Προς το περιεχόμενο

Ο Πειραιάς πύλη εισόδου για την Hewlett Packard στην Ευρώπη


Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τέτοιες συμφωνείες συμβαίνουν αμέτρητες κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Το ότι προβλήθηκε τόσο πολύ σημαίνει πως κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν γινει ζητιάνοι εκτός από δανεικών και "επενδύσεων".

 

Οταν λέμε ανάπτυξη πρέπει να λέμε και για ποιους. Ανάπτυξη έχει και η Κίνα. Είναι εκατομυριουχοι που κάνουν διακοπές στην Σαντορίνη ενώ οι Έλληνες πλέον δεν μπορούνε να πάνε. Στην Κίνα όμως έχει και τους εργάτες της foxconn. Αυτοί μάλλον δεν μπορούν να πάνε Σαντορίνη.

 

Στην Ελλάδα τα χρόνια της ευμάρειας (90-2007) σύμφωνα με την ΙCAP τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξηθηκαν από 100 κάτι εκ σε 16 δις. 28 φορές αυξηση την ωρα που οι μισθοί των εργαζομένων αυξήθηκαν 1,5 φορά. Την ώρα που πρώτες ύλες όπως πετρέλαιο σόγια κλπ αυξηθηκαν 4 φορές. Δηλαδή η αύξηση δεν εφτανε ουτε για την καλυψη του πληθωρισμού. Θυμιζω πως ο βασικός την περιοδο της ευμαρειας ήταν 630 ευρώ.

 

Το θέμα για τον εργαζόμενο, είναι τι θα πάρει από την αναπτυξη αυτή, τύπου κοσκο. Ενα μισθό πείνας που δεν του φτανει ούτε για τα απαραίτητα ένα αφεντικό που θα τον απολυει οποτε δεν πανε καλά οι δουλειές (καπιταλισμό έχουμε άρα και κρίσεις) και μια συνταξη φτωχοκομείου στα 67 (και αν).

 

Αυτά είναι τα δεδομενα. Οποιος εργαζομενος θελει να δουλευει από την αυγη μεχρι τη δυση του ηλιου με πενιχρα μεροκαματα τότε μπορεί να χαρεί και να πανηγυρισει. Οι υπόλοιποι πρεπει να σκεφτούν.Πολύ...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και υπάρχει και ένας άλλος δρόμος, όπου για εμένα εκεί κρίνονται τα περισσότερα: είναι οι συσχετισμοί στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς (και δεν εννοώ φυσικά τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αλλά την οργάνωση των εργαζομένων).

Είναι απόλυτα θεμιτό να πιστεύεις κάτι. Το σημαντικό είναι να παλεύεις γι αυτό, σεβόμενος τη διαφορετικότητα του άλλου. Εγώ συμφωνώ ότι, ως λαός, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε απαξιώσει κάθε συλλογική και δημοκρατική διαδικασία. Αλλά αυτό, δυστυχώς, είναι κάτι που επεδίωξαν διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί. Δεν μπορώ να μη θεωρήσω ότι είναι κοινή ευθύνη των συνδικαλιστών και των εργαζομένων, το γεγονός ότι απαξιώθηκαν έτσι οι Γ.Σ., όπως αντίστοιχα ισχύει και στα πανεπιστήμια. Κάποιοι (και όχι απαραίτητα αυτοί που αποτελούν παρακλάδια κυβερνητικών κομμάτων) βολεύτηκαν στο να απομακρύνουν τους υγειώς σκεπτόμενους από τα συλλογικά όργανα, κι έτσι απέμειναν οι Γ.Σ. να είναι πεδίο αντιπαράθεσης των κομματόσκυλων και τίποτα άλλο. Έτσι, όλοι βολεύονται... Οι μισοί έχουν καταντήσει τις Γ.Σ. μαγαζάκια τους και οι άλλοι μισοί κατηγορούν τους υπολοίπους για το που φτάσαμε σήμερα.

 

Με τέτοιους τρόπους, απαξιώθηκαν όλα τα μέσα αντιπαράθεσης του κόσμου. Ποιοί κατέστησαν τις απεργίες και τις πορείες, τακτικό εβδομαδιαίο γεγονός, απαξιώνοντας τες; Ποιοί θεωρούν οποιοδήποτε μέσο έκφρασης της αντίθεσης, ως μοναδικό προνόμιό τους; Δεν είναι συνυπεύθυνοι όλοι αυτοί, στο "πανυγηράκι" που ζούμε σήμερα;

 

Αλλά για εμένα δεν είναι εκεί το θέμα. Πρέπει να ξαναδούμε ως λαός ότι η πραγματική δημοκρατία κατακτιέται, δε "χαρίζεται" με μία ψήφο.

Συμφωνώ απόλυτα, το θέμα είναι πως; Για μένα, είναι αρχίζοντας να σκεφτόμαστε εκτός κομμάτων, εκτός ιδεολογιών και εκτός προκαταλήψεων... Δεν είναι κάθε επένδυση παράδεισος, αλλά δεν είναι και κάθε απόλυση λανθασμένη! Δεν είναι κάθε ιδιωτικοποίηση λύση, αλλά δεν είναι αυταπόδεικτα πρόβλημα. Κάθε ζήτημα έχει μία διαφορετικότητα... Άλλο τα τραγελαφικά που έγιναν με τον ΟΤΕ κι άλλο επενδύσεις από αυτές, που θα φέρουν χρήματα στην Ελλάδα χωρίς κάποιο κόστος (βγάζω απ'έξω την ιστορία με την Cosco, παρότι δε θεωρώ ότι ήταν κακή επιλογή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά μπήκες στον κόπο και έκανες όλα αυτά τα χρωματάκια και τα γραφικά 45 χρονώ άνθρωπος, για να μας πεις ότι είσαι αντικομμουνιστής;

 

Όχι μόνο! Τα έκανα για να καταστήσω σαφή, τρία πράγματα:

 

Πρώτον, ότι δεν κρύβομαι πίσω από το μικρό μου δαχτυλάκι, όπως εσύ.

 

Δεύτερον, ότι δεν τεντώνω το ...μεσαίο στους υπόλοιπους, επιθυμώντας να τους επιβάλλω τις θέσεις και τις επιλογές μου.

 

Τρίτον, ότι - αν και 45άρης - συνεχίζω να είμαι ακόμα και γ...μώ τους δημιουργικούς τύπους!

 

Έχει και τέταρτο (έτσι θα σ' άφηνα; ): Φυσικά και είμαι αντικομουνιστής! Όπως είμαι και αντιναζιστής και αντιφασίστας και αντιρατσιστής και, γενικότερα, όλα τα σχετικά «αντί». Η διαφορά μας ξέρεις που εντοπίζεται; Στο γεγονός ότι εγώ, δε διαχωρίζω το φασισμό σε «καλό» και «κακό», ανάλογα με το χρώμα του...

 

Αλλά για εμένα δεν είναι εκεί το θέμα. Πρέπει να ξαναδούμε ως λαός ότι η πραγματική δημοκρατία κατακτιέται, δε "χαρίζεται" με μία ψήφο.

 

Έχει γίνει εδώ και πολύ ώρα σαφές, το «πού είναι για 'σένα το ...θέμα».

 

Η ψήφος είναι ιερή όταν μας ενισχύει και «χαριστική» όταν μας στέλνει άπατους. Τότε είναι που πρέπει να ...ξαναδούμε(!) το πόση σημασία πρέπει να της δίνουμε και με πόσο πάθος πρέπει να την υπερασπιζόμαστε, προκειμένου να εδραιώσουμε αυτό που, κατά τη δική μας αντίληψη, είναι η ...«πραγματική δημοκρατία»...

 

Η δημοκρατία σταματάει εκεί που καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών σε μόνιμη βάση. Η απεργία υπερασπίζεται αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα.

 

...είπες εσύ, οπότε οι υπόλοιποι οφείλουν να βαρέσουν ...ΠΡΟΟΟΣ' ΧΗ!!!

 

Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα η αριστερά έχει περιέλθει από μία ήττα μετά τον εμφύλιο, οπότε λογικό είναι οι απόψεις του deesnider να ακούγονται τόσο "φρέσκιες"" και "ρεαλιστικές""

 

Ε, πες έτσι ντε! Η ήττα στον εμφύλιο - για εκείνον πριν από ...εξηντακάμποσα χρόνια, μιλάμε και οι δυο, έτσι; - φταίει για το συνεχή καταποντισμό σας! Από τότε μέχρι σήμερα, η αποτελεσματικότητα και η αποδοχή των επιχειρημάτων σας από τον κόσμο, ήταν αυτή που αποδεικνύουν τα εκλογικά αποτελέσματα;...

 

...και να σκεφτεί κανείς, ότι το περί «αρνητικού πρόσημου» που είπα πριν, ήταν ...χιουμοράκι! Κάτσε να δεις που θα εμφανιστεί και στην πραγματική ζωή...

...................................................................................................................................................................................

Edit: Α και πού 'σαι; Για να μην το ξεχάσω: Περιόρισε τον οίστρο σου σε παρακαλώ, στο να πετάς έξω τα μάτια των εννοιών «δημοκρατία», «δικαίωμα» και τα σχετικά και μην επεκτείνεις το ...χειρουργικό σου ταλέντο και στη γραμματική.

 

Περί δικαιώματος του «συναθροίζεσθαι» γίνεται λόγος και όχι του ...συναθροίζειν! Ασχολήσου εκεί χάμω με κάναν ...Οχτώβρη, που τον κατέχεις κιόλας κι άσε τη φουκαριάρα τη γλώσσα και τη γραμματική, να τις χειρίζονται όσοι είναι σε θέση να το κάνουν...

 

(Σ' αφήνω τώρα! Πετάγομαι να ...συναθροίσω τα dvd μου, διότι έχουν γίνει μπάχαλο...)

Επεξ/σία από deesnider
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δημοκρατία σταματάει εκεί που καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών σε μόνιμη βάση. Η απεργία υπερασπίζεται αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Σε μία κοινωνία όπου η έννοια του εργαζόμενου-παραγωγού του πλούτου είναι για πολλούς δυστυχώς παλιομοδίτικη, έχουν μεγαλύτερη πέραση οι απόψεις της Χρυσής Αυγής και του σωτήρα σαμαρά, παρά της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κυριαρχίας του λαού μας.

 

Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα η αριστερά έχει περιέλθει από μία ήττα μετά τον εμφύλιο, οπότε λογικό είναι οι απόψεις του deesnider να ακούγονται τόσο "φρέσκιες"" και "ρεαλιστικές""

 

Αν καταπατουνται τα δικαιωματα των πολλων, που ηταν αυτοι οι πολλοι στις εκλογες για να εκφρασουν την αντιδραση τους; Που ειναι αυτοι οι πολλοι σημερα για να εκφρασουν την αντιδραση τους στην καταπατηση της δημοκρατιας; Με τι στοιχεια βγαζεις εσυ οτι ειναι πολλοι; Ποσοι ειναι αυτοι; Εκ μερους ποιων μιλας; Σε 8 εκατομμυρια ψηφοφορους, ποσοι θεωρουνται οι πολλοι; Και που ειναι αυτοι σημερα; Γιατι δεν ειναι στους δρομους;

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ενδιαφέρουν κανένα το πόσο γαματος τύπος είναι ο καθένας ούτε το θέμα της ψήφου. Το θέμα είναι με στοιχεία να τεκμηριώνουμε την άποψη μας. Πχ για όλους αυτούς που λένε ότι θα μπει χρήμα στην Ελλάδα.

 

Ναι θα μπει χρήμα. Το θέμα είναι πόσο και σε ποιανών την τσέπη θα πάει. Θα πάει κάτι στους εργαζόμενους; Όχι. Στο ελληνικό κράτος. Ναι κάτι ψίχουλα μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (σταγόνα στον ωκεανό). Άρα δεν βλέπω να πανηγυριζει κάποιος εκτός και αν είναι μέτοχος της κοσκο.

 

@deesnider ποιος εμφυλιος έγινε ρε συ πριν 40 χρόνια;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Η δημοκρατία σταματάει εκεί που καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών σε μόνιμη βάση. Η απεργία υπερασπίζεται αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα."

 

Αν και κομμουνιστής κατα βάθος και όχι επιφανειακά για το κόμμα, η παραπάνω η φράση πιστεύω ότι είναι λάθος. Τα δικαιώματα των πολλών μπορει,να είναι διαφορετικά απο τα ανθρώπινα δικαιώματα? Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι σε αυτο τον πλανήτη θέλουν να δουλεύουν, αλλα σίγουρα δεν είναι οι πολλοι. Τα δικαιώματα των πολλών, λογικα και μαθηματικά ,δεν οδηγούν σε απεργία γιατι αυτοι που δουλεύουν, δεν είναι οι πολλοι. Το λάθος των δήθεν "κομμουνιστών" είναι οτι βάζουν κατευθύνσεις και όρια σε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, που λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Η απεργία υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα εφόσον αυτα είναι δικαιώματα και όχι καταχρήσεις. Η δημοκρατία είναι διαφορετική απο την οχλοκρατια αλλα συχνά υπάρχει σύγχυση, των δύο εννοιών. Η δημοκρατία σταματάει μόνο όταν διασπάται. Διάσπαση υπάρχει όταν στο όνομα της δημοκρατίας παίρνονται αποφάσεις απο τμήματα του δήμου που επικαλυπτουν μια προηγούμενη δημοκρατική απόφαση. Με λίγα λόγια εχθρός της δημοκρατίας είναι η ίδια η δημοκρατία με την κατάχρηση της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως μια σκέψη κάνω και εγώ αν είχα έδρα στις ΗΠΑ θα με συνεφερε πολύ από απόψεως κοστους και γεωγραφικής εγγυτητας το λιμάνι του Ροτερνταμ γιατί είναι κοντά στην ηπειρωτική Ευρώπη όπου εκεί εχω τις περισσότερες πωλήσεις παρά στην άλλη άκρη της ηπείρου. Οπότε δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν υπήρχε εξαρχης μια συμφωνία κοσκο-hp και απλά έτυχε το λιμάνι να βρισκεται στον Πειραιά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Με λίγα λόγια εχθρός της δημοκρατίας είναι η ίδια η δημοκρατία με την κατάχρηση της."

Μεγάλη κουβέντα αυτή, και δεν το λέω με την παραμικρή διάθεση ειρωνίας, για να μην παρεξηγηθώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...και τον πίνουμε παρέα!

 

Ουφφφ, καιρό είχα να το κάνω αυτο...

 

Χαλάλι σου όμως.

 

Λοιπόν..

 

 

 

Κατούρα και λίγο μη στραβοψ***ασεις.

 

Σε ένα διάλογο η δικιά μου τακτική είναι να αντιπαραθέτω επιχειρήματα βασισμένα στη λογική και περιμένω από τον άλλο να κάνει το ίδιο. Όταν ο άλλος απαντάει με άκυρες έτοιμες ατάκες και λαικίστικα ποιηματάκια βλέπω ότι δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίσω και αποχωρώ. Καμια φορά βέβαια κάνω εξαιρέσεις.

 

Είπα: «Ζητήθηκε λίστα με τους απασχολούμενους, προκειμένου να διαπιστωθεί ο όποιος αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού, την οποία αρνήθηκαν να δώσουν.»

 

Είπες: «Αυτό λέγεται αλληλεγγύη προς το συνάδελφο.»

 

Το σημείο όπου είπες «το αντίθετο», μόνο εσύ το βλέπεις...

 

Κάπου πιο πάνω αναφέρθηκα στις λογικές πλάνες. Μια μορφή λογικής πλάνης είναι ο κυκλικός συλλογισμός. Προυποθέτεις ότι το κράτος θέλει τις λίστες για να διώξει αποκλειστικά το πλεονάζον προσωπικό, άρα οι αντιδράσεις είναι αδικαιολόγητες. Όμως εγώ το πρώτο πράγμα που σου είπα ήταν

 

Ναι αλλά εγώ δεν άκουσα την τροικα να ζητάει να γίνουν περικοπές και απολύσεις μόνο στους βυσματίες.

 

και μετά

 

Γιατί αύτο απαιτεί η τρόικα, δεν κάνει διακρίσεις σε πλεονάζοντες και μη.

 

Θεωρείς λοιπόν αυτό που εγώ υποστηρίζω προσπαθώντας να το αποδείξω ως εξ ορισμού λάθος χωρίς να φέρνεις επιχειρήματα για το αντίθετο και χρησιμοποιείς αυτή την εντελώς αστήριχτη βεβαιότητα για να αποδομήσεις αυτό που λέω περι αλληλεγγύης παρόλο που έχω ήδη απαντήσει στην άκυρη λαικίστικη ατάκα σου στο προηγούμενο ποστ λέγοντας ακριβώς το αντίθετο

 

Εννοείται αν υπάρχουν οργανικές θέσεις χωρίς αντικείμενο να κλείσουν και οι αργόσχολοι όπου υπάρχουν να ελεγθούν και να μετατεθούν ή να φύγουν, κανείς δε θα είχε αντίρρηση σε αυτό. Παρόλο που μιλάμε για ένα υποστελεχωμένο δημόσιο που συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες σε μεγάλο βαθμό.

 

Οι υπόλοιπες φανφάρες που έγραψες αποδομούνται το ίδιο εύκολα.

 

Αντιπαρέρχομαι τη βεβαιότητα για την ισχύ και την ακρίβεια των στοιχείων, καθώς και για την εδραίωση των επιχειρημάτων, τής έγκριτης ιστοσελίδας ....iospress.gr, για το κύρος ενός ανυπόγραφου κειμένου που παραθέτει «νούμερα» και «έρευνες», που δεν μπαίνει καν στον κόπο να αποδείξει ότι είναι ακριβή, αφού δε χρειάζεται: Ο σκοπός του δεν είναι να πείσει τους διαφωνούντες, αλλά να δώσει σε όσους βολεύονται να συμφωνούν με όσα λέει, άλλο ένα ευχάριστο ανάγνωσμα (ναι, ξέρω... την αμφισβητώ επειδή εγώ ενημερώνομαι αποκλειστικά από το mega...)

 

Το... ανυπόγραφο κείμενο που παράθεσα αντλει στοιχεία κυρίως από..

 

μια επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και υπογράφεται από τέσσερις ερευνητές του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών και των Πανεπιστημίων του Στρασβούργου και του Μαγδεμβούργου («The size and performance of public sector activities in Europe»).

 

 

..όπως θα μπορούσες να δεις μαζί με τις άλλες παραπομπές στο τέλος αλλά μάλλον δεν έφτασες μέχρι εκεί αφού προφανώς έβγαλες το συμπέρασμά σου από.. τον τίτλο. Εκτός και αν αμφισβητείς την εγκυρότητα του εν λόγω ινστιτούτου και των εν λόγω πανεπιστημίων πράγμα εντυπωσιακό βέβαια σε περίπτωση που δεν έχεις περάσει ούτε απ' έξω από οικονομικό πανεπιστήμιο (..λεω εγω τώρα). Κατα τα άλλα οι άλλοι είναι κάτοχοι "της απόλυτης και αδιαμφισβήτητης γνώσης" και όχι εσυ.

 

Άποψη για την πραγματικότητα, εγώ διαμορφώνω από όσα βιώνω. Εσύ χρειάζεσαι ...link, ακόμα και για να πας για κατούρημα. Πως τα φαντάζεσαι τα δικά μου «στοιχεία και επιχειρήματα» - μια και link δε μου βρίσκεται εύκαιρο - προκειμένου να σε πείσω για την αλήθεια των λεγομένων μου; (λες και είχα κανένα άγχος για το αν θα πεισθείς ή όχι, αλλά λέμε τώρα...) Τίποτα σε σκαναρισμένα στοιχεία ταυτότητας των ατόμων στα οποία αναφέρομαι, γαρνιρισμένα με καμιά απόδειξη μισθοδοσίας από το δήμο, ας πούμε; Για να ξέρω τι θα ψάξω. Μην παιδεύομαι τσάμπα...

 

Φυσικά τι να λένε τα πτυχία και οι έρευνες όταν πέφτουν μπροστά στο ατράνταχτο επιχείρημα της... "οικογένειας του στενού περιβάλλοντός σου" :lol:. Α κάτσε, κάτι λέει το wikipedia!

Παρεπιμπτόντως, είναι περίεργη η αλλεργία που έχεις στα link δεδομένου ότι γράφεις σε τεχνολογικό φόρουμ χρησιμοποιώντας το.. internet!!

 

Το «Όπως και να 'χει έχεις λάθος εικόνα» (και όχι ας πούμε: «διαφωνώ με την εικόνα που έχεις») - που ήταν και ολόκληρη η φράση σου... - τίνος είναι ...συνώνυμο; Σύμφωνα με τη δική σου γραμματική δηλαδή, που δεν είσαι στα εξωτερικά, οπότε και διατηρείς την επαφή σου με τη γλώσσα...

 

Κι όμως quote έκανες σκέτο το "Όπως και να 'χει". Πονηρούλη..

Anyway όταν βρεις ομιλώντες ελληνικά ρώτα τους αν η φράση «Όπως και να 'χει έχεις λάθος εικόνα» είναι συνώνυμο του «Έτσι είναι επειδή έτσι λέω εγώ». Θα εκπλαγείς με τις απαντήσεις.

 

 

 

Εκτός από το γεγονός, ότι δεν έχεις αναφερθεί ούτε μία φορά στα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα (μάλλον δε θα βρήκες link...), αλλά σηκώνεις παντιέρα αποκλειστικά για τον δημόσιο; Από πουθενά αλλού! Δεν είναι αρκετό για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα λες, ε; (btw, στο αριστερό μου αν σε πείθω και στο δεξί μου αν δεν. Στα ...παλαιά μου υποδήματα αναφέρομαι, έτσι; Μην το παρερμηνεύσεις...)

 

Η κλασσική ατάκα κάποιου που δεν έχει επιχειρήματα, αλλά θέλει να φανεί ότι έχει. "Γιατί λες αυτό αφού δε λες το άλλο?". Υπονοώντας ότι κάτι κρύβει και καλά ο άλλος, ότι κατευθύνεται από υπόγεια συμφέροντα, σκοτεινές δυνάμεις, το σατανά τον ίδιο, εξωγήινους κτλ. Φοβερή πρωτοτυπία! Δεν είναι το θέμα μας τα προβλήματα του ιδιωτικού τομέα ρε άνθρωπε! Για το δημόσιο μιλάμε! Και που ξέρεις που αλλού σηκώνω εγώ παντιέρες στην τελική?

Με εξέπληξες πάντως που δε με ρώτησες για ποιά υπηρεσία του δημοσίου δουλεύω. Μπράβο! Γιατί δεν είμαι ΔΥ, ούτε παιδί ΔΥ οπότε γλύτωσες τουλαχιστον μια ήττα ;)

 

Δε χρειάζεται να θέλω εγώ να γίνουν παράνομα. Είναι ήδη και ήταν ανέκαθεν. Αλλά είπαμε: Εσύ δεν τα γνωρίζεις αυτά...

 

Και εδώ απαντάς στον εαυτό σου δίνοντας μια αποστομωτική απάντηση που και καλά προορίζεται για μένα!

Εγώ μιλάω για τα νομιμότατα, θεσμοθετημένα πλεονεκτήματα στα εργασιακά του δημοσίου σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα που πολλά αν και είναι θεσμοθετημένα δεν εφαρμόζονται στην πράξη και εσύ μου απαντάς για κοπάνες από τη δουλειά και ξύσιμο, πράγματα τα οποία εγώ δεν υποστήριξα ποτέ, ούτε είχα αναφέρει στο συγκεκριμένο σημείο! Μάλιστα, αυτό ήταν και το point αυτης της παραγράφου, αφού λέω στην αρχή

 

Πότε μίλησα εγώ βρε για παράνομα προνόμια? Συγκεντρώσου!

 

...αλλά εσύ... "τι κάνεις Γιαννη? κουκια σπέρνω"!! Ο λαικισμός στο μεγαλείο του!

 

Όσο για την... οικονομοτεχνική ανάλυση της κρίσης που έκανες να σαι καλά, μου χάρισες άφθονο γέλιο.

Θα μπορούσα να την αναλύω για ώρα αλλά βαρέθηκα.

Σε περίπτωση που επιχειρήσεις να το ξανακάνεις πάντως ρίξε κανα διαβασματάκι πρώτα στα βασικά γιατί παίζει να γίνεις ρόμπα. Άρχισε από αυτόν, νομίζω σε εκφράζει.

 

Αυτά. Σόρι για τα πολλά.. link!

 

Καλή λευτεριά.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@deesnider ποιος εμφυλιος έγινε ρε συ πριν 40 χρόνια;

 

Το «σαράντα» ήταν εκ παραδρομής, αν θέλεις το πιστεύεις και δε θα σε αδικήσω! Είχα τη ...δεκαετία(!) του σαράντα στο μυαλό μου όταν έγραφα...

 

Απλά, με αυτά που διάβαζα και προσπαθούσα να τα απαντήσω, άλλα έλεγε το μυαλό και άλλα πληκτρολογούσαν τα χέρια.

 

(Ευχαριστώ για την επισήμανση! Πάω να το διορθώσω...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όσον αφορά το θέμα της εργασίας θα πρέπει να αναρωτηθούμε όσοι εργαζόμαστε (και όσοι πρόκειται) αν θεωρούμε ευκαιρία την εργασία ή δικαίωμα. Αν θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε αξιοπρεπώς (δηλαδή η εργασία μας) είναι ευκαιρία και αφήνουμε τη ζωή μας στις τύχες των καπιταλιστικών κύκλων να πάμε να πνιγούμε.

 

Στο θέμα των απεργιών να αναφέρω ότι όλες οι απεργίες έχουν ως αίτημα τη διατήρηση των πενιχρών αυτών συμβάσεων (τα 700 και 800 ευρώ πχ στον κλάδο του εμπορίου) και όχι τπτ μισθους των 5000 ευρώ. Γι' αυτό να είμαστε προσεκτικοί λίγο στους χαρακτηρισμούς.

 

Και τρίτον τι ακριβώς εννοούμε "καταχρήσεις"; Το τσιγάρο και το ποτό; Η κάποιες ευνοϊκες ρυθμίσεις της εργατικής μειοψηφικής αριστοκρατίας που διοριζόταν κατά 100% από τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν και που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι (είτε με ασεπ είτε όπως εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι) τις βλέπαμε με το κυάλι.

 

Και ποια είναι τα δικαιώματα του εργαζόμενου. Ποτε μπορεί να απεργεί; Όταν δεν του φτάνουν τα λεφτά για να ανοιξει ένα σπιτικό με τη γυναίκα του; Όταν δεν μπορεί να πάει μια κοντινή εκδρομη γιατί η βενζίνη είναι στα ύψη; Όταν δουλεύει 10ωρα και του λέει το αφεντικό έλα και το Σαββάτο γιατί έτυχε κάτι έκτακτο; Απλήρωτες οι υπερωρίες ε; Πότε μπορεί να απεργήσει;

 

@atheatos όταν εννοείς ότι είσαι κομμουνιστής σε τι ακριβώς πιστευεις; Γιατί σε έχασα λίγο.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν καταπατουνται τα δικαιωματα των πολλων, που ηταν αυτοι οι πολλοι στις εκλογες για να εκφρασουν την αντιδραση τους; Που ειναι αυτοι οι πολλοι σημερα για να εκφρασουν την αντιδραση τους στην καταπατηση της δημοκρατιας; Με τι στοιχεια βγαζεις εσυ οτι ειναι πολλοι; Ποσοι ειναι αυτοι; Εκ μερους ποιων μιλας; Σε 8 εκατομμυρια ψηφοφορους, ποσοι θεωρουνται οι πολλοι; Και που ειναι αυτοι σημερα; Γιατι δεν ειναι στους δρομους;

 

Σωστές οι διαπιστώσεις που κάνεις.

 

Αλλά μην ξεχνάμε ότι ο σοφός λαός έχει ανεβάσει με την ψήφο του Σημίτη, Jeffry εντός και.. εκτός των συνόρων ακόμα και Χίτλερ πριν 80 χρόνια..

 

Μην ιεροποιούμε τους θεσμούς.

 

"Η δημοκρατία σταματάει εκεί που καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών σε μόνιμη βάση. Η απεργία υπερασπίζεται αυτά τα δημοκρατικά δικαιώματα."

 

Αν και κομμουνιστής κατα βάθος και όχι επιφανειακά για το κόμμα, η παραπάνω η φράση πιστεύω ότι είναι λάθος. Τα δικαιώματα των πολλών μπορει,να είναι διαφορετικά απο τα ανθρώπινα δικαιώματα? Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι σε αυτο τον πλανήτη θέλουν να δουλεύουν, αλλα σίγουρα δεν είναι οι πολλοι. Τα δικαιώματα των πολλών, λογικα και μαθηματικά ,δεν οδηγούν σε απεργία γιατι αυτοι που δουλεύουν, δεν είναι οι πολλοι. Το λάθος των δήθεν "κομμουνιστών" είναι οτι βάζουν κατευθύνσεις και όρια σε τι είναι σωστό και τι είναι λάθος, που λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Η απεργία υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα εφόσον αυτα είναι δικαιώματα και όχι καταχρήσεις. Η δημοκρατία είναι διαφορετική απο την οχλοκρατια αλλα συχνά υπάρχει σύγχυση, των δύο εννοιών. Η δημοκρατία σταματάει μόνο όταν διασπάται. Διάσπαση υπάρχει όταν στο όνομα της δημοκρατίας παίρνονται αποφάσεις απο τμήματα του δήμου που επικαλυπτουν μια προηγούμενη δημοκρατική απόφαση. Με λίγα λόγια εχθρός της δημοκρατίας είναι η ίδια η δημοκρατία με την κατάχρηση της.

