zoranb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 (επεξεργασμένο) Έχει γίνει μεγάλος θόρυβος για τους μεταλλαγμένους σπόρους της Monsanto και πως παράγει το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων της παγκόσμιας αγοράς κλπ. Ύστερα ήτανε κ ο ντόρος από έρευνα που έγινε στη Γαλλία πως τα μεταλλαγμένα προκαλούν καρκινογενέσεις και έδειχναν κάτι ποντίκια που τα διέτρεφαν με μεταλλαγμένα που τους δημιούργησαν κάτι όγκους ΝΑ! και λέω εγώ τώρα... υπάρχει τρόπος ο απλός καταναλωτής να μπορεί με κάποιο test έστω κ πατεντιάρικο να μπορεί να διαπιστώνει εάν αυτό που τρώει είναι μεταλλαγμένο ή όχι; Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2012 από zoranb
evabb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 οχι και κατα 99% τρως ηδη μεταλαγμενα εκτος αν δινεις ενα καρο λεφτα για βιολογικα και παλι δλδ δεν ειναι σιγουρο.
brickman Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Και μεταλλαγμένα να τρώω, αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι ζωντανός και υγιής.....
zoranb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 οχι και κατα 99% τρως ηδη μεταλαγμενα εκτος αν δινεις ενα καρο λεφτα για βιολογικα και παλι δλδ δεν ειναι σιγουρο. evabb, άλλο πράγμα τα βιολογικά κ άλλο τα μεταλλαγμένα, μπορεί να τρώς μεταλλαγμένα που είναι μεγαλωμένα με βιολογικό τρόπο παραγωγής Και μεταλλαγμένα να τρώω, αυτό που ξέρω είναι ότι είμαι ζωντανός και υγιής..... δεν είναι τόσο απλό, σήμερα μπορεί να είσαι υγιείς, αύριο δεν ξέρεις (χτύπα ξύλο)
evabb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 evabb, άλλο πράγμα τα βιολογικά κ άλλο τα μεταλλαγμένα, μπορεί να τρώς μεταλλαγμένα που είναι μεγαλωμένα με βιολογικό τρόπο παραγωγής γι αυτο ειπα οτι και παλι δεν ειναι σιγουρο.
brickman Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 δεν είναι τόσο απλό, σήμερα μπορεί να είσαι υγιείς, αύριο δεν ξέρεις (χτύπα ξύλο) Ναι απλα ειμαι σιγουρος οτι η ολη ιστορια με τα "μεταλλαγμενα" δεν ξεκινησε φετος. Ειδικα μετα τον 2ο ΠΠ που υπηρξε ανθιση στις επιστήμες και με την ευγονική, εχω πειστεί οτι τωρα πια τα συντηρητικά και τα μεταλλαγμένα ειναι ετσι ωστε να μην προκαλούν (σοβαρες) ζημιες. Και το 1800 που δεν υπήρχαν τα μεταλλαγμένα, τους βλεπαμε που ζουσαν μονο μεχρι τα 60 χρονια.
zoranb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Ναι απλα ειμαι σιγουρος οτι η ολη ιστορια με τα "μεταλλαγμενα" δεν ξεκινησε φετος. Ειδικα μετα τον 2ο ΠΠ που υπηρξε ανθιση στις επιστήμες και με την ευγονική, εχω πειστεί οτι τωρα πια τα συντηρητικά και τα μεταλλαγμένα ειναι ετσι ωστε να μην προκαλούν (σοβαρες) ζημιες. Και το 1800 που δεν υπήρχαν τα μεταλλαγμένα, τους βλεπαμε που ζουσαν μονο μεχρι τα 60 χρονια. μα το 1800 δεν πέθαιναν από το φαγητό αλλά από τις κακουχίες, τις αθεράπευτες αρρώστιες κλπ. Έτσι όπως το λες είναι σαν να υποστηρίζεις πως ευτυχώς τώρα με τα μεταλλαγμένα ζούμε περισσότερο, φίλε έχουν άλλαξει τόσο οι συνθήκες διαβίωσης σε σχέση με το 1800... γι αυτο ειπα οτι και παλι δεν ειναι σιγουρο. σωστό
brickman Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 μα το 1800 δεν πέθαιναν από το φαγητό αλλά από τις κακουχίες, τις αθεράπευτες αρρώστιες κλπ. Έτσι όπως το λες είναι σαν να υποστηρίζεις πως ευτυχώς τώρα με τα μεταλλαγμένα ζούμε περισσότερο, φίλε έχουν άλλαξει τόσο οι συνθήκες διαβίωσης σε σχέση με το 1800... Οχι, σε καμια περιπτωση δεν υποστηρίζω τα μεταλλαγμενα, απλα θεωρω οτι επιστήμη εχει προχωρήσει πολυ και τα εχει κανει (σχετικα) "ακίνδυνα".
