christakosxo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Γεια σας !! εχω φτιαξει μια μακετα με photoshop και στο τυπογραφειο που το πηγα μου ειπαν οτι για να εκτυπωθει σε μεγεθος Α4 που θελω πρεπει να εχει διαστασεις 29,7 x 21,0 και αναλυση 300 dpi pixels/inch ! Εγω ομως τη μακετα την εχω με λιγο μικροτερες διαστασεις και αναλυση πολυ πιο χαμηλη δηλαδη 72 . Υπαρχει καποιος τροπος να γινουν οι αλλαγες σε αυτες τις τιμες και να μην ξαναφτιαχτει παλι απο την αρχη η μακετα ??
micos000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Ναι, γίνεται και κακώς που δεν ασχολήθηκαν στο τυπογραφείο. Είναι δουλειά 10 δευτερολέπτων. Πας Image->Image size και βάζεις dpi 300 και στο Document size βάλε 29.7 Χ 21.0 σε cm (ή αντίστροφο αν είναι η εικόνα στο οριζόντιο). Πατάς ΟΚ και σώζεις. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα θα σου βελτιωθεί η ποιότητα, γιατί τα 300dpi είναι αρκετά μακριά από τα 72 που την δημιούργησες αλλά τι να κάνεις. Να ξέρεις πάντως για το μέλλον ότι τα τυπογραφεία συνήθως δουλεύουν στα 150-300 dpi οπότε ότι δημιουργείς να το κάνεις από την αρχή στα 300. Προς τα κάτω είναι πιο εύκολο να γίνει απ' ότι προς τα πάνω.
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Μπορεις να ανοιξεις στο ps ενα νεο αρχειο, με μεγεθος a4 (απο τα presets που εχει), να συρεις το δικο σου πανω εκει και να το δουλεψεις (κανοντας του περιστροφη, μεγεθυνση και οτι αλλο χρειαζεται) για να γεμισει το a4. Μπορεις επισης, απο το image > image size να ανεβασεις την αναλυση του υπαρχοντος αρχειου σε 300dpi κρατωντας το υπαρχον aspect ratio και, αν σου κανει, να μεγαλωσεις και το υπολοιπο εγγραφο στις διαστασεις του a4 απο το image size > canvas size. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2012 από jim_p
christakosxo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 παιδια το δοκιμασα και βλεπω οτι χαλαει η ποιοτητα !! φιλε jim με αυτο το τροπο που λες δε θα χαλασει η ποιοτητα ?
jim_p Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δεν ξερω, ειναι αναλογα το τι εχεις. Αλλα γενικα μια μειωση στην ποιοτητα να την περιμενεις.
christakosxo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 με αλλα λογια η μοναδικη λυση για τελεια ποιοτητα ειναι να το ξαναφτιαξω απο την αρχη σωστα ??
micos000 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2012 Μεγέθυνση σε αρχεία bitmap επιφέρουν υποχρεωτικά απώλεια ποιότητας. Γι αυτό σου είπα στο μέλλον να δημιουργείς απευθείας στα 300dpi.
jim_p Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Για οτι προοριζεις για εκτυπωση, σε εγχρωμο παντα, να το κανεις στα 300dpi εξαρχης
christakosxo Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2012 εγινε παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα