάζεις τους κανόνες του forum - απαντάς «όχι όμορφα», «όχι πολιτισμένα» και με ελάχιστα λόγια (διότι περισσότερα δεν του αξίζουν), όταν του άλλου τα τραβάει ο οργανισμός του...

 

 

 

 

 

 

 

Αντί να επιδίδεσαι σε μεγαλοστομίες και να επικαλείσαι (με μεγάλα γράμματα κιόλας, λες και δεν τις γνωρίζαμε, ή λες και προσδίδουν επιπλέον κύρος στα γραφόμενά σου) συνταγματικές υποχρεώσεις, βγάλε την τσίμπλα απ' τα μάτια σου, δες τα μπλε τονισμένα σημεία του post σου και, κατόπιν αναζήτησε στο μήνυμά μου το οποίο «σχολιάζεις», την ισχύ τους.

 

Για παράδειγμα: «Δεν ψήφιζα αυτούς που έχουν κυβερνήσει μέχρι τώρα» = «Δεν ψήφιζα καθόλου»...

 

Όταν και αν το κάνεις, έλα να μιλήσεις ξανά στον «παραπονούμενο ξενιτεμένο πολίτη» για:

 

- «μη εκτέλεση ρητών συνταγματικών υποχρεώσεων»

 

- «γράψιμο στα απόκρυφα της ύψιστης δύναμης και των υποχρεώσεων προς νόμους/σύνταγμα»

 

- «συντήρηση της σαπίλας με αποχή και παρανομία»

 

Όταν και αν του ξαναμιλήσεις, θα εισπράξεις την απάντηση που σου αρμόζει, σχετικά με το τι εστί «θράσος» και με το τι προκαλεί «ντροπή και αηδία»

 

Τι «τσίμπλα» να περιμένω να βγάλεις... εσύ πρέπει να γκρεμίσεις υδατοφράκτη μπροστά από τα μάτια σου...

 

 

 

Σ' ευχαριστώ και εγώ για την ευγενική σου απάντηση και στην πλειοψηφία όσων γράφεις θα συμφωνήσω.

Λύσε μου όμως κάποιες επιπλέον απορίες που μου δημιουργούνται

 

Αν κατάλαβα καλά η άποψή σου είναι , ότι γίνεται και θα γίνει πλεόν από εδώ και πέρα σε επίπεδο επενδύσεων στη χώρα, θα είναι απόφαση των δανειστών μας και όχι της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης. Πόσο μάλλον που αυτή τη στιγμή η εκλεγμένη κυβέρνηση από τον λαό , όπως παραδέχεσαι δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι .

Άρα οι όροι που θα διέπουν αυτές τις επενδύσεις στην ουσία θα επιβάλλονται και δεν θα διαπραγματεύονται.

Πρέπει αυτά λοιπόν να τα δεχτούμε ως αναγκαία κακά, απόρροια των αμαρτιών μας του παρελθόντος και να υποστούμε από εδώ και πέρα τις όποιες συνέπειες, ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος αντίδρασης (όχι με την έννοια της βίας) αλλά της διαπραγμάτευσης από κάποια άλλη πολιτική ομάδα, σχηματισμό, υπάρχοντα ή που πρέπει να σχηματιστεί άμεσα ή στο άμεσο μέλλον ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλά η άποψή σου είναι , ότι γίνεται και θα γίνει πλέον από εδώ και πέρα σε επίπεδο επενδύσεων στη χώρα, θα είναι απόφαση των δανειστών μας και όχι της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης. Πόσο μάλλον που αυτή τη στιγμή η εκλεγμένη κυβέρνηση από τον λαό , όπως παραδέχεσαι δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι .

Άρα οι όροι που θα διέπουν αυτές τις επενδύσεις στην ουσία θα επιβάλλονται και δεν θα διαπραγματεύονται.

 

Κατάλαβες πολύ καλά. Θέλω μόνο να κάνω μια επισήμανση (και όχι «διόρθωση») ειδικά πάνω στο υπογραμμισμένο:

 

 

Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση αυτής τής στιγμής, κάτι τελείως διαφορετικό απ' αυτό που θα έπρεπε να είναι. Ακριβώς ίδιες ήταν και όλες οι κυβερνήσεις τής τελευταίας τριακονταετίας. Οι οποίες ήταν επίσης εκλεγμένες από το λαό. Από ένα λαό, ο οποίος έδωσε την εξουσία μία φορά στον έναν και μία στον άλλον στην αρχή - όχι χωρίς να ζητήσει το ρουσφετάκι του, βέβαια... - και, ενώ είδε ότι και οι δύο τον ενέπαιξαν, ότι και οι δύο τον ανάγκαζαν να ζει όλο και πιο δύσκολα, ενώ οι ίδιοι κολυμπούσαν στα προνόμια και στην προκλητικότατη χλιδή, δεν τους έριξε από ένα φάσκελο, αποφασίζοντας να δοκιμάσει και κάποιον άλλο, αλλά αντίθετα ...επιβράβευσε(!) τον εμπαιγμό και τις προκλήσεις εις βάρος του, δίνοντάς τους εξουσία ξανά και ξανά.

 

Σ' ένα λαό που λειτουργεί κατ' αυτό τον τρόπο, κατά την άποψή μου, μόνο δύο χαρακτηρισμούς μπορούν να αποδοθούν: ή απίστευτα ηλίθιος, ή απίστευτα ατομιστής, σταρχιδιστής και συμφεροντολόγος (ή και τα δύο μαζί, οπότε ...τρεις!)

 

Αυτού του λαού ευθύνη, είναι το δράμα που ζουν σήμερα όλοι σχεδόν οι Έλληνες. Αυτού του λαού ευθύνη είναι οι άνθρωποι που έχουν καταστραφεί ή και αυτοκτονήσει μέχρι τώρα, αλλά και όσοι θα καταστραφούν ή θα αυτοκτονήσουν στο άμεσο μέλλον. Αυτού του λαού ευθύνη θα είναι η απελπισία των επερχόμενων γενεών.

 

Δεν είναι ευθύνη ούτε των λίγων που δεν ενίσχυσαν τις συμμορίες που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, ούτε και των ίδιων των συμμοριών. Αυτές δεν έκρυψαν ούτε στιγμή το ποιόν τους, αντίθετα, μας το έτριβαν στη μούρη και, με περίσσευμα θράσους, υπερηφανεύονταν γι' αυτό. Ακόμα και η μαφία, ωχριά μπροστά τους. Αυτοί που τις ψήφιζαν τόσα χρόνια, βαρύνονται με το 100% της ευθύνης, τόσο για όσα ήδη συνέβησαν, όσο και για όσα αναπόφευκτα θα συμβούν.

 

Αυτό το λαό, όσο κι αν ακουστεί σκληρό, προσωπικά δεν τον λυπάμαι και δεν τον συμπονώ καθόλου. Δεν περιορίζομαι δε, στο να πω απλά, ότι κοιμάται όπως έστρωσε, αλλά τον κατηγορώ ευθέως, διότι τις συνέπειες των αποφάσεών του όλα αυτά τα χρόνια, δεν τις πληρώνει μόνο το ποσοστό του λαού που τις πήρε, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι - όσο λίγοι κι αν ήταν συγκριτικά - που επιχείρησαν με την ψήφο τους να δώσουν μια ευκαιρία και σε κάποιους, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, δεν είχαν ήδη αποδειχθεί πολλάκις διεφθαρμένοι και ανίκανοι.

 

Λυπάμαι μόνο τους λίγους που δεν έδωσαν την ψήφο τους στους εγκληματίες αυτούς, καθώς και όσους, θα έρθουν μετά από εμάς, οι οποίοι, αν ήταν στη δική τους ευχέρεια, θα προτιμούσαν να μη γεννηθούν.

 

 

 

Πρέπει αυτά λοιπόν να τα δεχτούμε ως αναγκαία κακά, απόρροια των αμαρτιών μας του παρελθόντος και να υποστούμε από εδώ και πέρα τις όποιες συνέπειες, ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος δρόμος αντίδρασης (όχι με την έννοια της βίας) αλλά της διαπραγμάτευσης από κάποια άλλη πολιτική ομάδα, σχηματισμό, υπάρχοντα ή που πρέπει να σχηματιστεί άμεσα ή στο άμεσο μέλλον ;

 

Εναλλακτικοί δρόμοι και τρόποι αντίδρασης, ανέκαθεν υπήρχαν φίλε μου καλέ και, φυσικά, δε θεωρώ ότι πρέπει να κάτσουμε σαν πρόβατα στο σφαγείο.

 

Άλλο όμως είναι το τι θεωρώ εγώ, εσύ ή ο καθένας ως πρέπον και άλλο το τι κάνει η πλειοψηφία στην πράξη. Ακόμα και τώρα, δεν πιστεύω ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό. Θες επειδή δε θέλει, θες επειδή δεν έχει τα κότσια, θες επειδή δεν έχει αποβάλει ούτε στο ελάχιστο το μαζοχισμό, το γραψαρχιδισμό και την ηλιθιότητα που τη δέρνουν όλα αυτά τα χρόνια, πάντως το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο.

 

Οι άλλες πολιτικές ομάδες και σχηματισμοί που αναφέρεις, υπήρχαν και υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τι περίμενε ο - ας γελάσω - αφέντης λαός; Να καεί το σύμπαν πρώτα; Τώρα είναι πολύ αργά, δυστυχώς, ειδικά αν περιμένεις αντίδραση από ένα λαό που έχει αποδείξει εδώ και τρεις δεκαετίες το πόσο άχρηστος και ανίκανος είναι να κάνει μια σωστή επιλογή, ή να θέσει το ευρύτερο πάνω απ' το ατομικό του, έστω και πρόσκαιρο συμφέρον. Εύχομαι πραγματικά να κάνω λάθος, αλλά ειλικρινά τα πιστεύω μέχρι τελείας αυτά που λέω.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτού του λαού ευθύνη, είναι το δράμα που ζουν σήμερα όλοι σχεδόν οι Έλληνες. Αυτού του λαού ευθύνη είναι οι άνθρωποι που έχουν καταστραφεί ή και αυτοκτονήσει μέχρι τώρα, αλλά και όσοι θα καταστραφούν ή θα αυτοκτονήσουν στο άμεσο μέλλον. Αυτού του λαού ευθύνη θα είναι η απελπισία των επερχόμενων γενεών.

 

Δεν είναι ευθύνη ούτε των λίγων που δεν ενίσχυσαν τις συμμορίες που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, ούτε και των ίδιων των συμμοριών. Αυτές δεν έκρυψαν ούτε στιγμή το ποιόν τους, αντίθετα, μας το έτριβαν στη μούρη και, με περίσσευμα θράσους, υπερηφανεύονταν γι' αυτό. Ακόμα και η μαφία, ωχριά μπροστά τους. Αυτοί που τις ψήφιζαν τόσα χρόνια, βαρύνονται με το 100% της ευθύνης, τόσο για όσα ήδη συνέβησαν, όσο και για όσα αναπόφευκτα θα συμβούν.

 

Αυτό το λαό, όσο κι αν ακουστεί σκληρό, προσωπικά δεν τον λυπάμαι και δεν τον συμπονώ καθόλου. Δεν περιορίζομαι δε, στο να πω απλά, ότι κοιμάται όπως έστρωσε, αλλά τον κατηγορώ ευθέως, διότι τις συνέπειες των αποφάσεών του όλα αυτά τα χρόνια, δεν τις πληρώνει μόνο το ποσοστό του λαού που τις πήρε, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι - όσο λίγοι κι αν ήταν συγκριτικά - που επιχείρησαν με την ψήφο τους να δώσουν μια ευκαιρία και σε κάποιους, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, δεν είχαν ήδη αποδειχθεί πολλάκις διεφθαρμένοι και ανίκανοι.

 

Μάλλον από αυτά πηγάζει η θέση σου , όπως και αρκετών άλλων ότι στο φινάλε ας απολυθούν αυτοί που " περισσέυουν " δηλ. αυτοί που μπήκαν όπου μπήκαν από τις τρύπες και τα παράθυρα με τον " μπάρμπα από την Κορώνη " , αφού έτσι ενήργησαν στο παρελθόν.

Το οξύμωρο όμως είναι , και αυτό με ενοχλεί αφάνταστα, το ότι οι ίδιοι που τους περιποιήθηκαν παλαιότερα έναντι της ψήφου τους βέβαια, έρχονται τώρα και λένε ότι εσείς περισσεύετε, είστε άχρηστοι, δεν δουλεύετε αλλά κάθεστε και τρώτε τα λεφτά του κράτους , άρα στο καλό και να μας γράφετε. Γιατί; γιατί ήρθε μια τρόϊκα και το διέταξε. Ειδάλλως σιγά μην ασχολούνταν κανένας.

Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι "τίμιοι" ας πούμε που δουλεύουμε κάπου με την αξία μας , που δεν πήγαμε πουθενά για ρουσφέτι, τώρα και εμείς ανακαλύψαμε ότι στο Δημόσιο γίνεται της πουτ@ν@ς και ότι κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους.

Μήπως όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης, έστω και αν δεν φταίμε ουσιαστικά;

Και πως είναι τόσο εύκολο να πεις σε κάποιον που δουλεύει 10-15 χρόνια , έστω και με τον παραπάνω "δόλιο" τρόπο , φύγε, μείνε στο δρόμο γιατί εμείς φταίγαμε που σε διορίσαμε;

Ή τέλος να λένε, ξέρεις πήγαινε και δούλεψε για τον τάδε ξένο επενδυτή-σωτήρα για 400€ το μήνα και άμα θες, αλλιώς άντε πνίξου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η όλη συζήτηση έχει αλλάξει θέμα και ευτυχώς δεν εχει παρεκτραπεί. σωτηρία δεν βλεπω να υπάρχει στον ορίζοντα και ούτε αχνοφαίνεται. Θα πω μόνο το εξής. Για μένα προσωπικά τα περισσότερα μέτρα που έθεσε η τρόικα κ αφορούσαν αποκλειστικά το δημόσιο και τον τρόπο λειτουργίας του, ήταν αναγκαία κακά για να στρώσει ο τόπος και η κρατική μηχανή. Μειώσεις μισθών στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις, άρση μονιμότητας είναι αναγκαία βήματα για να παταχθεί το ρουσφέτι και να υπαρξει επιτέλους λίγη αξιοκρατία και σωστή λειτουργία αυτου του κράτους που είχε καταντήσει οικος ανοχής. Αλλά όσο είδατε εσείς ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις στο δημόσιο, άλλο τόσο είδα και εγώ...

 

Το μόνο που είδαμε ήταν το τραγελαφικό... Τα ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΒΗΣΜΑΤΑ, οι εργαζόμενοι στην βουλή, μόλις πήγαν να τους κόψουν τα προνόμια, κίνησαν γη και ουρανό και είδαμε τις τραγικές σκηνές μες την βουλή πριν μερικές μέρες τους ίδιους τους βουλευτές να είναι έρμαια των ρουσφετιών τους και να βάζουν την ουρά στα σκέλια και να παίρνουν πίσω το κομμάτι που αφορούσε τους εργαζόμενους στην βουλή!!! Μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ ξεμπρόστιασμα!! Όταν βλέπεις τέτοιες σκηνές, πως να περιμένεις μετά να πάει μπροστά αυτός ο τόπος...;

 

Και για να μην την πληρώσουν τα βησματάκια τους, τόσο καιρό τώρα έχουν ....σει τον ιδιωτικό τομέα που δεν έφταιξε σε τιποτα. Όλα απ αυτό ξεκίνησαν και βρήκαν πάτημα οι ξενοι και πλεον έχουμε σχεδόν καταντήσει η Κίνα της ευρώπης.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...