 

η απεργία δεν είναι "θεός για προσκύνημα"

 

είναι όμως το πιο δυνατό όπλο των εργαζομένων και θα πρέπει να έχει χαρακτήρα προοπτικής και όχι ενσωμάτωσης του μεγαλοσυνδικαλισμού (βλ. παπανδρέου μπροστά στις πορείες επί ΝΔ προ 5ετίας κλπ)

 

Όχι μόνο! Τα έκανα για να καταστήσω σαφή, τρία πράγματα:

 

Πρώτον, ότι δεν κρύβομαι πίσω από το μικρό μου δαχτυλάκι, όπως εσύ.

 

Δεύτερον, ότι δεν τεντώνω το ...μεσαίο στους υπόλοιπους, επιθυμώντας να τους επιβάλλω τις θέσεις και τις επιλογές μου.

 

Τρίτον, ότι - αν και 45άρης - συνεχίζω να είμαι ακόμα και γ...μώ τους δημιουργικούς τύπους!

 

Έχει και τέταρτο (έτσι θα σ' άφηνα; ): Φυσικά και είμαι αντικομουνιστής! Όπως είμαι και αντιναζιστής και αντιφασίστας και αντιρατσιστής και, γενικότερα, όλα τα σχετικά «αντί». Η διαφορά μας ξέρεις που εντοπίζεται; Στο γεγονός ότι εγώ, δε διαχωρίζω το φασισμό σε «καλό» και «κακό», ανάλογα με το χρώμα του...

 

 

 

Έχει γίνει εδώ και πολύ ώρα σαφές, το «πού είναι για 'σένα το ...θέμα».

 

Η ψήφος είναι ιερή όταν μας ενισχύει και «χαριστική» όταν μας στέλνει άπατους. Τότε είναι που πρέπει να ...ξαναδούμε(!) το πόση σημασία πρέπει να της δίνουμε και με πόσο πάθος πρέπει να την υπερασπιζόμαστε, προκειμένου να εδραιώσουμε αυτό που, κατά τη δική μας αντίληψη, είναι η ...«πραγματική δημοκρατία»...

 

 

 

...είπες εσύ, οπότε οι υπόλοιποι οφείλουν να βαρέσουν ...ΠΡΟΟΟΣ' ΧΗ!!!

 

 

 

Ε, πες έτσι ντε! Η ήττα στον εμφύλιο - για εκείνον πριν από ...εξηντακάμποσα χρόνια, μιλάμε και οι δυο, έτσι; - φταίει για το συνεχή καταποντισμό σας! Από τότε μέχρι σήμερα, η αποτελεσματικότητα και η αποδοχή των επιχειρημάτων σας από τον κόσμο, ήταν αυτή που αποδεικνύουν τα εκλογικά αποτελέσματα;...

 

...και να σκεφτεί κανείς, ότι το περί «αρνητικού πρόσημου» που είπα πριν, ήταν ...χιουμοράκι! Κάτσε να δεις που θα εμφανιστεί και στην πραγματική ζωή...

...................................................................................................................................................................................

Edit: Α και πού 'σαι; Για να μην το ξεχάσω: Περιόρισε τον οίστρο σου σε παρακαλώ, στο να πετάς έξω τα μάτια των εννοιών «δημοκρατία», «δικαίωμα» και τα σχετικά και μην επεκτείνεις το ...χειρουργικό σου ταλέντο και στη γραμματική.

 

Περί δικαιώματος του «συναθροίζεσθαι» γίνεται λόγος και όχι του ...συναθροίζειν! Ασχολήσου εκεί χάμω με κάναν ...Οχτώβρη, που τον κατέχεις κιόλας κι άσε τη φουκαριάρα τη γλώσσα και τη γραμματική, να τις χειρίζονται όσοι είναι σε θέση να το κάνουν...

 

(Σ' αφήνω τώρα! Πετάγομαι να ...συναθροίσω τα dvd μου, διότι έχουν γίνει μπάχαλο...)

 

είσαι όμως πάνω απ'όλα συνειδητός, δεν κρύβεσαι πίσω από το μικρό σου δαχτυλάκι και είσαι εναντίον όλων των αντί. Μετριόφρων και διαλλακτικός. Εναντίον των άκρων-πάντα με το κυρίαρχο ρεύμα, όπως και όλοι οι φιλήσυχοι πολίτες σε όλες τις κοινωνίες. Νομοταγής και υπεύθυνος.

 

είσαι αντι-αντι αλλά πρώτα από όλα μαζί Αντικομμουνιστής ΚΑΙ Δημοκράης. Ταυτίζεις την ιδεολογία και τις αξίες του σοσιαλισμού κ του κομμουνισμού με αυτές του φασισμού και έτσι τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.

 

Είσαι και αντιρατσιστής και ζεις όμορφα στον αγγελικό καπιταλιστικό μας κόσμο, χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν οι απόψεις κάποιου είναι από εξορισμού προκατειλημμένες και κατευθυνόμενες (ο ίδιος δήλωσε πως είναι κάθε φύσης "αντι"), όταν τρέφει αστείρευτο μένος και καταφεύγει σε απόψεις εκ του ασφαλούς, με απόλυτο τόνο στην φωνή του λες και είναι ο Παττακός η ο Μιχαλολιάκος, όταν κακώς η καλώς την έχει κοπανήσει και είναι στο εξωτερικό (για χιλιάδες χ/ψ προσωπικούς λόγους που δεν ενδιαφέρουν κανέναν), όταν προσβάλει/υβρίζει με "spoilers" όποιον και αν διαφωνεί μαζί του, όταν δηλώνει πως δεν ψηφίζει/σε συνολικά η με κάποια άλλη έννοια, άγνωστη σε εμάς εδώ και 30 χρόνια, όταν δηλώνει "Ναι είμαι αντικομμουνιστής, και κάθε φύσης "αντι" ---> οξύμωρο και τραγελαφικό, μιας και ο τόνος των γραπτών του, δεν μοιάζει με... "αντι", αλλά κάτι πολύ "συγκεκριμένο", δεν αξίζει καν να απαντάς στις "απόψεις" του, που για εμένα πολύ άσχημο είναι που τις διαθέτει, και τις παραθέτει με αυτό τον τρόπο... Όταν εκθέτει κάποιος εαυτόν δημόσια, και κρίνει άλλους, να είναι έτοιμος να δεχθεί την ίδια και χειρότερη κριτική...

 

Μαγκιά, κλ@@!@ια έξω από το χορό, χωρίς να αποτελείς μέρος αυτής της χώρας, ειδικά δε όταν ομολογείς πως εξ αρχής είσαι "αντι" δήθεν (για να δώσει τάχα κύρος στα λεγόμενα σου), ξέρουν πολλοί να είναι έτσι.... Χορτάσαμε από "μάγκες" που είναι αλάθητοι, και κατέχουν την γνώση και την αλήθεια, αλλά το μόνο που κάνουν/καταφέρνουν είναι να μας το "φοράνε" όλο και πιο πολύ...

 

Κανένας αληθινά μάγκας, να γλυτώσει εμάς, την χώρα μας, και τα αγέννητα παιδιά μας υπάρχει...; Θα υπάρξει....; Εκεί στέκομαι εγώ...

 

(Το ακούσαμε και αυτό.... Τελικά αυτό το νήμα προσφέρει άφθονο γέλιο.... Ο ένας είναι 45, ο άλλος είναι χρόνια νεότερος, και επειδή είναι νεότερος, είναι μόμολο και δεν έχει δικαίωμα για πολιτική άποψη, και δεν μπορεί να διαθέτει πολιτική κρίση και ικανότητα, επειδή μόνο και μόνο ότι ο ένας είναι μεγαλύτερος... Το ακούσαμε και αυτό.... Η "ηλικία" καθορίζει αν έχει ο "αντίπαλος" συνομιλητής σου ικανότητα και δικαίωμα πολιτικής άποψης και κρίσης)

 

Πολύ άντεξα χωρίς να μιλώ, και είχα πει και ότι δεν θα γράψω ξανά. Αλλά δεν αντέχω φασίστες, που αποκαλούν άλλους φασίστες, να κάνουν κουμάντο και να καθορίζουν ποιος μπορεί να έχει άποψη και ποιος όχι, ανάλογα αν τον συμφέρει η όχι, δημιουργώντας οι μεν..... δεξιά φασιστική κλίκα στο νήμα, οι δε αριστερή κλίκα.... Το θέμα μας δεν είναι τα κόμματα και η απόχρωση του καθένα, που σε κάθε ευκαιρία την διατυμπανίζετε, λες και μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο...

Επεξ/σία από DaveMurray
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κανένας αληθινά μάγκας, να γλυτώσει εμάς, την χώρα μας, και τα αγέννητα παιδιά μας υπάρχει...; Θα υπάρξει....; Εκεί στέκομαι εγώ...

 

 

να σου πω, εγώ δεν πιστεύω ότι θα έρθει σωτήρας ποτέ. όσο και να περιμένουμε. Αναφέρομαι ακόμα κ στο κόμμα που στηρίζω.

 

Την υπόθεση σωτηρίας θα πρέπει να την πάρει ο λαός στα χέρια του, αν και δεν το βλέπω αυτό να έρχεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...