CROM271 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Επιφυλαξη ναι στα γενετικως τροποποιημενα προιοντα (αυτος ειναι ο σωστος ορος και οχι μεταλλαγμενα οπως θελουν να περασουν οι κατακριτες), αλλα οχι δαιμονοποιηση. Υπαρχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Επιφυλαξη υπαρχει γιατι ειναι κατι σχετικα καινουργιο και ΟΧΙ γιατι εχει αποδειχτει πως θα παθετε π.χ. καρκινο αν φατε. Εξαλλου εχουμε για πειραματοζωα τους Αμερικανους που τοσα χρονια τρωνε. Μια χαρα ειναι απο υγεια παντως... Μια αλλη περιπτωση που χωρις αποδειξεις λεμε πως κατι ειναι κακο. 1
NT1G Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Γιατί η μόνη διαφορά του 2012 με το 1800 ήταν η παρουσία ή όχι μεταλλαγμένων που επηρέαζε το προσδόκιμο ζωής.
zoranb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Επιφυλαξη ναι στα γενετικως τροποποιημενα προιοντα (αυτος ειναι ο σωστος ορος και οχι μεταλλαγμενα οπως θελουν να περασουν οι κατακριτες), αλλα οχι δαιμονοποιηση. Υπαρχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα. Επιφυλαξη υπαρχει γιατι ειναι κατι σχετικα καινουργιο και ΟΧΙ γιατι εχει αποδειχτει πως θα παθετε π.χ. καρκινο αν φατε. Εξαλλου εχουμε για πειραματοζωα τους Αμερικανους που τοσα χρονια τρωνε. Μια χαρα ειναι απο υγεια παντως... Μια αλλη περιπτωση που χωρις αποδειξεις λεμε πως κατι ειναι κακο. την έρευνα που έκαναν οι Γάλλοι για τα μεταλλαγμένα, με τα ποντίκια την είδες; Πως η Ευρωπαϊκή ένωση απαγόρευσε σπόρους από Monsanto το έμαθες;
CROM271 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 την έρευνα που έκαναν οι Γάλλοι για τα μεταλλαγμένα, με τα ποντίκια την είδες; Πως η Ευρωπαϊκή ένωση απαγόρευσε σπόρους από Monsanto το έμαθες; Ξερεις ποσες ερευνες εχουν γινει και δεν βρηκαν τιποτα? Η συγκεκριμενη που λες εχει γινει απο επιστημονα που ειναι μεγαλος επικριτης των γενετικα τροποποιημενων και αντιμετωπιζεται απο την επιστημονικη κοινοτητα με μεγαλη επιφυλαξη για την αντικειμενικοτητα των αποτελεσματων.
zoranb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Ναι διάβαζα πως τον κατηγορούν πως οι αρουραίοι που χρησιμοποίησε έχουν μια τάση για καρκινικούς όγκους κλπ. αλλά και πάλι είσαι τόσο σίγουρος;
CROM271 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Δεν ειπα ειμαι σιγουρος. Ειπα πως χρειαζεται επιφυλαξη σε οτι αφορα την χρηση τους γιατι ειναι κατι σχετικα καινουργιο αλλα οχι δαιμονοποιηση. Μεχρι στιγμης κρινονται ασφαλη. Οπως ειπα αλλες χωρες τρωνε εδω και χρονια. Και οχι τριτοκοσμικες. Οι αμερικανοι π.χ. Ειναι κατι ομως που μονο ο χρονος θα το δειξει οπως σε καθε βημα της επιστημης.
zoranb Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2012 Βρε φίλε όμως αυτό το θέμα επιφύλαξη είναι λίγο θεωρητικό, καταλαβαίνω πως το λες αλλά όταν βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες αρνητικές για κάτι, πως μπορείς αυτό το "κάτι" (τις μεταλλ. τροφές δηλαδή) να το χρησιμοποιείς με επιφύλαξη; ή θα το χρησιμοποιήσεις ή όχι, δεν έχεις μέση λύση. Οι έρευνες έπρεπε να είχαν γίνει χρόνια τώρα για το θέμα αυτό απόταν τα μεταλλ. πρωτοξεκίνησαν. Όσο για το ότι οι Αμερικάνοι χρόνια τώρα τρώνε μεταλλ. κ δεν έχουν πάθει κάτι αυτό δεν μου λέει τίποτα. Έχεις δεί κάποιες μετρήσεις/στατιστικές κατά πόσο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα του καρκίνου στους Αμερικάνους κ μου το λες αυτό, γιατί συμπέρασμα μόνο από τέτοια έρευνα/στατιστική μπορείς να βγάλεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα